- 27 Kasım 2010
- 14.167
- 596
- 413
- Konu Sahibi senvarsindiye
-
eşim olacak adamla annesinin ilişkisine daha dikkat ederimHanımlar Günaydın
Aklıma takılan bir şey var. Siz tecrübeli hanımlara sormak, danışmak istiyorum.
Evleneceğiniz insanın annesine kadar dikkat edersiniz?
Biriyle görüşüyorsunuz. Oğlanı çok beğeniyorsunuz her anlamda. Karakteri tam sizlik ama bir sıkıntısı var oda annesi.
Annesi herkesin dilinde olan biri. Herşeye karışmasıyla laf sokmalarıyla vs. Yani bir ortamda kendini ilgilendirmeyen herşeyle ilgili bir yorumu kesinlikle var. Kendini beğenmiş biri.
Ne yaparsınız böyle bir durumda? Burada okuyorum kayinvalideyle ilgili o kadar çok konu açılıyor ki. Birini de ilerde ben açmak istemem açıkçası. Fakat oğlana da farklı bir bağlılık hissediyorum.
Hanımlar Günaydın
Biriyle görüşüyorsunuz. Oğlanı çok beğeniyorsunuz her anlamda. Karakteri tam sizlik ama bir sıkıntısı var oda annesi.
Annesi herkesin dilinde olan biri. Herşeye karışmasıyla laf sokmalarıyla vs. Yani bir ortamda kendini ilgilendirmeyen herşeyle ilgili bir yorumu kesinlikle var. Kendini beğenmiş biri.
Ne yaparsınız böyle bir durumda? Burada okuyorum kayinvalideyle ilgili o kadar çok konu açılıyor ki. Birini de ilerde ben açmak istemem açıkçası. Fakat oğlana da farklı bir bağlılık hissediyorum.
Eşinizin mesleği ne, hakem falan mı?Burada anne den daha çok eşinin de tavrı önemli. Kendi eşimden örnek vereyim. Kayınvalide ile bir gün tartıştık. İkimizinde haksız olduğu yerler var. Eşim ikimizide yan yana getirdi. "Anlatın derdiniz nedir" dedi. Anlattık. ama kv yine bana arada laf sokuyor. Eşim bunu fark etti. "anne xkalebur a laf sokmassan sevinirim." dedi. Kv bi bozuldu. Sonra beni dinledi. Bende kv nin bozulmasından aldığım güç ile kv ye bi laf soktum üff. Ama sonra eşim beni de durdur du " Lütfen bir daha anneme laf sokma" diye sert bir şekilde uyardı. Orada da ben bozuldum bu sefer. Eşim ikimizi de dinleyip konuyu ikimizinde az memnun olduğu bir şekilde çözdü. Kısaca eşim burada dengeyi korudu. Ne kayınvalideyi bana yedirtti. Ne de ben Kv yi yiyebildim. Eşim ikimize de güzel bir ayar çekip susturdu. Burada ne ben eşime alınabildim. Ne de kayınvalidem eşime alınabildi. İlginç bir şekilde ikimizde tatmin olmuştuk.
Çok bak.Hanımlar Günaydın
Annesi uzakta ise de geliyor sonuçta arada,hem de yatiliBen ederim, annesi uzakta yaşayan veya toptan olmayan yetim erkek arıyorum
Sız Siz olun o adamdan vazgeçin lütfen bir adamın Annesi çok onemli ben bilmeden aldım ve şuan kaynanam yuzun den yuvam yıkıldı sız şuan biliyorsunuz kayınvalıdenız nasıl bırısi bu buyuk bir nimet Allah bir şekilde gosteröış sızeHanımlar Günaydın
Sız sız olum o adamdan vazgeçin ben bilmeden evlendim kayınvalidem şeytanın teki çıktı ve benım şuan yuvam yıkıldı sız şanslısınız ki o kadının nasıl bırısi olduğunu biliyorsunuz oyuzden yol yakınken vazgeçin anne ve baba çok onemli benım kocamla bir sorunum yokken kaynanam benı kocama düşman etti yuvam yıkıldı sen sen ol bırak kendi yoluna gitsinHanımlar Günaydın
Çok ama çok dikkat ederim!!!Hanımlar Günaydın
K.v.aynen sizin bahsettiğiniz potansiyel k.v. niz gibi ..karakteri yani.şimdi sana bir örnek vereyim..k.v. İle ilgili eşimle evlenmeden önce bir çok hikaye duydum ve hepsini kulak arkası ettim.Görünüşte tatlı dilli,medeni,anlayışlı ve saygılı bir kadındı...Evlendikten hemen sonra tıpkı anlattıkları gibi biri olduğunu anlamam çokta zaman almadıHanımlar Günaydın
Evlenmemislere tavsiye .Keşke biri bana soyleseydi,gerçi az buçuk citlatan oldu ama insan kör oluyor,sağır oluyor siz olmayın .
Erkek de dış gorunusmus ,eğitimmis, zenginlikmis hiçbiri önemli değil .Annesine bağlı erkek hayatı zindan ediyor .Mümkünse annesi hakkın rahmetine kavuşmuş olsun,kız kardeşleri olmasın .Olsa da uzakta olsunlar .Deniz aşırı hatta okyanus aşırı uzak falan ya da eşiniz anneci olmayacak .Yoksa Leyla ile Mecnun olun isterseniz o evlilikten bir cacık olmuyor. Sonra ömür keskelerle ,acabalarla geçiyor .Yeni hastalık isimleri öğreniyorsunuz falan filan .
Annesi ölmüş eş adayı arayan kısmını ya da kız kardeşi olmayan kısmını. Özellikle ölmüş kısmı kötücül bir düşünce geldi o kadar. Burda herkes ya gelin, ya görümce, ya kayinvalide, ya yenge, ya kız kardeş...Çoğumuz da iyi insanlarız bence. Yani aslında saydiginiz kişiler bizleriz. Bütün iş burda evlenecek kişilerde bitiyor aslında. Son cümlelerinize katılıyorum ama iki işaret koyamadığım için böyle oldu:)dr_yad nesini beğenmediniz acaba??Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
Eşimin ailesi ile ilişkimizin ilk yılı dolduktan sonra tanıştım (5. Yılda evlendik). Tanışma için evlerine gittiğimde, yemek için masaya geçtik. Eve geleli daha yarım saat olmuştu. Kayınpederimin anne babası 6 ay arayla evlenmelerinden önce vefat etmişler. Bir şekilde laf kayınvalide ile geçinmeye geldi. Kayınvalidem gülerek "bana soruyorlar kayınvalidenle nasıl geçiniyorsun diye. Çok iyi diyorum" dedi. Üzerine bir de küçük kahkaha attı. Ben masada buz kestim. O sırada "en iyi kaynana ölü kaynana diyorsunuz ama ben eşim için bunu dilemem" dememek için kendimi zor tuttum. Dilimi ısırdım, dedim kendime "daha tanışalı yarım saat oldu, ilk dakikadan ters gitme".Annesi ölmüş eş adayı arayan kısmını ya da kız kardeşi olmayan kısmını. Özellikle ölmüş kısmı kötücül bir düşünce geldi o kadar. Burda herkes ya gelin, ya görümce, ya kayinvalide, ya yenge, ya kız kardeş...Çoğumuz da iyi insanlarız bence. Yani aslında saydiginiz kişiler bizleriz. Bütün iş burda evlenecek kişilerde bitiyor aslında. Son cümlelerinize katılıyorum ama iki işaret koyamadığım için böyle oldu:)
Bana böyle dese biri çok sinirlenirim ya. Belki üstünden çok vakit geçtiği için duyarsizlasmislardir.Eşimin ailesi ile ilişkimizin ilk yılı dolduktan sonra tanıştım (5. Yılda evlendik). Tanışma için evlerine gittiğimde, yemek için masaya geçtik. Eve geleli daha yarım saat olmuştu. Kayınpederimin anne babası 6 ay arayla evlenmelerinden önce vefat etmişler. Bir şekilde laf kayınvalide ile geçinmeye geldi. Kayınvalidem gülerek "bana soruyorlar kayınvalidenle nasıl geçiniyorsun diye. Çok iyi diyorum" dedi. Üzerine bir de küçük kahkaha attı. Ben masada buz kestim. O sırada "en iyi kaynana ölü kaynana diyorsunuz ama ben eşim için bunu dilemem" dememek için kendimi zor tuttum. Dilimi ısırdım, dedim kendime "daha tanışalı yarım saat oldu, ilk dakikadan ters gitme".
Işin garibi masadaki kimsenin, kayınpederim dahil, bu lafı garipsememesi.
Şimdi ilk fırsatta bugünü ona hatırlatıp "insallah bir gün biz de o kadar iyi anlaşırız" diyeceğim
Valla ben hepsinin yerine sinirlendim. Onlarda hiçbir tepki olmadı.Bana böyle dese biri çok sinirlenirim ya. Belki üstünden çok vakit geçtiği için duyarsizlasmislardir.
Eşimin de 20 yaşındayken babası vefat etmiş. 15 yılı geçmiş hala gözleri dolar özellikle bazı günlerde. Onun için bir üye böyle yazınca ciddi olmasa da üzüldüm. Keşke insanlar değerini bilip sizin kayinvalideniz gibi insanlara dur dese bir yerde.Valla ben hepsinin yerine sinirlendim. Onlarda hiçbir tepki olmadı.
Yok canım, kayınpederimin gözleri doluyor anne babasından bahsederken. Insan buna duyarsızlaşamaz ki. Benim kv bulmuş bir garip yetimi, kendi yalan dünyasına inandırmış onu. Öylece yaşayıp gidiyorlar. Şimdi bana kızacaklar narsist dedim diye ama kadın kişilik bozukluğu derecesinde narsist, adamcağız da buna boyun eğmiş.
Tabi bunun ceremesini sadece kendi değil çocukları da çekiyor ve muhtemelen torunları da çekecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?