vallahi bende bilmiyordum. ama el adamı istedi bizde öğrendik
Evliyim hala bilmiyorum.Öğrenmek de istemiyorum. :)
Peki kim yemek yapıyo eşiniz mi?
bende bilmiyorum ama dert etmiyorum öğrenirim.bence ev işleri,temizlik daha önemli.benim yemeği bile ısıtmayı bilmiyen bi tanıdığım vardı,ev işlerindede eline toz bezi almayı bırak,raftan alıp su içtiği bardağı lavobonun üzerinde bırakan bir tipti.şimdi çok güzel yemekler yapıyor.ama gel görki evi çok pis.hatta bir kere evine gittim yemek yapıyordu.geldi çocuğunn altını değiştirdi.insan bir görsellik olsun diye hiç olmasa elini suya sokar çıkarır.yok yıkanmadan gitti yemeğe devam etti.sonra getirdi koydu önüme.bide ısrar ediyor ye diye.mecburen yedim çok lezzetli bir çorba idi ama ağzım hep yara oldu tiksinmeden dolayı.bide çocuğun eline tam bir ekmeği verdi oyuncak etti elinde.çocuğun üstü başı leş içinde ve hep yerlerde halının üzerinde sürtüp durdu.biliyorum ki o ekmeği yiyecekler.bana ekmek ye diye ısrar edince ekmek yemiyorum rejimdeyim dedim.yani anlayacağın bir insan hiç bir şey bilmesin ama temiz olsun...
Ay o neymiş çok pis bi insanmış gerçekten
O açıdan sıkıntım yok biraz düzen takıntısı var zaten bende, gerçi işin içine sorumluluklar girince nasıl olurum bilmiyorum ama.
Çamaşırı kaç güne bir yıkıyosunuz mesela:)
Ben tanışma,isteme ,nişan ,düğün hepsi 69 gün içersinde evlendim : ))
Ve evlilik düşüncesi hep uzak gelmiştir ancak yemek ve ev işleri konusu imkansız kılmıştır .Görüşmeye gittiğimde bunu detaylı şekilde anlattım ve sorun olacaksa konuşmaya devam etmeminde anlamı kalmaz dedim.Ve ilk şartım evde muhakkak pc ve internet olması lazım ben menemeni bile rezil eden biri olarak bir şey yapamam dedim.Temmuz 2009 da evlendim.Balayından sonra makarna yapalım dedik.Aklıma pirinç pilavı geldi onu yyıkıyorduk herhalde onuda yıkamamız lazım dedim : )) sonuç hamur.1 ay sonra ramazandı ve evime ailemi ,eşimin iş ortağını ,kayınpederimin istanbulda oturan teyzesini onunda yurtdışındaki gelini ve istanbulda ki gelini ve 3-4 aile iftara aldım.Babam herkes gittikten sonra yüzüme tükürdü ve ''bizim evde menemen pişiremiyordun burda yok kürdanlı kebaplar bize garazin mi vardı rezil '' demişti : )) annemin ağzı açık kalmıştı.2 yıllık evliyim sanmaki mutfağa girince iki elini sallayıp harikalar yaratan kadınlardanım.Öyle hamarat eli lezzetli muhabbeti de yok.Sadece pratik ve dikkat.Yaparsınnnnn.Korkma !
Annemin taktiğidir.Sen yaparsın ,sen başarırsın,senin elinden bir şeycik kurtulmaz.Azimlisin ,isteklisin ... diye liste uzar gider : )) vereyim gazı azıcık .
Şaka bir yana kendine güvenin gelmesine çok sevindim.Ama gerçekten korkma.Benim ciddi ciddi karın ağrımdı.Bir de pantolon ütüsü : )) Hayatımda pantolon ütülemedim ve eşim 17 yıldır ailesinden uzak (bursa da köyünde ortaokul yoktu ) yurtlarda ,öğrenci evlerinde büyüdü.Ablalarına bile ütü yaptırmaz ki ablaları da aşırı titiz ve becerikliler.Dedim ben yandım.Nasıl yapacağım.Valla ciddi ciddi ev hanımlığı kursu olsa da gitsem diye düşünürdüm.Hani bırak yemeği elinde tepsi varken birilerinin önüne zigon sehpayı tek elle açanlara ise bayılıp giderdim o derece yani : )) Düşün o kadar bihaberdim.Ama hepsii seni bekliyor.Her gün pratik yaptıkça zaten sende pişiyorsun.Allah başka dert vermesin.Bu arada benimde ne kadar beceriksiz olduğum çıktı ortaya
aynı dert bende de var, şimdi ekmek elden su gölden yaşıyorum
şimdiden öğren diyor beyefendievlenince öğrenirim diyorum
evlenince mecbur öğrenirsin yani, şimdiden kendini sıkıntıya sokmaya gerek yok , zaten annemin dediğine göre her yemek aynı şekilde yapılıyormuş:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?