Evleneceğiniz kişiden nasıl emin oldunuz ya da emin oldunuz mu?

Demek istediğimi anlamamışsınız kafasına koyan varsa zaten o kişi kesinlikle yapar ama aldatmayı düşünmediği halde aklı karışıp çevresine uyan insanlarda var.
Düşünmeyenin aklı karışmaz işte. Karışsa bile ket vurur. Kendine yakıştırmayan yapmaz. Herkesin son model arabasını görüp hırsızlık yapıyor muyuz... Neyse...

Peki Sizin evlilikte sıkıntı gördüğünüz konu nedir ? Biz bekarları aydınlatın lütfen :)
Kendi adıma konuşacak olursam evlendikten sonra eşimin huyu suyu tamamen değişti çoğu konuda yalnız kaldım evin ve çocuğun tüm sorumluluğu kadında oluyor ben evlenmeden önce çok rahat bi insandım bazen bu kadar sorumluluk altında o kadar eziliyorum ki çekip gitmek istiyorum uzaklara. Yanlış anlama eşimi seviyorum çoğu evliliğe göre çok iyi durumdayız hatta dışarıdan bakıldığında özenlen bir hayatımız var ama işin içine derinine girdiğinde çok farklı her şey

Kendine güveneceksin., 5 çoçuğun olsa bile çoçuklarına bakacak yalnız kalacak gücün olmalı

Kimse hayatımızda garanti olamaz, vefat olur, aklı karışır, falan filan

Kendine güveneceksin aldatılırsan maaşın olmalı, sadece eş değil, bir sürü şekilde vasfın olmalı, kendini sadece birinin karısı, çoçuğunun annesi olmasına odalardan bir gün dengeler değiştiğinde vasfın kalmaz, mesleğin olmalı, arkadaşların, hobilerin

Çok yönlü olmalısın

Hayatını sadece birine adayarak yaralanırsın.
Okuduğum en iyi yorum. Net. 👏

Üniversiteden beri sevgilisi olan arkadaş vardı aynı okulda okuduk ikisiyle de. Deli divane aşıklardı. Ben erkek olanla tanışıyordum bir süre sonra aynı yerde çalışmaya başladık sevgilisi o aralar uzaktaydı ve nişanlılardı. Çocuğun başka bir kızla yakınlaştığını hissettik ama tabi günahını almak istemedik. O kız çocuğun bekar evine filan gitmeye başladı görenler oldu. Sonra çocuk evlendi ve kız bu sefer çocuğun karısıyla da samimi oldu bunların evinden çıkmıyordu. Karısıyla kız sürekli film izlemeler ama hergün mü her gün ! En son karısı hamileyken bunların olayları patlak verdi. Karısı bir şekilde yakaladı boşanma aşamasına geldiler ama çocuk için affetti. Taşındılar vs.
Lafı şuraya getireceğim bazen tanımak, emin olmak çok güvenmek de yetmiyor. İş ortamı bazen böyle yakınlaşmalara sahne olabiliyor. Değişik bir çekim mi oluşuyor bazı insanlar heyecan mı seviyor ne oluyor bilmiyorum. Bu yüzden koşulsuz güvenilecek insan yok benim için. Herkes bu hatalara düşebilir, kocam yapmaz, sevgilim yapmaz hatta ben yapmam demesin kimse. Hepimiz mutlu olmayı temenni ediyoruz evliliğe adım atarken de iyi kötü süprizlerle dolu oluyor

Üniversiteden beri sevgilisi olan arkadaş vardı aynı okulda okuduk ikisiyle de. Deli divane aşıklardı. Ben erkek olanla tanışıyordum bir süre sonra aynı yerde çalışmaya başladık sevgilisi o aralar uzaktaydı ve nişanlılardı. Çocuğun başka bir kızla yakınlaştığını hissettik ama tabi günahını almak istemedik. O kız çocuğun bekar evine filan gitmeye başladı görenler oldu. Sonra çocuk evlendi ve kız bu sefer çocuğun karısıyla da samimi oldu bunların evinden çıkmıyordu. Karısıyla kız sürekli film izlemeler ama hergün mü her gün ! En son karısı hamileyken bunların olayları patlak verdi. Karısı bir şekilde yakaladı boşanma aşamasına geldiler ama çocuk için affetti. Taşındılar vs.
Lafı şuraya getireceğim bazen tanımak, emin olmak çok güvenmek de yetmiyor. İş ortamı bazen böyle yakınlaşmalara sahne olabiliyor. Değişik bir çekim mi oluşuyor bazı insanlar heyecan mı seviyor ne oluyor bilmiyorum. Bu yüzden koşulsuz güvenilecek insan yok benim için. Herkes bu hatalara düşebilir, kocam yapmaz, sevgilim yapmaz hatta ben yapmam demesin kimse. Hepimiz mutlu olmayı temenni ediyoruz evliliğe adım atarken de iyi kötü süprizlerle dolu oluyor
İşinde gücünde mesafesini ayarlayabilen insanları tenzih ederim ama Maalesef ülkemizde kadın-erkek beraber olarak profesyonel şekilde çalışma olayının pek oturtulamadığını düşünüyorum.

Kimseden hiçbir zaman emin olamazsınız.Tabi ki aile yaşantısı ve geçmişte neler gördüğü bu konuda bir etken olabilir.Kisinin ailesinde aldatma varsa ve aldatmaya göz yumuluyorsa bu dusunduruc bir durum.

Bundan daha doğru ve daha düzgün bir anlatım olamazdı,hanımefendi bu yazınız için size çok teşekkür ederim.İşte hanımlar arkadaşımızın bu yazdıklarını hiç aklınızdan çıkarmayın,çünkü gerçekten her kelimesi çok önemli ve değerli .Herkese iyi günler diliyorum,saygılarımla.
Bundan daha doğru ve daha düzgün bir anlatım olamazdı,hanımefendi bu yazınız için size çok teşekkür ederim.İşte hanımlar arkadaşımızın bu yazdıklarını hiç aklınızdan çıkarmayın,çünkü gerçekten her kelimesi çok önemli ve değerli .Herkese iyi günler diliyorum,saygılarımla.
İnan hanımefendi bunları tecrübe etmek için 4 senemi verdim, hayatımı hep birilerine adayarak geçirdim ama hayat bu değilmiş.

karşıdaki kişi bu tarz bir durumda seni kaybedeceğini kati suretle bilmeli ve bu durumun asla affedilebilir bir durum olmadığı karşı tarafa mutlaka aşılanmalı ki aldatılma durumunda kişi de kaybedilmesi goze alındığını ve son nokta oldugunu bilsin.

Bundan hicbir zaman emin olamazsin. Aldatilmamadan ya da terk edilmemekten ya da ne biliyim cok iyi anlasmaktan...
Tek yapabilecegin olmadiginda yani yurumediginde gidecek gucu kendinde bulmakta... bu da sadece kariyer, para ve isinin olmasi ile degil, o gucu kendinde bulmakta yatiyor. Yani maddi manevi kendine guvenmekte...

Midemi bulandırıyor böyle olaylar.

Karısı bir şekilde duysa görse keşke. Ünideykende bi arkadaş nişanlıydı, eşi aynı okulda başka bir kıza yazıyordu. Kıza söyledik böyle nişanlı diye kız da çok ciddi bi kız uzak durmuştu. Arkadaş evlendi umarım düzelmiştir bi daha böyle bişey yapmamıştır diyoruz. Söylemedikte arkadaşa :(

Karısı bir şekilde duysa görse keşke. Ünideykende bi arkadaş nişanlıydı, eşi aynı okulda başka bir kıza yazıyordu. Kıza söyledik böyle nişanlı diye kız da çok ciddi bi kız uzak durmuştu. Arkadaş evlendi umarım düzelmiştir bi daha böyle bişey yapmamıştır diyoruz. Söylemedikte arkadaşa :KK43:
Keşke söyleseydiniz ben böyle durumlarda karmaya inanırım yani ben bir şeyi görüpte söylemezsem aynı şey benim başıma geldiğinde bana da söylemezler diye düşünürüm.O yüzden sonuçta ben suçlanacak olsam bile bir şekilde ima ederim ya da gizliden yazarım.

11 seneden sonra evlendik o sebeple :D ergenlik üni iş hayatı bir şekilde hep birlikte idik uzakta da olsa.

Keşke söyleseydiniz ben böyle durumlarda karmaya inanırım yani ben bir şeyi görüpte söylemezsem aynı şey benim başıma geldiğinde bana da söylemezler diye düşünürüm.O yüzden sonuçta ben suçlanacak olsam bile bir şekilde ima ederim ya da gizliden yazarım.

inanın söylemeyi çok istedim ama ben olayı bi arkadaştan öğrendim ve arkadaşım söyletmedi. adamın asıldığı kızı da uzak tuttu adamdan öyle kapandı gitti :(

Eşimi 10 yıldır tanıyorum 8 yılı geçti evliliğimiz, bu zamana kadar sadakat noktasında bir sıkıntımız olmadı ama bu bundan sonrası için bir garanti değil.
Kimseden tam anlamıyla ve bir ömür emin olmak gibi bir durum yok o yüzden.

Sürekli acaba aldatilir mıyım, aldatiliyor muyum diye düşünmekte sağlıklı bir bakış acısı değil zaten. Çok ciddi tramva yaşanmamıssa bu konuda, kendine güvenle alakalı olduğunu düşünüyorum bu korkunun.

Bu kadar kuruntulu olmak saçma bence. Erkeklerin de kadınlara güvenmemek için bir çok nedeni olabilir.

Bir insanla yolların kesişiyor, iyice tanımaya çalışıyorsun, bununla benim hayatım bir tık daha mutlu hale gelir bence diyorsan o riski alıyorsun.

Sonuçta yanıldıysan boşanmak gibi bir seçenek de var. Ya da en doğru adam bile olsa ölüm ayırabiliyor insanları. Kötü örneklere bakıp çekimser oy kullanmak değişik olur. Sizi kendinizden emin olmasınız öncelikle, sonra karşınıza çıkanı da ön yargısız tartın.

Hiç korkun olmasın çünkü evleneceğin kişi hayatına girdiği zaman sen anlıyosun zaten. Birincisi annen ya da kardeşinle tartışınca nasıl onları terk etmek aklına gelmiyosa, evleneceğin kişi ile de tartışınca aklından asla ayrılık küslük engelleme meşgule atma vs tarzı düşünceler ve eylemlerde bulunmuyosun. Yani o da senin hayatının bi parçası olduğunu hissediyosun. İkincisi yanında evdeki gibi rahatsın ve uzun zamandır aslında hayatındaymış o kişi. Üçüncü ve sonuncusu ise herşey o kadar hızlı gelişiyo ki kendine bi geliyosun düğünde halay çekiyosun:) Umarım ruh eşinle karşılaşırsın. O zaman aslında korkman gereken bir durum olmadığını anlayacaksın.

Back
X