Evlendikten sonra işi bırakanlar?

Eşim ilk evlenince benden daha iyi kazanıyordu bir gün bana istersen bırak işi dedi.
Bunu dedikten 2 ay sonra şirketi satıldı eşime çıkış verdiler.
Ondan sonraki 2-3 ay benim aldığım maaşla ev geçindirdik.
İyi ki de bırakmamıştım işimi.

Kim olursa olsun sizde bırakmayın.

Ya senin bileceğin bir iş tabiki içinden nasıl geliyorsa öyle yap ama çalışmak eşlerin birbirini özlemesini de sağlıyo aynı zamanda, kendine güvenin oluyor, kararların daha sağlam oluyor arkadaşların oluyor, bir de koca denen varlık çalışan ve dik duruşu olan kadına daha dikkatli davranıyor gerçekten buna inanıyorum. ileride çocuk olur bişey olur mecbur bi kaç sene ara verirsin ama evlenir evlenmez bırakma bence.

istediği kadar geliri olsun, siz kendi ayaklarınız üzerinde durum kendi paranızı kazanın
90 yaşındaki babaannem zamanında bir olaya şahit olmuş o gün bugündür hep der kocan istediği kadar zengin olsun sen çalışmayı bırakma diye
şahit olduğu olayda şu bir akrabamız var aşırı zenginler çok lüks bir otelin sahibiler ki bu sadece iş alanlarından biri
bi gün bu adamın eşi para istemiş adam bi köpürmüş bıktım senden de harcamalarından da para istemelrinden de diye babaannemin yanında hem de

mevzu sadece para mı güzel kardeşim?
nerede kaldı senin finansal ve manevi özgürlüğün?
nerede kaldı senin emeklilik primlerin? gelecek garantin?
üç kuruş için değer mi ne idüğü belirsiz bi adamın eline bakmaya?
asla ve asla çalışma hayatından vazgeçme.. hele bi de memursun zaten kebap asla vazgeçme..

Açıkçası 20 30 bin gelir de öyle aman aman zengin koca geliri de değil günümüzde.

24 saat nobet tutmak hic kolay bir sey degil. Saglikcilarin durumu belli. Aldigi maas hak ettikleri degil hele bu enflasyonda.
Esinizin durumu iyiymis ben olsam ilk basta ucretsiz izin alirim. Duruma bakarim onun tavri ne oluyor parami yiyosun gibi bi tavri var mi evlilik nasil gidiyor. O ara biraz da yeni isler hobilere yonelirim. Hafif hafif rahat kazanabilecegim bir is kurabilirsem kurarim. Az ama kendi harcligimi kazanabilirsem birakirim. Zaten kendi agziyla soylemis eve direkt o harcar sizin de kendi paraniz olur. Olmadi yuksek lisans falan yaparim. Yani işi birakinca niye evde oturmak olarak algilaniyor ki. Iş hayatin cogunu kapliyor hele nobetli calisiliyorsa. Hobilerine egitimine zaman ayirirsin.

Başlığı okuyunca asgari ücretle haftanın 6 günü falan çalışıyorsunuz zannettim.

Evlilik içerisinde senin paran benim param olmayacak olabilir ama dünyanın binbir türlü hali var. Sadece adamın kötü şeyler yaşatıp boşanmasından bahsetmiyorum Allah gecinden versin vefat da edebilir. Kendinizi nasıl güvencesiz bırakacaksınız? Üstelik memursunuz.

Düğün günü bile bozulan ilişkileri hiç mi duymuyorsunuz.

Üstelik çalışmayı seven birisiyim demişsiniz. Evde oturmak size zul gelecek. O yobaz olmayan partneriniz her gün eve geldiğinde hazır yemek iş bekleyecek bu kafayla neden? Çünkü çalışmıyor olacaksınız!

Anam babam binbir emek verip okutacak ben kpss denen illeti kazanıp memur olacağım ve bunları elimin tersiyle iteceğim. Ne için?

Madem çok parası var koca adayınızın sizin işteki yorgunluğunuzun üzerine evde yorulmanıza müsade etmez. Verir 5 6 bin haftanın 3 günü gelir yemeğinizi temizliğini yapar bir yardımcı siz de hep dinlenirsiniz ohh misss..

Kesinlikle o da bunu diyor zaten çok yoruluyorsun mutlu olmanı istiyorum diyor çünkü çoğunlukla bitik halde oluyorum. Ve başka yapmak istediğim meslek var benim okumak istiyorum tekrar ona da sıcak bakıyor. Aslında siz çok güzel açıklamışsınız tam olarak sizin dediğinizi diyor bana ben sana evde otur demiyorum diyor. Geçebiliyorsan mesai çalış nöbet tutma çalış yine de diyor.

Tamamen işi bırak evde otur demiyor aslında. Daha rahat olacağın bir işte çalış mesai çalış nöbet tutma yorulma bu kadar aldığın para da para değil yoruyorsun kendini diyor. Ama bende bu işte devam edersem kendi alanımı seviyorum başka alanda çalışırsam haz alamam söyledim ona da.

Bende evlenmeden böyle düşüyordum erkek parası yemem falan,evlendim 6 yıl oldu hala çalışyorum ama artık çok sıkıldım yeter biraz da dinlenelim,çocuk olacak diye çıkmadık da ne oldu işten:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…