- 7 Kasım 2012
- 11.717
- 12.042
- 498
Çok tebrik ederim. Sağlıkla büyür inşallah oğlunu.Günaydın kızlar.
Kafayı toparlayıp bir türlü yazamıyorum.
Bugün 6.günümüz :)
Ne kadar çabuk geçti günler.
Daha geçen hafta bu zamanlar rüyamda doğum yaptığımı görüyordum. Şimdi ise doğmuş bile :)
Bir kaç arkadaş martve şubat annelerinde yazdıklarımı okumuş.
Doğumum normal oldu. Çok şükür.
Yalovada Annemlerde doğuma girmeye karar vermiştim. Bir doktor bulmuştum hatta. Çarşamba doktora gittim, idrar yolu enfeksiyonum ve bu enfeksiyon olduğunda beri kasık altı üst bacak ağrısı vardı. Nst de iki tane sancı çıktı ama çok önemli birşey değildi. 37 hafta için çok normal dedi. Bu arada o sancıları anlamadım bile.
Tahlil istedi ve cuma gene gel diye anlaşmıştık.
Buarada cuma ben ist geri dönücemeşya meşya ayarlıcam doğum ve sonrası için.
Cuma sabaha karşı her zamanki gibi wc ye kalkıcam. Ama yorgunluk uyku derken kalkamamış, yorganı açmış ama uyumuşum.
Gece 3.de bırt sesi ile uyandım. Kendimi dinlerken bebişimin hıçkırdığını ve kıpırdadığını duydum. Hee tamam o zmn sıkıntı yok dedim. Kalkıp wcmye gidicem. Bacağımı indirirken biraz kaçırdım. Wc ye otururken de kaçtı.
Sonra sanırım nişanım gelmişti ama ben onu idrarımdan gelen kan olarak düşündüm. Çünkü çocuk iki gün önce kanala girmemişt ve doğumu 29şubat olarak ön görmüştü.
Aklımın ucundan geçiyor acaba nişan mıdır diye ama geçip gidiyor sadece.
Ped koydum yattım. 4de uyandım. 5de uyandım. 6da uyandım ve her uyanışta büyük tuvalete kalktım. acaba bunlar Sancı mı diye düşünüp teldeki uygulamaya not etmeye başladım.
Daha ne kadar gözümd sokulacaktı bilmiyorum. Ama 7de uyandığımda hala doğumun başladığına ihtimal vermiyordum :)
Önce devlet hast. Gittim. Bize yürüme mesafesinde diye. Suyum veya idrarımla birlikte kan geliyor dedim. Sıra almamı önerdiler
Eve geri gelip hastaneye bıraktırdım kendimi.(annem nöbetçi, babama da tahlillerim için gittiğimi söyledim)
Hem nst çekilmek için hemde ebelere suyu sormak için doğumhaneye gittim.
Olaylar orada koptu zaten.
Anlattıklarım sonucu önce suyumun geldiğini tespit ettik. Sonrasında açıklığımın 4cm olduğuna karar verdiler. Saat 9civarı.
Anında önlük giydirildim, serum lavman damar yolu nst derken yatış yapıldı.bir yandan sızlanıylrum benim sancım yok, suni sancı istemiyorum. Sezeryanda istemiyorum. Normal şekilde gelir.erken dahaa. Doğurmak istemiyorum. Vs vs vs...
Şarjım %3Hiç bana yakışmayan hareket
9u geçkin annem geldi. Sancıları takip ettik. Ve düzenli ve sık sık gelen sancılarımı başta anlamasam da sonradan sancıların hangisi olduğunu anladım. Sevgili idrar yolu enfeksiyonu ağrım meğer doğum sancısıymış.
sıkılıp yürümek istedim. Dopumhanede üç gebeyiz ama tek yürümek isteyen deli bençünkü o bebek normal doğumla gelmeli!
Ah pilates topunu da çantanın yanına koymuştum. Olaydı keşke. O şurada bu burada derken açıklığım 8cm olunca çatalın olduğu yere gitmeye karar verdik. Ama ne mümkün. Dakikadan daha az sürede bir gelen sancılarla yürümek çok zor. Ikınma daha erken diyorlar ama nasıl...
Derrken çataldayım, doktora doğurt beni diye yalvarıyorum bu kez.
Ebeler ıkınmayı nasılmyapacağımk anlatıyor, kolay gibi ama zor. Pes etmemek gerek.
Birinci ikinci üçüncü derken dördüncüde ilk duyduğum bırt sesine benzer bir his.
Oğlum dünyaya geldi çok şükür :)
Ağzımı açıp da bana cerin getirin kucağıma diyemedim. Dilim dönmedi. Oğlummmmm diyebildim sadece.
Evet müthiş ağrılı sancılar vardı. Karşılanması çok da kolay olmayanlar vardı ama hepsinin üstesinden geliniyor. Rabbim kaldırılamayacak yükü vermiyor
şuan yazarken acaba hangisi en ağrılı olanıydı diye kafamdan gfeçirdim ve bulamadım.
Şşu idrar yolu enfeksiyonuna ait olanı daha ağrılıydı
Bunarada eşim zor yetişti. Bebek doğmuştu geldi. Emzirme faslında yanımdaydı :)
Hastane çantam yarım yamalaktı işin aksi kısmı boş valiz ile ist gidicem eşya alıcam diye boşaltmıştım içini :) babanem be bulduysa etrafta koymuş öyle gelmişti.
Ne süsler ne püsler hiç biri yanımda değildi. Süsü püsü geç pijamasız kalacaktım az daha
Herkesin kendine özgü doğum hikayesi olurmuş gerçekten :) benimki de bana özel oldu :)
Darısı basıma,bir sonraki normal doğum hikâyesi benim olur inşallah.