Evlendiğinde kronik hastalığı olan var mıydı?

Merhaba , sizin konunuzu okuyunca aklımda yer etmişti. Bugün terapim vardı , kendi amleiyat geçmişimi de karşı tarafa aktarırken ben de hep acele edip direkt soylerdim. Terapistimle konuştuğumda söylememeye karar verdim ilk buluşmada, konusu geçtiğinde veya dikislerimi vs sorduğunda anlatacağım.

Ne mutlu size ve eşinize. Acele ettiğim belirtilmiş genellikle ama benim en baştan söylememdeki amaç görüşmenin ilerlemesi sonrasında karşımdakinin hayal kırıklığı yaşayıp, bana da bunu yaşatmaması. Umarım hayırlısı olur. Dilerim hep mutlu olursunuz eşinizle bir ömür boyu.
Teşekkür ederim sizinde karşınıza çok iyi şeyler çıksın hep üzülmeyin bence doğrusunu yapıyorsunuz 💕

Tamam ama eşiniz ameliyat olurken siz gitmissiniz bu kız kaç zaman önceki muhabbeti niye insanlara anlatsın. Diyabet epilepsi gibi rahatsızlıklar bile bence ilişki bi tık ilerlerse anlatılmalı çünkü buluşma sıklıkla olacağından bişey olduğunda adam ne yapacağını bilsin diye söylerdim ben yoksa bak ben hastayım sen değilsin beni kabul eder misin niyetiyle asla demezdim
Kabul eder misin gibi değil yani siz tanıştığınız kişinin sağlık durumunu bilmek istersiniz bence geçmiş veya geçmemiş. Asıl ben saklayandan korkarım şeffaf olmak iyidir.

Merhaba , sizin konunuzu okuyunca aklımda yer etmişti. Bugün terapim vardı , kendi amleiyat geçmişimi de karşı tarafa aktarırken ben de hep acele edip direkt soylerdim. Terapistimle konuştuğumda söylememeye karar verdim ilk buluşmada, konusu geçtiğinde veya dikislerimi vs sorduğunda anlatacağım.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Yani doğru olan ilerleyen zamanlarda mı anlatmakmış?

Şuan bu geçirmiş olduğunuz ameliyattan dolayı kalbinizde bi zayıflık var mı? Risk altında mısınız, düzenli tedavi mi görmeniz lazım? Sanki bana gelmiş geçmiş bişe gibi geldi ama.
Çok şükür herhangi bir sıkıntım yok. Sadece aspirin kullanıyorum.

eşim evlenmeden önce 5 kere kalp ameliyatı geçirmiş
bunu nerde nasıl söyledi çok hatırlamıyorum ama ilk buluşmada direk ben kalp hastasıyım vs deseydi muhtemelen manyak bu derdim bidaha görüşmezdim..
evlendiğimizden 1 yada 2 kere kalbi ağrıdı ilaç kullandı dr gitti sıkıntı olmadığını söylediler bitti
ben sağlıklıydım sözde ameliyat oldum hastanede yattım başımda bu adam bekledi
muhtemelen de beni gömer diye düşünüyorum
Eşinize ve size mutlu, sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum öncelikle. Anlattıklarım karşı tarafta nasıl bir intiba oluşturuyor bilmiyorum ama belki de korkutuyordur bu konu karşımdaki insanı.

Geçmiş olsun bundan sonra çok sağlıklı bir hayatınız olsun madem arkadaşlarınız aracı oluyor onlara söyleyin siz hiç görüşmeden onlar durumu izah etsin buna rağmen görüşmek isteyenler olursa sonra size söylesinler siz görüşün
İnsanlar gerçekten bazen acımasız oluyor ama ben bu tarz görücü usulü durumlarda arada aşk sevgi de olmadığı için bu tepkiler olağan geliyor çünkü kafadaki profilin dışına çıkmıyorlar belki normal aşık olarak tanışsanız asla gündeme bile gelmez bu sağlık durumunuz o yüzden böyle genelleyip üZülmeyin
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Aracı olan arkadaşım biliyordu zaten ancak karşı tarafa bu konudan bahsetmemiş.

Bence hemen söylemek yerine biraz konuşup ikinci ya da üçüncü buluşmada söylemek daha mantıklı. Zaten herhangi bir sorun da teşkil etmiyormuş ki. Sırf aspirin kullandığınız içinde olumsuz bakacak birinin olacağına açıkçası aklım almıyor. Belki anlatırken kendinizi yanlış ifade ettiniz. Birde ilk konuşmada bunu deyince insan ister istemez o zaman çok mu ciddi bir şey diye bir gerilebilir. Görücü usulü gibi ilk görüşme olunca ortada sevgi vs de olmayınca biraz daha mantık ön planda bakınca biraz çekimser bakarlar.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Yani doğru olan ilerleyen zamanlarda mı anlatmakmış?
Ya şöyle genellemek çok sağlıklı değil bir de seansı tam olarak aktarmak da mümkün değil ama ilerleyen zamanlarda konusu geçince anlatmanin daha sağlıklı olduğu konusunda biz hemfikir olduk . Gerçekten bennde ilk bulusmada direkt söylüyorum bu korkutucu ya. Hem de karşı tarafa şunu söylüyoruz bana acı, merhamet duy karşı taraf için de bu stres kaynağı. Biraz tanışıp ilerledikten sonra anlatmak daha sağlıklı. Ya sende de oluyordur bu konuları konuşmak zaten stresli ilk bulusma için ideal değil . Benim kararım artık bu yönde

Gerçekten bahsetmeye değmez, çok yeri geçerse bi ameliyat geçirmiştim filan dersiniz laf arasında öyle ilk görüşmede siz söyleyince muhtemelen kalbiniz zayıf kalp hastası filan sanıyorlardır sizi, yani durumu biraz sizin enerjiniz o hale getiriyor bence.

Gerçekten bahsetmeye değmez, çok yeri geçerse bi ameliyat geçirmiştim filan dersiniz laf arasında öyle ilk görüşmede siz söyleyince muhtemelen kalbiniz zayıf kalp hastası filan sanıyorlardır sizi, yani durumu biraz sizin enerjiniz o hale getiriyor bence.
Sanırım öyle oluyor. Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için.

Özellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden hayır diyorsun, neden görüşmüyorsun diye. Hissettiklerimden bihaber oldukları için. Benim yaşadığımı yaşayan, hisseden oldu mu hiç?
Bunların hepsi bir sebep vakit saat geldiğin de herşey yolunu bulur oturup uzaktan seyredersiniz nasıl oldu diye o yüzden hiç umutsuzluğa kapılmayın. Rabbim yazdıktan sonra tüm engeller ortadan kalkar. Rabbim gönlünüze göre hayırlı kişiyi karşınıza çıkarsın hayırlı tez vakitte inşallah

Eşimle ilk görüşmede değil biraz ilerleyince öğrenmiştim kronik hastalığı olduğunu. Size de tavsiyem ilk görüşmede söylemeyin. İlerlesin muhabbet sizin de kalbiniz ısınırsa ondan sonra söylersiniz söylemek isterseniz tabi.

Bu hayatta herşey insanlar için.
Benim en yakın arkadaşım evlendikten tam 1 ay sonra kansere yakalandi.
Ve kız neler çekti neler.
Şuan sokakta giderken kafamıza bir tuğla düşüp felç kalmayacağımizi kim garanti edebilir?
Oyuzden içiniz rahat olsun.
Sizi gerçekten seven insan hicbirseyi sorgulamaz.

Özellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden hayır diyorsun, neden görüşmüyorsun diye. Hissettiklerimden bihaber oldukları için. Benim yaşadığımı yaşayan, hisseden oldu mu hiç?
iyide karsımdakine neden söyliyim ben sundan ameliyat oldun asıl sen bilinc altında kusur var gibi davranıp karsı tarafa bunu söylüyorsun yanlıs yapıyorsun

kimseyi ilgilendirmez bence

Merhaba; insanların kronik hastaliginizi sorun olarak gördüklerini, bu konuya çok üzüldüğünüzu ve evlilik yasayamayabileceginizi yazmışsınız. Hastalığı sorun olarak gören karşınızdakiler mi; yoksa siz misiniz? Eğer siz sorun olarak gormeseniz bunu ilk buluşmada söylemezsiniz. Ayrıca ameliyat oldum ve iyiyim diyorsunuz. Buna öncelikle siz mi inansanız acaba?

Ms hastası arkadaşım evlendi, behçet hastası arkadaşım evlendi, tek böbrekli arkadaşım evlendi.

Yorumları okudum, bir şey dikkatimi çekti. Bir çok arkadaşın kronik rahatsızlığı var. Bende bunlardan biriyim. Eşim Allah razı olsun hep yanımda, evlenmeden önce hiçbir sağlık sorunum yoktu evleneli 2 sene olmadan 2 defa ameliyat olmam gerekti. Bir şekilde rabbim karşımıza bizi anlayan destek olan birilerini gönderiyor. Kul sıkışmadan Hızır yetişmezmiş derler ya hani, tıpkı onun gibi. Sizinki rahatsızlık bile değil bana göre, ama eminim bunu hiç sorun etmeyen birisi çıkacak sizinde karşınıza. Evlenmeden önce de bir ameliyat geçirmiştim eşime bunu söylemiştim ama ilk buluşmada değildi, anlatmaya değer görmemiştim bu durumu. Ama çevremde aman söyleme bilmesin diyenler vardı, tabiki dinlemedim söyledim. Eşim söylediğim dönemde sorun etmemişti, tedavisi neyse gerekeni yaparız demişti. Evlendikten sonra ameliyat izimi görünce baya şok oldugunu hatırlıyorum. O şokunu görünce ameliyat izimi görsel olarak çirkin buldu o yüzden böyle bir tepki verdi sanmıştım. Ama o canın acıyor mu diye sordu sonrada bana sarıldı çok duygulanmıştım. Allah herkesin karşısına kendi kalbi gibi insanlar çıkarsın❤️ siz kusurlu değilsiniz, bende değilim. Hiçbirimiz değiliz. Hepimizi Allah yarattı, yarın başımıza bir felaket gelmeyeceğinin ya da sabaha çıkacağımızın garantisi var mı? Böyle şeyler için kendinizi hiç üzmeyin, şükredin ki hayattasınız. Kendi sağlık durumunuzdan da ilk buluşmalarda bahsetmenize gerek yok, baktınız ilişki ciddi ilerliyor yada kendinizle ilgili özel olan bu durumu paylaşacak kadar yakın hissediyorsunuz o zaman söylersiniz. Çok iyi niyetli bir insan oldugunuzu hissedebiliyorum bu yüzden bu kadar uzun yazma ihtiyacı hissettim. Kendinizi hiç kimse için üzmeyin, ve eksikmiş gibi hissederek kurdugunuz cümleleri aklınızdan silin olur mu. Rabbimin yarattığı herkes gibi siz de değerlisiniz. Sevgiler💐

Back
X