evlendikten sonra baba soyısımını de kullanmak suc mu

gumus82

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2019
3.626
3.931
133
Bana bır kargo geldi ben olmadıgım ıcın komsuya teslım etmısler sonra babamı goruyorlar senın kızın evlenmedı mı neden hala senın soyısımını tasıyor nıye evlendı o zaman..babam tercıhler onun kararı sızı ılgılendırmez demıs adama..kapıya kadar gelmıs hususı sormak ıcın.ınsanlar neden bu kadar meraklı herkezın acıgını arar hıcbırsey olmasa bırsey yaratır..Resmen sabah sabah sınır oldum kım oldugunu bılıyorum neden bu kadar meraklısın adam dıycem tutuyorum kendımı

Ya insanların ağzı torba değil ki büzesin ağzı olan konuşuyor işte kime ne?
İster bekarlık soyadımı kullanırım
İster ikisini birden kullanırım
İstersem sadece eşimin soyadını kullanırım kimene?
Ama işte bunu anlatamazsın toplumumuz cahil geldi cahil gidiyor canım maalesef.
Ne güzel baban anlayışlı, kültürlü biri ve ağzının payını vermiş.

bilmem kaç senelik evli ablama bişey kargolarken hala yanlışlıkla kızlık soyadını yazarım. bir sürü alışveriş sitesinde de bilgilerimi güncellemedim ben de evlendikten sonra. ayrıca dediğin gibi suç değil günah değil kime ne ya allahım ben bile sinir oldum burdan. kapıya kadar gelene kadar b.k var sanki

senın kızın evlenmedı mı neden hala senın soyısımını tasıyor nıye evlendı o zaman..
Cahil. Sanki isim değişikliği için evleniliyor. Nerden geldiğini unutmadığı için. Gurur duyduğu için taşıyor.

Cahil iste. Dedikodu ariyor kendine. Meraklı olmanın dışında cokta hadsiz biriymis. Allah boylelerinden korusun ya.

Cahil. Sanki isim değişikliği için evleniliyor. Nerden geldiğini unutmadığı için. Gurur duyduğu için taşıyor.
ben sımdı bunları soylenıyordum seslı seslı gurur duydugum ıcın tasıyorum ben kalbımle evlendım soy ısım ıcın degıl

Cahil iste. Dedikodu ariyor kendine. Meraklı olmanın dışında cokta hadsiz biriymis. Allah boylelerinden korusun ya.
birde erkek bunu yapan sorsam erkek gıbı asagı ıınıp yok ben oyle demek ıstemedım der burda hıcbırseye karısmayan en ıyı ınsanlar derdım hay demez olaydım.cesarete bak sanane adam benım tercıhlerım ozel hayatımdan

Aman muhattap olma. Selamini kesersin bundan sonra. Allaha havale et canım bozma keyfini

ben ne kadar sınır oldum anlatamam bos seylerden bırseyler buluyor kendıne dusun bırde gercekten kotu bırsey olsa ınsanlar ne kadar kotu olmus..ozel hayat bu sanane dıye bagırasım var baba soyısmım artı esımın soyısımı pekde guzel kullanıyorum

cahıllık maalesef haklısın.
keşke farklı olsak toplum olarak baskalarının ıslerıne karısmasak dedıkodu yapmasak

Hem eşimin hemde kızlık soyadımı kullanıyorum. Bu durumda kimseyi ilgilendirmez. İsteseydim eşimin kini hiç almazdım. Böyle gereksiz yorum yapanları takmayın ülkemizde böyle görüldüğü için garip geliyor oysa bundan on yıl öncesine kadar iki soyisim kullanmakta ilginç geliyordu. Sığ düşünceler zamanla körelecek.

ne garip benim de hiç soyismimi değiştirme hevesim yok.

Cok severler milletin hayatina burunlarini sokmyai sinir oldum aklima su geldi

Eklentiler

• Screenshot_20191024-214224_WhatsApp.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 45
Merhaba, tüm yazılanları okumadım ama anladığım kadarıyla hem kendi soyadını kullanıyorsun hemde eşinin soyadını?
Bu zaten yasal bir hak ama maalesef milletimiz cahil...
Bir de yazmış bazı arkadaşlar bunu söyleyen erkek yani ne bekliyoruz ki... Babanızın canını sıkmak isteyen kötü niyetli biri dahi olabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…