Evleneceğiniz kişiye nasıl karar verdiniz?

Tamamen katiliyorum bu konuya demekki yalniz kendini dusunmuyor
O pancar turşusunu unutamıyorum bir de ilk sevgilimdi çok seviyordum..ama çok sevmek tek başına yeterli değil işte..
Daha sonrakilerde de aynı şeyler oldu mesela öğrenciyiz daha sucuklu yumurta yapıp masaya koyuyorsun adam hepsini yiyor..onlardan bi şey olmadı zaten aşklar sürprizler hepsi yalan..
Ama eşim öyle değildi mesela ben yemiş olırdum o bir şeyleer söyleerdi bana da zorla ısırttırırdı..
Bir olay daha anlatayım bu da gerçek bir hikaye arkadaşımın başından geçti..
Sevgilisiyle bir tenis maçına gitmek için randevulaşıyorlar..neyse maçın olduğu yere ayrı ayrı gidiyorlar..önce arkadaşım gidiyor oraya gişede bir öğreniyor ki biletler kişi başı 200 lira..arkadaşımda 20 30 liradır sanıyormuş..neyse bileti alamıyor yanında o kadar para yok..sonra sevgilisi geliyor ona diyor bunu bak biletler bu kadarmış diye..
Adamda sıraya giriyor kendine bilet alıp maça giriyor gerçek yaşanmış bir olay bu

Benim esim de hep paylasir amma hic dikkat etmemisdim buna)) sayende dikkatimi cekti
Evet... benimde erkek arkadaşım paylaşır hep:KK36: kendi yemeginden bana verir mesela.:KK37: Bir de şu var konu sahibi ben birey olmuş bir adam mı diye bakarım. Ailesinin etkisinde kalıyor mu? Önemli mesela bence. Seni dinliyor mu? Önemli. Sana saygılı mı önemli?

Bi hocamız vardı. %100 uyum beklemeyin. 51i tutturunca evlenin diyen, aklıma o geldi hemen. Yaş biraz ilerleyince insanın tereddütleri oldukça artıyor. Biz güzel vakit geçiriyorduk. Yanında sıkılmadığım, her konuda tartışabildiğim ve kendisinden bir şeyler öğrenebildiğim, akıllı, bilgili ve kültürlü bir beydi. Ha bir de "şeyde" baya uyumluyduk :KK22: Pişman olduğum ve kendisine de söylediğim zamanlar oldu ama iyi ki evlenmişim diyorum çoğu kez :KK74:

Lise3e gelene kadar erkeklere dalga gecer bir bakisla evlenmem de ugrasmam da erkeklerle diyen birisiydim. Sonra onu gördüm. Arkadasimdi. Bi baktim aşık olmusum. Bu adamla evkenmezsem kimseyle evlenmem ben dedim. 8 yil gecti. Nisanliyiz :)
Aile yapilariniz uyuyor mu
hayat bakis aciniz nasil
o adamdan baba olur mu
ne yasarsaniz yasayin birlik duygusunu heo saglayabilecek misiniz
esiniz ayni zamanda en yakin dostunuz sirdasiniz olabilecek mi
birbirinize güveniyor musunuz
hatalarinizda anlayisli davranabilme gücünüz var mi
bla bla bla..

Evli degilim ama cevremden gordugum kadariyla sana su tafsiyeyi vereyim

Ask hryecan dediginiz duygular bir sure sonra bitmez ama durulacak olan duygular
Yani asktan heyecandan once bence dusunmen gerekenler bunlar olsun

Bu insandan koca olur mu yarin oburgun maddi manevi her konuda yanimda olacak mi evini yuvasini sahiplenecek karakterde birimi

Bu insandan baba olur mu Allah muhafaza sana birsey olursa çocuklarına sahip cikacak bir potansiyelde mi yoksa hayatina bakma derdinde olan biri mi

Ve birde su var ki ask heyecan donemlerinde hickimsenin aklina gelmez ama bu insan benim ailemi benimser mi anne baba mi sahiplenir mi saygisi olur mu bunlar gercektwn cok cok onemli seyler

Mesela anne babama duskun yapida biri degilim ama sahiden esimin anne babama saygisizligini girmem yada misal kardeslerim evime geldiginde onlardan rahatsiz oldugunu gormem o insandan sogumama sebep olur

Bak toplum icinde evde kalma yasina ayak basma yasinda biri olarak soyluyorum belki soylediklerimden mukemmel insani ariyirum gibi girunebilir hersey kader kismet ama saydigim karakterde biri olmayacaksa karsimdaki kisi hic evlenmemem daha dogru olur

Cunku huzur mutluluk icin evleniyoruz eger o evlilik bana huzur yerine ızdirap verecekse sahiden olmasin daha iyi
Agzina saglik. Ne guzel anlatmissn
Bende evlilige gidiyorum ve sirf su duygularla..bu adam dedim gun gectikce askta olur eminim yaniltmazsa artar zaten o sevgi

Çok teşekkürler hepinize kızlar çok yerinde yorumlar yapmışsınız hepsini düşüneceğim.

Bir şeyi yazmayı unuttum..yemeğe çıktığınıZda veya evde yemeğini siİzinle paylaşıyor mu buna bi dikkat edin..
Bir dün bir sevgilimle dışarda yemeğe çıkmıştık ortaya benim isteğimle pancar turşusu söyledik ki ben çok severim bunu da belirtmiştim..o daha ben yemeğimi yerken hepsini yemişti..daha sonra da bununla karşılaşmıştım mesela ben bir şey hazırlıyorım ya da bir üzüm tabağı düşün adam daha ben bir tane almadan hepsini yiyor..
Eşimle ise ilk zamanlar yemeğe çıktığımızda o kendi tabağından benim tabağıma koyardı bunun da tadına bak die..
Ben böyle böyle aşık olmuştum iişte..

Bende buna dikkat etmiştim.
Ben yokken ne yerse eve gelince bana da alır ya da ayırır

Yok valla hiç basit değil şeytan ayrıntıda gizlidir demişler ben eşime hep dikkat ederdim lokantada restaurantta cafede nasıl davranıyor atıyorum yemeği geç geldi ne tepki veriyor ya da yemek geldi bi teşekkür var mı garsona, asgari adab-ı muaserete sahip mi diye hep gözlerdim, gözlem çok önemli, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler sorsan herkes iyi herkes hoş ama davranışları iyi analiz etmek lazım

Kesinlikle.
Ben çay koymasina dahi dikkat ederdim.
Once benim bardagima mi koyacak, kendine mi diye.
Belki bu biraz uç bir örnek ama zaten tek harekete göre karar veriyor degilsin, gözlemin amaci bu zaten.

Ben eşimi ilk gordugumde asik oldum.
Ögrenciydik, 5 kurusu yoktu fazladan, ailesi de destek veremiyordu ama bir adet gul bir adet de sevdigim cikolatadan almadan gelmiyordu hicbir bulusmaya.

Kendi dogum gununde dahi elinde hediyeyle geliyordu, cunku en buyuk hediyem sensin, diyerek.

Sabrini sinardim cok kere, uf hakikaten ergendim, ama hepsini gecebiliyordu ve gittikce hayranligim artiyordu.

Hasili kelam o dogru kisiyse sen egri kalamiyorsun bile.

Bazen diyorsun ki b..k vardi da evlendim. Bazen de diyorsun ki iyiki evlendim. Evlilik agir sorumluluk. Karsindaki imsanim sorumluluk sahibi olmasi cok onemli bisey.,

O pancar turşusunu unutamıyorum bir de ilk sevgilimdi çok seviyordum..ama çok sevmek tek başına yeterli değil işte..
Daha sonrakilerde de aynı şeyler oldu mesela öğrenciyiz daha sucuklu yumurta yapıp masaya koyuyorsun adam hepsini yiyor..onlardan bi şey olmadı zaten aşklar sürprizler hepsi yalan..
Ama eşim öyle değildi mesela ben yemiş olırdum o bir şeyleer söyleerdi bana da zorla ısırttırırdı..
Bir olay daha anlatayım bu da gerçek bir hikaye arkadaşımın başından geçti..
Sevgilisiyle bir tenis maçına gitmek için randevulaşıyorlar..neyse maçın olduğu yere ayrı ayrı gidiyorlar..önce arkadaşım gidiyor oraya gişede bir öğreniyor ki biletler kişi başı 200 lira..arkadaşımda 20 30 liradır sanıyormuş..neyse bileti alamıyor yanında o kadar para yok..sonra sevgilisi geliyor ona diyor bunu bak biletler bu kadarmış diye..
Adamda sıraya giriyor kendine bilet alıp maça giriyor gerçek yaşanmış bir olay bu

Gerçek mi :KK57:

Ben evlenmeye karar vermistim bi ara ama olmadı.sorun o evlenmek istemedi:))) şuanda da kararliyim gerçi erkek yok :)

Eger 1 yilin sonunda dusunuyosaniz boyle seyler gercekten gozden gecirin cunku 1 yil cok az bi zaman yani daha hala heyecanli olmaniz gereken zamanlar bence. Amaan yuruyi gidiyo iste iliskk yani sorun yok en azindan diye sakin dusunmeyin.

Ben 4 yildir birlikteyim ailemle tanistirdiktan snra dusundum ben de cunku donusu olmayan yola giriyosunuz artik. Erkek arkadasimi dusundum hatta baska insanlari bile dusundum mesela dedim sununla olsaydi bununla olsaydi bu dusundugum kisiler de yakisikli parali olanlar ama snra hep sevdicegime donunce hani icinizde bi isi yaparken hayir isi gni bi is boyle bi huzur dolar ya oyle bi huzur oluyodu icimde sonsuz yani o zaman dedim afferim kiz sana ne kadar dogru bi insani bulmussun!
Iyi dusunmek lazim aileleriniz uygun mu siz uygun musunuz meslekleriniz neler ilerde sorun cikarmi bu konularda. Ailesiyle arasj nasil sizin ailenizden nasil bahsediyo nasil davraniyo arkadaslariyla arasi nasil sohbetleri nasil caliskan mi kotu yanlari neler iyi yanlari neler sik sik icki icer mi falan filan bumlsri gozden gecirebilirsiniz

Merhabalar,

Eminim herkes benzer duygular yaşamıştır, bu konuda deneyimli olanlardan yorum almak isterim. Hayatımda birisi var 1 yılı geçti. Evliliğe doğru gidiyoruz ve ben sorgulamaya başladım, gerçekten bu kişiyle evlenmek istiyor muyum diye. Genel olarak iyiyiz seviyorum ama böyle nasıl diyeyim tutku, heycan yok. Evlendiğiniz kişiye nasıl karar verdiniz, pişman oldunuz mu, keşke evlenmeseydim gibi duygularınız oldu mu?
Valla bn ilk goruste asik oldum sonumda bu yuzden kacinilmaz oldu ... Bnim teyze kizi da 7 sene beraberlikten sonra evlendi simdi sor evlenirmsin diye hayir asla diyor bn boyle tanimiyordum 7 sene icinde hc boyle hareketlerini gormedim diyor tabii kisiden kisiye gore degisir deee bu durum hayir canini mi skiyo bekarlik anam gozunu sevdigim babamin evi degerini bilemedik rahatlik batti bekarlik sultanlik diye bosuna dememis atalarimiz ..

Bu adamla gerçekten evlenmek istiyor muyum diye hiç aklıma gelmedi.. Gelseydi evlenmezdim çünkü akılda şüphe olmamalı...Kavga ettiğimizde keşke evlenmeseydim diye düşünüyorum ama o anlık tabii..Kimsenin anlayamadığı bir evliliğimiz var ama ben de dünyaya yeniden gelsem eşimle evlenmek isterim...

Hem mantik hem kalp,eşimden önce bir sevdigim vardi evlenmeyi cok istedi ama çok kiskanc ve cok kisitlayan yapisi vardi yok dedim ben gelemem böyle seylere ayrildim ve iyiki evlenmemisim onunla.eşimle 7 yil ciktik evet dedim hem karakter yapisi hem aşki hem aile yapisi... kalbim mantigim tenim evet iyikide kalbimi ruhumu ve beynimi dinlemisim.aşk huzur hepdi var 2 tanede minik yavrumuz.14 yil olacak bu yaz iyikide esimle evlenmisim.kalbin kadar mantiginida dinle abla tavsiyesi.ben cok demokrat bir ailede yetistim onun icin hayt huyt diyen hödüklere gelemezdim.

Yaninda kendini guvende hissediyorsan,sana senin yetmedigin durumlarda sahip cikabilecekse,cocuklarina iyi baba olabilecek biriyse,kotu aliskanligi yoksa,sana saygiliysa,kendi gozu gibi sakinacaksa evlen...tabiiki sevmen de lazim.O ilk heyecanlar gecici,hangi evli duyuyor o bastaki heyecanlari hani.ama yaninda mutlu olabilecegine inaniyorsan evlen.

İlk zamanlar etkilenmiştim aramızda bi çekim vardı ama evlilik için yeterli değildi tabi.sonra yavaş yavaş tanımaya başlayınca çok dürüst sorumluluk sahibi düşünceli olduğunu gördüm.herşeyi tek başına üstlenmişti yaşı büyük olmamasına rağmen işinde başarılıydı çok yol katetmişti.meslekten çok başarı önemlidir benim içn.davranışları tutarlıydı saygılıydı bana karşı en ufak bi ukalalığı saygısızlığı olmadı. bazen her olayda kendini haklı çıkarır benim davranışlarımı törpülemeye çalışırdı ama çok doğru şekilde yapardı bunu zekidir biraz.adaletlidir ve her insana değer verir, kindar değildir.bana zaten hiç kıyamaz.sıcakkanlı konuşkan bi insandır.kusurları da var mutlaka her insanda olduğu gibi ama bütün bu iyi özelliklerinin yanında hiç önemli olmadı.daha 5 ay oldu mutluyum şuan için.çok iyi anlaşıyoruz.

tamamen kader kısmet insanın eli kolu ağzı bağlanıyor resmen bir bakmışsın evlenmişsin... bende öyle oldu meselaa hala ne arar evlendim ne ara karar verdim diye düşünürken buluyorum kendimi.. kiii umudumu kestiğim anda çıktı eşim karşıma çok şükürr... Rabbimden hayırlısını iste hayırlısı neyse o olsun inşallah..

Back
X