Evlendim ama doğru karar mı bu?

bukalemunbukalemun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
24
8
86
31
Öncelikle merhabalar:) 22 yaşında üniversite öğrencisi bir kızım. 7 ay önce evlendim. Fakat her gün ayrılık düşüncesiyle yaşıyorum. Birlikte olduğum insan çok kıskanç. Onunla birlikteyken mutlu olamıyorum. Evlenmeden önce bir çok ayrılık yaşadık. Ayrılığım zaman beni sevdiğini söylüyor ve dönmem için çok ısrar ediyor. Sonra suçluluk duygusu hissediyorum ve ona üzülüp tekrar dönüyorum. Bu geri dönüş kararımda etkili olan kendi hayatımda başarısızlık korkusu da var. Ona karşı sevgi hissediyorum, fakat onunla olduğum müddetçe hayallerimin peşinden gitmem imkansız... İyi bir okulda okuyorum. İnsanlarla iyi ilişkilere sahibim. Birlikte olduğum insanın hayata bakış açısı benimkine göre biraz dar. Zengin bir adamla evliyim. Çalışma zorunluluğum yok fakat çalışmak, kendi ayaklarımın üzerinde durmak beni mutlu ediyor. Hayatta %100 doğru olan bir kararı bilemeyiz ama şunu bilmek istiyorum "Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Hayallerinizin peşinden mi, yoksa mevcut hayatınızda mı kalırdınız?"

Üniversite okuyordun ne diye evlendin?
Önce bir okul bitseydi.
Bu kadar mi vazgecilmezdi.
Vazgecilmez değilmiş zaten ' devam mi tamam mi' diye sorduğuna göre.

Zenginliği mi cezbetti.
Bu kafayı anlamıyorum.
Kendine güveniyorsan boşan.

Ailen ne durumda?
Haberleri var mi? Daha dogrusu bu evliliğe rızaları var miydi?

Ortada kalmaya değer bir şey, bir adam göremedim ben. Hayallerimin peşinden giderdim.

Hayalleriniz, bu evlilikte mutlu olmaktan daha gerçekçi. İyi okul, iyi insan ilişkileri vs.

Öncelikle merhabalar:) 22 yaşında üniversite öğrencisi bir kızım. 7 ay önce evlendim. Fakat her gün ayrılık düşüncesiyle yaşıyorum. Birlikte olduğum insan çok kıskanç. Onunla birlikteyken mutlu olamıyorum. Evlenmeden önce bir çok ayrılık yaşadık. Ayrılığım zaman beni sevdiğini söylüyor ve dönmem için çok ısrar ediyor. Sonra suçluluk duygusu hissediyorum ve ona üzülüp tekrar dönüyorum. Bu geri dönüş kararımda etkili olan kendi hayatımda başarısızlık korkusu da var. Ona karşı sevgi hissediyorum, fakat onunla olduğum müddetçe hayallerimin peşinden gitmem imkansız... İyi bir okulda okuyorum. İnsanlarla iyi ilişkilere sahibim. Birlikte olduğum insanın hayata bakış açısı benimkine göre biraz dar. Zengin bir adamla evliyim. Çalışma zorunluluğum yok fakat çalışmak, kendi ayaklarımın üzerinde durmak beni mutlu ediyor. Hayatta %100 doğru olan bir kararı bilemeyiz ama şunu bilmek istiyorum "Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Hayallerinizin peşinden mi, yoksa mevcut hayatınızda mı kalırdınız?"
Aceleye gelmis bir evlilik gibi mi yoksa bana mi oyle geldi? Tek kusuru kiskanc olmasi mi? Insanlarda cesit cesit kimi kiskanilmaktan kimi kiskanilmamaktan bence halinize sukredin

daha 22 yaşındasın. hayatının baharında... senin yaşındakiler giyinip süslenip geziyor, sosyalleşiyor, eğleniyor, eğitim alıyor, okulu bitirip çalışıyor vs. ne acelen vardı ki sanki evlendin.. ne gerek vardı. hayallerini yaşamak istiyorsan yol daha yakınken.....

ben senin yerinde olsaydim 1. 22 yasinda okulu bitmemis ogrenci halimle zegin koca bulmazdim/bulamazdim/bulmak istemezdim, genelde normal insanlar o yasta vize/final is guc gelecek falan dusunuyor cunku. Ha flort de ediyorlar kendi yaslarina uygun sevgilileri ve iliskileri oluyor.
Evlendigin adam senden kac yas buyuk de bakalim ? Sinif arkadasinla evlendigini sanmiyorum zengin falan diyorsun cunku.
Valla hadi sen cahilsin adam seni kandirmista anan baban yokmuydu, bu yasta derdin ne kizim evleniyorsun diyebilecek.
21 yasinda kasina gozune tutulup evliligin E sini bilmeden evlenirsen boyle evcilik oyununa devam edersin bir kus bir barisik.
Bir insan kendine bunu neden yapar hic anlamiyorum cidden.

ben senin yerinde olsaydim 1. 22 yasinda okulu bitmemis ogrenci halimle zegin koca bulmazdim/bulamazdim/bulmak istemezdim, genelde normal insanlar o yasta vize/final is guc gelecek falan dusunuyor cunku. Ha flort de ediyorlar kendi yaslarina uygun sevgilileri ve iliskileri oluyor.
Evlendigin adam senden kac yas buyuk de bakalim ? Sinif arkadasinla evlendigini sanmiyorum zengin falan diyorsun cunku.
Valla hadi sen cahilsin adam seni kandirmista anan baban yokmuydu, bu yasta derdin ne kizim evleniyorsun diyebilecek.
21 yasinda kasina gozune tutulup evliligin E sini bilmeden evlenirsen boyle evcilik oyununa devam edersin bir kus bir barisik.
Bir insan kendine bunu neden yapar hic anlamiyorum cidden.
Evinin huzurunu bilemeyiz be atomic. Şimdi fırsatım olsa beş dk durmam.....

Öncelikle merhabalar:) 22 yaşında üniversite öğrencisi bir kızım. 7 ay önce evlendim. Fakat her gün ayrılık düşüncesiyle yaşıyorum. Birlikte olduğum insan çok kıskanç. Onunla birlikteyken mutlu olamıyorum. Evlenmeden önce bir çok ayrılık yaşadık. Ayrılığım zaman beni sevdiğini söylüyor ve dönmem için çok ısrar ediyor. Sonra suçluluk duygusu hissediyorum ve ona üzülüp tekrar dönüyorum. Bu geri dönüş kararımda etkili olan kendi hayatımda başarısızlık korkusu da var. Ona karşı sevgi hissediyorum, fakat onunla olduğum müddetçe hayallerimin peşinden gitmem imkansız... İyi bir okulda okuyorum. İnsanlarla iyi ilişkilere sahibim. Birlikte olduğum insanın hayata bakış açısı benimkine göre biraz dar. Zengin bir adamla evliyim. Çalışma zorunluluğum yok fakat çalışmak, kendi ayaklarımın üzerinde durmak beni mutlu ediyor. Hayatta %100 doğru olan bir kararı bilemeyiz ama şunu bilmek istiyorum "Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Hayallerinizin peşinden mi, yoksa mevcut hayatınızda mkalırdınız?"
Canim bu soru'yu evlenmeden önce kendine sorsaydın keşke ? Kendine daha fazla yararin olurdu, ayaklarinin üzerinde durman en mantiklisi yarin birgün ne olacağı belli olmaz. Sen kendi okulunu oku alaninda basarili olmaya caliş koca bulunur ama kacan genclik ve akip giden zaman bir daha bulunmaz.

Birlikte olduğum insan çok kıskanç.

Birlikte olduğum insanın hayata bakış açısı benimkine göre biraz dar.

Ben eşinden böyle bahseden kadın görmedim.

Sizinki evlilikten çok ticari bir ortaklığı ya da ev arkadaşlığını tanımlar gibi olmuş ki adam zengin diye belirttiğinize göre gibisi fazla.

"Siz olsanız hayallerinizin peşinden gider miydiniz?" diye sorduğunuza göre de hayalinizdeki evlilik de bu değilmiş, o halde keşke baştan hiç evlenmeseydiniz.

Hadi evlendiniz bari çocuk filan yapmayın da bize yansıyan bu egzantrik tabloda büyümesin yavru.

O kadar ayrılık sıkıntı yaşanmış, insan sırf karşıdaki üzülüyor diye döner mi?

Hayat bu kadar kıymetsiz mi kendi elinle mutsuz ediyorsun kendini böyle? Bu yaşta daha öğrenciyken, kıskanç ve yanındayken mutlu olamadığın bir adamla neden evlendin?

Back
X