Tekrar tekrar yaşamak istediğim bir duyguyu hikayeleri okudukça yaşıyorum :)Sanırım artık doğum hikayemi yazmanın vakti geldi.
25 nisanda 9 ay 10 günlük süreci dolduruyorduk artık. Hergün herkes arıyor hala doğurup doğurmadığımı soruyordu. 24 nisan sabahı 6 da uyandım. Tuvalete gittiğimde uçuk pembe renkli bir akıntım vardı. Nişan mı sorusu geldi aklıma ancak 2 hafta öncede kanamam ve sümüksü doku düşmesi olmuş doktorda nişan olabilceğini söylemişti. Sürekli çatı muayenesine girdiğim için çok üzerinde durmadım. 2 hafta öncesinde yapılan çatı muayenemde 1 cm açılmam mevcuttu ve 2 hafta boyunca sonuç değişmedi. 24 nisan pazar sabahı 6 da uyanıp hissettiğim, 10 dakikada bir gelen hafif sancılarım akşam üzerine kadar aynı şekilde devam etti. Saat 16 da eşimle yürüyüşe çıktık. 2,5-3 saatlik yürüyüşten dönerken sancı sıklığım 8 dakikaya düşmüştü. Akşam eve kayınvalidemler geldi. Sancı sıklığım 7 dakikaya düşmüş ve şiddeti artmıştı. Akşam 8 den gece 2 ye kadar aynı sürede fakat artan şiddetlerle sancım devam etti. saat 2 de doktoru arayıp durumu bildirdim. Gelmemi açılmam varsa yatırabilceğini söyledi. Hastaneye gittiğimizde çatı muayenesi ve nst sonucunda 7 dk sancım ve 2 cm açıklığım çıktı. Açılmanın 1 cm i zaten iki haftadır mevcuttu. Yani sadece 1 cm lik açılma olmuştu günboyu. Doktor istersem yatarak bekleyebileceğimi söyledi ancak ben istemedim. K. Valdemlerin evi hastaneye yakın olduğu için oraya gittik. Sabah saat 5 e kadar olan bekleyişimle süreç 5 dk ya inmiş ve sancı şiddetim artmıştı. Hastaneye tekrar gittiğimizde açıklığım 3 cm e ulaşmıştı. Saat 8:30 a kadar aşırı derecede artan sancım ve 2 dk ya düşen sancılarım kendini gösterdi ve açıklığım 4 cm di. Artık ağrılara dayanamadığım için epidural uygulanmasını istedim. Bu sırada suni sancı getirdiler. Kendi sancılarım zaten fazlasıyla şiddetli diye itiraz ettim ancak ebe en düşük dozda olucağını söyledi. Kendi doktorum gelince durumu ona söyledim ve epidurale izin verdi. O sancıları hala unutamıyorum. Saat 9 da epidural takıldığında açıklığım 5 cm di. 10 dk sonra sancılarımdan eser yoktu ancak inanılmaz bir baskı vardı alt tarafımda. Saat 9:40 civarında baskılar artıp dayanılmaz hal alınca ebeyi çağırdım. Yaptığı kontrolde açıklığımın 10 cm olduğunu söyledi ve beni hemen çatala götürüp doktoruma haber verdi. Doğum sırasında doktorumun yönlendirmesiyle kuvvetli ıkınmaya çalışsamda doktorum yeterli bulmadı ve karnımdan baskı uygulandı. 4 yada 5. Ikınmamda sanırım artık çığlık atıyordum. Saat 10:07 içimden kayıp dünyamıza geldi meleğim. Ebe hemen kucağıma verdi. Kızım deyip kucakladım. Babasının kirpikleri ve benim gibi tüylü vücudu vardı :) sıkı sıkı sarıldım, konuştum onunla. Doğum sırasında ağlayan kızım göğsümde hiç ağlamadı. Hemşire kordonunu kesmek üzere aldı kucağımdan. Onu temizlerken ağlıyordu. Emzirmem için tekrar göğsüme koydular ilk sütünü doğumhanede verdim kızıma. Daha sonra bebek odasına götürdüler kızımı. Evet çok ağrılıydı sancılar ve normal doğum gerçekten çok zormuş. Hala dikişlerim var ve canım çok yanıyor. Doğum sırasında uygulanan baskı ile göğüs altımda sanırım ezilme var nefes alırken dahi batıyor. Ama onun o güzel yüzüne bakınca hiçbiri aklıma gelmiyor. Rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu. İşte benim doğum hikayem de bu kadar :)
Gözün aydın, sağlıkla mutlulukla büyüt bebeğini bundan sonra.Sanırım artık doğum hikayemi yazmanın vakti geldi.
25 nisanda 9 ay 10 günlük süreci dolduruyorduk artık. Hergün herkes arıyor hala doğurup doğurmadığımı soruyordu. 24 nisan sabahı 6 da uyandım. Tuvalete gittiğimde uçuk pembe renkli bir akıntım vardı. Nişan mı sorusu geldi aklıma ancak 2 hafta öncede kanamam ve sümüksü doku düşmesi olmuş doktorda nişan olabilceğini söylemişti. Sürekli çatı muayenesine girdiğim için çok üzerinde durmadım. 2 hafta öncesinde yapılan çatı muayenemde 1 cm açılmam mevcuttu ve 2 hafta boyunca sonuç değişmedi. 24 nisan pazar sabahı 6 da uyanıp hissettiğim, 10 dakikada bir gelen hafif sancılarım akşam üzerine kadar aynı şekilde devam etti. Saat 16 da eşimle yürüyüşe çıktık. 2,5-3 saatlik yürüyüşten dönerken sancı sıklığım 8 dakikaya düşmüştü. Akşam eve kayınvalidemler geldi. Sancı sıklığım 7 dakikaya düşmüş ve şiddeti artmıştı. Akşam 8 den gece 2 ye kadar aynı sürede fakat artan şiddetlerle sancım devam etti. saat 2 de doktoru arayıp durumu bildirdim. Gelmemi açılmam varsa yatırabilceğini söyledi. Hastaneye gittiğimizde çatı muayenesi ve nst sonucunda 7 dk sancım ve 2 cm açıklığım çıktı. Açılmanın 1 cm i zaten iki haftadır mevcuttu. Yani sadece 1 cm lik açılma olmuştu günboyu. Doktor istersem yatarak bekleyebileceğimi söyledi ancak ben istemedim. K. Valdemlerin evi hastaneye yakın olduğu için oraya gittik. Sabah saat 5 e kadar olan bekleyişimle süreç 5 dk ya inmiş ve sancı şiddetim artmıştı. Hastaneye tekrar gittiğimizde açıklığım 3 cm e ulaşmıştı. Saat 8:30 a kadar aşırı derecede artan sancım ve 2 dk ya düşen sancılarım kendini gösterdi ve açıklığım 4 cm di. Artık ağrılara dayanamadığım için epidural uygulanmasını istedim. Bu sırada suni sancı getirdiler. Kendi sancılarım zaten fazlasıyla şiddetli diye itiraz ettim ancak ebe en düşük dozda olucağını söyledi. Kendi doktorum gelince durumu ona söyledim ve epidurale izin verdi. O sancıları hala unutamıyorum. Saat 9 da epidural takıldığında açıklığım 5 cm di. 10 dk sonra sancılarımdan eser yoktu ancak inanılmaz bir baskı vardı alt tarafımda. Saat 9:40 civarında baskılar artıp dayanılmaz hal alınca ebeyi çağırdım. Yaptığı kontrolde açıklığımın 10 cm olduğunu söyledi ve beni hemen çatala götürüp doktoruma haber verdi. Doğum sırasında doktorumun yönlendirmesiyle kuvvetli ıkınmaya çalışsamda doktorum yeterli bulmadı ve karnımdan baskı uygulandı. 4 yada 5. Ikınmamda sanırım artık çığlık atıyordum. Saat 10:07 içimden kayıp dünyamıza geldi meleğim. Ebe hemen kucağıma verdi. Kızım deyip kucakladım. Babasının kirpikleri ve benim gibi tüylü vücudu vardı :) sıkı sıkı sarıldım, konuştum onunla. Doğum sırasında ağlayan kızım göğsümde hiç ağlamadı. Hemşire kordonunu kesmek üzere aldı kucağımdan. Onu temizlerken ağlıyordu. Emzirmem için tekrar göğsüme koydular ilk sütünü doğumhanede verdim kızıma. Daha sonra bebek odasına götürdüler kızımı. Evet çok ağrılıydı sancılar ve normal doğum gerçekten çok zormuş. Hala dikişlerim var ve canım çok yanıyor. Doğum sırasında uygulanan baskı ile göğüs altımda sanırım ezilme var nefes alırken dahi batıyor. Ama onun o güzel yüzüne bakınca hiçbiri aklıma gelmiyor. Rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu. İşte benim doğum hikayem de bu kadar :)
Her dogum hikayesinde agliyorum artik. Kendi dogumum aklima geldi.Sanırım artık doğum hikayemi yazmanın vakti geldi.
Gözün aydın, sağlıkla mutlulukla büyüt bebeğini bundan sonra.
Artık darısı başıma diyeyim, sıra bana ne çabuk geldi öyle
Çok şükür iyiyiz. Tek sıkıntımız haftası ultrasonda hep geriden geliyo bebeğimin, azıcık minyon bir kız olacakmış ama sağlıkla ilgili sorunumuz yok.sagsaglim kavusursun sende insallah.
Nasilsin? Bebegin nasil? Normal dogum mu gozukuyor suan.
Dogunca yakaliyorlar canim o konuda icine.dert etme.. Kerem de oyleydi ama cok cabuk yakaladi .Çok şükür iyiyiz. Tek sıkıntımız haftası ultrasonda hep geriden geliyo bebeğimin, azıcık minyon bir kız olacakmış ama sağlıkla ilgili sorunumuz yok.
Çarşamba günü çatı muayenem var, ordan bi engel çıkmazsa normal olacak inşallah benim doğumum da. Maşallah 2013 gelinleri çoğunlukla normal doğurdu, ben de normal doğuranlardan olmak istiyorum.
Aminn canım inşallahhTekrar tekrar yaşamak istediğim bir duyguyu hikayeleri okudukça yaşıyorum :)
Rabbim hayırlı ömürler nasip etsin. Çok mutlu olun
Sağlıklı olun
HuZurlu olun :*
Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin sanada canımGözün aydın, sağlıkla mutlulukla büyüt bebeğini bundan sonra.
Artık darısı başıma diyeyim, sıra bana ne çabuk geldi öyle
Aminn Aslım. Çok şükür kavuştuk miniğimizeHer dogum hikayesinde agliyorum artik. Kendi dogumum aklima geldi.
Cok sukur Zehram. Allaha sukur ikiniz de iyisiniz.
Rabbim evladina hayirli saglikli omurler versin. Anali babali buyutsun.
Cok sevindim tebrik ederim.. Allah anali babali buyutsun..Hala mesajlarımın altında hamilelik takvimi olsa da pazar günü, anneler gününde doğum yapıp kızıma kavuştum çok şükürrr.
Hala mesajlarımın altında hamilelik takvimi olsa da pazar günü, anneler gününde doğum yapıp kızıma kavuştum çok şükürrr.
Çok sevindim Zehra Allah analı babalı byütsün doya doya kokla bebişi sonra sıktıra sıktıra seviyorsun. Çok şükür benin kız 8. Ayını dolduracak çok çabuk geçiyor zaman.Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin sanada canım
Merhaba canım ben ücretsiz izün aldım ama 27 haziran da başlayacağım hiç istemesem de biraz daha uzarsa o beni ben de onu bırakmayacağım dişleri çıktı daha çok düşkün oldu... Kızım byüyor çok şükür 8.ayı dolduracağız .Allah sağlık versin iş ev bebişede alışırız inşallah.slm kızlar uzun zamandır gelemedim ama pek kimselerde kalmamış bebiş büyütüyor bir çoğumuz tabi onlar büyüdükçe de kendimize ayırdığımız zaman azalıyorbenim oğluşum da yakında 10 aylık olacak çokk hareketlendi maşallah emekliyor tırmanıyor sıralıyor ama çok yorucu sizinkiler nasıl aslı hande kriz işe başladınız mı neler yaptınız
Merhaba canim nasilsin?Merhaba kızlar nasılsınız ben hala doğurmadım 37+5 im Havalar çok sıcak dayanamıyorum , çatı muayenesinde de çığlık atınca dr.um sen normal doğuramazsın gibilerinden cesaretimi kırdı sezeryana karar verirsen haftaya alalım dedi naapsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?