evleneceginiz kisinin esiniz oldugunu nasil anladiniz?

tamamen aşk evliliği yaptım ..onunla evlenceğimi ilk gördüğümde anladım sanki hissetim yani bunun için yemin edebilirim..çok saygılı ve sevgi dolu bi ilişkimiz var asla büyük tartışmalara girmeyiz birbirmizi boğmayız kırmamaya özen gösteririz bebeğimiz olmuyor belkide bu yüzden birbirimize etrafımdaki çiftlere göre çok çok düşkünüz :nazar::nazar:

gelelim mantığa eğer mantıklı bir evlilik düşünseydim asla eşimle evlenmezdim ....ailesinin maddi durumu hiç iyi değil ..ben ise yediğim önümde yemediğim arkamda büyüdüm.... okulda tanıştık mezun olduktan sonra evlenmek için 5 sene bekledik çünkü işi yoktu adananın köyünde yaşıyordu benim için ankaraya geldi beş parasız ...zor bi düzen tutturdu sonra düğünümüzü kendimiz yaptık ikimizde deli gibi çalışıp herşeyimizi kendimiz aldık elde avuçta yok bide bebek yapmak için harcıyoz bütün gelirimizi :p zaman zaman ben para yüzünden deliriyorum ama o hep beni idare eder 7 yıldır evliyiz :confused::confused::confused:

Ay Allahım Razı olsun inşallah cumlemizinkini de sizinkini de inşallah daimi hayırlı mutluluklar versin inşallah size de isteyen herkese de bize de hayırlı sağlıklı evlatlar versin Rabbim mutlulugumuza mutluluk katsin inşallah amiiinn ❤❤ :-*

Âmin canım...

Yani farkı ne oluyor onu sormak istedim . Aşık olup evlenenle normal mantıklı bulup beğenen arasında fark ne
Aşık olunca, daha toleranslı oluyorsun hatalarına ama kavgaların daha can yakıcı oluyor.Aşık olduğun için çok üzülüyorsun.
Mantıklı olunca da yaptığı hatalar üzmüyor ama sinirini bozuyor,bu sefer taht kavgası gibi bir şey oluyor durum tabiri caizse,karakter savaşı gibi vs.
İki ucu çoklu denklem yani :halay:

Esimle ilk tanistigimda gordum ki butun fiziksel ozellikleri tam kafamdaki gibi, sanki siparis vermisim gibi ve bu ozelliklerin bu kadar uyumlu olmasi...

Tabii ben mantik insaniyim, kisiligi daha onemli. Eger begenmedigim bir huyu varsa askimi kalbime gomup omur boyu bedbaht yasayacaktim.

Fakat huyu da tam istedigim gibi cikmasin mi? Resmen siparis. Aman Allah'im cami falan da yaptirmadim, mukemmel bir kul da degilim neden ben dedim...

Ustune bir de benden hoslanmasin mi... O da beni piremses peri sanmasin mi... Kesin biri benle dalga geciyor dedim, yok yani bu kadari da mumkun degil. Kesin kamera sakasi.

Tum bu kombinasyonla anlamamam mumkun degildi zaten.

Bıze gore ask yok yanı edımle bu kanatayız belkı hep bunedenle aynı fıkırdeyız bana gore sevgı saygı durustluk bu 3 olunca ask dedınız sey oluo sanırım bana gore ask bebektır

valla düşündüm ne yazayım diye
ama roman olur şimdi yazsam

özünü yazayım "yanında kendim olabildiğim tek insan" olduğunu fark ettiğimde hayatım boyunca yanımda olmasına karar verdim. onunlayken güçlü hissediyordum, davranışlarıma düşüncelerime ket vurmak zorunda değilim. tamamen güvende hissediyorum. mutlu, huzurlu ve aşığım. bu yüzden ömrüm boyunca beraber olmak istedim.
aşk biter diyenlere şaşırıyorum. ya da bana bitmeyen aşk yapmışlar :)

Rüyaya falan takılmayın bence. Annem bekarken babamın büyüdüğü evi görürmüş rüyasında, babamı değil, sadece evi. Evlendikten sonra gidince şaşırmışlar; "Ay ne büyük aşk" filan derken 15 yıl sonra babam annemi sayısız kadınla aldattı, işyerimizi batırdı, rezil bir hayata daldı, 20 yıl sonra da boşandılar.

Eşimle 6 sene birlikteydik; yapı gereği ikimiz de "ilişki iyi giderse evlenecek" tiplerdendik. Bu arada birlikte çok badireler atlattık; ikimizin de aileleri boşandı, onun kardeşi, benim annem ölümden döndü, vs. Baktık birbirimizle omuz omuza dağ gibi duruyoruz, birbirimizi de seviyoruz, mutluyuz, çok iyi anlaşıyoruz, biz de evlendik. Hiç öyle rüya falan da görmedim.

valla düşündüm ne yazayım diye
ama roman olur şimdi yazsam

özünü yazayım "yanında kendim olabildiğim tek insan" olduğunu fark ettiğimde hayatım boyunca yanımda olmasına karar verdim. onunlayken güçlü hissediyordum, davranışlarıma düşüncelerime ket vurmak zorunda değilim. tamamen güvende hissediyorum. mutlu, huzurlu ve aşığım. bu yüzden ömrüm boyunca beraber olmak istedim.
aşk biter diyenlere şaşırıyorum. ya da bana bitmeyen aşk yapmışlar :)

Ben de evliligimle ilgili bunu dusunurum, herkes siz hala asiksiniz der ama askin anlik birsey oldugunu da biliyorum. Sonra dusundum ya o ask degil de zaten hayatin normal bir akisiysa, ya her evlilikte olene kadar hissedilmesi gereken bir duyguysa. Yani normali bu ama kolayca kimse yakalayamadigi icin adina ask deniyorsa...

Ben de evliligimle ilgili bunu dusunurum, herkes siz hala asiksiniz der ama askin anlik birsey oldugunu da biliyorum. Sonra dusundum ya o ask degil de zaten hayatin normal bir akisiysa, ya her evlilikte olene kadar hissedilmesi gereken bir duyguysa. Yani normali bu ama kolayca kimse yakalayamadigi icin adina ask deniyorsa...

hıh evet di mi ya? olamaz mı?
belki başkaları anlık yakalayabiliyor ama biz kaynağını bulmuşsak :)
çünkü benim için başka türlüsü olamaz gibi geliyor.
bu duyguları hissetmeden evlenmenin de evli kalmanın da mantığını anlayamam mesela

Cumartesi günü vapurda o kadar çok güldük kü gözlerimden akan yaştan makyajım aktı. Bizim ilişkimiz arkadaşça başladı, o bana alttan altta kur yapsa da aramızdaki yaş farkı yüzünden pek ilgilenmedim davranışları da çocukça geliyordu bana. Sonra arkadaşlık sürekli birlikte zaman geçirmeye, gezmeye, birbirimizsiz olamamaya başladı. Ve ben eşimi tanıdıkça sevdim çünkü kendisi kendini çok iyi ifade eden, ağzı laf yapan bir adam değildir tipik mühendis kafası.

Ama en çok güldüğüm insan o, en çok güvendiğim insan da o.

Evlilik meselesine gelince de, eşimle balık yiyorduk manzara şahane biz de 6 aydır falan beraberiz. Ben artık hafiften evlenmek istiyorum ama yiğitliğe de şey sürdürmediğimden dile getirmiyorum. Biz evlilik erken falan diye konuştuk masada ve bana " sen bütün bu söylediklerimi yutturacak bir kadınsın seziyorum" dedi. Tabi ben gülümsedim ama masa altından böyleyim :halay:

Sonra zaten evlendik, hep diyorum başıma gelmiş en güzel şey. Evet kötü yanları var sonuçta mükemmel olan yaradan bizler değiliz. Ama onunla tanışmasam çok boş geçirecektim önrümü.

hıh evet di mi ya? olamaz mı?
belki başkaları anlık yakalayabiliyor ama biz kaynağını bulmuşsak :)
çünkü benim için başka türlüsü olamaz gibi geliyor.
bu duyguları hissetmeden evlenmenin de evli kalmanın da mantığını anlayamam mesela
Kalıyorsun zeytinagacı
Ben mesela eşime aşık degilim ama seviyorum ve saygım var
Herşeyden önce birbirimizin hayatlarımızda olmasına alıştık ve bir evladımız var
Boşanmayı yeri geldigi zaman çok düşünmüş insanım
Bir de ben aşık olup ömür boyu onu devam ettirebilecek bir insan degildim mesela aşk acısından nefes alamayan insan formatında hiç olmadım bittiyse bitmiştir gözüyle bakabiliyordum bir iliskiye.
Eşim iyi bir insan beni ve kızımı seviyor tabi evliligimiz sürecince olumsuz çok şey yaşandı kimi içimde yer etti kimini çoktan unuttum bile.

Kalıyorsun zeytinagacı
Ben mesela eşime aşık degilim ama seviyorum ve saygım var
Herşeyden önce birbirimizin hayatlarımızda olmasına alıştık ve bir evladımız var
Boşanmayı yeri geldigi zaman çok düşünmüş insanım
Bir de ben aşık olup ömür boyu onu devam ettirebilecek bir insan degildim mesela aşk acısından nefes alamayan insan formatında hiç olmadım bittiyse bitmiştir gözüyle bakabiliyordum bir iliskiye.
Eşim iyi bir insan beni ve kızımı seviyor tabi evliligimiz sürecince olumsuz çok şey yaşandı kimi içimde yer etti kimini çoktan unuttum bile.

bence iyi arkadaş/ dostsanız bu da bi etken olabilir
kızınız da varmış ne güzel :)
:KK36:

Ben evli kaldıkları müddet içerisinde eşine hala aşık olanlarla gerçekten sohbet etmeyi isterim,nasıl başardıkları hususunda.
Ben de niye yok o duygu hiç ?
Aşık degilim mesela belki bugün evlenme teklifi etse hayır bile diyebilecegim aklıma geliyor ama belki de evlenirdim diyorum ikilemlerim çok :D

Şimdi şöyle anlatayım . Eşimle öyle bi zamanda tanıştım ki sanki hayatım bitmişti benim için keyif almıyorum hayattan. Birbirimizin resimlerini görmüştük sadece canlı hiç görmemiştik. Zaten görmeden önce de öyle güzel konuşuyordu ki etkilenmiştim. Ilk gördüğüm anı hiç unutmuyorum öyle yakışıklı gelmişti aman allahım didim keşke bunla evlensem didim :) normalde de eşim hiç tipim değil aslında ben sarışın veya kumral beyaz tenli renkli gözlü severim ince fit adam severim. Eşim tam tersi :) uzun kilolu esmer kapkara :) hiç tipim değil yani normalde. Bende ne akla hizmet 20 yaşımdaydm ozaman niye evliliği dusunduysem. Çünkü hiç evliliği düşünmezdim. Sonra gel zaman git zaman ben bu adama aşık oldum. O bana aşık olmadı ama hissediyordum hareketlerinden belliydi. Ve 1 ay sonra benden ayrıldı m tamam dedim bitti herşey yalanmış tüm hissettiklerim aşırı üzülmüştüm. Ayrıldıktan sonra bi benimle konuşmak istedi hep reddettim açmadım telini bitmişti yani benim için. Sonra buyandım benle barışmak istedi 3 ay sonra. Salak benim umursamayasima aşık olmuş :))))) kocamın tuhaf bi insan olduğu ozaman belliydi. Neyse ilk ve son şansı verip başladık gene bu sefer daha komtrolluyum tabi kaptrmiyorum kendimi. Ama o bana kapılmış durumda evlenmeyi düşünüyor benle bende istiyorum da çaktırmıyorum :)
Neyse dedim kendi kendime adamı seviyorum, eee geliri de iyi maddi durum da iyi (mantığı da düşündüm aşka kendimi kaptırmadm ) dedim ve evlilik teklifi söz Nisan düğün hepsi 11 ay sürdü 2 senedir de evliyiz 4 senedir birlikteyiz. Seviyorum eşimi ilk zamanlar evliliğin herkes gibi sorunlar oluyor ama mesela sarılmadan yatmayiz her gece. Velhasıl kelam hissetmene gerek yok seviyorsan huyunu hareketini begeniyorsan sana bakabilecek durumda ise (çünkü bunu goz ardi edersen evlilikte sorun yasabilursin boyle durumda olan cok arkadasim var.. ) sana deger veriyorsa . Önce istişare sonra istihare yap ALLAHa dua et olursa hayırlı bi evlilik olsun diye gerisini allaha bırak.

Ben evli kaldıkları müddet içerisinde eşine hala aşık olanlarla gerçekten sohbet etmeyi isterim,nasıl başardıkları hususunda.
Ben de niye yok o duygu hiç ?
Aşık degilim mesela belki bugün evlenme teklifi etse hayır bile diyebilecegim aklıma geliyor ama belki de evlenirdim diyorum ikilemlerim çok :KK70:
O benim sanırım adama hala niyeyse aşığım :) evlendik artık ama hala kaybetme korkusu yaşıyorum. Aman ya salağım yeminlen

Back
X