Evleneceğiniz kişiye nasıl karar verdiniz?

Bak sahiden burda yazilanlar cok dikkatimi cekti ben merkezci bi insan olmamasi sahiden onemli sen evliligin icin birseylerden idun vereceksen karsi tarafta vermeli ve bunu görmediğin bi insanla evliligi yurutmek cok zor olur bence

Kesinlikle, ego savaşı olmayacak evlilikte, biz aynı gemideyiz bilinci olmalı gemi batarsa ikimizde boğuluruz diyebilmeli çiftler

Kesinlikle, ego savaşı olmayacak evlilikte, biz aynı gemideyiz bilinci olmalı gemi batarsa ikimizde boğuluruz diyebilmeli çiftler

Bak mesela en basitinden ornek vereyim sanirim burda okumustum birisi yazmisti hamileymis ve memleketine ozgu bi yemegi cani cekmis ve o yemegi pisirmis diye esi bir suru soylenmisti falan kizcagiz cok uzulmustu

Ortada basit bir yemek meselesi gibi gorunen bir olay bence cok onemlidir dusunsenize o an esinin belki caninin o yemegi istedigini dusunemeyecek kadar bencil olmamali

Birisi esi aci sevmiyor diye yemeklerin icinden sevdigi icin aciyi cikartiyorsa oburude esi icin baska sevdigi birseyden feragat etmeli tabiki benim soz ettigim sey basit bir konuydu ama bi evlilikte feragat soz konusuysa her iki taraftada olmali her zaman sevdigi seylerden vazgecen taraf tek kisi olmamali bence

Kadin birseylerden kocasi icin vazgecebiliyorsa erkekte karisi icin bazi seylerden vazgecebilmeli yoksa bir taraf hep yipranacak ve o gemi su almaya baslayacak

Bak mesela en basitinden ornek vereyim sanirim burda okumustum birisi yazmisti hamileymis ve memleketine ozgu bi yemegi cani cekmis ve o yemegi pisirmis diye esi bir suru soylenmisti falan kizcagiz cok uzulmustu

Ortada basit bir yemek meselesi gibi gorunen bir olay bence cok onemlidir dusunsenize o an esinin belki caninin o yemegi istedigini dusunemeyecek kadar bencil olmamali

Birisi esi aci sevmiyor diye yemeklerin icinden sevdigi icin aciyi cikartiyorsa oburude esi icin baska sevdigi birseyden feragat etmeli tabiki benim soz ettigim sey basit bir konuydu ama bi evlilikte feragat soz konusuysa her iki taraftada olmali her zaman sevdigi seylerden vazgecen taraf tek kisi olmamali bence

Kadin birseylerden kocasi icin vazgecebiliyorsa erkekte karisi icin bazi seylerden vazgecebilmeli yoksa bir taraf hep yipranacak ve o gemi su almaya baslayacak

Yok valla hiç basit değil şeytan ayrıntıda gizlidir demişler ben eşime hep dikkat ederdim lokantada restaurantta cafede nasıl davranıyor atıyorum yemeği geç geldi ne tepki veriyor ya da yemek geldi bi teşekkür var mı garsona, asgari adab-ı muaserete sahip mi diye hep gözlerdim, gözlem çok önemli, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler sorsan herkes iyi herkes hoş ama davranışları iyi analiz etmek lazım

Yok valla hiç basit değil şeytan ayrıntıda gizlidir demişler ben eşime hep dikkat ederdim lokantada restaurantta cafede nasıl davranıyor atıyorum yemeği geç geldi ne tepki veriyor ya da yemek geldi bi teşekkür var mı garsona, asgari adab-ı muaserete sahip mi diye hep gözlerdim, gözlem çok önemli, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler sorsan herkes iyi herkes hoş ama davranışları iyi analiz etmek lazım

Katiliyorum valla hele ozellikle ask insanin gozunu kor etmeden insan objektif bakabiliyirken herseyi gozlemlemeli bence

Mesela bi arkadasim vardi sevdigi insan issiz gucsuz yalan soyleyen biriydi defalarca uyarmaya kalktim sahiden asik insanin gozu kor kulagi sagir derler ya hic dinlemedi basini yakti

Bazen sahiden bu ask dedikleri sey insani bu kadar bilincten uzaklastiriyor mu diye dusunuyorum

Vicdanı merhameti var mı, ailesine nasıl davraniyor,çevresi tarafından sevilip sayılıyor mu,seni sevdiğini de hissediyorsan evlen.

Evliliğe Nasıl katar verdim ; şöyle ki eşimle üniversite de tanıştık sevdik birlikteliğimiz başladı... Ben hiç Bi Zaman geleceği çok hayal edemezdim korkardım çünkü büyüsü bozulur diye.. Ama eşim hep hayal ederdi..
Neyse gel Zaman git Zaman ilişkimiz sevgimi sürdü Kocaman oldu.. Okul bitti şehirler ayrıldı mesafeler arttı..ama aşkımız da arttı,.. Sonrasında iş güç derken söz nişan be evlendik çok şükür 1,5 yıl oldu
Çok şükür çok mutluyum
Evlilik insanı değiştirir ilgi azalır derlerdi korkArdım ama çok şükür öyle olmadı
Esneme bile olmadı..
Ha sorunlar elbette oluyor Ama her akşam beraber uyuyo her sabah gülücük ve öpücükle uyanmak tüm sıkıntıları unutturuyor .
Rabb im daim etsin inşaallah
Güzel günlerimiz daim olsun

Seni düşünüyor mu, sana sürprizler yapıyor mu, sen alışverişe çıktığında onun için de bişeyler bakıyor musun, ondan ayrılsan üzülür müsün, yanında Mutlu hissediyor musun, ondan baba olur mu, arkadaşlarınla gururla tanıştırır mısın, onunla kendini aynı yatakta düşünebiliyor musun? Bütün bu soruların cevabı Evetse evlilik olur, ben Zaman'ında bu soruların hepsine hayır dememe rağmen evlilik kararı almıştım ve ucundan döndüm , şuan verdiğim karardan da çok mutluyum , Hakkı'nda hayırlısı olsun

ben 22 yaşımda evlendim. fakülteden mezun oldum. öğretmen olarak atandım eylül ayında, ekimde nikahlandım. hiç maaşımı harcayamadan evlendiğime pişmanım. oku oku sonra da evlen iş, ev işi derken hayat bayatlaştı. yaşını bilmiyorum ama erken evlenme derim heleki 20 yaşına kadar okuduysan az hayatını yaşa.

ben de 21 yaşında evlendim
okuldan mezun oldum 3 ay sonra atandım
ekimde de evlendim
ana geri kalanı sizden farklı
evlenip hayatımı yaşamaya başladım :)

konu sahibine gelirsek

evlendiğim kişi bana büyük bir aşkla bağlıydı ilk günden beri
ama ben tanıdıkça sevdim
ve artık hayatımın bir parçasıydı
sanki hep benimleydi doğduğumdan beri
ve böylece hayatımı birleştirmeye karar verdim

Herkes ne derse desin nasibinde varsa o adam, sebepler gelip seni bulur. Bir de bakmışsın evlenmişsin. O ya da başkası bir mücadele bir sorumluluk deryasında yük paylaştığın bir arkadaş edineceksin. Böyle düşün. Şurası var ki evlilik denilen şey tamamen toz pembe mutluluk değil. Mutluluğu da, mutsuzluğu da zirvede yaşatan bir kurum.
Şöyle düşün ikinizin de önüne bir kap çorba geliyor. Aynı kaptan o çorbayı içmek zorundasınız. Biriniz tuzlu biriniz biberli seviyorsunuz çorbayı. Sen biraz tuz koyuyorsun o biraz k.biber. Kendini düşünüp tuzu biberi artırdıkça çorbanın tadı kaçıyor... Ama o çorba içilmek zorunda...
İşte bu anlayışta olabilecekseniz ve Bir yıldır az çok bu uyumu yakaladıysanız yani bence kabaca % 60 kriterlerine de uyuyorsa (yüzde yüzü bulmak çook zordur) üstüne bir de ona karşı aşk hissediyorsan çok düşünme derim. Evlilik mutsuz zamanlarıma rağmen pişman olmadığım birşeydir benim için :)

Ben sekiz yıllık ilişkimde şunu anladım evlenmek için çok aşık olman gerekiyor..
Ki yemek yerken ağzını şapırdatması wc de çıkardığı sesler vs bir yana bu sıkıcı hayatta gece gündüz dipdibe yaşadığın adam sana batmasın..
Biriyle yaşamak çok zor önce çok sevmek sonra mutlka ortak ilgiler diyorum ben..mesela film iZlerken aynı yere dikkatinin çekilmesi..biri hakkında kritik yaparken aynı yorumları yapabilmeniz..
Ve en önemlisi berabeer gülebilmenizdir bence evlilik...
Mesela biz eşimle eski türk filmlerini açar izleriz mütemadiyen..sabah erken kalkmayı sevmeyiZ gece ayakta kalmayı severiZ..
onunla evleneceğimi ilk ben çok sarhoşken düşmeyeyim diye beni tutmasıyla hissetmiştim..

Bir şeyi yazmayı unuttum..yemeğe çıktığınıZda veya evde yemeğini siİzinle paylaşıyor mu buna bi dikkat edin..
Bir dün bir sevgilimle dışarda yemeğe çıkmıştık ortaya benim isteğimle pancar turşusu söyledik ki ben çok severim bunu da belirtmiştim..o daha ben yemeğimi yerken hepsini yemişti..daha sonra da bununla karşılaşmıştım mesela ben bir şey hazırlıyorım ya da bir üzüm tabağı düşün adam daha ben bir tane almadan hepsini yiyor..
Eşimle ise ilk zamanlar yemeğe çıktığımızda o kendi tabağından benim tabağıma koyardı bunun da tadına bak die..
Ben böyle böyle aşık olmuştum iişte..

Bir şeyi yazmayı unuttum..yemeğe çıktığınıZda veya evde yemeğini siİzinle paylaşıyor mu buna bi dikkat edin..
Bir dün bir sevgilimle dışarda yemeğe çıkmıştık ortaya benim isteğimle pancar turşusu söyledik ki ben çok severim bunu da belirtmiştim..o daha ben yemeğimi yerken hepsini yemişti..daha sonra da bununla karşılaşmıştım mesela ben bir şey hazırlıyorım ya da bir üzüm tabağı düşün adam daha ben bir tane almadan hepsini yiyor..
Eşimle ise ilk zamanlar yemeğe çıktığımızda o kendi tabağından benim tabağıma koyardı bunun da tadına bak die..
Ben böyle böyle aşık olmuştum iişte..
Benim esim de hep paylasir amma hic dikkat etmemisdim buna)) sayende dikkatimi cekti

Back
X