• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğim kişi çalışma diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bu kk de yorumlara hep gerçek hayattan örnekler vermeye çalışıyorum. Bir musibet bin nasihat sonuçta.

Eşimin kuzeni örneğini vereyim. Kadının mesleği de var, özel sektörde çalışmasına izin vermiyormuş paşa. Geçen aylarda boşandılar. Yaşadıkları yer küçük, kadını eve kapatıp, ortalarda olmasını engelleyerek kendisi dışarıda her haltı yemiş. Kişi kendinden bilir işi. Kendisi iş ortamında fındıkları kırdığı için karısının da öyle yapacağını sanıyordu herhalde

:cool:aayyy ne mökemmel erkek yaaa
Kaldı mı bu zamanda böyle babayiğitler
Hanımını calıştırmayacak, evinin kraliçesi yapacak.
Hiç düşünme evlen. Dışarda çalışıp kendini neden yıpratasın ki.
Bir de seni okula göndermişler dar görüşlü ailene bakma sen. Hiic laflarını dinleme.

Merak ettim sevgilinizin maaşı nedir? Evi, arabası var mı yoksa evlenirseniz kirada mı yaşayacaksınız? Şunu anlamak için soruyorum; kıt kanaat yaşamayı benim maaşım ikimize de yeter olarak mı görüyor?
Ayrıca ailenizden çok sevgiliniz dar görüşlü gibi görünüyor buradan. Aileniz bir erkeğin eline bakmayın, maddi özgürlüğünüz elinizde olsun, kimseye muhtaç olmayın diye sizi okutmuş en azından. Sevgiliniz ise sadece ona bağlı kalın, maddi özgürlüğünüz ve gücünüz olmasın, evdeki işleri aksatmadan yapın istiyor.
Tercih sizin. Sevgilinizin istediği gibi ona maddi olarak bağımlı biri olarak mı yaşamak istersiniz ailenizin sizi çalışan, ayakları üstünde duran bir kadın olarak mı yaşamak istersiniz?
Bu arada bugün sana yer açarım der evlenince maddi durumum o kadar iyi değil der, bugün benim param senin paran der evlenince bu fuzuli masraf gerek yok alma der.. Kaldırabilecek misin bunları? Güveniyor musun ve inanıyor musun sevgilinin ileride böyle bir eş olmayacağına?

Hayır kesinlikle dinlemeyin. Yarının ne getireceği belli mi? Evleneceğiniz insan hem sığ hem de gelecekteki ihtimalleri düşünemeyen biri sanırım. Bu konuda katı olun, kabul ederse

Ailem biraz dar görüşlü demişsiniz ama sevgiliniz daha da dar görüşlüymüş. 2 yıldır bu konu hiç mi konusulmadi?
Konuyu kısaca anlatmak için dar görüşlü kavramını açmadım. Severek evlenmek aileme göre ters. Bu durumdan dolayı dar görüşlü ifadesini kullandım. Mantık evliliğini savundukları için. 2 yıldır konuşmadık, bu konuyu bana yeni açtı.

Valla zengin değilse o adam sana bunu demeye de hakkı yok kusura bakma. Şu devirde aldığı neye yetecek birde çocuk olur sonra başlar kavgalar. Mesleğiniz nedir acaba? Birde okumuşsunuz, o size şart koyabiliyorsa sizde şart koyabilirsiniz. Çalışıp tecrübe kazanmak istiyorum,ilerde belki kendim istemem çocuk vs olunca, iş konusunu o zaman konuşmak istediğini söyle bence.
Çalışmak benim için çok önemli zaten. Yapay zeka çağında yaşadığımızı bunun çok sığ olduğunu ona ifade ettim. Birinin çalışacaksın ya da çalışmayacaksın demesi bana ters gelen durum.

Ay okumus etmis kizsin ama hic vizyonun gelismemis ailene dar goruslu diyorsun asil dar xahil sevgilin ve sensin bu devirde okuyup calismamaj ne demek o kimki karisiyor boyle mal adamlari nerden buluyosunuz yazik ya sizi okutan aileye evlenin hizmetci olun elin cahil herifine

Ailesi çalışmayacağını duyacaklarıı ve buna hazır olmadıkları için dar görüşlülermiş.

Ama eş adayı çok vizyonlu, çağdaş bir adammış çünkü ona çalışma evinin kadını, çocuklarımın anası ol diyor..

Konu sahibi kusura bakma ama bunu nerden buldun, çok mu aradın, bayağı bayağı yoklukta mıydın?

Kesinlikle ben de sevgilinin işini ve aylık gelirini merak ettim. Ayrıca konu sahibi siz ne iş yapıyorsunuz, sizin geliriniz ne
Dijital pazarlamacıyım, o da ailesiyle birlikte alım satım işiyle uğraşıyor. Geliri çok değişken. Eve sabit bir gelir gelsin diye konuşurduk hep ama karşıma böyle bir istekle geldi işler ciddileşince.

Ya böyle yorum yapmayayım yapmayayım diyorum kendimi tutamıyorum

Yarın bir gün Allah göstermesin işler ters giderse burda boşanmak istiyorum , çocuğuma bakamam boşanamam diye burda konu açmak zorunda kalmassınız umarım

İyi misiniz ? Dünyanın binbir türlü hali var
Bunca boşanan kadından hangisi boşanacağını tahmin ederdi ?

Maddi bağımsızlığı olan kolaylıkla işin içinden sıyrıldı

Sıyrılamayanlar elin sorunlu adam olmayı becerememiş heriflerine katlanmak zorunda hayatlarını heba ettiler

burdaki yorumlar sana ağır gelebilir ama burdaki insanlar sana tecrübelerini aktarıyor

Bir kadının en güçlü silahı , maddi bağımsızlığıdır bunu unutmayın
Zaten büyüklerimden tavsiye duymak için buraya yazdım. Her türlü hali düşündüğüm için ona olmaz dedim. Tanıdığım birinin eşi ona iş yeri açtı ve kadın kendi işinin sahibi oldu o yüzden ona bu teklifle de gittim. Çalışmayı sevdiğimi bunun bana külfet olmadığını kendisi de biliyor. İlişkinin başından itibaren desteklediği halde böyle bir istekle geldiğinde de afalladım doğal olarak.

Zaten büyüklerimden tavsiye duymak için buraya yazdım. Her türlü hali düşündüğüm için ona olmaz dedim. Tanıdığım birinin eşi ona iş yeri açtı ve kadın kendi işinin sahibi oldu o yüzden ona bu teklifle de gittim. Çalışmayı sevdiğimi bunun bana külfet olmadığını kendisi de biliyor. İlişkinin başından itibaren desteklediği halde böyle bir istekle geldiğinde de afalladım doğal olarak.

Bu linke girin ve konuları okuyun.

2 yıllık bir ilişkim var. Ailem biraz dar görüşlü. Severek evlenmek istediğim için açıklamak zaten zor olacağı gibi evlenmek istediğim insan da ilerde çalışma diyor. Annem babam da beni okuttular ve çalışmayacağımı onlara söylemek de ayrı zor olacak. Maddi gücüm ikimize de yeter diyor. O zaman bana işleteceğim bir yer aç ya da sigortamı yatır diyorum. Bunu maddi gücüm el verdiğince yaparım ama yapamazsam o zaman nolacak diyor. Onu kaybetmek istemiyorum asla o benim hem dostum hem abim hem sevgilim oldu ama birinin bana çalış ya da çalışma demesi istediğimi yapma kararını bana bırakmaması hep uzak bir fikir oldu. Büyüklerimden bu durumu yaşayan veya böyle arafta olan kişilerden akıl istiyorum ne yapmalıyım? Sizin tecrübelerinizi dinlemek istiyorum.
" hem dostum hem abi hem bilmem neyim oldu " dediğin ilişkide balkona bile çıkartmazlar sen de ühühühüühü diye anca ağlarsın.

Bazı erkekler eşlerine çalışma diyorsa bunun nedeni sizi düşündügü için değil
Size güvenmemesi 7/24 evde kalmanızı istemesi
Çalışırsanız herkes size çalışan kadın olarak bakar yeri gelir tatil de yakabilirsiniz yada istediginiz gibi dışarıya çıkabilirsiniz
Eşinizin ileride sizi küçük de görebilir bunları da düşünüyormusunuz?
Babanız anneniz sizi zar zor okutmuşlar sizde okumak için çok yorulmuşsunuzdur
Okumak kolay değil yılarınızı verdiğiniz bir durum bir adam karşınıza çıktıgı için
Yılarca emek verdiğiniz durumu direkt kenara mı atacaksınız
Evet bende tamamen güven meselesi olduğunu düşünüyorum. Kadınların çalışma hakkı seçme seçilme hakkını zar zor elde ettiklerini biliyorum ve başka birinin bana ne yapacağımı söylemesi asıl zoruma giden. Kendini sakladığı için ayrı hayal kırıklığına uğradım. Emek verdim ama kendi kendime boşuna mıydı diyorum.

Konuyu kısaca anlatmak için dar görüşlü kavramını açmadım. Severek evlenmek aileme göre ters. Bu durumdan dolayı dar görüşlü ifadesini kullandım. Mantık evliliğini savundukları için. 2 yıldır konuşmadık, bu konuyu bana yeni açtı.
Şu tabloda mantık evliliğini savunan aile mi dar görüşlü yoksa çalışmanı istemiyorum diyen cingöz mü 🧐

Adam da haklı şimdi sen çalışsan eve birlikte geleceksiniz eee yayılıp yatmak için bahane kalmayacak. Ortak yaşam alanı olan evde daimi işçi kadın olması gerekirken sen ama ben de yorgunum diyeceksin olmaz sıkıntı. Yarın çocuk olacak eee beleş bakıcı çalışıyor bu da sıkıntı. Ters bir hareket yapsa kapıyı çekip çıkma gücün var bu da sorun. Tabiki onun maaşı sizin ikinize de yeter aşkısı herşey senin elini sıcak sudan soğuk suya sürmemek için 😒

Oysa sizin bunu buraya sorma gereği bile duymadan soğumanız,topuklamanız gerekmiyor mu yaa.Bugün tamam çalış diyen evlenince yine kaos çıkarıp bir şekilde istediğini elde edecek. En ufak ev işine yoruldum deseniz ben sana demiştim çalışma diye diyecek tabi bu örnekler uzar gider

Çalışmak benim için çok önemli zaten. Yapay zeka çağında yaşadığımızı bunun çok sığ olduğunu ona ifade ettim. Birinin çalışacaksın ya da çalışmayacaksın demesi bana ters gelen durum.
Yapay zekayla falan alakası yok ki bu işin. Gerçekten bi gün senin tercihin olur bu, bi bebeğin olur eşinin durumu da daha elverişli olur sende evinde bebeğinle ilgilenmek istersin hiç kimsenin haddi olmaz buna karışmaya, ama eşim istemiyor demek tüm ipleri onun eline vermek demek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X