Evleneceğiniz kişiye nasıl karar verdiniz?

Ben eşimle ilk tanıştığımda aslında evlenme niyetiyle tanışmamıştım. Ondaki dürüstlüğü, adil oluşu, dik duruşu ve saygı değer oluşu, olgunluğu, çalışkanlığı (taşı sıksa suyunu çıkarır) tartışırken bile üslubunu bozmaması, sakin ve ılımlı olması, doğrularının sonuna kadar savunucusu olması, Allah korkusu olan ve sözde değil özde dindar olan birisi olması beni ona yaklaştırdı.

O da aynı şekilde bana karşı gözü kör edecek bir aşkla baslamadi diyebilirim. Evlenme niyetini açınca bana dedi ki "ben sende çocuklarıma ornek bir anne, aileme de evlat olabilecek bir gelin gördüm." Hala daha der "ben senin ahlakını sevdim, fiziki güzelliklerin sadece bana bonus oldu" diye :) ben de eşime alıcı gözle baktığımda bakışından ve gulusunden çok etkilendim. Sordum kendime "her sabah uyandığımda görmek istediğim yüz bu mu?" "Omur boyu kirli çamaşırlarını yıkamak istediğim adam bu mu?" "Ailemin karşısına damat diye çıkarırsam gurur mu duyarim başım öne mi eğilir?" Tüm bu sorulardan geçer not aldığı için bu günlere kadar geldik çok şükür... isin açığı ben eşime evlendikten sonra daha çok aşık oldum. Öncesinde 3 yıldır tanışıyorduk tamam seviyorduk aşıktık ama evlilikle birlikte aşkin içinde yasamaya başladık. Hergun şükrediyorum inşallah aramızdaki muhabbet daim olur ve artarak devam eder...

ne kadar aşık olursam olayım önceliğim her zaman mantık idi. aile yakışıyor mu? aileme saygı duyacak mı? gerektiğinde pazarda limon bile satar yine de sana bakarım düşüncesi bir adam da varsa o adam tamamdır. kimsenin kaşına gözüne geleceğimi mahvedemem.

Evet son durumu açıklıyorum ayrıldım acı çekmesin diye 1 ay konuşmadım, ilgisiz davrandım sonra bitirdim. Ne düşünceli sevgiliyim ama pişman değilim doğru karardı bence.

Zaten bence çok isteseydin bu kadar tereddüt etmezdin ve sorgulsmazdın diye düşünüyorum

Merhabalar,

Eminim herkes benzer duygular yaşamıştır, bu konuda deneyimli olanlardan yorum almak isterim. Hayatımda birisi var 1 yılı geçti. Evliliğe doğru gidiyoruz ve ben sorgulamaya başladım, gerçekten bu kişiyle evlenmek istiyor muyum diye. Genel olarak iyiyiz seviyorum ama böyle nasıl diyeyim tutku, heycan yok. Evlendiğiniz kişiye nasıl karar verdiniz, pişman oldunuz mu, keşke evlenmeseydim gibi duygularınız oldu mu?

Daha ilişkiye başlamadan arkadaşımdı güvenilir biri olsun ve son olsun sonum olsun dedim dürüstlüğü ve güvenilirliği en sevdiğim özelliğiydi aldatılmıştım ve beni aldatmayan bir erkek olmalıydı hayatımda tam da öyle biriydi. Sevgili olduk tam 3.5 yıllık acılar çektik vs vs 1.5 yıllık da evliyiz. Neblym bu diosun vazgeçemem diyosun çook sevdiğini anlıyorsun gerçekten. içinde biç tart.

kader falan degil aklinla kalbinle mantığınla dusuneceksin uyduysa ne ala.kader kavramini biraz yanlış anliyoruz. Yaratıci yazmis siz oynuyorsuniz diye bir sey yok. sadece secimlerini önceden görmüş. sen seciyorsun yani. ama biraz piyango gibi sans isi her sey çıkabilir

Arkadaşlar son durumu yukarıda yazdım :) Sanırım görmediniz yine de çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

öncelikle hoşlandım. ikincisi mantığıma çok uygundu. tanıştığım müddetçe hiçbir dengesiz davranışını görmedim. saçma bi davranışını görürsen direk bırak

egıtım arası ucurumlar ve meslek hakkında ne dusunuyorsunuz kızlar.. benımle ılıskıye baslamak ısteyen bırıyle aramızda egıtım meslek ve 4 yas fark var (benden kucuk) ben bıraz olumsuz dusunuorum ama konustugumuzda saygılı birisi oldugunu sezıyorum.. sans vermek gerekırmı bılmıorum..???

egıtım arası ucurumlar ve meslek hakkında ne dusunuyorsunuz kızlar.. benımle ılıskıye baslamak ısteyen bırıyle aramızda egıtım meslek ve 4 yas fark var (benden kucuk) ben bıraz olumsuz dusunuorum ama konustugumuzda saygılı birisi oldugunu sezıyorum.. sans vermek gerekırmı bılmıorum..???
sen bilirsin ama sıkıntı olur ileride gibi bence
şimdi saygılı ve düzgün olması normal
hemen belli olmaz bence:) istersen dene ama hep aklında bir acaba olsun da kaptırma çok

Merhabalar,

Eminim herkes benzer duygular yaşamıştır, bu konuda deneyimli olanlardan yorum almak isterim. Hayatımda birisi var 1 yılı geçti. Evliliğe doğru gidiyoruz ve ben sorgulamaya başladım, gerçekten bu kişiyle evlenmek istiyor muyum diye. Genel olarak iyiyiz seviyorum ama böyle nasıl diyeyim tutku, heycan yok. Evlendiğiniz kişiye nasıl karar verdiniz, pişman oldunuz mu, keşke evlenmeseydim gibi duygularınız oldu mu?
Heyecan da olsa tutku da olsa dolu dolu aşk da yaşasan, aynı eve girince herşey değişiyor canım. İnşallah hayırlısı olur

Ben mantık evliliği yaptım cnm,
Kayınvalidem beğenmiş beni tanıştık, bir mühlet flört ettik tanımaya çalıştık birbirimizi 3 ay sonra evlendik eşim genel anlamda iyidir, severiz birbirimizi mutluyuz bin şükür..
Ama gel gelelim hiç bişey flört ewresine benzemez evlilikte, herşey cok cok monoton bir hal alıyor...
Sen evlilikten ne bekliyosun o önemli bence???

Valla eşim benim ilk patronumdu sayılır. Ünide tanıdım. O yeni mezun olmuştu. Sonra baktım ben bunla yaparım, bakış açıları siyasi görüşler aynı. Evlenelim dedik evlendik. Hem aşk hem mantık evliliği sayılır. Ne kadar aşık olursam olayım uyumsuzsak evlenmezdim

Teşekkür ederim arkadaşlar ama yukarıda yazdığım gibi ayrıldım:) Yinede sağolun yorumlar için. 30'a merdiven dayamış birisi olarak muhtemelen evde kaldım :) ama onla da olmazdı pişman değilim.

Ben de çok aşık olduğum için ve uzun süredir öyle hissetmedigim için evlendim. Diğer şartlar da uygundu tabi is, askerlik vs tamamdı.
Ama ben çok deneyimsizdim. Başka özelliklerini görsem de görmezden geldim aşktan. Zaten her şeyi iyi geliyor sevince. Tabi bu bi yanıltmaca.
İyi düşünmek gerek
Siz de aşk yok anladigim kadariyla ve evlilik için itici güç de bundan yok.

kızlar evlendiğiniz kişinin aileside çok onemli.tamam Allaha sukur ben esimle cok mutluyum cok da seviyoruz birbirimizi ama o ailesi yok mu..işte onlar sizin mutluluguza comak sokmak için herseyi yapıyor.bu durumda stratejik olmak cok onemli.eğer eşim beni desteklemese ailesinin yönlendirmesiyle hareket eden bir insan olsa sanırım boşanabilirdim
evlendiğiniz kişinin ailesiyle evleniyorsunuz sözü tamamen gercek

Evli degilim ama cevremden gordugum kadariyla sana su tafsiyeyi vereyim

Ask hryecan dediginiz duygular bir sure sonra bitmez ama durulacak olan duygular
Yani asktan heyecandan once bence dusunmen gerekenler bunlar olsun

Bu insandan koca olur mu yarin oburgun maddi manevi her konuda yanimda olacak mi evini yuvasini sahiplenecek karakterde birimi

Bu insandan baba olur mu Allah muhafaza sana birsey olursa çocuklarına sahip cikacak bir potansiyelde mi yoksa hayatina bakma derdinde olan biri mi

Ve birde su var ki ask heyecan donemlerinde hickimsenin aklina gelmez ama bu insan benim ailemi benimser mi anne baba mi sahiplenir mi saygisi olur mu bunlar gercektwn cok cok onemli seyler

Mesela anne babama duskun yapida biri degilim ama sahiden esimin anne babama saygisizligini girmem yada misal kardeslerim evime geldiginde onlardan rahatsiz oldugunu gormem o insandan sogumama sebep olur

Bak toplum icinde evde kalma yasina ayak basma yasinda biri olarak soyluyorum belki soylediklerimden mukemmel insani ariyirum gibi girunebilir hersey kader kismet ama saydigim karakterde biri olmayacaksa karsimdaki kisi hic evlenmemem daha dogru olur

Cunku huzur mutluluk icin evleniyoruz eger o evlilik bana huzur yerine ızdirap verecekse sahiden olmasin daha iyi
çok güzel yorum yazmışsın canım ayrıca sana seni hak edecek hayırlı kısmetinin seni bulmasını ve Ömürler boyu mutlu huzurlu hayat yaşamanızı dilerim yüce Rabbimden amin

Teşekkür ederim arkadaşlar ama yukarıda yazdığım gibi ayrıldım:) Yinede sağolun yorumlar için. 30'a merdiven dayamış birisi olarak muhtemelen evde kaldım :) ama onla da olmazdı pişman değilim.
27 yasım bitmişti evlendiğimde şimdi 30 oldum eşimi cok sevmeme ragmen dışsal sorunlardan ötürü 30 yaşını bekleyebilirmişim diyorum.
30-35 yas aralıgı evlilik için cok ideal arkadaslar kendinizi strese sokmayın.evlilik=sorumluluk bu yuzden yaş olarak olgunlasmak en guzeli.

çok güzel yorum yazmışsın canım ayrıca sana seni hak edecek hayırlı kısmetinin seni bulmasını ve Ömürler boyu mutlu huzurlu hayat yaşamanızı dilerim yüce Rabbimden amin

Allah razi olsun evli mi yoksa bekar mi oldugunuzu bilmiyorum evliyseniz Allsh yuvaniza daimi saadet huzur nasip etsin

Degilseniz insallah yakin zamanda huzuru mutlulugu verecek insani Rabbim çıkarir karsiniza

Yoruma gwlecek olursak fikirlerimiz goruslerimiz yakin oldugu icin size yorumum guzel gelmistir :)

Back
X