sevdiğin kişi yemek konusunda titiz değilse dert etme.bu durumunu biliyor olmalı zaten.birlikte yaparsınız başlarda sonra da alıştırır gidersin öğrenirsin bişi olmaz.o kadar büyütülcek bişi değil yemek yapma işi bence.
Bende senin gibiydim 2 ay içinde yapa yaka öğrendim yeterki zaman ve isteğin olsun ;arama motorları ne güne duruyor iki tuşa bas dünya mutfağı önünde:) hiç dert etme
bende 3 ay oldu evleneli daha doğru dürüst yemek yapmadım salata dışında eşim saolsun sıkıntıya sokmuyor beni kendisi yapıyor ben küçükte olsa bişey yapınca "çok beğendim bayıldım" die hepsini yiyo bu da beni gaza getiriyo tabi yavaş yavaş öğreniyorum tabii sende öğrenirsin ana kural yağda soğanı kavur salça ekle gerisi geliyo
bende bilmiyordum ama evlenince hele bide mutluysan elinden her yemek geliyo, kendin bile şaşırıyorsun, ben hiç yemek yapmazdım şimdi hem annemden hem k.validemden hem hızlı ve pratik hemde lezzetli yemekler yapıyorum. hani derler ya SEVGİMİ KATTIM diye o çok doğru bence
canım ben de evlenmeden önce hiç yemek yapmamıştım, okul zamanında okuduğum için, daha sonra da çalıştığım için yemeklerimi hep annem hazırladı, asla mutfağa girmedim. 4 ay içinde nişan ve nikah oldu evlendim. iş başa düşünce neler yapabildiğine sen bile inanamazsın. yemek yapmak büyütülecek birşey değil zaten. önce tarife göre ölçülü yaparsın, sonra göz kararı. inan bana hiç zorlanmadım. yemeğe misafir gelirse de al sana hayat kurtaran menü; çorba, pilav, fırında tavuk, salata ve bir tatlı. pilav için biraz uğraşabilirsin başta. ama bu menü en risksiz menüdür ve herkes sever (en azında benim tahminim)
zaten internet gibi bir bilgi deryası var elinin altında, aradığın herşeyi bulabilirsin. teknoloji çağındayız canım, hiç bunları kendine dert etme. dediğim gibi iş başa düşünce hepsi oluyor. sen bu güzel günlerin, hazırlıkların tadını çıkarmaya bak sadece, çünkü bu günlerdeki heyecanı çok nadir yaşayabilirsin. Allah tamamına erdirsin canım
Çok teşekkür ederim canım inan bunları okuyunca içime su serpiliyo.
Bu arada hayat kurtaran menünü de çok beğendim.İçlerinden fırında tavuğu denemedim ama onu da öğrenirsem menüyü bilir durumda olucam:))
fırında tavuk daha kolay pilavdan bence
tavukları patatesleri zevkine göre sosla harmanla tavuk harcı tuzu kekik acı biber vs .döşe tepsiye
üzerine tercihen domates biber vs... üstüne bi de salçalı az yağlı su yapıp ocakta ısıt dök üstüne sür fırına tamaaam ay hakkaten dün erindiğimden daha kolaymış böle yazınca
Çok güzel tarif etmişsin ama gerçekten kolaymış..
Ve oruçlu olunca gözümün önünde canlandı:)))
canını çektirdiysem kusura bakma canım ama bu kadar basit yani..
ilk başlarda ben de şuncağızcık şeyi tarifle yapıyodum ama artk biçok şeyi gözüm kapalı yaparım zamanla oturuyo ve sen bile anlamıyosun artık yemek konusunda bişiler bildiğine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?