Evlendikten ne kadar zaman sonra çocuk olmalı?

nehir senin adına sevindim..inşallah sağlıkla gelir bebişiniz.. bizde hayaller kuruyoruz ikimizde bunu istiyoruz ama sanki biraz zaman lazım bize daha ben en azından ole düşünüorum.. 2 çocuk arası 13 yıl olan arkadaşım gerçekten arayı baya uzatmışsın ama olsun.. her yaşta farklı bi güsellik katıodur bence annelik..

Ben evliliğimin 7. yılında karar verdim çocuk sahibi olmaya, o da artık baskılara dayanamadığımdan hem de kendimi hazır hissettiğimden dolayı.. Aslında annem duygu sömürüsü yapmasa daha da beklerdim.. Evliliğin ilk 5 yılı zor geçer derler.. Eşimle çok uyumlu, birbirini gerçekten seven iki insan olmamıza rağmen bu sözün ne kadar doğru olduğunu anladım.. Aynı evin içinde yaşamak, ona ve ailesine alışmak olgunlaşmak ve her şeyi rayına oturtmak gerek çocuk sahibi olmadan önce ki, çocuk huzurlu, güvenli bi ortamda büyüyebilsin.. Tam da zamanıymış diyorum şimdi, iyi ki önceden yapmamışım.. Tereddütsüz ve kaygılar olmadan yaşamak bu duyguyu öyle güzelmiş ki anlatamam :49::49:

kişiye ve duruma göre değişir. ben 25 yaşındayım, çalışmıyorum, eşimin geliri iyi, sorumluluk sahibi biri. ben evlendikten 5 ay sonra hamile kaldım. bazen keşke daha genç yaşta anne olsaydım diyorum. :49:

Aynen yaa,kucağına alınca bu mutluluğu daha önce yaşamamadığımıza üzülüyoruz. Keşke kocalarımızla daha önce tanışsaydık da daha evvel yavrularımızı kucaklasaydık... :69:

Bende 6 aylık evliyim, bir çocuk için maddi açıdan rahat olmak gerekiyor maddi bir sıkıntımız yok ama bir evimiz olsun istiyoruz bu biraz zaman alacak bunun haricinde bende kendimi anneliğe hazır hissetmiyorum en az 2 yılı var.

bence yaşa bağlı.yaşı gençse insan bekleyebileceği kadar beklemeli.34 yaşından sonra çocuk rskli olabiliyor.mesela 2 çocuk düşünüyorsan 2. çocuğu 31-32 yaşında yapacak şekilde olabilir.ben 24 yaşında evlendim.27yaşında çocuğum oldu.şimdi 29 um.2.yide bir süre sonra düşüncem işte.çocuk olunca çok zor.ama 27-28 yaşında yada daha büyük yaşta evlenen biri ister istemez çok bekleyemez.

2-3 yıl düşünmüyorum ben de. Hem çalışıyor olacağım hem ev hayatına ve evliliğe yeni alışıyor olacağım sonra hemen hoop 9 ay sonra bir de çock kafayı yerim herhalde. Zaten erkek arkadaşımla da 6-7. sende anca evlenicez bir de hemen çocuk yapmak istemem 2-3 yıl başbaşa kalalım. :70:

Ben evliliğimin 7. yılında karar verdim çocuk sahibi olmaya, o da artık baskılara dayanamadığımdan hem de kendimi hazır hissettiğimden dolayı.. Aslında annem duygu sömürüsü yapmasa daha da beklerdim.. Evliliğin ilk 5 yılı zor geçer derler.. Eşimle çok uyumlu, birbirini gerçekten seven iki insan olmamıza rağmen bu sözün ne kadar doğru olduğunu anladım.. Aynı evin içinde yaşamak, ona ve ailesine alışmak olgunlaşmak ve her şeyi rayına oturtmak gerek çocuk sahibi olmadan önce ki, çocuk huzurlu, güvenli bi ortamda büyüyebilsin.. Tam da zamanıymış diyorum şimdi, iyi ki önceden yapmamışım.. Tereddütsüz ve kaygılar olmadan yaşamak bu duyguyu öyle güzelmiş ki anlatamam :49::49:

baya beklemişsin ama evliliği oturtmak adına doğru kararvermişsin cnm.. eşinle görücü usülümü evlendiniz

2-3 yıl düşünmüyorum ben de. Hem çalışıyor olacağım hem ev hayatına ve evliliğe yeni alışıyor olacağım sonra hemen hoop 9 ay sonra bir de çock kafayı yerim herhalde. Zaten erkek arkadaşımla da 6-7. sende anca evlenicez bir de hemen çocuk yapmak istemem 2-3 yıl başbaşa kalalım. :70:

bencede biraz gezin tozun tanıyın vakit geçirmek beraber çok güsel ..

böyle bir konu açıldımı bilmiorum ama aklıma takıldı.. evlendikten ne kadar zaman sonra çocuk olmalı ya da siz ne kadar zaman sonra çocuk yapmaya karar verdiniz / verirdiniz?? ben 6 aylık evliyim haliyle sürekli ne zaman olcak çocuk diyende var aman daha 2/3 sene yapma diyende.. biliorum bu çiftler arasındaki karara bağlı ama sormak istedim ya sizce ??

bence bu evliliğe ve kişilere göre o kadar cok değişir ki..bazı evlilikler senelr geçsede oturmuyor bazıları ise hemen..maddi duurm da cok önemlii ve sorumluluk sahibi olmakta iki taraf için..ama en önemlisi iki tarafında hazır hissetmesi..
ben evleneli 1.5 sene oldu artık düşünüyorum..dhaa öncesnde kesinlikle istemezken birden içimden gelmeye basladı zaten ha deyince olmuyor bu devirdde artık 2 ayı gectı korunmuyorum..
bence içinden geliyorsa insanın zaman cok önemli değil..çünki bu devirdeki evlilikler bi bakmıssın 20 sene sonra birden anide bitiveriyor..o yuzden zamanın bize ne getireceğini hiç ama hiç bilemeyiz

bence en az 5 yıl diyorum.evlılıklerde neler olur bılınmez.aldatmalar,dayaklar,geçinememeler v.s. insanlar evlıde olsa bazen değişebilirleşlerin bırbırlerini tanıma süreçleri olmalı 1-2 yılda insanların birbirlerini tanıdıklarını sanmıyorum.bazen 10 yıllık evliler bile tanıyamamışım dıyebılıyor.birde kadının kendını hazır hissetlemesi lazım her açıdan.çocuğuna sağlayacağı gelecek planları,ona aktaracağı bilgi,iyi bir bakım v.s. bunun gibi daha bir çok şey işte.çünkü biz istediğimiz için onları hayata getiriyoruz onlara seçme hakkı vermeden.o yüzden geleceklerini planlayıp bir bebek dünyaya getirme taraftarıyım nacizane fikrim:80:

cocuk oldugu zaman cocuga odaklı yaşanıyor ve tercihlerde ona göre yapılıyor. o yüzden çiftlerin en az 1-2 yıl birbirlerini yaşamaları gerekli diyorum:)

anlamiyorum bizim insanimizi ya, evlenesiye kdr "ne zaman evleniyosunuz"
evlendikten sonra "cocuk ne zaman".
size ne ayol? en sinir oldugum sey, kocamla benim hayatimdan size ne.

ben en az 3-4 sene beklemeyi düsünüyorum, cocuk öyle lay lay lom bisey degil.
daha evlilik oturmadan evliligin ilk aylarinda isteyerek hamile kalanlarida hic anlamiyorum

önce doya doya evliligin, sevdiginle yalniz olmanin tadini cikarmali, maddi güce sahip olmali,
cok cok düsünülmeli bu karari vermeden önce.

ben de aynen katılıyorum. neden her şeye karışıyorlar nedennn??? off

biz 2,5 yıl istemedik. yaş oldu 30. gezdik tozduk. daha önce 6 yılçıktık. sonra bebek olmadı . paniğe kapıldık. ameliyat tedavi. derken 2 yıl geçti. yaş oldu 32. sonra kendiliğimden hamile kaldım. doğurdum. yaş oldu 33. eee biz o kadar alışmışızki rahatlığa . ikimizde kaldıramadık. yaşta geçince sabırda azaldı. yani ne tavsiye etsem bilemedim. bence yaşa bağlı ama yinede en fazla 2 yıl yeter. tabii çocuğun olacağının garantiside yok. onuda göz ardı etmeyin bence . yani evlenince rutin kontrollerinizi yaptırın. eşiniz sperm testi yaptırsın. sizler rahminizi yumurtalıklarınızı kontrol ettirin. sonra rahatça bekleyin. bizim gibi şaşırıp koşuşturmayıı deriim.

böyle bir konu açıldımı bilmiorum ama aklıma takıldı.. evlendikten ne kadar zaman sonra çocuk olmalı ya da siz ne kadar zaman sonra çocuk yapmaya karar verdiniz / verirdiniz?? ben 6 aylık evliyim haliyle sürekli ne zaman olcak çocuk diyende var aman daha 2/3 sene yapma diyende.. biliorum bu çiftler arasındaki karara bağlı ama sormak istedim ya sizce ??
Canım 6 ay olmuş daha evleneli aman diyim hayatısının hatasını yapma gez toz eğlen eşinle doyun birbirinize ne çocuğu daha..Ben 27 yaşındayım 3,5 sene oluyor evleneli ama inan en az 3 yıl daha düşünmüyorum çocuk yapmayı kesinlikle.

Bence en az 3 sene beklenmeli çocuk için. acele edilmemeli, evliliğin keyfi iyice çıkarılmalı diye düşünüyorum. Çocuk olunca hayatınızın merkezi oluyor her şeyi ona göre ayarlamak zorunda kalıyorsunuz. En küçük örnek hava bugün kötü dışarı çıkmayalım hasta olur vs. Sözlerim yanlış anlaşılmasın tabi kide çok güzel bir şey çocuk ama zamanı iyi ayarlanmalı diye düşünüyorum.
Katılıyorum canım sana..

Bu konuyu actigimda yeni evliymisim simdi 5. Yila gircez fakat korunmayi biraktigimiz halde olmadi dr lara gittik geldik sansimiz cok az artik gerisini Rabb im bilir ..

Kaç yasinda evlendiginize ve maddi durumuna bagli biraz da ailenin. Ben evlendikten 2 sene sonra hamile kaldim hem yasin çok geçmemişti hem de maddi olarak hazir olmak istedik. Zaten evlilik hemen ilk sene yerine oturmuyor evliliğin de bir olgunlaşma sureci var bence bu da 1.5 -2 sene sürüyor. Bu sürecin geçmesini beklemek gerekiyor.

Back
X