evlendikten ne zaman sonra ev aldınız
Güzel bir soru. Bende hep merak etmişimdir. Bizimde niyetimiz var ama bikaç yılı bulacak sanrım Allah izin verirse. Daha gençsiniz alırsınız diyorlar. Etrafımda 8-10 yıl sonra ev sahibi olanları görünce demekki okadar kolay bişey değil, bizimde olur diye teselli ediyorum kendimi.
Siz kaç yıllık evlisiniz. Aldınızmı yada nezamn almayı planlıyorsunuz
ailelerin yardımı olmazsa ev almak gerçekten orta seviyeli bir aile için çok zor... geçen okudum 8 milyar gelirimiz var ev alamıyoruz çünkü bu parayla çekeceğimiz krediyle kötü bir ev alabiliriz diyordu bir arkadaş... bizim evlenmeden önce eşimin ailesi aldı.. sağolsunlar.. onlar olmasa gerçekten ev alamazdık...
ama önce biraz peşinat biriktirip değer kazancak bir yerden ev alarak paranızı katlayabilirsiniz.. en matıklısı minik yada eskide olsa bir ev almaktan başlamak sanırım..
biz 9 yıl sonra aldık canım şu an iki dairemiz var çok şükür allah herkese nasip etsin
çok şanslısınız bizim KV ler oldukça varlıklı ama öyle bir girişimde bulunmadılar maalesef yardım ederlerse iyi olmazsa kendi çabamızla
13 ayimizi doldurduk ve kendi evimize tasindik.. Rabbim herkese nasip etsin insaAllah..
Size nacizane tavsiyem inşaattan sıfır evleri kovalayın daha hesaplı oluyor.Ve bi cesaret bi yerden başlayın arkadaşlar.
Biraz üzün oldu ama kusura bakmayın
amin inş bize de nasip olsun güle güle otur
Evet kesinlikle katiliykorum.
Bizde insaattayeken aldik ama son asamalarindaydi ev.
Basta tereddut ettim olurmu olmaz mi.
Simdi o kadar duaciyim ki.
Bu arada siz kacinci kat ve kac m2 aldiniz evi?
İstanbulda 165 bine ev bulmaniz buyuk nimet olmus :)
Benim bildigim fiyatlar cok daha pahali istanbulda?
Biz de 3. kat 115m2 3+1 guney cephe 160bine aldik.. (Kocaeli)
Yarisi pesin yarisi kredi..
10 sene 1030 TL oduyoruz..
%78 faiz orani ile..
Garantiden..
Size kactan verdiler krediyi ve hangi banka?
Gule gule oturun insaAllah :)
Darisi herkesin basina..
İnsanin kendi evi olunca gercekten daha farkli oluyor..
Sizin evinizde hayırlı olsun arkadaşım.
Normalde bi taraftan bakınca 1. kat gibi görünüyor ama normalde 4. kat evimiz kot farkı var yani :)
Bu konuda da şanslıydık rabbime şükürler olsun bir üst caddede 1. kat daireye 210 bin demişlerdi.Bu evi şans eseri bulduk.2+1 100 metrekare evimiz. Gaziosmanpaşa/İstanbul'da.
Biz Denizbank tan kullandık krediyi.0,95 ten kullandırdılar bize.
Ben gönlüme göre bi ev buldum ya detaylarına hiç bakmadım eşim halletti saolsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?