Evleneceğiniz kişiden nasıl emin oldunuz ya da emin oldunuz mu?

ausgburg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
2.353
1.047
73
34
Arkadaşlar ciddi evlenme korkum var buradaki konuları ve çevremdeki olayları gördükçe. En basitinden iş yerinde iki arkadaşı samimi görüyordum bir süredir. Hep birlikteler işte kız gülerken çocuğun omzuna yatıyordu filan. Heralde sevgililer dedim. Geçen bi arkadaşa sorduğumda çocuğun evli olduğunu onların yakın arkadaş olduğunu söyledi şok oldum. Ben de başta öyle sandım Biraz fazla yakınlar dimi diyor sonra da. Çocukta yüzük takmıyormuş. Geçen yüzüğünü takmış arkadaşımda şaka yollu ne o eşinden mi korktun demiş. Böylelerini gördükçe gerçekten soğuyorum :( eşinize nasıl güvendiniz? Tabiki kimseye yüzde yüz güvenme durumu olamaz ama ne bileyim yanlış bir karar almaktan korkuyorum açıkçası :(

valla bana göre yapacak insan her zaman her koşulda yapar o yüzden %100 güven diye birşey yoktur. en nihayetinde hayat bu ve hatalar bir anlık boşluklarla da yapılabilir. bu yüzden insan kendine bile güvenmemeli diye düşünüyorum.
ama genel anlamda anlaşıp iyi elektrik alınan kişi ile yola çıkılır.
tek görüşüm bu.

Kendine güveneceksin., 5 çoçuğun olsa bile çoçuklarına bakacak yalnız kalacak gücün olmalı

Kimse hayatımızda garanti olamaz, vefat olur, aklı karışır, falan filan

Kendine güveneceksin aldatılırsan maaşın olmalı, sadece eş değil, bir sürü şekilde vasfın olmalı, kendini sadece birinin karısı, çoçuğunun annesi olmasına odalardan bir gün dengeler değiştiğinde vasfın kalmaz, mesleğin olmalı, arkadaşların, hobilerin

Çok yönlü olmalısın

Hayatını sadece birine adayarak yaralanırsın.

Kendine güveneceksin., 5 çoçuğun olsa bile çoçuklarına bakacak yalnız kalacak gücün olmalı

Kendine güveneceksin aldatılırsan maaşın olmalı, sadece eş değil, bir sürü şekilde vasfın olmalı, kendini sadece birinin karısı, çoçuğunun annesi olmasına odalardan bir gün dengeler değiştiğinde vasfın kalmaz, mesleğin olmalı, arkadaşların, hobilerin

Çok yönlü olmalısın

Kesinlikle söyledikleriniz konusunda haklısınız. Ama bazı şeyleri başından anlayabilsek keşke

Çok yönlü olmalısın

+1

Daha ortada kimse yokken bu konuya odaklanmak saçma geliyor bana. Şey gibi arabam yok ama kaza yaparsam diye araba almıyorum demek gibi birşey.
karşınıza çıkınca sevmeye güvenmeye başlarsınız zaten.

biriyle görüşüyorum yeni başladı daha sanırım iş yerindeki olaydan etkilendim. Ama çevremde böyle olaylar gördükçe inanın önyargılıyım ister istemez

Çok yönlü olmalısın

katılıyorum
evlenmek, bireysel hayatından vazgeçmek değildir
evlensen, çocuğun olsa bile kendine özel alanın olmalı
eşler birbirini kontrol etmeye çalışmamalı, darlamamalı
yaşanan ortak hayattan ziyade iki tarafın da ailesi, arkadaşları, hobileri olduğu bilinmeli ve saygı duyulmalı
iki taraf da birbirlerinin sınırına müdahele etmemeli

biriyle görüşüyorum yeni başladı daha sanırım iş yerindeki olaydan etkilendim. Ama çevremde böyle olaylar gördükçe inanın önyargılıyım ister istemez
Şöyle söyleyeyim etrafımıza kötü olduğu kadar iyi güzel örnekler de mevcut. Ama hayatımızı da bdv gibi düşünün. Bir problem kötü olay olunca duyulur ama kimse kocasının koynunda huzurlu uyuduğunu söylemez. Mutlu evliliğini (sosyal medyadaki saçma sapan şeyleri hariç tutuyorum) bağıra bağıra anlatmaz ki anlatsa da bu dedikodu malzemesi olmadığından dile gelmez :) kötü şeyler öyle mi? a denir öteki kulaktan c olarak cıkar. İşin özü şu evet güvenilmez kötü durumlar kadar cok güzel iyi ilişkiler de var. Sizinki de neden öyle olmasın? Kötüyü düşünmektense iyiyi düşünüp pozitif enerji yaymak daha güzel. He yarın işler ters giderse çekip gidecek cesaret ve özgüveninizin olması sizin için kâr olur sadece 🌺

Kendime güveniyorum. Başka da bir formülü yok bu işin. Eşin aldatabilir; Allah korusun vefat edebilir. Her şey insanlar için. Kovulacağım korkusu ile işe başlamıyorsun değil mi? Sınıfta kalacağım diye ders çalışmamazlık yaptın mı? Neyin güvencesi var ki evliliğin olsun?

Arkadaşlar ciddi evlenme korkum var buradaki konuları ve çevremdeki olayları gördükçe. En basitinden iş yerinde iki arkadaşı samimi görüyordum bir süredir. Hep birlikteler işte kız gülerken çocuğun omzuna yatıyordu filan. Heralde sevgililer dedim. Geçen bi arkadaşa sorduğumda çocuğun evli olduğunu onların yakın arkadaş olduğunu söyledi şok oldum. Ben de başta öyle sandım Biraz fazla yakınlar dimi diyor sonra da. Çocukta yüzük takmıyormuş. Geçen yüzüğünü takmış arkadaşımda şaka yollu ne o eşinden mi korktun demiş. Böylelerini gördükçe gerçekten soğuyorum :KK43: eşinize nasıl güvendiniz? Tabiki kimseye yüzde yüz güvenme durumu olamaz ama ne bileyim yanlış bir karar almaktan korkuyorum açıkçası :KK43:

Güven duygusu seninle ilgilidir öncelikle ne istediğini bilmelisin böyle rahat davranan erkeği sevmiyorsun mesela bu yüzden tanıyıp böyle birinden uzak durmalısın.
İstediğin gibi biriyle karşılaştığına inanıyorsan sürekli kıskançlık beslemek yerine güvenmeyi tercih etmelisin.
Hep kıskanmak ve kendini üzmek bir şey katmaz sana.

Evlilik işi kesinlikle şans. Yoksa ayni eve girmeden bi insani yuzde yuz taniyamazsin. Hele ki erkeklerin evlendikten sonra maskesini cikardigini dusunursek.
Bazi konularda tartarsin, cimri mi eli acik mi, temiz mi pasakli mi, ailesi nasil ozellikle babasi, kitap okumayi sever mi, kadinlara zaafi var mi, merhametli mi hayvan sever mi vs.. gerisi şans

Ben rüyamda görmüştüm eşimle çok samimiyetim yoktu o zamanlar gördüğüm rüyayı samimi olduğum ve sevdiğim bir hoca ablam vardı ona anlatmıştım o söylemişti eşim için o evleneceğin adam diye. Sonra gerçekten de evlendik zaten :) Ama günümüzde eşlerin çoğunluğu yüzde yüz birbirinden emin olamıyor maalesef bunda etkili olan bir sürü madde var maalesef ama kendi düşüncelerimi yanlış bir şey söylemiş olmamak için aktarmayacağım. Ben eşim için asla yapmaz demedim hiçbir zaman, güvenmediğimden değil insandır şaşar-beşer diye düşünüyorum ben. O da benim için aynısını düşünse alınmam da doğrusu çünkü bende insanım sadece Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın ve kimsenin kurulu düzeninin, mutlu yuvasının 3. kişiler ile bozulmasına izin vermesin. Kötü insan her yerde var ama onlar var diye size de kötüsü denk gelecek diye bir şey yok.

En az 3 yıl tanıma,sevgililik süreci olmalı,beraber kısa süreli de olsa tatillere gidilmeli,annesi ile babasının ilişkileri,aile yapılarını incelemek önemli.Mesela babası çapkın olan,annesini döven biri bunu göre göre normalleştirmiş olabilir.Kadın arkadaşları var mı ? Varsa onlara olan yakınlıkları ne ? Gece hayatı var mı ? Çok rahat,hemen iletişim kurabilen bir insan mı ? Merhamet,vicdan sahibi mi ? Bunlar hep gözlemlenmeli. Ben erkeklerinin çapkın olduğunu düşündüğüm bazı meslek gruplarından uzak duruyorum.Mesela sizin mesleğinizde bunlardan bir tanesi.Evlenecek olsam bunlara dikkat ederdim.Bu kriterleri geçtiği halde evlenince aldatırsada yapacak bir şey yok yani :D

Back
X