Evleneceğiniz insanın içkisine sigarasına karışmaya hakkınız var mı?

Zaynna

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2017
80
116
13
29
İyi akşamlar herkese :) sorum açık aslında siz tanıştığınızda alkol içtiğini biliyordunuz ve o zamanlar önemsemediğiniz için problem etmiyordunuz. Sonra işler ciddileşince sizinde zamanla fikirleriniz değiştikçe böyle bi eş istemediğinizi farkettiniz. Arada ki tek sorun alkol ve sigara . Hadi sigarayı bırakıcam diyor ama alkol azaltırım ama içerim kimseye bi zararı yok düzgün içiyorum saygı duy diye bi savunması var . Ne yapardınız böyle bi istekte bulunmaya hakkınız var mı sizce?
Bu arada konu kapanmaz inşallah ama dini sebeplerden ötürü istemiyorum sadece ben . Kendisinin gerçekten tek eksisi bu şu an . Ve nasıl desem arada bi kendi halinde içmenin bi sakıncası olmadığını düşünüyor,ama sonuçta haram ve ben evimde istemiyorum . Bu yüzden bitirmek karşı tarafa haksızlık olur mu bilmiyorum.Kafam çok karışık..

tab ki sorun olur özellikle alkol siz de sorun ediyorsunuz zaten ayrılın gitsin

Sahsen ben istemem.. Bastan kabul etmeyip yollarimi ayirirdim. Ayirmadigimda daha sonradan "sen bile bile kabul ettin, beni oldugum gibi kabul etmelisin degistirmeye calisma beni" cevabi gelmesi kuvvetle ihtimal..

Kimseye zarar vermedigi ya da bagimlilik yaratmadigi surece karismamak gerekiyor diye düşünüyorum. Eger adam icmekten hoslaniyorsa bunu gizlice yapmaya devam eder.

Siz değiş diyorsunuz o hayır diyor. Sonu ya kavga ya ayrılık.

Onu baştan dusunecektiniz.
Baştan olur deyip sonra kısıtlama getirirseniz adam da karşı çıkar.

Karismaya tabiki hakkin var. Konu mankeni olarak evlenmiyorsunuz neticede.

Ona karisma buna karışma. O zaman kimse kimseyle evlenmesin herkes kafasina gore yasasin en temizi.

Kimsenin kimseyi degistirmeye hakki yok. Karismayin ne ickisine ne sigarasina. Ya kabullenin ya da kafaniza uymuyorsa ayrilin.

Ancak evlenmeden once olmayan aliskanliklar sonradan cikarsa karisilabilir diye dusunuyorum. Bu da rahatsizlik duydugunu belirtmek, bu sartlarin uymadigini soylemek seklinde olmalidir. Birak yapma etme seklinde degil

Başta öyle kabul ettiyseniz şimdi talep etmeniz yanlış.. Adı üzerinde aliskanlik.. Özellikle sigara öyle başkasının isteğiyle birakilabilecek bisi değil, kendimden biliyorum ; he kendi de birakmak istiyorsa o zaman ayrı O sizin kiyafetinize, makyajiniza vs karissa nasıl hissedersiniz ?

Karismaya tabiki hakkin var. Konu mankeni olarak evlenmiyorsunuz neticede.

Ona karisma buna karışma. O zaman kimse kimseyle evlenmesin herkes kafasina gore yasasin en temizi.
Diyelim ki açık bir kadinsiniz ve evlendiniz. Eşiniz kapanacaktır dedi veya çalışan bir kadinsiniz eşiniz evlendikten sonra çalışmamızı istemedi ne yaparsınız?
Bazı şeyleri baştan konuşmak lazım.
Evlenildi diye kimse kimsenin uşağı değildir.

Alkol benim icin sorun olurdu...hani ozel gunlerde tamam beraber icelim ama oyle canim sıkıldı,canim cekti,canimin keyfi vs diyerek sureklik halinde olan alkolu ben istemem...

erkekler bunu yapsa kıyameti koparıyoruz
hakkınız yok karışmaya

İyi de siz ilk tanıştığınız da biliyormuşsunuz kullandığını neden adamı değiştirmeye çalışıyorsunuz size uygun değilse ayrılırsınız. Sürekli içmem arada içerim demiş bir de.
Sizin bu istediğinizi erkekler yapıyor giyime karışmaz , çalışmasına karışmaz , arkadaşlarına karışmaz sonra işler ciddi olunca karışası gelir.

Valla bana uymayan insanı baştan elerim ben.
Sen kabul etmişsin şimdi istemiyorum desen adam der baştan biliyordun diye.
Şimdi evli misiniz? Değilseniz ayrılın..

Onu baştan dusunecektiniz.
Baştan olur deyip sonra kısıtlama getirirseniz adam da karşı çıkar.

Hayır baştan öyle ise karışamayız.

Haklısınız ama biz tanıştığımızda liseli ergendik ikimizde . Ne evlilik vardı aklımızda ne de bu tarz düşünceler ne o bana sordu ne ben ona .Ama tahmin edersiniz ki lisedeki akılla kalmıyor insan

biz tanıştığımızda lisedeydik daha işlerin bu noktaya geliceğini düşünemedik . İşler ciddileşince bu yüzden ayrılmayı çok denedim ama yapamadık bi türlü .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…