evlendikten ne zaman sonra ev aldınız

evlendikten ne zaman sonra ev aldınız

Güzel bir soru. Bende hep merak etmişimdir. Bizimde niyetimiz var ama bikaç yılı bulacak sanrım Allah izin verirse. Daha gençsiniz alırsınız diyorlar. Etrafımda 8-10 yıl sonra ev sahibi olanları görünce demekki okadar kolay bişey değil, bizimde olur diye teselli ediyorum kendimi.
Siz kaç yıllık evlisiniz. Aldınızmı yada nezamn almayı planlıyorsunuz

biz 9 yıl sonra aldık canım şu an iki dairemiz var çok şükür allah herkese nasip etsin

ailelerin yardımı olmazsa ev almak gerçekten orta seviyeli bir aile için çok zor... geçen okudum 8 milyar gelirimiz var ev alamıyoruz çünkü bu parayla çekeceğimiz krediyle kötü bir ev alabiliriz diyordu bir arkadaş... bizim evlenmeden önce eşimin ailesi aldı.. sağolsunlar.. onlar olmasa gerçekten ev alamazdık...

ama önce biraz peşinat biriktirip değer kazancak bir yerden ev alarak paranızı katlayabilirsiniz.. en matıklısı minik yada eskide olsa bir ev almaktan başlamak sanırım.. biz evimizi 5 ay önce 210 bine aldık şuan 255 bin değerinde..

Son düzenleme:

ben 6 aylık evliyim 1 yıla kadar almak istiyorum yaş gençken ama zor bu devirde ödeme senelerce ne bileyim

çok şanslısınız bizim KV ler oldukça varlıklı ama öyle bir girişimde bulunmadılar maalesef yardım ederlerse iyi olmazsa kendi çabamızla

bu arada arkadaşlar henüz başlamamış 3-4 yıl sonra bitecek projeler oluyor. başlamamışken 150 binse bittiğinde 300 bin oluyor direk.. hem sıfır eviniz olur hem lüks olur fiyatını katlar... arabanız arsanız veya 30 40 bin kadar bir birikimiziniz varsa 100milyar kredi çekip gerekirse 10 yıl ödeyin.. kirada geçirdiğiniz her ay çöpe giden para diğer türlü eviniz olur..

13 ayimizi doldurduk ve kendi evimize tasindik.. Rabbim herkese nasip etsin insaAllah..

çok şanslısınız bizim KV ler oldukça varlıklı ama öyle bir girişimde bulunmadılar maalesef yardım ederlerse iyi olmazsa kendi çabamızla

inşallah yardımcı olurlar... varlıklılarsa en azından kredinizin bir kısmını üstlerine alsalar... tabi bunu siz ayarlayamazsınız. ufaktan eşinize empoze edin bence

2009 Da evlendik 2010 yılının aralık ayında evimizi aldık

hiç bir yardım ve destek görmeden ödüyoruz niyetin varsa geciktirmeyin...

merhaba arkadaşlar,

Biz evlenmeden önce bi cesaret ev işine girdik.Benim bi arabam vardı 15 bin tl ye arabamı sattım.Eşimin eniştesi de 10 bin tl borç verdi.Düğünde takılanlarla borcumuzu geri ödedik.İnşaattan sıfır bahçe katı bir ev bulduk 80 bin tl ye hemde İstanbul'da biraz şanslıydık o konuda :) Bu evi kendimiz için bir basamak olarak gördük.Kalan 55 bin tl yi de kredi çekip 750 tl ev kredisi ödemeye başladık (zaten kiralarda bu kadar )

Evlendik 6 ay kadar orda oturduk.Sonra salonda lamba yakmadan oturamadığımız için ve komşulardan şikayetçi olduğum için evi satıp başka bir ev almak istedim eşimde destekledi.80 bin tl ye aldığımız evi 6-7 ay sonra 110 bin tl ye sattık.Evimiz değerlendi o süre içinde.

Yeni alacağımız ev için 120 bin tl nin üzerine çıkmamayı düşünüyorduk fakat İstanbul'da ev fiyatları gerçekten çok yükseldi bu aralar.Bizde mecburen içimize sinen yüksek kat,güneş alan,sıfır bir daire bulduk ve 165 bin tl ye orayı aldık.Diğer evin kredisini kapattıktan sonra elimize 55 bin tl kalmıştı.Ben altınlarımı sattım,arabamızı sattık bi 80 bin tl yaptık parayı.Bu evin üzerini de krediyle tamamladık ve çok şükür daha 3-4 gün önce tapumuzu alabildik :) Şimdi aylık 1200 tl kredi ödememiz olacak 10 sene.Biraz zorlanacağız belki ama rabbim nasip ederse 30 lu yaşların sonunda ev sahibi olabileceğiz.

Size nacizane tavsiyem inşaattan sıfır evleri kovalayın daha hesaplı oluyor.Ve bi cesaret bi yerden başlayın arkadaşlar.
Biraz üzün oldu ama kusura bakmayın

Size nacizane tavsiyem inşaattan sıfır evleri kovalayın daha hesaplı oluyor.Ve bi cesaret bi yerden başlayın arkadaşlar.
Biraz üzün oldu ama kusura bakmayın

Evet kesinlikle katiliykorum.
Bizde insaattayeken aldik ama son asamalarindaydi ev.
Basta tereddut ettim olurmu olmaz mi.
Simdi o kadar duaciyim ki.

Bu arada siz kacinci kat ve kac m2 aldiniz evi?
İstanbulda 165 bine ev bulmaniz buyuk nimet olmus :)
Benim bildigim fiyatlar cok daha pahali istanbulda?

Biz de 3. kat 115m2 3+1 guney cephe 160bine aldik.. (Kocaeli)
Yarisi pesin yarisi kredi..
10 sene 1030 TL oduyoruz..
%78 faiz orani ile..
Garantiden..

Size kactan verdiler krediyi ve hangi banka?

Gule gule oturun insaAllah :)
Darisi herkesin basina..
İnsanin kendi evi olunca gercekten daha farkli oluyor..

Bizde 11 aylik evliyken aldik evimizi cok şükür. Daha bitmemisti aldigimizda daha cuma günü tasinabildim. Allah isteyen herkese nasip etsin ve herkesi kiradan kurtarsin. Biz de kredi çektik 4 yilda bitcek inşallah.

Sizin evinizde hayırlı olsun arkadaşım.
Normalde bi taraftan bakınca 1. kat gibi görünüyor ama normalde 4. kat evimiz kot farkı var yani :)

Bu konuda da şanslıydık rabbime şükürler olsun bir üst caddede 1. kat daireye 210 bin demişlerdi.Bu evi şans eseri bulduk.2+1 100 metrekare evimiz. Gaziosmanpaşa/İstanbul'da.

Biz Denizbank tan kullandık krediyi.0,95 ten kullandırdılar bize.

Ben gönlüme göre bi ev buldum ya detaylarına hiç bakmadım eşim halletti saolsun :)

Allah razi olsun :)
Tamam anladim ablamin ankarada evi de oyle bir taraftan ikinci bir taraftan 4 uncu kat :)
Gayet genis masAllah.
Kaynimim evi mesela 3+1 85 m2 mesela odalari asiri kucuk
Allahim odeme kolayligi versin hepinize :)
Ve odalarimizda cocuk sesleri yukselsin insaAllah

Bu arada biz agustosta cektik krediyi..
Biz cektik faizler biraz daha yukseldi :/

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…