Evlendikten sonra işi bırakanlar?

Eşim benden çok kazanıyorsa nr güzel geçim sıkıntısı cekmeyiz ve ben yine çalışırım. Neden? Çünkü geçim sıkıntısı yok parayı bu ay yetirebilir miyim? Şuraya versem elime şu kadar kalır gibi düşüncelerim olmadan ohh mis gibi paramı cebime koyup harcayabilicegimi bilmek güzel şey bence. Daha keyifli çalışır insan diye düşünüyorum.

Evlendigimde çalışmıyordum hem maddi hem manevi çok sıkıntı yaşadım. Böyle olmayacak diye işe girdim çalıştım üç sene. Çocuk oldu doğum sonrası çıktım, ikinci oldu sonrasında. Büyüsünler ben doğru işe. Devamlı iş ilanlarına bakıyorum en büyük hobim

Bence bırakmayın işinizi. Ne güzel memursunuz. Her işin çalışma şartları kendine göre zor. Kolay iş yok. En azından bi evlenin bakin ne oluyor ne bitiyor.

Eğer asistan doktor değilse bu dediğiniz mümkün değil. Nöbet sonrası mesaili çalışamaz. Bir de sürekli her ay 12 nöbet tutamaz. Ortalama aylık 8 nöbetle mesaiyi tamamlar, eleman az ise ek mesai yazılır başka paraya ihtiyacı olan kişiler varsa ek mesai istemez salt maaşını alır mesaisini tamamlar.

bende gece uçuyorum. hatta ayda uç kez çoook uzak ulkede kalıp gelıyorum. asla ısımı sağlık sorunu olmadığı muddetce bırakmak ıstemem. kı bırakmadım evlılık bununla ılgılı olmamalı. iş bu. sızın sahıp oldugunuz guç bı yerde. bence bırakmayın. gelır ıle ılgısı yok bunun, çalışmak bana hayat enerjısı vermıştır herzaman.

İşini bırakma. Çocukların olduğunda sonuna kadar ücretsiz izinlerini kullan. Birikim derdin yok. Ye iç kendine harca birikimini de eşin yapsın. Sen keyfini sür. Allah korusun sonra bir şey olsa açıktasın. Hem kendini garantiye alırsın hem de daha konforlu hayat sürersin. Ama tabi çocuğunu kendin büyütsen daha iyi olur. Bende çalışan bir anne olacağım. Bu beni biraz korkutuyor ama kendimi de şöyle teselli ediyorum evde duran anneler sürekli oturup çocuğuyla ilgilenmiyor.

Ben normalde kadınların çalışmasından yanayim hep savundum bu tarz konularda çalışmayı. Ama senin case inde olsam işi birakirdim. Memuriyetin bi cazibesi kalmadi. Memur allah memur. Noluyo bu kadar memur olununca.. Ben de zamaninda uzmandim istifa ettim, 2006 yilinda ilk defa uzman yardımcısı oldugumda 45 tane çeyrek altın alabiliodum. Simdi kac tane aliniyor 4 ya da 5 anca??? Nöbetli calisiomussun ayriyeten bu cok zor bisey ayrica hele ki 30 yasindan sonra.. Ben ortada altin bilezik göremedim. Eşine hak verdim doğrusu. Sana güzel imkan sunmus. Kendini baska alanda yetistir. Ne bileyim resim yap sat.

Görev diye bişey yok,yaşam alanını temizlemek, karnını doyuracağın yemeği yapmak, çocuk yetiştirmek kadının görevi değil, zaten birçok kadın da baba evinde hepsini yaparak gelmiyor, iş başa düşünce nasıl da yapılıyor. Aslında çok güzel adapte olurlar, onlarınki can bizimki patlıcan değil. Erkeğin de ölene kadar çalışma zorunluluğu yok mesela, o da bir müddet işi bırakabilir dinlenebilir. Keskin görev tanımları hayatımızda yokken daha kolay yaşıyoruz hayatı.

Neden birakcaksiniz ki evet evlilikte senin benim param olmaz ama olay sadece para değil ki bir emek verip memur olmuşsunuz neden bunu bir çırpıda birakcaksiniz ve evet dünyanın bin bir türlü hâli var kaldı ki çalışma hayatına alışkın biri bütün gün evde belli bir süre sonra kafayı yer buna adapte olabilir misiniz bence hiç gerek yok gidin çalışın madem yemek istemiyor birini yer birini biriktirirsiniz

Hemşire galiba, böyle haftada 3-4 kez 24 saat nöbet tutan kuzenim var hemşire olup, nöbet hemşiresi idi, 1 gün nöbet bir gün tatil şeklinde, normal mesaiye gitmezdi. Yorulursun muhabbetini hiç anlamıyorum, erkek hemşireye eşi der mi mesela, hayatım bırak işi yorulursun. Neden tek kadınlar yoruluyor, erkeğinki can değil mi?

24 saat nobet sonrasi nöbet ertesi ve bir gün de tatil yapıyorsa yani hastaneye haftada 3 gün gidiyorsa iyi ama çoğu yerde böyle değil diye biliyorum.

Bu mutlu olmanizi isteyen,size hic kiyamayan,sozune uyup isten ciksammi diye danistiginiz kisi,daha once sizi agir kiran kisi mi?
Hani sizin yogun duygular hissettiginiz?
Yoksa diger naif,düşünceli,ama o kadar da birsey hissetmediginiz,ask ve mantik arasinda kaldiginiz kisi mi?

Ya bu sizi cok dusunen,baska alanlarda kendinizi gelistirmenizi destekleyen kisi,is isten gecince mal varligini 7 kasa ardina kilitlerse?
Havanizi alirsaniz?
Daha dun gece bir konu okuduk burada..

Neyse,ben oyumu isi birakmaniz yonunde kullaniyorum:))
Yasayin,tekrar yazin ki sizin gibi dusunenler isine dort elle sarilsin

Aynen oyle,zeytinyagiyla su gibi ayriliyor sanki gelirler.
Ben birakilmamasi taraftariyim,ama bu,parasini kullanamam,gurur yaparim,kendi masrafimi karsilarim vs icin degil.
Gelecek ne getirir belli olmaz,dunyanin bin turlu hali var.
Yoksa gurur yaparim,parami kazanmaliyim ki yuzume vurmasin dedigim adamin yaninda ne isim olabilir,evlilik ev arkadasligi mi yani..

Bende şunu söylemek istiyorum .evet herkes herşeyi yapabilir.ama iş bölümü var şimdi konu sahibi eşinin çalışma görevini almasını,kendide ev işleri bölümünü almak isteyebir.yani böyle bir paylaşım yapabilirler.Bunu istediğinde kocasının kölesi olacak gibi konuşmalar bence yanlış

Konu sahibi işi bırakmayı istemiyor ama. Adam bırak işi yorulursun diyor. Yükünü alırım demek yok, ona talip değil.

Talio olmasa sorma dı.demekki iş mi yoksa ev mi diye düşünüyor ki fikir soruyor.karar vermiş olsa sormazdi
Adam yük almaya talip değil diyorum. Evdeki işe yardım edecek adam, her sorumlulukta ortaklık edecek adam kadına işi bırakma teklifi etmez, bu kararı ona bırakır tamamen.

Konu sahibi sordu ise biz de görüş bildiriyoruz.

20 yil once az daha o büyük hatayı yapiyordum. Allah korudu ve işe devam ettim.

evet gelir garanti. işim her zaman iş bulabileceğim bir iş aslında.
bende komple evde oturma taraftarı değilim oturamam zaten ama dediğiniz gibi eşime çocuğuma aileme gereken özeni sevgiyi vermek isterim ve ayda 12 nöbetle bu çok çok zor. şu an kendimle bile ilgilenemiyorum.

ayda 12 nöbet tutuyorum kesin. aşağısı olmuyor.

kesinlikle o kadar doğru yazmışsınız ki. şu an ayrıcalıklı hiçbir tarafımız yok. aldığım maaş maaş bile değil. üstelik ayda 12 nöbet tutup kendimi hırpalıyorum. asgari ücretle neredeyse aynı parayı alıyorum. yani öyle altın bilezik falan değil dediğiniz gibi. ama tamamen evde oturma fikri benlik değil. ya çalışma şartları bana uygun bir bölüme geçeceğim çocuk olunca da belki ücretsiz izin. kaldı ki başka okumak istediğim bir alan var ona da yönelme niyetindeyim.
teşekkür ederim :)

Bende böyle düşünüyorum aslında. Bu yüzden erken buluyorum bu konuyu konuşmayı çocuk olana kadar da işi bırakma gibi bir düşüncem yok.
Mehmet aslantug cok guzel demisti bi roportajinda. Bir kadin kaderini asla bir erkegin iki dudagi arasina terk etmemeli. Altina imzami atarim. 50 yasinda. 18 lik kizi gorunce dibi dusen varliklar bunlar(ne kadar sevsek de maalesef gercek bu) o yuzden kendi kocam dahil herkesten herseyi beklerim. Ben isimi birakmam. O isterse birakabilir:)

Olay para degil. Ozgurluk ve kendine yetebilme. Ucretsiz izin alin ama meslegjnize geri donun. Ha o ogle yemeklerini caddede kankalariyla yiyen hanimlara ozenmiyor muyum tabii ben de ozeniyorum. Ama ikinci haftada bunalirim onu da biliyorum. Daha az yorucu bir bolume gecmeye calisin. Unutmayin ayrica bu ulkede su an 20 bin tl 10bin tl lik alisveris yapabiliyor. Alim gucumuz yariya dustu. O maas da cok ahim sahim degil yani kredi vs varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…