Evlendikten Sonra Ailem

Aynen canım ilk gebeliğim düşük olmuştu. O zaman daha hamileyken ben senin çocuğunu istemem döverim ağzına çarparım bir tane falan diyordu. Şimdi yine başladı. Geçen gün tatlı yiyorduk ayıptır söylemesi. Kedilerden bir tanesi geldi elimdeki tatlıyı yalamaya kalktı ben normalde tiksinmem çokta severim benimde bir kedim var kedilerle büyüdüm ama hamile olduğum için biraz tedbirli oldum. Kediye yapma dedim ve tatlı tabağını oradan çektim. Bana demesin mi bende senin çocuğun olunca muzu soyacağım muzunu ben yiyeceğim. Çocuğada al teyzecim ye diye kabuğunu vereceğim diye. Şaştım kaldım. Çocuğun erkek olursa sevmem diyor yok döverim yok kovarım yok istemem. Herkes yeğenim olacak diye sevinirken benim kardeşim şimdiden bebeğe düşmanlık ediyor. Gerisini sen düşün artık.

Kardeşin kıskançlıktan kafayı yemiş malesef :19:

Annen duymuyor mu söylediklerini peki, müdahale etmiyor mu
Ben olsam biraz mesafe koyarım, alınırım
Aileye karşı bile olsa insan kendini bazen korumaya almalı daha fazla üzülüp , kırılmamak adına
Hamilesiniz de stres yapmayın bence :31:

Annem hiçbir şey demiyor ama roller farklı olsaydı eminim bana saydırırdı annem. Kardeşim sinirli bir yapıya sahip birde kilo takıntısı var çok zayıf annem bu yüzden o sanki hastalıklı ve kesinlikle üzülmemesi gereken biriymiş gibi davranıyor. Annem gitsin kardeşime kızsın bağırsın demiyorum ama en azından uyarsa belki annemede kırılmazdım.

Annem hiçbir şey demiyor ama roller farklı olsaydı eminim bana saydırırdı annem. Kardeşim sinirli bir yapıya sahip birde kilo takıntısı var çok zayıf annem bu yüzden o sanki hastalıklı ve kesinlikle üzülmemesi gereken biriymiş gibi davranıyor. Annem gitsin kardeşime kızsın bağırsın demiyorum ama en azından uyarsa belki annemede kırılmazdım.

Üzgünüm ama kesinlikle uzak durmanız gerekiyor
Aile bağları karşılıklı sevgiye dayanır , kardeşinizin yaptığını bana yapsa ağzını burnunu kırar eline veririm , daha karnındaki sabiye haset beslemiş.
Yüzünü görürse şanslı sayılır o kadar diyim
Sert oldu belki ama gereken tavrı gösterin bence , o kedi kadar kıymeti yok mu yavrunuzun
Saçma salak konuşmış durmuş sinir olmamak elde değil neyse...

Üzgünüm ama kesinlikle uzak durmanız gerekiyor
Aile bağları karşılıklı sevgiye dayanır , kardeşinizin yaptığını bana yapsa ağzını burnunu kırar eline veririm , daha karnındaki sabiye haset beslemiş.
Yüzünü görürse şanslı sayılır o kadar diyim
Sert oldu belki ama gereken tavrı gösterin bence , o kedi kadar kıymeti yok mu yavrunuzun
Saçma salak konuşmış durmuş sinir olmamak elde değil neyse...

Arada annem olmasa belki bende kestirir atardım ama annem var. Zaten kadının derdi başından aşkın birde ben kardeşime uyup onunla kavga etsem kadıncağız çok üzülür. O yüzden hep susuyorum ama kardeşim nasılsa herkesi sindirmiş vaziyette hatta babamı bile. Kuzenim bile gitmek istemiyor çünkü ne zaman gitseler surat asıyor. Belkide gerçekten psikolojik olarak rahatsız bilemiyorum.

Aileme yakın oturuyorum. Sık sık gidiyorum annemlere. Şimdi bu bir sorun değil ama ben nedense kendimi kötü hissediyorum. Ben evlendikten sonra kardeşim tek çocuk kaldı evde. Kardeşimde benden bir yaş küçük. Şimdi kardeşimi hobi kurslarına yazdırmalar kişisel eşyalarını yenilemeler falan filan. Bende çok istemiştim ama o zamanlar gönderemediler/göndermediler beni.
Daha bir haftalık evliyken annem ona temizlik yardımı yapmadığım için bana laf çarptı. Kardeşim ne zaman gelsem adeta yediklerimi sayıyor şaka yapıyor bunlarla ilgili. İşte bizim paramız yok falan diye. Yarın bana misafir gelecek benim kek kalıpları güzel pişirmiyor diye annemin kullanmadığı kek kalıbını ödünç istedim alma falan diyor. Annem bazen yemek veriyor bana sen seversin ye diye kardeşim yine laf çarpıyor.
Ben onları çağırıyorum mesela ama gelmiyorlar oturmaya falan. Benim bunlar artık zoruma gitmeye başladı. Şaka da olsa ki şaka olduğuna inanmak istiyorum. Her seferinde içimden bundan sonra bu kadar sık gitmeyeyim diyorum ama dayanamıyorum. Ne düşünmeliyim? Ziyaretlerimi azaltmalı mıyım?

27 yaşında olan kardeş kız dimi? Çünkü kız-erkek bahsetmemişsiniz diye ikileme düştüm. Her neyse;
Bence kardeşiniz sizi evli olduğunuz için ve kendisi bekar olduğu için kıskanıyor. Ben kardeşler arasında 'Sevginin asla olmayabileceğinin' kanıtını canlı canlı gördüm. İki kuzenim var ve büyük kızı Allah düşmanımın başına bile vermesin.

Aynen canım ilk gebeliğim düşük olmuştu. O zaman daha hamileyken ben senin çocuğunu istemem döverim ağzına çarparım bir tane falan diyordu. Şimdi yine başladı. Geçen gün tatlı yiyorduk ayıptır söylemesi. Kedilerden bir tanesi geldi elimdeki tatlıyı yalamaya kalktı ben normalde tiksinmem çokta severim benimde bir kedim var kedilerle büyüdüm ama hamile olduğum için biraz tedbirli oldum. Kediye yapma dedim ve tatlı tabağını oradan çektim. Bana demesin mi bende senin çocuğun olunca muzu soyacağım muzunu ben yiyeceğim. Çocuğada al teyzecim ye diye kabuğunu vereceğim diye. Şaştım kaldım. Çocuğun erkek olursa sevmem diyor yok döverim yok kovarım yok istemem. Herkes yeğenim olacak diye sevinirken benim kardeşim şimdiden bebeğe düşmanlık ediyor. Gerisini sen düşün artık.

bence acikca konus kadersinle!zaten bu kafayla gidersen ne cocugu ne de beni gorursun de.seni uzmesine izin verme canim sonuxta sen ablasin.senin yerinde olsam hatasini anlayip olgunlasana kadar gorusmem cunku hamilelikte duygusal olunca insan daha cok yipraniyor kendimden biliyorum yarin birgun lohusayken daha kotu olursun canm cunku lohusalik depresyonu diye bisi var !9 ay gecti ben hala toparlayamadim :( buarada kardesin kac yasinda

Neden hop dur demiyorsunuz acaba. Kendi evinizde dislanmak hosunuza mi gidiyor. Kardesiniz tepemin tasini attirdi. bi haddini bildirin de ne konusmasini bilsin. Eşek kadar kiz. 27 yasindaymis bende diyorum 14-15 yaslarinda herhalde.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sen evlendiğin için hayatını biriyle paylaştığın için çekememzlik yapıyor maalesef..bu nedenle oda evlenince sizde onun yaptıklarını hatırlayacaksınız ve aranız da soğukluk olacak..

bence acikca konus kadersinle!zaten bu kafayla gidersen ne cocugu ne de beni gorursun de.seni uzmesine izin verme canim sonuxta sen ablasin.senin yerinde olsam hatasini anlayip olgunlasana kadar gorusmem cunku hamilelikte duygusal olunca insan daha cok yipraniyor kendimden biliyorum yarin birgun lohusayken daha kotu olursun canm cunku lohusalik depresyonu diye bisi var !9 ay gecti ben hala toparlayamadim :( buarada kardesin kac yasinda

kız kardeşim benden bir yaş küçük 27 yaşında. annem arada kalmasın diye bir şey diyemiyorum. birde annem genelde kardeşimin incinmesinden sinirlenmesinden falan çok korkar. o yüzden ben kardeşime bir şey dediğimde annem kalkarda kardeşime değilde bana laf ederse bu sefer annemle kötü olmak istemiyorum. geçen gittiğimde babam bile kardeşin yokken rahat rahat otur dedi düşün artık. birkaç ay sonra söz nişan gibi planları var. biraz daha sabredeyim diyorum nasılsa evlenince rahat ederim.

Neden hop dur demiyorsunuz acaba. Kendi evinizde dislanmak hosunuza mi gidiyor. Kardesiniz tepemin tasini attirdi. bi haddini bildirin de ne konusmasini bilsin. Eşek kadar kiz. 27 yasindaymis bende diyorum 14-15 yaslarinda herhalde.

Annem arada kalmasın diye bir şey diyemiyorum. Birde kardeşimden taraf tutarsa diyede korkuyorum eğerki öyle yaparsa bu sefer annemlede aramız kötü olur ve ben bunu hiç istemiyorum. Bugüne kadar uyarmadı kardeşimi annem çünkü.

Sanırım kardeşinin hayatında biri yok ve muhtemelen çalışmıyor da. Çünkü ailen odasını yenileyip kursa gönderiyormuş
Besbelli evli olmanı mutlu olmanı kıskanıyor bu yüzden de kafayı bozmuş
27 yaşında bir insan 15 yaşında gibi davranır mı ya
Vallahi temiz bir sopayı hakediyor
Mümkünse doğurana kadar gitme zor ama gitme bence
Hamilelikteki üzüntü stres bebeği çok etkiliyor
Evladın onun kaprislerin daha önemli şimdi

Hayat çok kısa, kimseye böyle şeyler için gönül koyma
Kardeşin biraz kıskanç sanırım, o laf soktuğunda sende gülerek pişkinlik yap
Ama ailen kardeşinden ibaret değil, diğerleri ne olacak
Eskiden büyük küçüğü idare eder derlerdi, bizim ufaklarda hep bir tık öndeydi
Ama bu annemin bizi sevmediği anlamına gelmez. Yazıktır annene gitmemezlik etme

Hayat çok kısa, kimseye böyle şeyler için gönül koyma
Kardeşin biraz kıskanç sanırım, o laf soktuğunda sende gülerek pişkinlik yap
Ama ailen kardeşinden ibaret değil, diğerleri ne olacak
Eskiden büyük küçüğü idare eder derlerdi, bizim ufaklarda hep bir tık öndeydi
Ama bu annemin bizi sevmediği anlamına gelmez. Yazıktır annene gitmemezlik etme

Yok canım inanki gönül falan koymak istediğimden değil elimden geldiğince umursamamaya çalışsamda 7 aydır böyle. Ve ben istemesemde alınıyorum güceniyorum. Her gittiğimde laf sokuyor ve beni huzursuz ediyor. Kardeşimde ufak değilki yetişkin biri. Ufak olsa zaten gül geç gitsin.

kız kardeşim benden bir yaş küçük 27 yaşında. annem arada kalmasın diye bir şey diyemiyorum. birde annem genelde kardeşimin incinmesinden sinirlenmesinden falan çok korkar. o yüzden ben kardeşime bir şey dediğimde annem kalkarda kardeşime değilde bana laf ederse bu sefer annemle kötü olmak istemiyorum. geçen gittiğimde babam bile kardeşin yokken rahat rahat otur dedi düşün artık. birkaç ay sonra söz nişan gibi planları var. biraz daha sabredeyim diyorum nasılsa evlenince rahat ederim.

ben kucuk sandim ama essek kadar kiz bence hic hos degil hem kardesin evlencek olgunlukta bile degil .anladigim kadariyla kardesin annenin bu tavrini cok iyi biliyo ve onu kullaniyor canim.bu dunyada iyi niyetliler uzuluyor hep!!annen sana kotu davranamaz hem yarin birgun torunu da olucak!!! annen baban kardesinden korkuyolar heralde

canım seni sabrından ötürü tebrik ediyorum ve YARADAN dan senin için sabır diliyorum...
eşinle çocuklarınla musmutlu ömürler sizin olsun...kardeşin senin kıymetini anlar da iş işten geçer

Sen bunlar gecer diye bekliyorsun, ama hem kendine hem de karnindaki cocuga yazik. Ilerde hatirlayinca uzulmeye devam edeceksin. O yuzden aileni al karsina gorus acik acik. Daha once neyse de artik iyice sacmalmislar. Ben de pek cok seyi icme attim attim, koca kadin oldum, ole oturmuski icime bazen hic konusasim seslerini duyasim gelmiyor.
Sen de ilerde boyle olmak istemiyorsan koy tavrini, annen de kendine bi ceki duzen verin. Obiru cocugu da sen nesin, sacmalamasin

Back
X