• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendım evlenelı arkadasım yok:(

bizde halamla amcamla aynı binada otururduk ben bekarken o kalabalığa süekli yalnız kalmamaya o kadar alışmışımki burda fenalık geçiriorum belki diorum artık bebeğim olursa durumum farklı olur o benm sırdaşım olur bilemiorum

ben bekarken hergün akşam sekizden gece on iki bire kadar görüştügüm 5 arkadaşım vardı sayı bazen artardı ve en az üç kişi olurduk evlendik eşimin ailesinin alt katına taşındık burda hiç arkadaşım yok eşimden başka her sıkıntımı ona anlatıyorum... garibim uyuyana kadar dinliyor. çok özledim arkadaşlarımı ve ailemi

aynı şeyi ben yaşıyorum:( hiç arkadaşım yok çalışmıyorumda akşama kdr kendmi oyalıyorum eşim 2 günde 1 gelior zaten derdimi anlatcak kimse bile yok..

ya kızlar sizi çok iyi anlıyorm benim komşularım benden büyük çocukları da var biri benm gibi onlada görüşmiyoz çalışıyo karşım dersen görüşmek istiyomu istemiyomu anlamadm diğeri dersen bigün git hergün sende yada hergün çağırır işine yardımcı olmam için ya kullandırıp kendimi yalnız kalmıyacm yada evde oturup eşimi bekliyecm insanlar çıkarcı olmuş tek arkadaşım bura ha bide eşimmmmmmmmmmmmm

benim _ olan doğru soluosun cnm keşke buluşsak hep birarada konuşsak .. bizde yalnızlar kulubümü kursak ne ? sizler hangi şehirlerdesiniz

ya ne kadar çokmusuz dıkkat ettım evlılıkten sonra daha cok yalnız kalınıyor acaba unıversıte okuduk dıyemı lısede ogretmenım ogrencılere bakıyorum kankam var dıye oluyorlar o yasta daha baglılarya ıcımden sen onun ıcın öl enınde sonunda senı datacak ogreneceksın baska ortam bulunca satılmayı ogreneceksınız ınsanlar tek oldu mu bırbırlerıne sarılıyorlar ya da ortak bır ıs bır amac olmalı ne bılım cozemedım ben de ozluyorum arkadaslarımı calısmadıgım cıın dıyordum calısıncada yıne aynı ogretmenler gunu ıcın bıle yemek vermeyen bır okul:( baska meslek yapsam dıyordum keske ama bakıyorum baska mesleklerde aynı sorunu yasıyoruz kızlar bence neden olabıır kaynangını burada tartısalım mı nasıl bakıyoruz hayata nerede kendımızı dostlukta durduruyoruz bu arada ırazcık sana bır sey dıyeyım sok ol benım esımde asker:D:D:D çok ksıkanc olurlar amanın eslerının rutbelerı ıle yasayan coktur gercı kalıtelı ınsan da cokta ıkı zıt kutuptur askerıyedekıler ya cok ıyı ya tam bır kıskanc uzak dur deım ben onun ıcın lojmana bıle gırmedım neyse devam edelım bence bekar degıl evlı cıft bulunmalı uyusacak o da zor oluyor dun mesela arakdas var sınema teklıf ettık geldıelr ve eglendım ama sankı ıkımzıde de korku vardı sende samımı olmak ıstemıyorsun der gıbı ıcımden bu gectı noluyoruz anlamadım yıne de guzeldı arkadaslar cok kotu yazdım affedın cunku fırında pogaca var bakmam lazım affedın ınsallah anlarsınız

ben de varim kizlar, evlendim ingiltere'ye geldim bildigin yalnizim yani. var bir iki arkadasim ama 2 ayda bir falan gorusuyoruz anca o kadar, hatta bazen o da yok.... gerci ben artik alistim kendi kendime egleniyorum :53: :25: spor yapiyorum kitap falan okuyorum film indiriyorum bol bol esimle izlemek icin. bazen kayinvalidemle takiliyorum :85: .. alisverise de tek cikiyorum takiyorum kulakliklarimi muzik dinleye dinleye bakiyorum oyle vitrinlere. surekli bir ugras ediniyorum kendime, simdi de kk var zaten orada muhabbet ediyorum artik ne yapayim. calismaya da basladim artik ona da odaklaniyorum tek sosyal aktivitem ise gitmekmis gibi. ne yapayim zamanla alisiyorum iste bir ara cok uzuluyordum eskisi gibi dostum arkadasim yok diye ama koptuk gitti iste zorla da olmuyor yeni baglar kurulamiyor, belki ileride durum degisir bilmiyorum ama cok da beklentim yok ne yapayim :5:

Yalnız ben bekarım diye beni de dışlamayın sevgili kk yalnızları:1: Ama evliysen evli arkadaş bulacaksın bence de ya ne öyle tek tabancayı yanında gezdiriyosun en azından evli olunca eşler de kaynaşır yemek davetleri falan filan....Benim bekarlık yıllarım çok sıkıcı geçti inşallah evlenince böyle olmam yaaaa :25:

gelin yalnız arkadaslarım gelin tek degılız bekarlarda gelsın prenses84 arkadasım ılk yıllar cok guzel gecıyor benım ıkıncı senem evlılıkte esım cok ıyı ama asker oldugu ıcın ısı yogun yogun olmasada kız muhabbetı farklı onu aryorsun esın sadece dınlıyor ıkı dedıkoudunun belını kıramıyorsun (asagılayıcı dedıkodu degıl kıkırdemek ıcın olanalrdan) sanırım ınsanlar bu yzuden cocugu cok ıstıyor onunla zman gecırıyor

benım ablamda bekar o kızcagızda yasıtlarım evlı kımse bekar degıl eslerı ıle vakıt gecırıyorlar yalnızım dıyor ona uzuldum sımdı o hepten yanlız ya :(allah kımseyı yanlız eylemesın :(

Amin canım amin çok zor yalnızlık...Allaha mahsus diye boşa dememişler:50: Ablanın işi de zormuş ya arkadaşlar hep evli çok kötü bi durum anlıyorum:25: Ama evlenince de yalnız olan çok....Şans işi galiba bu işler...Ailene yakın oturacaksın ki bi nebze gidersin can sıkıntını...Ayrıca evet erkekler bilmiyolar ben de erkek arkadaşımla konuştuğum zaman beklediğim tepkileri hiç alamıyorum :26:

Kızlarrrr bende varım. Ben ev hanımıyım. Lojmanda kalıyoruz.

Fakat lojmanda 4 daire var. 3 ü boş. Kimse yokkkkkkkkkkkkk.

Ve yan dairenin anahtarı bende kiler niyetine kullanıyorum.

Arkadaşlarım var fakat merkezdeler.Ben ilçedeyim. 3 hafta bir görüşebiliyoruzç

Hep eşimle beraberiz. Artık kankam o benim : ))):9:

ben de aynı durumdayım evlendiğimden beri arkadaşım yok :( üniversiteden herkes bi yana dağıldı ben de yaşadığım şehir de kimsem yok, üstelik iş de bulamadım keşke bi işim olsa :( en azından işi olanlara sevindim...

Yalnız işin ilginç olan kısmıda bu kadar kişiyiz yalnızlıktan dert yanan baktım herkese hepimiz ayrı ayrı şehirlerdeyiz aynı şehirden olsaydık görüşürdük en azından..

evliyim yalnızım;

bekarken çalışıyordum ve iş arkadaşlarım vardı ortaokul lise ve üniversite de dahil hep bir tane yakın arkadaşım olmuştur beraber vakit geçirdiğim, gezdiğim
ama evlenince ne oldu nasıl oldu bilmiyorum
arkadaşa çok ihtiyacım var bazen kendimde suç arıyorum benim neden arkadaşım yok diye

annemle yakınız oda bazen ablama gidiyor şehir dışına o zamanlar hepten yalnız kalıyorum
4 yıllık evliyim sokağımda genç kadınlar var evli çocuklu fakat kiminin çocuğu çok yaramaz onunla uğraşmaktan oturup sohbet bile edilmiyor kiminin eşi gece çalışıp gündüz uyuyor o yüzden gidip gelmek olmuyor dışarda gördüğümüzde mutlaka konuşuyoruz ama gidip gelmek yok bakalım nereye kadar

benimde tek arkadaşım eşim pazara bile beraber gidiyoruz

Bekarken hayat daha rahattı, renkliydi, ama eşsizdi.Evlenince eş, çocuk, aileler...Eski arkadaş çevresiyle görüşmek ne mümkün.Onlar anılarda kaldı.Hatta onlar var olmuşlar mıydı, silüetleri bile kaybolmaya yüz tuttu.4 yıllık evli ve 2 çocukluyum.Öğretmenlerin çoğundan (Hani o herşeyi bilenlerden) hoşlanmayan bir öğretmenim yani okulda arkadaş yok.Komşuda yok, akrabada yok...Biz evlenene kadar mükemmeldik, evlenince eşime bişeyler oldu.Kurallar, istekler, kızmalar... Eşi arkadaş gibi olanlar en şanslılar bence. Sizi kıskanabilir miyim :((

demek bir ben değilmişim ...6 sene oldu evleneli...inan bi arkadaşım yok daha devamlı gelip gittiğim şansıma oturduğum yerlerde hep orta yaş ve üstü insanlar var...2 tane vardı çok kötü şeyler yaşattılar bana...güvenim kalmaz demiştim kimseye çok şükür atlattım o günleri..ama yine yok....kızımla yalnızız.eşim genelde geç gelir erken gelse de nasılsın canım der bitti...yemeğini yer tv açar uzanır ve o kadar..bi yere "hadi çıkalım gezelim dememiştir çok içerlerim.bayramda bile bi akrabasına gidelim dedik hamile olduğum karnım yeni şiştiği için 1/2 kıyafet dışında bişi olmuyo vayonu giymişim die vazgeçti..patladım artık bi yere gitmiyoruz ellerinki de kadın die..."ben gitmek istemiyorum" deyince bana ütü yapıyordum o anda ütüyü aldım vurdum bağırarak neden yanına mı yakıştıramıyorsun die..sinirimden kanepeyi çektim halıları kaldırdım kanamam olsun da kanamadan öleyim elinden kurtulayım dedim Allah biliyor ya..akşama kadar kuvvetli sancım oldu pişman da oldum korktum bebek düşecek ya da içerde ölecek die.ertesi gün doktora gidip kalp atışlarını duyunca rahatladım şükür.....of of...o kadar bunaldım ki....kızım anaokuluna gitmese o gün toplanıp giderdim anneme kafa dinlemeye..15 tatilde gitmem diyordum ama maddiyattan..başlıcam parasına dedim yoksa ben kafayı yicem ...Allah var ne istesem alır ikiletmez yardım eder evde..ama ben çıkıp gezmek istiyorum aile gibi ;karı koca çocuk...
bana sen git gez "ben sevmiyorum gezmek neden senin için bu kadar önemli "diyor...ama ağzındana arada kaçırıyor hiç bi yere gitmiyomuşum akrabalarına gitmezmişim sadece halasına gitmek istemediğimi gerildiğimi halasını kızıyla görüşmesine razı olmadığımı söylemiştim arife günü..onlarda da çok haklı sebeplerim var..ama adam içinde besliyomuş derdini kinini...o kadar canım yandı ki bayramda..şuan konuşsak gülsek bile işte öyle...5 ay sonra inşallah 2. çocuğum olacak iyice eve mahkum hapis...gibi "sen çık gez"" diyor kalıyor orada...çok bunaldım çok....annesi şimdiden diyor "gelip seni alırım burada kalırsın" neymiş kalırmışım git orada köyde bi ev içinde tıkıl 2 çocuk ev işi yemek bi yere çıkmak istesem ilçeye gitmek istesem "ayıp gelinler girmez yalnız olmaz kırkı ç.ıkmayınca bebek damdan dışarı çıkmaz " gibi söylemler millete güler yüzlü ol daima 2 kere sarıl...ben kuklasıyım ya ilk çocuğumda bunları yaşadım.bir daha büyük konuşmayım Allah yaşatmasın....beben biraz serpilsin kızımı alıp gezmek istiyorum..neymiş kızım ağlıyormuş söz dinlemiyormuş çocukla çıkmak istemiyormuş sıkılıyormuş!!!!!ben ne yapayım o zaman 2. çocuk da geliyor nasipse o zaman o da ağlıyacak hem de daha fazla hiç hakkım şansım olmayacak o zaman.."hayır evlenmeseydin sıkılacaksan"diyeceğim yine büyük bir tartışma kopacak..adam anlamıyor ki... ne diyeyim!

MERHABA ,BENDE BEKARIM ama hiç arkadaşlarım yoktur,kuzenlerime çok çzenirim,ilkokul arkadaşlarıyla bile hala görüşüyırlar,ama benim yok,ben artık kendimi suçluyorum,sorun bende diyoruym..:(bir tek kuzenlerle dışarı çıkıyorum başka kmsem yok he tabi birde annem ve ablamla,sizce bu durum normal mi yani:(

Bu biraz kadınların yapısıyla da alakalı birşey...

Dikkat edin, bir erkek evlendikten sonra arkadaşlarıyla bağını tamamen koparmaz.

Ama kadın o kadar "koca" odaklı yaşar ki;yeri gelir arkadaşlarıyla olan iletişiminide kopartır.

Zaman geçer, bir sosyal çevreye ihtiyacı olduğunu anlar. Ama etrafında kimse kalmamıştır.

Yalnızlığı deneyimler,çevre yapmakta zorlanır. Çünkü iki gerçek şey vardır:

Birisi kadınların birbiriyle kolay geçinememesi (çoğu kadında çekememezlik vardır;eğer şanslıysanız böyle olmayan birine zor da olsa rastlarsınız...)

Bir diğeri ise hayatta en zor şey "dost/insan yatırımı" yapmak...Kolay değil!

Son düzenleme:
Back
X