evlendikten sonra baba soyısımını de kullanmak suc mu

Ben de hem kızlık soyadını hem de eşimin soyadını kullanıyorum. Yalnız benim kızlık soyadım da kadın adı olduğu için şu an iki isimli gibiyim. Kızlık soyadım kendi adımdan daha modern olduğu için genellikle bana da kızlık soyadımla hitap ediyorlar.

Yasadigim ülkede esinin soyadini almiyorsun evlendiginde. Yani bekar yada daha beter "kizlik soyadi" diye birsey yok. Hali ile bana bu soyadi olayi cok tuhaf geliyor. Hatta kücüklügümde Türk gazetesini okurken, Türkiyede herkesin akraba yada kuzeni ile evlendigini düsünürdüm, soyadlar ayni diye :)

Bana rencide edici geliyor bu soyad degisimi. Sanki kadin bir mal ve sahibi babadan sonra es oluyormus gibi. Iyikine baban modern bir adammis ki agzinin payini vermis o komsunun. Gercekten sinir bozucu bir durum.

Bende iki soyadımı kullanıyorum kızımda kullanabilsin diye tek isim koydum ogluslarimin iki ismi var :)bu tarz insanlarla muhabbet etmeye değmez ne yazık ki anlayacak kafa yapısında değiller babamin kıymetli kızı esimin biricik karisiyim ıkisininde soyadını taşımaktan gurur duyuyorum.

Kocanla senin vereceğin karar canım kime neymiş. Milletin de işi gücü yok kime bulassam diye düşünüyor. Boşver takma. Taktığını gördükçe daha da üstüne gelirler.

Mağara insanlarını ciddiye aldığınıza acırım, gülün geçin.

yo 11 senedir kullanıyorum hatta babama sorsan aa kocanın soyadını al diyen gerikafalaılardan ama ben genede yapmadım evlenirken verdim dilekcemi her yerde 2 soy adım var

Yemin ederim ülke ger.zekalı doldu. Ne cesaretle, nasıl bi kafayla, ne düşünceyle soruyor? Valla ben sinir taa burdan.

babanız nıye daha acıklama yapıyor kı tercıhler onun karar onun dıye
sen benım kızımı ne ıncelıyorsun terbıyesız adam haddını bıl demesı yeterdı

Valla bende düşünürüm sanırım sadece kızlık soyadı bile kullanılıyormuş eşimin bozulmayacağını bilsem sadece onu kullanırım

Ben sadece kendi soyismimi kullaniyorum. Doktora yapiyorum akademik yayinlarim var, doktorama ilk basladigimda (yurtdisinda) oryantasyonlarda lutfen soyisminizi degistirmeyin yayinlarinizi kaybedersiniz diye uyarmislardi. Zaten benim esim ispanyol iki soyismi var kendi soyismim + esimin iki soyismi cok uzun ve komik olurdu. Aramizda hic konusu gecmedi esimle bile, disaridan biri sorarsa agzinin payini alir.

Ne var ki bunda.. Çift isimli olmasaydım ben de kızlık soyadımı taşırdım, ama çok uzun olacak diye vazgeçtim

Namus bekçisi sanırım beyefendi. Gerçekten evli olmadığını düşündü. Ondan kapınızda bitiyor.
Ah ah böyle insanlar etrafına ne kadar zarar veriyor.
Sinirlenmemişsiniz haklı olarak. Buarada Herkes istediği soyadı taşır.

Evet bende kullanıyorum da komsunuza ne? Hadsız.. Babanızın da agzına saglık. Evdekı ısı hayattakı statusu harıka mukemmel de mılletın acıgını arıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…