• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneli 1 yıl bile olmadı ama..

Kıymetli arkadaş,
Durumuna çok üzüldüm, evlilik başlı başına zor. Umuyorum akli dengeni koruyabilirsin. Evlilikte henüz 3 yılı devirmiş bir arkadaşın olarak nacizane edindiğim bir tecrübe var ki, o da erkekler rahata alışmayacaklar, kadınlar olarak onları hizaya getirmek bizim malesef vazifemiz, evliliğin mutluluğu için yapıyoruz. Gerekirse boşanmakla tehdit et, senden korksun, evet erkek eşinden korkacak ya!

Çık karşısına çatır çatır had bildir. Çek restini ve ASLA AMA ASLA sözünden geri adım atma. Eğer boşanacak cesaretin yok ise sakın boşanalım deme mesela.

Ha diğer bir ihtimal çocuk olursa net söylüyorum önceki tartışmalar tartışma değilmiş diyeceksin. Çocuk evliliklerin çoğunluğunu iyi yönetilemezse boşanmayla sonuçlandıyor şahsi kanaatim.
Ben 1 yıl oldu doğum yapalı. Hayatım hiç bu kadar zor olmamıştı bunalımlara girdim eşim yüzümden her gün kavga kıyamet. Görsen dünyanın en minnoş en tatlı insanı ben, anne olduktan sonra eşime karşı Canavar kesildim. Ha sorarsan Hizaya geldi mi, geliyor evet :) aklında bulundur hizaya gelmesindeki püf nokta seni kaybetmekten korkmasıdır.

Yani canım, seni kaybetmekten korkan bir eşin var ise, zamanla hizaya gelecektir. Tabi onu hizaya getirirken çok çaba sarfetmek gerekiyor. İnişler çıkışlar bunalımlar... umarım güçlüsündür mental olarak. Değilsen kestirme yoldan sana tavsiyem önce ayrılmak ve işe yaramaz ise boşanmak. Kolaylıklar
Bu şekilde düşünceleri okudukça üzülüyorum. Kimse kimseyi hizaya sokmak zorunda değil, evlenen insanların sorumluluklarını en başından bilmesi ve ona göre davranması gerekiyor... Bahsettiğiniz tarzdaki evlilikler normal degil

Adama kaybetme korkusunu yaşatmalısınız ayrıca oturmamış evliliğe çocuk yapmak kendinize yapacağınız en büyük kötülük olacaktır. Çocuk olunca eşle tartışmalar da sıklaşıyor çocuk olunca böyle bir eşten destek göremeyeceğiniz çok belli bu da sizi özellikle lohusayken delirtebilir.

Çocuk mu yapmayı düşünüyorsunuz bağış çağrı falan varken kavga varken gürültü varken o zaman eliniz konunuz bağlı kalmaz mı boşanmak istediğiniz zaman işte

Çocuk mu yapmayı düşünüyorsunuz bağış çağrı falan varken kavga varken gürültü varken o zaman eliniz konunuz bağlı kalmaz mı boşanmak istediğiniz zaman işte
Yorumlarda gelişmelerden bahsetmiştim

Kızlar bu saatte bu konuyu açmamın nedeni cok dolmam. Evleneli 9 ay oldu yaklasık 6 ay korunduktan sonra cocuk istemeye basladım 2. Ayımda kimyasal gebelikle sonuçlandı,eşimle nişanlıyken de cok kavga ederdik kaç defa nişan atmak istedim,yazıyorum ama ne yapmam gerektiğini de biliyorum aslında bir türlü yediremiyorum. Benim ailem suan oturdugumuz yere cok uzak esimin ailesi 10 dakikalık mesafede haftanın 2 günü mutlaka ve maalesef eşimin ailesine gideriz ama konu benim aileme gelince mutlaka kavga cıkarıyor yada burnumdan getiriyor. Ağır kelimeler kullanıyor bağırıyor cagırıyor ona gel demiyorum kendim gidiyorum coğu zaman ama ben gittiğimde mutlaka 2-3 gün kalıyorum ve bu 2-3 gün boyunca asla bana yazmaz asla aramaz suan calısmıyorum maddi gelirim yok eşimden para isteyen biri de değilim ama insan bi sormaz mı bişeye ihtiyacın varmı diye kızlarla kahve içmeye gidiyoruz en basitinden ailemin verdiği parayı kullanıyorum. Versin demiyorum ama bir kez bile sormadı. Eve döndüğümde ise zaten ailemin yanından gelmiş olmanın hüznü ile onun yaptıklarından dolayı doğal olarak yüzünü bile görmek istemiyorum. Bir keresinden aileme giderken toplu taşımada bagırış çağırış hakaretler etti baya büyük kavga ettik herkese rezil olduk falan. Ama ben aileme gitmediğimde dünyanın en iyi insanı. Ailemle arasında hiç bir sorun olmadı bu arada. En son ki kavgamız dün oldu annem bizdeydi sabah geldi aksam dönmek üzere beraber dönelim dedik eşime de söyledik tamam gidelim dedi ama biliyorum akşam kavga var. Neyse gittik 1-2 durduk annem yanımızda değilken saçma sapan bakışlar beni itmeler sinirini bir yerden cıkartmaya çalışıyor belli. Neyse döndük eve yemek yerken annem aradı bende açmak icin kalktım ben telefonu açamadan bagırış cagırış benle oturmaya acizsin sen bu kadarsın senin köpeğin mi var burdan oraya yol gittim geldim bilmem ne bilmem ne tartışma hararetlendi bende saydırdım kapıyı yumruklayıp kırdım hatta. 2 gündür de ayrı yatırıyoruz kendi tercihi yani yemek vs de yapmıyorum. Napiyim kızlar ne yapmam gerekiyor? Konusmayı defalarca denedim olmadı.
Şimdii daha yakın zamanda aynı şeyleri acı tecrübe ile yaşamış olarak yazdıklarımı çok iyi oku. Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar. Bu sebeple yazdıklarnı okuyunca aynılarını yaşadığım gözümün önüne gelince, dedim yalnız olmadığını ve yaşadıklarını da yaşamış birilerinin var olduğunu bilmeli. Ben de senin eşin gibi biriyle evlendim. Hayatımın en kötü hatasını yaptım. Ortada hiçbir sebep yokken aileme karşı kendini onlara kurmuş biri vardı karşımda. Ben de senin gibi yeni evliydim ve çocuk istedik, ve nasip oldu. Ama yine aynı senin eşin gibi öfke kontrolsüzlüğü olan biriydi. Ben de sevgillikte, nişanlılıkta kaç defa yollarımıızı ayıralım dedim istemedi, hep sevdiğini, yaptıklarından pişman olduğunu bu sebeple benden ayrılmak istemediğini söyleye söyleye ben de inana inana süreç sonunda hamile halde darp edilerek ardından ondan ayrılarak süre geldi , şuan henüz doğum yapmış bir halde ailemin yanında hayatta kalma mücadelesi veriyorum. Eğer mevcut durumda çocuğun yoksa sana verebilecek en önemli tavsiyem lütfen hayatını mahvetme. Yaşında forumdaki ile doğru ise gençliğini değerini bilmeyen biriyle lütfen tüketme, geçmişe dönüp baktığında pişman olma. Keşke daha önce ne olursa olsun bıraksaydım demeni hi. istemem. Hoş ben çok kez ayrılmak istedim hem de defqalarca ama yemin ederim bırakmadı, sülük gibi yapıştı ben de akıl tutulması gibi o yola girdim. Karşındaki adam ailene saygısı olmayan, eşini üzmekten korkmayan, öfke kontrolü olmayan, nerede ne yapacağını kestiremediğin, sana attığın her adımda içn rahat bir şekilde hareket ettirmeyen, yaptığın her şeyde hevesinin ve mutluluğunun kursağında, acaba ne diyecek bu defa diye yüreğin ağzında geziyor isen benim gibi olma, sen yol yakınken bak yoluna. Aksi takdirde heba olmuş bir hayat ve gençliği gitmiş bir kadın olacaksın. Bu yazdıklarımı gözyaşları içerisinde yazıyorum. Lütfen kendine bunları layık görme. Diğer hemcinslerim ne düşünür bilemem ama ben bu konuda aynı olayları tecrübe edinmiş olarak yaşadıklarıma karşılık düşüncelerimi paylaştım. SANA VE AİLENE KİMSE HAKETMEDİĞİ MUAMELEYİ GÖSTEREMEZ, NE KENDİNİ NE DE AİLENİ BUNA LAYIK GÖRME. Daha sonra işler daha da sarpa sardığında trendeyken kaçırdığın duraklara benim gibi üzülme. Hayatında öncelikle bolca huzur (çünkü bu kişilikteki bir kocayla önce insanın en çok huzura ihtiyacı oluyor, yüreğin kursağında, hep huzursuz, hep ne diyecek diye tetikte durmak nasıldır çok iyi bilirim) , bolca sağlık, ve güçle sabır diliyorum. Allaha emanetsin canım.

Şimdii daha yakın zamanda aynı şeyleri acı tecrübe ile yaşamış olarak yazdıklarımı çok iyi oku. Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar. Bu sebeple yazdıklarnı okuyunca aynılarını yaşadığım gözümün önüne gelince, dedim yalnız olmadığını ve yaşadıklarını da yaşamış birilerinin var olduğunu bilmeli. Ben de senin eşin gibi biriyle evlendim. Hayatımın en kötü hatasını yaptım. Ortada hiçbir sebep yokken aileme karşı kendini onlara kurmuş biri vardı karşımda. Ben de senin gibi yeni evliydim ve çocuk istedik, ve nasip oldu. Ama yine aynı senin eşin gibi öfke kontrolsüzlüğü olan biriydi. Ben de sevgillikte, nişanlılıkta kaç defa yollarımıızı ayıralım dedim istemedi, hep sevdiğini, yaptıklarından pişman olduğunu bu sebeple benden ayrılmak istemediğini söyleye söyleye ben de inana inana süreç sonunda hamile halde darp edilerek ardından ondan ayrılarak süre geldi , şuan henüz doğum yapmış bir halde ailemin yanında hayatta kalma mücadelesi veriyorum. Eğer mevcut durumda çocuğun yoksa sana verebilecek en önemli tavsiyem lütfen hayatını mahvetme. Yaşında forumdaki ile doğru ise gençliğini değerini bilmeyen biriyle lütfen tüketme, geçmişe dönüp baktığında pişman olma. Keşke daha önce ne olursa olsun bıraksaydım demeni hi. istemem. Hoş ben çok kez ayrılmak istedim hem de defqalarca ama yemin ederim bırakmadı, sülük gibi yapıştı ben de akıl tutulması gibi o yola girdim. Karşındaki adam ailene saygısı olmayan, eşini üzmekten korkmayan, öfke kontrolü olmayan, nerede ne yapacağını kestiremediğin, sana attığın her adımda içn rahat bir şekilde hareket ettirmeyen, yaptığın her şeyde hevesinin ve mutluluğunun kursağında, acaba ne diyecek bu defa diye yüreğin ağzında geziyor isen benim gibi olma, sen yol yakınken bak yoluna. Aksi takdirde heba olmuş bir hayat ve gençliği gitmiş bir kadın olacaksın. Bu yazdıklarımı gözyaşları içerisinde yazıyorum. Lütfen kendine bunları layık görme. Diğer hemcinslerim ne düşünür bilemem ama ben bu konuda aynı olayları tecrübe edinmiş olarak yaşadıklarıma karşılık düşüncelerimi paylaştım. SANA VE AİLENE KİMSE HAKETMEDİĞİ MUAMELEYİ GÖSTEREMEZ, NE KENDİNİ NE DE AİLENİ BUNA LAYIK GÖRME. Daha sonra işler daha da sarpa sardığında trendeyken kaçırdığın duraklara benim gibi üzülme. Hayatında öncelikle bolca huzur (çünkü bu kişilikteki bir kocayla önce insanın en çok huzura ihtiyacı oluyor, yüreğin kursağında, hep huzursuz, hep ne diyecek diye tetikte durmak nasıldır çok iyi bilirim) , bolca sağlık, ve güçle sabır diliyorum. Allaha emanetsin canım.
+10000
Bak bu kısmı özellikle çok iyi oku lütfen konu sahibi.

Ya o kadar ben ki. Düşündükce iyi ki ailemin yanına geldim diyorum. Yaşadıklarımız hemen hemen aynı ve artık benim bu insana karsı icimde bişey yokki bi çorabını bile katladıgım icin kendime kızıyorum,evlilik süresi uzun veya kısa olsun,böyle kendini geliştirmemiş öfke problemi olan insanlar hep en ufak an da kendilerini belli ediyorlar. Bebek icin hala görüşüyormusunuz peki? Çocuğuna karşı nasıl? Soruyorum ama kocalıgını bildiğiniz insanın babalıgından ne gelir ki

Çok üzüldüm, çok fazla hem de. Allah yardımcın olsun, bundan sonrası çok güzel olsun. Bebişin ömrü çok güzel olsun. Çok mutlu büyüsün inşallah❤️

Ya o kadar ben ki. Düşündükce iyi ki ailemin yanına geldim diyorum. Yaşadıklarımız hemen hemen aynı ve artık benim bu insana karsı icimde bişey yokki bi çorabını bile katladıgım icin kendime kızıyorum,evlilik süresi uzun veya kısa olsun,böyle kendini geliştirmemiş öfke problemi olan insanlar hep en ufak an da kendilerini belli ediyorlar. Bebek icin hala görüşüyormusunuz peki? Çocuğuna karşı nasıl? Soruyorum ama kocalıgını bildiğiniz insanın babalıgından ne gelir ki
hayır görmek istemiyor, ben de kaldı ki görsün diye uğraşmıyorum, ne kendi ailesine ne evladına değer vermeyen adamdan bir halt olur mu, sanmam. Bu yüzden yoluma bakıyorum. Çalışıyorum evladımı kimseye muhtaç etmiyorum. O evde kalıp evladımı bir ömür huzursuzlukla, gözyaşlarımla, göğüs daralmalarımla büyüteceğime tek başıma ayakta kalıp bütün enerjimii sevgimi gerçek anlamda ihtiyaç duyan ve değer görmeyi hakeden evladıma göstermek daha mantıklı geldiği için ben bu yolu seçtim. hiçte pişman değilim. Pişmanlığım onu daha evvelden nasıl başımdan def edemedim diye. Bir de aileme karşı onları bu yaşadıklarımdan dolayı üzdüğümü bilmek canımı yaksa da yanlarımda olduklarını bilmek herşeyin önüne geçiyor siper gibi. Rabbim sana da ferahlık versin de bahtını açık eylesin. Hakkında en hayırlısını kolaylıkla nasip etsin rabbim. Bu dediklerimi acılarını, endişelerini, üzüntülerini anlayabildiğim için tüm samimeyetimle söylüyorum canım . :KK200:

Çok üzüldüm, çok fazla hem de. Allah yardımcın olsun, bundan sonrası çok güzel olsun. Bebişin ömrü çok güzel olsun. Çok mutlu büyüsün inşallah❤️
Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için, hayat mücadelelere rağmen güzel ve ölümden başka herşeyin çaresinin olduğu bir hayatta en büyük güç kaynağım rabbime tevekkülüm. yeri geldiğimde ben de insanım fıtratım gereği tökezleyebilir, hata yapabilirim ama önemli olan ders çıkarmak, yola devam etmek, herkesin bir sınavı vardır, benim de sınavım bu olacakmış ve olmuş, rabbim cümlemizle birlikte snavlarımızda kolaylıklar nasip etsin, iyi insanlarla karşılaştırsın. :KK200:

hayır görmek istemiyor, ben de kaldı ki görsün diye uğraşmıyorum, ne kendi ailesine ne evladına değer vermeyen adamdan bir halt olur mu, sanmam. Bu yüzden yoluma bakıyorum. Çalışıyorum evladımı kimseye muhtaç etmiyorum. O evde kalıp evladımı bir ömür huzursuzlukla, gözyaşlarımla, göğüs daralmalarımla büyüteceğime tek başıma ayakta kalıp bütün enerjimii sevgimi gerçek anlamda ihtiyaç duyan ve değer görmeyi hakeden evladıma göstermek daha mantıklı geldiği için ben bu yolu seçtim. hiçte pişman değilim. Pişmanlığım onu daha evvelden nasıl başımdan def edemedim diye. Bir de aileme karşı onları bu yaşadıklarımdan dolayı üzdüğümü bilmek canımı yaksa da yanlarımda olduklarını bilmek herşeyin önüne geçiyor siper gibi. Rabbim sana da ferahlık versin de bahtını açık eylesin. Hakkında en hayırlısını kolaylıkla nasip etsin rabbim. Bu dediklerimi acılarını, endişelerini, üzüntülerini anlayabildiğim için tüm samimeyetimle söylüyorum canım . :KK200:
Siz mükemmel bir annesiniz.. Yolunuza daime güzel insanlar cıksr umarım..🥹

Estağfirullah.Teşekkür ederim. cümlemizin karşısına iyi insanla çıksın inşallahh. :KK200: :KK200:
O kadar caresiz hissediyorum ki kendimi bir an önce sadece bu insandan kurtulmak istiyorum onla olan herşeyi silmek istiyorum

kurtulmak adına adım attın mı? Bitirmek istediğini ona söyledin mi? tepkisi nasıldı?
Ailemin yanındayım tabi ki ayrılmak istediğimi söyledim birdaha yapmayacagını söyledi yeminler etti dönmedm

Ailemin yanındayım tabi ki ayrılmak istediğimi söyledim birdaha yapmayacagını söyledi yeminler etti dönmedm
Sana bir şey diyeyim, ondan ayrı geçirdiğin her gün için şükret olur mu? ve aynaya her baktığında kurtuldum artık yeniden kendim olabilirim demeni öneririm. Daha dün akşam çarşıda gezerken bir bijuteriye girdim ben takı toka çok severim, hiçbir şey almadan ,kendime onu almayı haketmiyorum diyerek eve döndüm, ve bir ağlama krizine girdim, sebebi ise kendim olmaya eski ben olmaya çabalarken benden ne kadar çok şey almış götürmüş olduğunu farkedişimdi. bu sebeple o kadar kahroldum ki anlatamam. Sen en azından ailenin evine çocukla dönmedim. bu yüzden kendine yönel. Sana ne iyi gelecekse onu yap, güçlü durmalıyım hayat devam ediyor ve ben daha iyilerine layığım de. İnanıyorum ki senin karşına da iyi insanlar çıkacak. Sen de inan ve dua et canım. :KK200:

o daha çook yeminler edecektir, ama geçti o pazar treni, yanlarındayken değer kıymet bilmeyince, akşam eve geldiklerinde yemeklerini hazır bulamayınca anlıyorlar terkedildiklerini. az bile. umarım değerini bilememenin pişmanlığını hep yaşar. Sen de hayatını kurtarmanın huzuru ve ferahlığı ile yoluna bakarsın.

Back
X