- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
- Konu Sahibi montesorri
farktan önce aynı olan noktaları yazayım : her ikisindede bir mddet sonra kavgalar başlar. bu net.Yani farkı ne oluyor onu sormak istedim . Aşık olup evlenenle normal mantıklı bulup beğenen arasında fark ne
elbette tartışmasız iişki olmaz olmamalı da. lakin bunun dozunu ayarlayamayanlar var.
öteki mantık evliligli: (iki taraf içinde) mükemmele yakın şartlar olmalı. iki tarafta birbirini sevmese bile fiziken beğenmiş olmalı. oara ev araba iş eğitim , şarttlar, vaadetler vs. ya denk olacak yada bu tür şeylerde iki tarafında ailesinin eli kolu aklı fikri rahat olmalacak.
öteki türlü oğlumu evlendiricem! kız bulim. aa dur bu ev kızı, alayım. ogluda "iyi ana işte. kız kızdır" derse bu iş sonu boşanmaya gidiyor.
aşk veya mantık evlililgi ikiside olabilir ama muhakkak anlaşmak fikizi ve tencel çekim. ve ikinci önemli olan her iki tarafıdan da konuşarak birşeyleri halledebilme yetisinin gelişmiş olması. bazı ottan pogtan şeyleri kafayı takıp kavga sabebi etmemek, ego , kompleks, ben kızım kadınım yaparım, naz caz olaylarının en aza inmiş olması lazım. hoşgörü, empati, rahatlık, bakış acısının genişliği, sakinlik..tümm bunlaaaarr her iki taraftda olması lazım...