evleneceginiz kisinin esiniz oldugunu nasil anladiniz?

Ay tesekkur ederim Rabbim Razı olsun inşallah Rabbim isteyen bekleyen herkese de bana da hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin insallah. Rabbim sizin de ne isteğiniz ne beklediğiniz varsa hayirlisiyla ömrünüze nasip eylesin ♥♥♥♥ :-*
ay amin amin ben de hayırlı bi eş istiyorum çok sıkıntılar cektim inşallah artık mutlu olurum :) adam gibi adam kalmadı valla, bi bulsam bırakmıcam :)

ay amin amin ben de hayırlı bi eş istiyorum çok sıkıntılar cektim inşallah artık mutlu olurum :) adam gibi adam kalmadı valla, bi bulsam bırakmıcam :)

Çok sukur bize nasip oldu Allahım sana da nasip eylesin kardeşim Rabbim hayirlisindan iyisinden nasıl eylesin . gönlüne gözüne ömrüne hitap edicek hayırlı eş nasip eylesin inşallah amiiinn

Esimi gorunce bambaska bir cins, baska bir irk bulmus, bir kita kesfetmis gibi heyecanlandim.
Lan dedim bu insan mi ışık hüzmesi mi, azcik sarilsam ya buna dedim.
Nirvanaya ulastim saydim.

Bana oyle bir bakti oyle bir bakti ki goz degil alev topuydu sanki.
Sanki bin yillik uykumdan uyandim.

Ogrenciydik, bir bardak cay icsek ikincisine para bulamazdik.
Ama o yoklukta dahi esim bir kez olsun cebinden gulunu eksik etmedi.
Kah ucuz bulur alirdi kah yurdunun bahcesinden koparirdi :)
Ama her gorusmemizde mutlaka bir gul ve sevdigim bir cikolata, sevdigim bir icecek vs o gun aklina ne gelirse, yaninda getirirdi.

Kendi dogum gununde dahi bana hediye alirdi.
Hala daha eve kenardan koseden yoldugu :) cicekleri getirir, ben cicege para verme, dedigim icin sanirim :)
Hala daha, once elimi tutar sonra bir hizla cebinden cikarir.
Yani eve her gelisini bayrammis gibi hissettirir benim gibi ruhsuz bir insana bile.
Kapi onunde baslar senligi.

Ki ben dedigim gibi gicik bir insanim.
Aksiyim, huysuzum.
Etrafimdaki bircok insanin mini minnacik huylarini dunyanin en bedbaht olayina maruz kalmisim gibi lanse ederim.
Esimi de hep boyle didiklemisimdir.
Bir gun burnumdan kil aldirmayan ben "bana nasil katlaniyorsun" dedim.
" Katlansaydim adina ask demezdim, asiklikta katlanma yoktur, nazin da kaprisin de cefan da sefan da hostur, derim" dedi.
Hala da hep bunu der.
Cunku ben tartisirken kiskirtmaya calisirim, kantarin topuzunu kacirirsam da pisman olurum.
Sirnastigimda ayni seyi der hala.
Etkilendigimi biliyor galiba :)

Neysecigime,
Gel zaman git zaman evlenelim, dedik.
Ama birtakim engeller vardi.
Iste o zaman fedakarlik boyutunu da gordum esimin.
Once cok sevdigi isinden vazgecti, birkac kademe dusuk bir mevkiye atamasini aldirdi.
Bu arada simdi bahsedemeyecegim birkac onemli saydigi seyden de fedakarlik etti.
Biz evlendik nihayetinde.
Simdi calisti, cabaladi eski isine geri dondu.
Ama bu arada bir gun senin yuzunden demedi.
Bir gun yuksunmedi.
Is stresiymis vay efendim sinav telasesiymis, bir gun bana yansitmadi.
Ben calismazken benim aileme de babam calismazken esim bakti.

Ben her sabah gozumu actigimda "gunaydin, gun simdi aydinlandi iste" diye sevgiyle sarilir.
Simdi bir de kizimiz var, esimi her sabah ya beni uyandirmadan kizimizi sallarken bulurum, ya da kahvaltimizi hazirlarken.
Geceleri ben emzirirsem o da gazini cikartmak icin uyanir.
Kizimizin emzirmek haric butun ihtiyaclarini giderir, ben biraz daha uyuyayim diye.
"Canlariimm" diyerek masaya cagirir.
Sofrayi da toplar gider.

Hasili kelam
Iste boyle bir adama her gun asik olunur.
41 kere maşallah ya, böyle aşklar sadece filmlerde olur sanırdım.. zira bana söylenen bu oldu hep, öylesi aşlar ancak filmlerde olur gercek hayatta olmaz, lise cağında değiliz dersi eski sevgilim.. odunun önde gideniydi, neler yaşattı bana, aşklar ya lisede ya da filmlerde olurmuş, bu yaşta öyle tutkulu aşk mı yaşanırmış.. zamanla oluşan sevgi daha değerliymiş.. kaldı ki sevemedi, sevmeyi bırak ısınamadı bile bana ve ısınamamasına rağmen de evlenme teklif etmiş kadar enteresan bi yaratık tabi.. bitti, hala toparlanabilmiş değilim.. gercek hayatta da böyle aşklar yaşandığını göstermiş oldunuz bana, teşekkür ederim :)

Ben nisanın 19 unda düğünümü görmüştüm eşimi görümcemi kayınvalidemi henüz tanımıyordum tanıştık ertesi yıl 19 nisanda nişanım oldu ağustosta da evlendik :))

Çok sukur bize nasip oldu Allahım sana da nasip eylesin kardeşim Rabbim hayirlisindan iyisinden nasıl eylesin . gönlüne gözüne ömrüne hitap edicek hayırlı eş nasip eylesin inşallah amiiinn
oyy canım benim çok teşekkür ederim :) yüzün gibi kalbin de güzel maşşalahh:) rabbim dualarımızı kabul etsin ikimizin de en kısa zamanda istediklerini versin inşallah :) amin :)

asla evlenmek istemiyosa daha sonra fikrini değiştiren şey ne olmuş?

Kimse asla sonsuza kadar yalnız kalmak, yalnız yaşamak istemez. Biri asla evlenmem diyorsa (bu evlenmem diye ortalikta gezenlerin sonradan düğünlerine çok gittim :D ) henüz gerçekten aşık olduğu insan, doğru insan ve evlilik gibi buyuk bir sorumluluğu uğruna yüklenmek isteyecegi insan yok demektir.
Onu bulduğunda evlenmeye karar verir. Eşim asla evlenmem dediginde daha birbirimizi dogru duzgun tanimiyorduk çok baştaydık 1 ay sonra evlilik teklifi geldi.
Karsinizdaki kişiyle belli bir süre gecirdiginiz halde hala size ben evlenmeyi dusunmuyorum diyorsa aslinda evlenmeyi dusunmuyor degil "sizinle" evlenmeyi dusunmuyordur. :) Bu yüzdenki erkekler 4-5 senelik ilişkileri boyunca evlenmeyip sonra birgun sevgilisinden ayrilip zart diye 2 ay tanidigi kizlarla evlenebiliyorlar.

Kimse asla sonsuza kadar yalnız kalmak, yalnız yaşamak istemez. Biri asla evlenmem diyorsa (bu evlenmem diye ortalikta gezenlerin sonradan düğünlerine çok gittim :KK70: ) henüz gerçekten aşık olduğu insan, doğru insan ve evlilik gibi buyuk bir sorumluluğu uğruna yüklenmek isteyecegi insan yok demektir.
Onu bulduğunda evlenmeye karar verir. Eşim asla evlenmem dediginde daha birbirimizi dogru duzgun tanimiyorduk çok baştaydık 1 ay sonra evlilik teklifi geldi.
Karsinizdaki kişiyle belli bir süre gecirdiginiz halde hala size ben evlenmeyi dusunmuyorum diyorsa aslinda evlenmeyi dusunmuyor degil "sizinle" evlenmeyi dusunmuyordur. :) Bu yüzdenki erkekler 4-5 senelik ilişkileri boyunca evlenmeyip sonra birgun sevgilisinden ayrilip zart diye 2 ay tanidigi kizlarla evlenebiliyorlar.
hmm bak bu açıdan hiç düşünmemiştim :) gerci benim eski sevgilim önce evlenme teklif edip ondan sonra ısınamadım diye kaçanlardan :D sizin dediğiniz mantıklı süreçte işleyeni.. akıllısı beni bulmaz ki :D

Esimle ilk tanistigimda gordum ki butun fiziksel ozellikleri tam kafamdaki gibi, sanki siparis vermisim gibi ve bu ozelliklerin bu kadar uyumlu olmasi...

Tabii ben mantik insaniyim, kisiligi daha onemli. Eger begenmedigim bir huyu varsa askimi kalbime gomup omur boyu bedbaht yasayacaktim.

Fakat huyu da tam istedigim gibi cikmasin mi? Resmen siparis. Aman Allah'im cami falan da yaptirmadim, mukemmel bir kul da degilim neden ben dedim...

Ustune bir de benden hoslanmasin mi... O da beni piremses peri sanmasin mi... Kesin biri benle dalga geciyor dedim, yok yani bu kadari da mumkun degil. Kesin kamera sakasi.

Tum bu kombinasyonla anlamamam mumkun degildi zaten.
ne kadar zaman içinde evlendiniz peki, uzun yıllar çıktınız mı:)

iyi geceler kizlar gecenin bu saatin de olsa da aklima takilan soruyu sizlere sormak istedim.sorum su ki evlenmeden once esinizle evleneceginizi hissettiniz mi?
hayatim da birisi var onunla ciddi olarak gorusuyoruz ve ramazan sonu ciddi adimlar atmayi dusunuyoruz ama ben hani hic ruya felan gormuyorum.hani ruyalar habercidir yada insan hisseder sanki ama icimde bir bilinmemezlik var.daha once boyle bir olayda icim hep huzursuzdu simdi kestiremiyorum.
sizler bu karari almadan evvel neler yasadiniz neler hissettiniz?bunlari merak ediyorum.ben hep olumsuz bir kiz oldugum icin mi bu vesveseler bilmiyorum.
Eşimle ortaokuldan arkadaştık.. sonra ben başka okula o başka okula gittik senelerce bağlantımız koptu.. bundan 7 sene önce facede gördüm ve ekledim ısrarlarına dayanamadım 4 5 ay sonra kahve içmeye gittik ve sonra beni hiç bırakmadı.. 2 ay sonra ailemle tanışmak istedi.. tanıştı da.. ondan 4 ay sonra da ailesini alıp geldi.. o ara ben eşimi beyaz damatlıklarla gördüm rüyamda bana elini uzatıp seni annemin memleketine götürcem diyodu.. o gece babam da buna benzer bi rüya görmüş.. dedim ki ben bu adamla evlenicem.. hakikaten ailelerin tanışmasının 3 ay sonrası da istemeye geldiler.. evlendik 5.yıl bitiyo :KK70:

Aşk dediğin kavuşamadığın için heyecandan öldüğün durumlarda olur,evlenmişim,her gün koynumda olan adama ne aşkı..
Seviyorsun belki alışıyorsun ama aşkın bu konuyla hiç alakası yok.

Ben buna inanmiyorum.
Ben gorucu usulunden yanayim su zamandan snra( zamaninda sevdimde noldu?).
Gorucu usulu geldiklerinde mantiklar uyuyosa ve mesela aradigin kriterlerin arasinda " romantik bi erkek" varsa helede. Gun gectikce o erkek seni kendine sevdirir, ve en sonunda asik eder.
Ben buna inaniyorum.
Sizin demenize gore evlilik aski koreltiyor, ölduruyor mundar ediyor.
Eger gorucu usulunde herseyi guzelce teraziye koymussaniz, Allah izniyle evlendiginiz kisiyle mutlu ve huzurlu gunler sizi bekler, ask dolu, sevgi dolu gunler.3

Ben hep ruhlarin tanisikligina inamisimdir. Eger esim olacak kisisiyle karsilasirsak, "ruhu ruhuma asina gelecektir" demistim..esimle de oyle oldu, onunla ilk tanistigimda yuzumde anlamsiz bi tebessum vardi, normalde olmayan..3 hafta sonra sozlendik zaten..
iyi geceler kizlar gecenin bu saatin de olsa da aklima takilan soruyu sizlere sormak istedim.sorum su ki evlenmeden once esinizle evleneceginizi hissettiniz mi?
hayatim da birisi var onunla ciddi olarak gorusuyoruz ve ramazan sonu ciddi adimlar atmayi dusunuyoruz ama ben hani hic ruya felan gormuyorum.hani ruyalar habercidir yada insan hisseder sanki ama icimde bir bilinmemezlik var.daha once boyle bir olayda icim hep huzursuzdu simdi kestiremiyorum.
sizler bu karari almadan evvel neler yasadiniz neler hissettiniz?bunlari merak ediyorum.ben hep olumsuz bir kiz oldugum icin mi bu vesveseler bilmiyorum.

27 yasinda evlendim...artik evlen baskisinin en yuksek dozunu bilirim..Ben hep ruhlarin tanisikligina inamisimdir. Eger esim olacak kisisiyle karsilasirsak, "ruhu ruhuma asina gelecektir" demistim..esimle de oyle oldu, onunla ilk tanistigimda yuzumde anlamsiz bi tebessum vardi, normalde olmayan..3 hafta sonra sozlendik zaten... ask miydi, ruhun tanidigi bi ruhu hiseetmesimiydi bilmem...ama farkliydi..hala gelir o his icime..

Baktım iliskimiz çok tesadufi başladı evlenmek istemeyen iki genç bir baktikki nişanlanmışlar :)
Baktık cunku hala evlendikmi biz diyoruz :)
Evlenecegin kisi karsina ciktiginsa tereddut etmiyosun acaba demiysun.

Ben hep ruhlarin tanisikligina inamisimdir. Eger esim olacak kisisiyle karsilasirsak, "ruhu ruhuma asina gelecektir" demistim..esimle de oyle oldu, onunla ilk tanistigimda yuzumde anlamsiz bi tebessum vardi, normalde olmayan..3 hafta sonra sozlendik zaten..

27 yasinda evlendim...artik evlen baskisinin en yuksek dozunu bilirim..Ben hep ruhlarin tanisikligina inamisimdir. Eger esim olacak kisisiyle karsilasirsak, "ruhu ruhuma asina gelecektir" demistim..esimle de oyle oldu, onunla ilk tanistigimda yuzumde anlamsiz bi tebessum vardi, normalde olmayan..3 hafta sonra sozlendik zaten... ask miydi, ruhun tanidigi bi ruhu hiseetmesimiydi bilmem...ama farkliydi..hala gelir o his icime..

Bunu ben de hissettim, ruhum onunkini tanıyordu diyeyim.

Back
X