- Konu Sahibi BalikEsirli
-
keşke taviz vermeseydin bu tip insanlar nerde duracaklarını hiç bilmez, demek ki ben pislik yapınca eninde sonunda benim dediğimi yapıyolar diye düşünecek ve ilerde çocuğunun adına karışacak, umarım olmaz tabi
ben de aynı şeyden korktuğum için bu kadar mesafeliyim ve en başından hayatıma bir daha kesinlikle müdahale ettirmeyeceğimi söyledim. adam aklıma geldikçe midem bulanıyor resmen.
ailem bana karışmadı, benim değerlerime ve aklıma bunca sene saygı duydu. bi tane cahil adam kalkmış vazifesi olmayan işlere karışıyor.. yok öyle.
geçen hafta eşimin annesi geldi sürekli baban sizi özlemiş baban şöyle baban böyle ara yumuşatma çalışmaları yaptı ama söylediklerine hiç tepki vermedim gülümseyip geçtim. o adam artık benim için yabancı ve işime bir daha karışırsa da bayramda evine gitmeyi de kesicem.. herkes bayramda kendi ailesine gitsin ne yapalım olmuyorsa uzak durmak lazım. ben haddimi biliyorum asla eşimin ailesine saygısızlık etmedim, şunu isterim bunu isterim demedim her zaman ılımlı davrandım, ailesinin içine girmeye çalıştımama sonucu bu oldu. ben haddimi biliyorsam o da nerede durması gerektiğini bilecek.
sadece kendi soyadını kullananlar ileride çocuklarının da kendilerinden farklı bir soyadına sahip olacağı konusunda ne düşünüyorlar?
valla ben anne baba diyemiyorum eşim de diyemiyo şimdiye kadar hiç tepki almadım eşime şikayet ediyolarsa bilemicem, dediğin gibi uzak durmak en iyisi, 10 günlük geline bu yapılırmı yahu, sanki padişah soyundan geliyolar soyadımızda soyadımız, kendileri soyadlarının ağırlığını ne kadar gösteriyolar acaba
bi de nası bağırıyo adam bize "x olmicaak bana bu şerefsizliği nası yaparsınıız", eşime soruyo "senin de mi soyadın x oldu?" diye.. (x benim eski soyadım)
çoook üzüldüm hayatımda hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım. asla affetmicem..
o babadan senin eşin olmuş işte Allahın işi, oğluna hakaret ediyo bide
yarın öbür gün yurt dışına çıkarsanız zaten kendi soyadınızı kullanmamanız büyük prosedür problemleri çıkaracak zaten
kime neymiş ki
bende 2 soyisim kullanıorum ama bizimkisi çok doğaçlama gelişti ben hiç düşünmemiştim bile kullanımmi kullanmimmi diye ve bunun konuşmasını da hiç yapmamıştık...
nikah basvurusu yapmaya gttiğimzde memur kıza bi baktım benim ortaokul arkadasım muhabbet sohbet derken işlemlerimi yapıyo kandi soyisminde ekliyim mi kullancakmısın dedi ekleeee dedim bnde gayriihtiyar:)) eşimde braz uzağımzda diğer memurla konuşuyo.. neyse işlemleri yaptık çıktık eşime dedim ben kendi soyismimi de aldım oda dioki sadece evlilik cüzdanında yazar kimliğin yenilenirken soruyolar o zman söylüyosun isteyip istemediğini ahahaa dünyadan haberi yok hee ölemi falan dedim bnde :))
düğünümüz oldu kmliğimi değiştrmeye gttim tabi 2 soyadımda yazıyo :)) neden bilmiorm bnm tüylerim dken dken oldu ekstra bi mutlu oldum sonçta kmliğin arkası tamamen erkeğin kütüğüne gre değişiyo bari soyadımz bze kalsın dimi
ayrıca bana çift soyisim hep çok karizmatik gelmiştirkartvizitim falanda öyle çıktı babam gururlanıo bence kullansın herkes kendi soyadını da
Yurt disinda kadin istesede istemesede kizlik soyadida yaziyor...mesela benim hem oturum iznimde hemde ehliyetimde iki soyisimde yaziyor kizlik soyisim bu evlilik soyisim bu diyede belirtiyor bircok yerde kendi soyismim geciyor...kadin kendi memleketi yaziyor ama trde oyle degil....benim yabanci nikahim vardi ama konsolosluga gidip bildirmem turk kimligi degistirmem gerekiyordu esimebu istegimi soyledigimde zoruna gitti gibi....simdi pasaportumda turk kimliginde sadece onunki yaziyor baktigimda sadece onun soyismi onun memlrketi biraz zoruma godiyor cunku kadina haksizlik gibi goruyorum oturdugum ulkede oyle degil saygi duyup hersey ortak yapiyorlar....iyiki turk kimligi pasaport trye cikis haricinde isime yaramiyor kartimda benim memleketim her iki soyisim var iyikide boyle....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?