• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra bekar hayatını ozlemek

Selam millet. Belki geçici belki de kalıcıdır birtakım duygusal dalgalanmalar almış başını gidiyor bende zaman zaman. 3 yıllık evliyim bazen bekar hayatımı çok özlüyorum. Sevgiliyken hep evlilere özenen ben özellikle son zamanlarda bekar hayatımın rahatlığını baba evimı kardeşlerimi daha sık özler oldum. Öğretmenim ve atanır atanmaz ilk yıl bittiğinde hemen evlendim bazen pişmanlıklar duyuyorum keşke ailemle daha fazla vakit geçirseydim paramı çatır çatır tek başına bol bol yeseydim arkadaşlarla gezip tozsaydım diye. Evlilgin güzel yanları var evet ama bir de baktım ki sorumluluk yüzde doksan kadında erkeğin tek yaptığı evlilik sonrası gelen rahatlama ile birlikte koca göbeğini daha da büyütmek yanılıyor muyum? Kimse kendi ailen gibi düşünmüyor.
O zaman içinde bulunduğunuz durumu duzenleyin. Tüm sorumluluğu üzerinize almayın . Yavaş yavaş kaydırın .kimse kimsenin hayatını düzene sokmak için doğmuyor evlenmiyor. Bekar hayatınıza dönmeyi düşünmek özlemek yerine basit olan çözümü hayatınıza yerleştirin.

İnsan ,yaşadığı güzel anları tabi özler.ben çocukluğumu,bekar halllerımı,evli olup çocuksuz hallerımı yanı kısaca 29 yıl yaşadığım hayat içinde geçmişte ki bütün anları özlüyorum.çünkü geçmişi biliyorum gelecejten korkuyorum.önüme ne çıkar bilmiyorum.geçmiş işe güvenli tekrar yaşamak isterdim çünkü hayatımız geçiyor ve hiçbir anın tekrarı yok.emin olun eşiniz mükemmel de olsa evliliğinizde sorun olmasa da geçmiş özlenır

Herkes evliliğinizde sıkıntı var demiş ama insanın bekar hayatını özlemesi çok normal bence. Gençlik yılları, öğrencilik hayatı vs. kim özlemez ki..
Burada evliliğinde sıkıntı var yazanlar sanki kocalarının evinde prenses gibi yaşıyor. Hepsi evlerinde köle gibiler, bütün yük sırtlarında. Ama dışarıya gelince farklı lanse ediliyor:)

mesela hangi sorumluluklar kadinda olmali
yanlis anlamayin giciklik olsun diye yazmiyorum bunu
ben evin babasida anne olan bir evde yasadim ve secemiyorum bu farkliliklari
son zamanlarda bende ozluyorum bekarlik yillarimimi diyeyim daha az sorumluluklu olan zamanlarimi mi diyeyim omuzlarimda kocaman bir yuk var sanki artik tasiyamadigim
Estağfurullah neden yanlıs anlayayım. Bu karşılıklı eşlere göre değişir.
Ama iki taraf da birbirini yormamalı.
Kadınlar da herşeyi baştan yüklenip sonra taşıyamıyor maalesef.

Herkes evliliğinizde sıkıntı var demiş ama insanın bekar hayatını özlemesi çok normal bence. Gençlik yılları, öğrencilik hayatı vs. kim özlemez ki..
Burada evliliğinde sıkıntı var yazanlar sanki kocalarının evinde prenses gibi yaşıyor. Hepsi evlerinde köle gibiler, bütün yük sırtlarında. Ama dışarıya gelince farklı lanse ediliyor:)
Arkadaşlar çok merak ediyorum olumsuz eleştiri yapanlar koca evinde prensesler gibi mı yaşıyorlar bakiniz altını çizerek belirtiyorum çok şükür evliliğimdr herhangi bir sıkıntı yok insanız doğal olarak duygusal ve psikolojik anlamda birtakim değişimler buhranlar geçirebiliriz buraya gelip de basit basit saçma sapan ithamlarda bulunmaYiniz komik oluyorsunuz gerçekten :) burası bir platform insanlar içlerini döküyorlar elbette yorumlascagiz ama bu durum bazılaromana saçmalama Hakkı vermez yine de . Beni anlayan arkadaşlara da teşekkürler

Evlilik anlayışınız büyük bir haksızlık üzerine kurulu olduğu için mutsuz olmanız çok normal.
Çocuk da varsa zorluğunuz iki katı katlanır.

Evlilik sizin yaşadığınız değil. Sizin yaşadığınız modern kölelik.
Buna dur demek sizin elinizde. Eşinizden yardım isteyin. Her şeyi tek başınıza yapmayın.

Selam millet. Belki geçici belki de kalıcıdır birtakım duygusal dalgalanmalar almış başını gidiyor bende zaman zaman. 3 yıllık evliyim bazen bekar hayatımı çok özlüyorum. Sevgiliyken hep evlilere özenen ben özellikle son zamanlarda bekar hayatımın rahatlığını baba evimı kardeşlerimi daha sık özler oldum. Öğretmenim ve atanır atanmaz ilk yıl bittiğinde hemen evlendim bazen pişmanlıklar duyuyorum keşke ailemle daha fazla vakit geçirseydim paramı çatır çatır tek başına bol bol yeseydim arkadaşlarla gezip tozsaydım diye. Evlilgin güzel yanları var evet ama bir de baktım ki sorumluluk yüzde doksan kadında erkeğin tek yaptığı evlilik sonrası gelen rahatlama ile birlikte koca göbeğini daha da büyütmek yanılıyor muyum? Kimse kendi ailen gibi düşünmüyor.
Bende baba evini özlüyorum ama ben evcildim zaten özlem aileye oluyo hep:oops:

Karşılıklı anlayışın, sorumlulukları beraber paylaşmanın, erkeğin evde ev işi yapmasının, yemeğe, bulaşığa yardım etmesinin, çocuğuyla ilgilenmesinin, çayı kahveyi meyveyi ayağına beklememesinin neresi prenseslik?

Bir kadın bile bu modern köleliği normal kabul ediyorsa vay bu ülkenin haline.
Sizin adınıza üzülmem demek ki hakediyorsunuz bazı şeyleri, ama yetiştireceğiniz çocuklar adına çok üzüldüm.. :KK51:

Ayrıca koca evi değil orası, kadının kendi evi... :işsiz:

Hani fiziksel olarak eşiniz daha güçlü ya. O yüzden tabi ki o daha çok yorulacak. Normali bu olmalıydı yani.

Iki insan evleniyorsa benim anladığım şu oluyor: hayati paylasacaksak kolaylaştırmamız gerekiyor. Ama cevremde hep zorlaştıranlar görüyorum.

Dünden beri açtığınız konulardan da anlaşılıyor ki sorunlu bir evliliğiniz var.

Eşiniz baskaları ile mesajlasıyor. Siz daha çok yoruluyorsunuz...

Bu evliliğin bir dinamit üzerinde durduğunun farkında mısınız... yıkıldı yıkılacak. Az kaldı.

Sorumlulugun yüzde 90ı neden sizde?

Ayni meslektesiniz maddi sorumlulukta esitsiniz diye dusunuyorum. Esiniz evin gecimini paylasmiyor mu? Size mi yıkıyor?

Guzellikle anlatin her seye yetisemediginizi. Paylasmaniz gerektigini... anlatsa anlar. Anlamazsa da size kalmis yükü yüklenmek veya paylasmak.
Bebege corba yapin kendinize tost yapin. Yemek yapmiyorsa ac kalsin.
Kendi kiyafetinizi yikayin, ütüleyin veya ütülemeye verin. Kendisinkileri kendi dusunsun.
Eve alisverisi kendinize yetecek kadar yapin. Tasimakla da masrafla da ugrasmayin.
Yoksa elinizi verir kolunuzu kaptirirsiniz.

Hani fiziksel olarak eşiniz daha güçlü ya. O yüzden tabi ki o daha çok yorulacak. Normali bu olmalıydı yani.

Iki insan evleniyorsa benim anladığım şu oluyor: hayati paylasacaksak kolaylaştırmamız gerekiyor. Ama cevremde hep zorlaştıranlar görüyorum.

Bu evliliğin bir dinamit üzerinde durduğunun farkında mısınız... yıkıldı yıkılacak. Az kaldı.
Maalesef
Acı gerçek ama dediğin gibi..
Önceki konuyu bilmiyorum ama eş eşe yardımcı olmalı.
Ben çalışmıyorum evdeyim ama yatağı akşamları eşim açar sabahları ben toplarım. Kahvaltıyı eşim hazırlar çayı demler ekmeği alır ben akşam yemeğini yaparım.. Günde 12 saat çalıştığı halde, çalışmayan eşine yardımcı olan insanlar varken,, böylesi üzücü.

Birtakım birikmislikler diyelim

Doğu kültürüyle yetiştiği için erkek evde iş yapmaz görüşü hakim biraz da
Sorumlulugun yüzde 90ı neden sizde?

Ayni meslektesiniz maddi sorumlulukta esitsiniz diye dusunuyorum. Esiniz evin gecimini paylasmiyor mu? Size mi yıkıyor?

Guzellikle anlatin her seye yetisemediginizi. Paylasmaniz gerektigini... anlatsa anlar. Anlamazsa da size kalmis yükü yüklenmek veya paylasmak.
Bebege corba yapin kendinize tost yapin. Yemek yapmiyorsa ac kalsin.
Kendi kiyafetinizi yikayin, ütüleyin veya ütülemeye verin. Kendisinkileri kendi dusunsun.
Eve alisverisi kendinize yetecek kadar yapin. Tasimakla da masrafla da ugrasmayin.
Yoksa elinizi verir kolunuzu kaptirirsiniz.

Birtakım birikmislikler diyelim
Eşinizle ciddiyetle konuştunuz mu karşınıza alıp.

Dertlerinizi anlattınız mı. Çözüm üretmeye çalıştınız mı karşılıklı olarak.

Bunları bi deneyin bence.

Sorumluluk almiyorsa zorla verin. İsrarcı olun.

Anlamıyorsa anlatın.

Karşılıklı anlayışın, sorumlulukları beraber paylaşmanın, erkeğin evde ev işi yapmasının, yemeğe, bulaşığa yardım etmesinin, çocuğuyla ilgilenmesinin, çayı kahveyi meyveyi ayağına beklememesinin neresi prenseslik?

Bir kadın bile bu modern köleliği normal kabul ediyorsa vay bu ülkenin haline.
Sizin adınıza üzülmem demek ki hakediyorsunuz bazı şeyleri, ama yetiştireceğiniz çocuklar adına çok üzüldüm.. :KK51:

Ayrıca koca evi değil orası, kadının kendi evi... :işsiz:
Modern kölelik diye teşhis koymuşsunuz ne kolay o zaman evliliğinde minik bir sorun yaşayan herkes yuvasını yıksın ne güzel. Biz kadınlar farklı ve gizli kimlikler altında burada sorunlarımızı paylaşıyoruz öyle değil mi bu yersiz ve sert yargı da neden. Çok şükür bebegimi de gayet güzel yetiştiriyorum anneliği mi yargılamak sizin gibilerin haddi değil. İsminiz gizli diye istediğiniz şekilde konuşamazsıniz terbiyesizliğin lüzumu yok

Estağfurullah neden yanlıs anlayayım. Bu karşılıklı eşlere göre değişir.
Ama iki taraf da birbirini yormamalı.
Kadınlar da herşeyi baştan yüklenip sonra taşıyamıyor maalesef.
aslinda bastan yuklenmek degil benimki toplum olarak ogullarimizi okadar cok pohpohluyoruz ki bir civi bile cakamayan insanlar var maalesef hal boyle olunca is basa dusunce yapacak bir sey kalmiyor sanirim pek canimizin tak dedigi noktaya kadar devam ediyoruz sanirim

Eşinizle ciddiyetle konuştunuz mu karşınıza alıp.

Dertlerinizi anlattınız mı. Çözüm üretmeye çalıştınız mı karşılıklı olarak.

Bunları bi deneyin bence.

Sorumluluk almiyorsa zorla verin. İsrarcı olun.

Anlamıyorsa anlatın.
Karşıma alıp konuşuyorum elbette eskiye nazaran biraz daha düzelme oldu bunlar içimde ukte kalan meseleler hemcinslerimle paylaşmak istedim

aslinda bastan yuklenmek degil benimki toplum olarak ogullarimizi okadar cok pohpohluyoruz ki bir civi bile cakamayan insanlar var maalesef hal boyle olunca is basa dusunce yapacak bir sey kalmiyor sanirim pek canimizin tak dedigi noktaya kadar devam ediyoruz sanirim
Ben de bir erkek annesi olarak oğlumu ona göre yetiştirmeyi düşünüyorum ev işlerine yardım etmenin kötü birşey olmadığını özellikle empoze edeceğim

Back
X