Evleneceğiniz insanın annesine ne kadar dikkat edersiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanırım teyy atalardan aktarılan psikolojik sorunlar bunlar. Kaynanadan gün görmemiş kadınlar kendileri de kaynana olunca hınç çıkarıyorlar. Bir de bu tipler kıyas içine giriyor. Biz karnımız burnumuzdayken tarla sapana giderdik öküz çekerdik, şimdikilere rahat batıyor gibi gibi. Atadan aktarılan düşünce sistemi kuşak kuşak aktarılıyor gibi. Kendilerini geliştiren ve merhameti, hoşgörüsü yüksek insanlarda ben çektim gelinim çekmesin mantığıyla bu kuşağı reddediyor.

Anne ile oğlunun ilişkisine bakmak gerek. Annesinin ağzına bakan birimi. Oğlu gerektiğinde anneye hayır diyebilir mi? Yanlış yaptığında bunu açıkça söyleyebiliyor mu?
Ya şöyle ki bu kadına kocası bile laf geciremiyor. Fazlasıyla baskın birisi. Oğlunun da bugüne kadar çok laf geçirdiğini düşünmüyorum

Kör kütük aşık da olsanız evliliginizi zehir edecekse aşktan eser kalmaz. Ben annenin de en az oglu kadar iyi olmasi gerektigini düşünüyorum. Tabii bunu evlendikten sonra düşünmeye basladim. Şanslıyım ki aksini deneyimlemedim. Burada okuduklarimla ogrendim.

Esimin annesini ilk istemede gördüm. Ondan sonra nisanda. Simdi böyle durumlar insanlarin hayatlarindaki duruslarina bagli. Biz esimle hic ailemizin hatali davranislarinin üstünü kapatmaya calismayiz. Biz "herkes kendi delisinden" sorumlu diye aniden müdahele ediyoruz herhangi bir durumda. Altdan alinabilecek seyler var, altdan alinmamasi gerekek seyler var. Es adayiniz dengeyi kuramiyorsa kacin. Cünkü siz gereken cizgiyi cizmeye calisanniz bile evde huzursuzluk olur esiniz gerekeni yapmiyorsa. Hatta sizi suclar "ailemi istemiyorsunuz" diye. Üstelik ailenizi de böyle insanlarla muhatap edeceksiniz.

Ya şöyle ki bu kadına kocası bile laf geciremiyor. Fazlasıyla baskın birisi. Oğlunun da bugüne kadar çok laf geçirdiğini düşünmüyorum
İşin çok zor öyleyse. Ha ben hakkından gelirim dersen sen bilirsin. Ama inan değmez yıpranan sen olursun. Anne önemli bir faktör evliliklerde.

İşte bunu bilmiyorum. Şuanda normal görünüyor ama ilerde evlendikten sonra ya değişirse korkum var
Bi olay yaşamadan hiçbir şey anlamazsınız. Durup dururken normal görünür. Bi haksızlığa uğrayın kv tarafından ve tepki koyun. Sizin bu tepkinize karsı nasıl bi duruş sergiliyor erkk arkadasınız, ona bakmak lazım. Size saygısızlık yapılması lazım ve sizin de tepki vermeniz lazım. O zaman, hakça davranıp davranmayacağını görrsünüz. Durduk yere herkes normal görünür. Ama bi kadının yetiştirdiği çocuk da kensine benzer diye bi öngörüm var.

Kaynanaların çoğu berbat o yüzden bu çocuğu kv yüzünden bırakıp başkasını bulursan muhtemelen onun annesi de berbat çıkacak boşuna ayrılmış olacaksın

Ben herkese katılıyorum, karşındaki bağımsız bir birey mi yoksa anne kuzusu çocuk mu ona göre karar ver.

Benim kayınvalidem o kadar sessiz sakin bir kadındı ki .Benimki de iyiliği ile nam salmışti ama o bile aslan kesildi biz evlendikten sonra .Bir de o kadını düşünemiyorum .Kayınvalidemin böyle olduğunu bilsem ben de vazgeçer evlenmezdim.Sizinki en azindan yüzünü göstermiş önceden .Şükredin .

Valla benim eşim dünyalar iyisi bir insan. Benden başka kimseye zararını görmedim. ama anası yılan. Nefffret ediyorum. Ilk tanışdığımız gün anladım yılan olduğunu. Kisilik bozuklugu derecesinde narsizmasi var. Aşırı manipülatif bir insan. Ağzından çıkan her laf birini bir şeye "çaktırmadan" yönlendirmek için. Laf sokar, kendini beğenir, her işe çok biliyorum deyip karışmak ister. Duygu sömürüsüyle işini yaptırır, oğlunu sürekli borçlu ve yük gibi hissettirir.
Ben bunları aileme de söyledim, dediler ki "x çok iyi bir insan, ailesi kötü ama o iyi". Bütün şikayetlerim böyle bastırıldı . Eşim 18 yaşında evden ayrılmış, kendi işini kendi gören, ailesiyle arası iyi ama çok da bağımlı olmayan bir ilişkisi vardı. Evlenene kadarmış. İlişkimize, evlilik öncesinde dahi çok müdahale etti kadın ve bunu hep manipüle ederek, ilişkimizle ilgili olmadığını öne sürdüğü gerekçelerle yaptı. Direkt söylese eşim karıştırmaz zaten. Ama o yönetmenin sinsi yolunu bulmuş. Acılar içinde ölmesini diliyorum.

Herkes oğluna bak demiş ama psikoloji bilimini hesaba katan olmamış. Biz bu hayatta ilk ilişkiyi annemizle kuruyoruz. Bu kadar sorunlu bir annenin çocuğunda psikolojik problem olmaması mümkün mü? Tamam hiçkimsenin annesi mükemmel değil, herkesin bir yerden yarası var ama bazıları daha ağır. Mesela eşim 35 yıl bu manipülatif yılanla bir arada yaşamış. Sevmeyi (!), bağlanmayı ondan öğrenmiş. Hayatta kendinden başka kimseyi sevmeyen birinden sevmeyi öğrenen bir çocuk elbetteki ilişkisinde sorun yaşar. Adam manipüle edildiğini anlamıyor ki? Bunu normal sanıyor. "Benim annem benim kötülüğümü istemez" diyor. "Benim annemi herkes çok sever, çok iyi bir insandır" diyor. Kadın kendi yalan evrenini yaratmış ve bu gariplere de kabul ettirmiş. O evrende ondan başka herkes değersiz, kimse sevilmiyor, o evrenin amacı onu memnun etmek. Bütün aile onu memnun etmeye çalışıyor. Basta baba teslim olduğu için bu narsiste çocukların başka şansı kalmamış. Eşim gibi çok akıllı, iyi huylu, tertemiz bir insana yaptıkları psikolojik eziyete şahitlik etmek beni çok üzüyor. Kahroluyorum ama engel olamıyorum.
Hiç tatar Ramazan gibi artistlik yapıp ben bu oyunu bozarım demenin manası yok. Beynin en köklü işleyiş biçimini dışardan biz değiştiremeyiz. Kimsenin gözünü açamayız. Kişi kendi fark ederse kendini değiştirebilir. O da şans.
Uzun lafın kısası, ailesinden önce eş önemli ama hepimiz ailemizin uzantılarıyız. Bunu da hesaba katmak lazım.

İnanın o işler hiç belli olmuyor. Evlenmeden önce kaynanamla arkadaş gibiydik o kadar iyi anlaşırdık anlatamam yani. Evlenince kadın eşimle yalnız başbaşa önden yürüyoruz diye eşime öküz diye laf soktu. Her kaynana zaten hemen hemen aynıdır.

Türk erkekleri çok kezban gerçekten. Kızı basbayağı sevdiği halde, bu kız aileme pek benzemiyor diye 3 yıldan sonra ayrılıp bırakıp öylece giden bir hıyartoyu tanıyorum arkadaşım oluyordu sonra arkadaşlığı bıraktım zaten. Şimdi kızla arkadaşım Eleman oturmuş kafasında kurmuş, hesaplamış benim ailem çok ataerkil kız daha modernce biri diye bir de bana anlattı. Ben de gerizekalı dedim kısaca bir de üstüne bolca hakaret ettim Türk erkeklerinin çoğu çok akılsız, Türk kadınlarına acıyorum gerçekte elde sadece bu hıyar türevi var Bir de evlenince klan şeklinde bir hayat sürmek var, insanca huzurla evlilik sürdürmek mümkün değil. KP geliyor para istiyor, KV geliyor laf sokuyor derken huzurla evinde ayağını uzatmak imkansız.

Çok bakarım oncekinde bakmadım çok pişmanım sorunlu annenin sorunlu çocuğu olur hele böyle cahil bir kadınsa kaçın! Bir insan hakkında herkes kötü konuşuyorsa demk ki kotudur

Oğlunun davranışları benim için daha önemli. Acaba anne kuzusu mu ya da aradaki dengeyi sağlayabiliyor mu diye gözlemlerim. Çünkü kaynana-gelin ya da gelin-görümce kavgalarının bence en önemli sorumlusu erkektir.

Burda anlatılan resmen benim kaynana hatta daha fazlası.
Nisanliyken az çok yüzünü gorduk ama ben aman neyse sanki onlami evlencem dedim. Esimle çok iyiz biz.ustelik ben aynı binaya gelin geldim.
Evlendik.dha ilk günden herseyime karışmaya başladı.giydgim kıyafete kadar. Kocam karismazdi babam karismazdi onada cevabını verdim.
Yetmedi biz yokken evimize gizlice girmiş yedek anahtar varmış onda ve bize söylemeden. Onuda benim dikkatim sayesinde çözdüm.kapiyi kilitleyip cikmistm geldgimde kilitli değildi.
Buda yetmedi üstüme yurumeler hesap sormalar başladı. Evime karışmalar. Evime aksesuar alıp gelmeler.burasi sanki onun ikinci eviydi.
En sonunda güzel bı kavga ettim kiskisladim dhada gelemiyor.ama bu süreçte bende yipradi..evliliğim ilk günleri cicim aylarim hep komplolar laflar sözlerle geçti hiç bişe anlamadım.
Eğer kaynanadan uzak bı şehirde olursan kocanla gül gbi gecinirsin gerisi zor

Bende benimkinde böyle bir durum seziyorum aslında. Ama nasıl engel olacağımı bilmiyorum. Dediğiniz gibi kişi kendi farketmeli yoksa benim laflarım ona gözünü actiramaz hatta bana karşı cephe bile alabilir. Bunu anlamak için biraz daha zamana ihtiyacım var aslında. Fakat büyük ihtimal böyle bir ilişkileri var. Bu kadın bana da çocukken duygu somurusuyle bir işini kilitlemişti dhdjdjdj çocuk aklı işte sonradan anlamıştım.

Ay ben zaten baştan niyetimi belli ettim. Aynı şehir bile istemediğimi ima ettim. Bakalım ılımlı gibi. Aynı binada melek olsa yaşanmaz herhalde ya.
Bu arada buraya yazılan her yorumu okuyunca sanki benim kv adayı hakkında yazılıyor gibi hissediyorum. Bu kadar mı aynı olur. O da aynenn herşeye karışıyor daha benle ilgili bir girişimi olmadı ama ciddileşse ilişkiler bir de evlensem biliyorum karışacak.

Ya benimde iki erkek kardeşim var annem melek gibi. İnanın öyle, biliyorum kardeşlerim evlense hayatta karışmaz. Zaten onun mizacı da öyle değil yapamaz. Şimdiden gelin adaylarımız için seviniyorum çok şanslılar
Bende annem gibi birini arıyorumm işte. Modern, özgüvenli, oğlunu iyi yetiştirmiş bir kv adayii cok muu şey istiyorum hiç umut yok mu

Tüy

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…