Evlendikten ne kadar zaman sonra çocuk olmalı?

gulbeyaz_31

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2008
817
40
123
37
Niğde
böyle bir konu açıldımı bilmiorum ama aklıma takıldı.. evlendikten ne kadar zaman sonra çocuk olmalı ya da siz ne kadar zaman sonra çocuk yapmaya karar verdiniz / verirdiniz?? ben 6 aylık evliyim haliyle sürekli ne zaman olcak çocuk diyende var aman daha 2/3 sene yapma diyende.. biliorum bu çiftler arasındaki karara bağlı ama sormak istedim ya sizce ??

anlamiyorum bizim insanimizi ya, evlenesiye kdr "ne zaman evleniyosunuz"
evlendikten sonra "cocuk ne zaman".
size ne ayol? en sinir oldugum sey, kocamla benim hayatimdan size ne.

ben en az 3-4 sene beklemeyi düsünüyorum, cocuk öyle lay lay lom bisey degil.
daha evlilik oturmadan evliligin ilk aylarinda isteyerek hamile kalanlarida hic anlamiyorum

önce doya doya evliligin, sevdiginle yalniz olmanin tadini cikarmali, maddi güce sahip olmali,
cok cok düsünülmeli bu karari vermeden önce.

anlamiyorum bizim insanimizi ya, evlenesiye kdr "ne zaman evleniyosunuz"
evlendikten sonra "cocuk ne zaman".
size ne ayol? en sinir oldugum sey, kocamla benim hayatimdan size ne.

ben en az 3-4 sene beklemeyi düsünüyorum, cocuk öyle lay lay lom bisey degil.
daha evlilik oturmadan evliligin ilk aylarinda isteyerek hamile kalanlarida hic anlamiyorum

önce doya doya evliligin, sevdiginle yalniz olmanin tadini cikarmali, maddi güce sahip olmali,
cok cok düsünülmeli bu karari vermeden önce.

Yine ThirtyFouR, yine benim kafadan bir yorum :16: Aynen katılıyorum canım :29:

bence eğer yaş problemi yoksa en az 3 sene sonra falan olmalı.ben 4.5 yıllık evliyim daha yeni düşünüyoruz.hemen çocuk sahibi olmayı eşimde bende istemedik evliliğimizin tadını çıkralım,gezelim,görelim,birlikte olmanın tadını çıkaralım diye.
birde etrafımda gördüğüm kadarıyla hemen çocuk sahibi olanlar tüm ilgisini hemen çocuğa yönlendiriyor,herşeyi çocuk oluyor(tabiki öyle olacak ama eşini unutmadan)eşini ve evli olduğunu unutuyor.sadece çocuk için yaşıyor birbirlerini unutuyorlar.ama biraz daha zaman geçtikten sonra çocuğu olanlar birbirleriyle iletişimi daha iyi çocukla ilgili herşeyde beraber karar verip,çocuğun yanında birbirlerinide düşünüyorlar hala birbirleriyle sevgili gibi olabiliyorlar,hayatlarını eş ve çocuk üçgeni içinde tutabiliyorlar

benim düşüncem ve etrafımdan gözlemlediklerim bunlar:89::89::89::89:

ben en çok 1 sene bekleme taraftarıyım..
zaten bir kaç konu başlığına da yazmıştım..
böyle düşünme sebebim haplar yada iğnelerle korunma yöntemi istemeyişim..
çocuk yapalım yada yapmayalaım bekleyelim düşüncesi olmadan ne zaman kısmetse dedik biz nişanlımla..
nişanlım 26 yaşında ona kalsa 2012de falan olsun diyor hak veriyorum ve benim düşüncem ise nasıl hayırlısı ise öyle olsun..
herkesin dilediği gibi olsun inşaallah :)

Bence en az 3 sene beklenmeli çocuk için. acele edilmemeli, evliliğin keyfi iyice çıkarılmalı diye düşünüyorum. Çocuk olunca hayatınızın merkezi oluyor her şeyi ona göre ayarlamak zorunda kalıyorsunuz. En küçük örnek hava bugün kötü dışarı çıkmayalım hasta olur vs. Sözlerim yanlış anlaşılmasın tabi kide çok güzel bir şey çocuk ama zamanı iyi ayarlanmalı diye düşünüyorum.

ayy, tam da akşam eşimle bu kkonuyu konuşmuşken yazayım buraya :3: biz 7 aylık evliyiz. evlenmeden önce 3 yıl filan bekleyelim diye konuşmuştuk çocuk için ama evlendikten sonra ikimizin de fikirleri değişti. 1-1,5 yıl yeterli gibi düşünüyoruz şimdi. bence iki kişinin konuşup anlaşmasına bağlı bir şey. ama ben de evlenir evlenmez hamile olmayı düşünmedim hiç. evliliğime ancak alışıyorum zaten. bir eş yükünü yeni yeni kaldırmaya başlayabildim ben. tabi dediğim gibi bu benim düşüncem. yani 7 aylık evliyim şu an kendimi 6 aylık hamile düşünemiyorum hiç. ama bir yılı dolduralım diye karar verdik biz eşimle. tabi her zaman da derim allah'tan ne zaman hayırlıysa o zaman olsun her şey diye. bakalım. :49: :23:

Son düzenleme:
bence en az 1 sene geçmeli...
benim çocuk delisi eşim daha balayındayken sayıklamaya başlamıştı..ekim2009 da evlendik işte, ben ısrarlarına dayanamayıp kasım2009 da konrunmayı bıraktım ve fakat tedavi görmem gerekti ve bebişimiz bu sene ekim de geldi çok şükür...
Allah korusun ama böyle bir ihtimal de var, yani hemen bebiş olamayabiliyor bu olasılık da göz önünde bulundurularak hem de evliliğin maddi manevi oturbilmesi için 1 sene kadar beklenmesi taraftarıyım ben

kimsenin lafına aldırma .....milletin lafı bitmez soracak bişey olsun diye düğün ne zaman ,evlenirsin çocuk ne zaan,çocuk olur kardeş yap bitane daha ...v.s bitmez yani en az 1 yıl beklenmeli bence sonrada evliliğin ve maddi durumun şartlarına göre düşünülmeli çocuk ......
biz 4 yıllık evliyiz daha 1 yıl daha beklemeye karar verdik düşün ..kolay iş değil evlat sahibi olup iyi yetiştirebilmek sorumluluğu büyük kendinize göre bir yol çizersiniz ama önce sizin özellikle senin ne istediğin çok önemli annelik kolay değil hayırlı zamanda gelsin bebişin inşallah Allahın işine karışılmaz tabi :71:

Peki kızlar yaş sorunu var ise:25: geç evlenenler ne yapıyor? 6 ay kadar sonramı çocuk yapmak gerekir? aranızda yokmu geç evlenen:40:

Bence 20-25 arası evlenenler 5 yıl,
25-30 yaş arası evlenenler 2-3 yıl,
30 sonrası evlenenler 1 yıl bekleyebilirler.
35 sonrası evlenenler hemen yapsıni, artık o saatten sonra zaten çocuk için evleniyor insan. Hemen çocuğu olsun ki Allah korusun boşansa da çocuk elinde kar kalır.

26 yasındayım 17 aylık evlıyım ve henuz dusunuyorıum erken cunku kendımı anne olarak hazır hıssemiyorum benımde cevremde çok baskı var esımde ara sıra der hadi artık çalışmalara baslayalım diye ;)
düğünden sonra maddi açıları iyiyse ve evlılıklerı oturmussa neden olmasın bu eslerın karar verecegı birsey..
bence once sunu anlamalıyız... bi bebegin dunyaya getırılmesiyle iş bitmiyor ,asıl ozaman iş baslıyor desem yerıdır..
mesela benım bebim olunca; 3 yasına gelınce 4 dil öğreten bi krese vermek istiyorum.. bunun yanında dini bilgileride sahip olmalı.. kişiliği oturtulmalı .. bencil ,açgozlu,tatminsizlikten uzak olmalı.. en önemlisi vicdan sahıbı bi evlat olmalı.

ben 4 5 yıl beklemek isterdim
amma velakin
28 yasında evlendigim en fazla 2 3 yıl bekleyip en azından ilk cocuguma 31 yas gibi sahip olsam fena olmaz diye düsünüyorum , eger saglıgım müsade eder ikinciye karar verirsem de cok ara vermem 35 e gelmeden de ikinciyi dogurmaya calısım sanırım

kusura bakmayın biras geç cevap verebildim .. yazılanları okudum genelde en azından bir sene geçirmek gibi ortak bi görüş var bende zaten şuan 6 aylık evliyim ve biz birinci yıldönümümüzde düşünmeye başlamayı dşünüorus herkes evlenirken maddi durumdan çoğu sıkıntılar yaşıo bisde haliyle yaşadık ama o kadar deil ailelerimiz saolsun çok destek oldular maddi durumdan iiz çok şükür ve ben ailemden uzakta bi yerdeyim o yüzden nedens bu aralar çok istiorum ondan bole bi konu açayım dedim ..

Yaş anne olmakta önemli bir faktör mutlaka, öncelikle yaşı değerlendirip kara vermek lazım. Bazı durumlarda yaşa da bakmıyor malesef bu iş.
Ama bence ondan önce evliliğin nasıl gittiğini iyice değerlendirmeli, her iki tarafta bu sorumluluğa hazır mı, evlilikten beklenenler yerinde mi, karşılıklı güven var mı? Bence bunlar net olmalı önce soru işaretleri olmamalı kafada...ve tabii bunu değerlendirebilmek içinde en az 2 yıl olmalı, bu 3 ayda 5 ayda anlaşılabilecek birşey değil.
Daha da önemlisi bence evliliğinde tadı çıkartılmalı, birbirini tanımak, gezip tozmak içinde bence 2 yıl omalı en az.
Ben 9 yıllık evliyim henüz çocuğum yok. 5 yıl istememiştik, sonrada nazlanıyor kerata. Ama aynı durumu yaşayacağımı bilsemde hemen çocuk yapmazdım. Hayat sadece çocuktan ibaret olmadı gözümde hiçbir zaman, aynı şekilde eşiminde öyle. Hala olmazsa olmasın naapalım diyoruz.
Etrafımdan örnek verecek olursam sağlıklı evliliklere bakıyorum hep geç çocuk yapılmış.
Hemen çocuk yapanlar, hiç birbirini tanımadan, evliliğin ne olduğunu anlamadan birden bir kaosun içinde buluyor kendini, kadın çocukla ilgileniyor, erkek kendi aleminde, paylaşım yok, daha birbirlerini tanımıyorlar ki çünkü. Ve malesef ben çocuğunu aldırıp boşanan insanlar görüyorum artık etrafımda, yada 2 senesi dolmadan karnında çocukla ayrılan kadınlar...
Çoook iyi düşünülmesi gereken bir karar vesselam...

evlenmeden önce ne acelesi var yaparız derdim..bir sene sonunda hamile kaldım çocuk doğana kadar geçti iki yıl...şimdi de diyorum ki niye hemen yapmamışım büyümüş olurdu biraz daha...ama evliliği tanımak eşinin birde koca rolünü tanımak evliliği oturtmak adına zaman gerekli artık o zamanı da sana evliliğin uyumunu verecektir..

ben hemen istiyorum allahidma nasip ederse temmuzda dugunden sonra olursa harika olur allahim buyuk:) insallah beraber buyuruz:D

Vallahi bizimkisi sürpiz yumurta gibi oldu. Korunmaya yeni başladığımda; daha evliliğimizin 3. ayında hamile kaldım. Önceden kendimi hazır hissetmiyordum ama karnımda kıpırdamaya başlayınca asla ne kadar hazırmışım anladım.

Çocuk dediğin sipariş üzerine olmaz ki. Ne zaman hazır hissedersen o zaman. Ama sana derim ki evliliğinin tadını çıkar ilk önce. Anne olmaktan gayet memnunum. Bu dünyada yok böyle bir aşk. Ama evlilikten bir şey anlamadım henüz. Evli olmaya alışamadan anne olmaya alışmamgerekti.

26 yasındayım 17 aylık evlıyım ve henuz dusunuyorıum erken cunku kendımı anne olarak hazır hıssemiyorum benımde cevremde çok baskı var esımde ara sıra der hadi artık çalışmalara baslayalım diye ;)
düğünden sonra maddi açıları iyiyse ve evlılıklerı oturmussa neden olmasın bu eslerın karar verecegı birsey..
bence once sunu anlamalıyız... bi bebegin dunyaya getırılmesiyle iş bitmiyor ,asıl ozaman iş baslıyor desem yerıdır..
mesela benım bebim olunca; 3 yasına gelınce 4 dil öğreten bi krese vermek istiyorum.. bunun yanında dini bilgileride sahip olmalı.. kişiliği oturtulmalı .. bencil ,açgozlu,tatminsizlikten uzak olmalı.. en önemlisi vicdan sahıbı bi evlat olmalı.

Canım inşallah istediğin gibi bir evlat sahibi olursun. Ancak sana şunu söyleyeyim ki yavrularımız karakterleri ile doğuyorlar maalesef. Biz dışarıdan onlara yalnızca alışkanlıklar verebiliriz. Hani derli toplu olmak, paylaşmayı bilmek filan. Gerisi Allah'a kalmış.

Back
X