evlenemedim , neden kısmet gelmez

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de bu konudan muzdaribim istediğim gibi biri çıkmıyor hep mesleğim olsun istedim ilk önce inş olacak ama şimdi de ailem ismediğim kişyle evlenmem için baskı yapıyor birisi olsa bile aikem izin vermeyecek bu konuda hayatım muğlak.Annem baan evde kalmış muamelesi yapıyor ehr seferinde içim acıyor oysa ben kendimi öyle hissetmem hatta güvenebileceğim sevdiğim olsun ama geç evleneyim diye düşünüyorum ama bakalım...

Ya ; bu ıstemekle olacak 1 sey mı sence? böyle 1 sey ıcın kendını bos yere uzecegıne yaşını bılemıyorum ama gez dolaş hayatını yaşa...bu nasıl 1 dünyaysa evlenen evlenmeyen 1000 pısman....bır de şöyle bak arkadasım; herkes evlenmek zorunda mı? ayrıca; evlılıgı oyle her ınsan tasıyamıyor; bazılarının karakter yapısı kaldırmıyor; uzun lafın kısası öyle her babayıgıdın harcı da degıl....yani; sanıyor musun kı her evlenen neredeyse hayatının amacına erıyor;masallardakı gıbı onlar ermıs muradına hesabı mutlu mesut yaşıyor... cok mu matah 1 sey sankı ben bunu anlamıyorum? herkes kendı kaderını, kısmetını yaşar en nıhayetınde.....eger kı cok kasıp bu konunun uzerıne düşersen emın ol 1 gun senı bırı bulsa bıle hayatı zından edecek bırısı olur O...sonra da kendım ettım kendım buldum; kaşınmışım deyıp 1000 pişman olursun, hayıflanır durursun habire.... ben anlamıyorum; bız kadınlar sankı 'ılla kı evlenecegız; evlenmek zorundayız' seklınde saçmasapan 1 yüklemeyle yetıstırılıyoruz....haa şu var tabıı annelık ıcgudusunden; hormonlarımızdan oturu de bunu ıstıyoruz...ancak evlılıgın sdc doğru ınsanla doğru zamanda&zemınde 1 anlamı olduğunu da gözden kacırmamak lazım....kotu 1 evlılık adeta bu dünyada cehennemı yasamak gıbı 1 sey....benden sana tavsıye; hayatını gerceklesıp gerceklesmeyecegını hıc 1 zmn bılemeyecegın bır beklentının; farazıyenın uzerıne kurma; enerjını&gunlerını daha faydalı bır seyler ıcın harca; boş yere tüketme...anı olabıldıgınce mutlu&kendınle barışık, elındekılerle mutlu bır sekılde yasamaya bak; ona bakarsan yarına çıkacağımızın 1 garantıısı var mı? gecen zamanı; genclıgıı hıc 1 sey gerı getıremıyor ne yazık kı...

Son düzenleme:
Kısmet gelir neden evlenemeyiz?
Bana da fenalık bastı bu sene tamamen. Evde kalmış olmaktan falan değil, geleceğimi görememekten.
Bundan dolayı kalıcı veya köklü bir şey yapamamaktan. Odamı değişmeyi düşünüyorum mesela, ama ya evlenirsem?
Araba almayı düşünüyorum ama ya evlenirsem gereksiz masraf.
Eğer evlenmezsem başka ile atama istemeyi düşünüyorum ama ya evlenirsem ?
Para mı biriktirsem, gezip tozum yesem mi, çeyiz mi yapsam bilemedim:)
Anne baba evine tam ait olamıyorsun, ne gidebiliyorsun ne kalabiliyorsun.

Çok doğru demişsin. Yetiştirilme tarzında bitiyor olay.
Okul hayatın bitince herkes evlenmeni bekliyor bu ülkede.
Ve evlenememişsen başarısızsın, mutsuzsun gibi muamele gösteriyor kimi darbeyinliler.
Ne acı bir tablodur bu mevzuyu bu kadar kafaya takmak.

Bu arada ben de yalnızım. Bir ilişkim yok.
Sevmiyorum kimseyi.
Sevmeyi çok isterim. Güzel bir ilişki yaşamak, sevdiğimle evlenmek de isterim tabii ki.
Ama bunlar olmuyor diye karalar bağlayacak değilim.
Tamamıyla kader olarak görüyorum çünkü. Ötesi yok benim için.

Ben de 38 yasındayım ve su anda boşanmak uzereyım; benım de elıne yüzüne bakılır bırısı olduğum soylenır ;ama bu yasıma kdr toplasanız karsıma gayet az sayıda
ve esım dahıl aslında hıc de evlılık dusunulmemesı gereken tıpler cıktı....gerçekten bu ıslerın hıc mantıklı açıklaması; formulu yok...bıraz da dışarıdan daha m ısıcakkanlı, sempatik, eglencelı, ozguvenlı, kurnaz, ınsan ılıskılerınde basarılı, hoşsohbet, faal olmaya, genıs sosyal çevreye sahıp olmaya mı bakıyor acaba bu gonul ıslerı hıc anlayamadım....hos erkeklere oyle evlılık budalası gıbı gözükmekte onları kaçırıyor bana kalırsa...hıııc uzerıne düşmemek lazım bu konunun....hayat ne getırırse oyle yasamalı dıyorum...bosverın ya hayatınızı yasamaya bakın ıste; dünyaya 1 kere geliyoruz arkadaşlar...

Son düzenleme:
olaya çok kaderci yaklaşcam ama inanın doğru bakış açısı bu. şöyle bir gerçek var ki; '' evlenceğimiz kişi sabittir onun zamanı-vakti de bellidir. bu kişiyi değiştiremeyiz ya da yoktan var edemeyiz ama çok dua ederek bu kişinin huyunu suyunu değiştirebiliriz''

bana bu lafı çok sevdiğim bir ablam söylemişti ve inanın kendi çapımda bir aydınlanma yaşadım:)

ben ki evlenmeyi düşünmeyen bir insanken artık evleneceğim insan adına dua eder oldum (hala onu tanımasam da)

mseleye böyle bakmak lazım. kon komşu çevre aile bunları hiçççç umursamayın. sırf evlenmek için evlenenlerin %70'i mutsuz.

bide en önemlisi mutluluğu evliliğe bağlamayın. siz bireysel olarak mutlu değilseniz evliliğin size katacağı hiçbir şey olmayacaktır mutluluk adına. aksine eşinizi de mutsuz etme ihtimaliniz çok yüksek.

biz önce kendine yeten, kendi ayakları üzerinde duran, güzel dostlukları-aile ilişkileri olan, mutlu insanlar olalım.

zaten böyle bir mutluluk hakkaten insana farklı bir hava katıyor ve karşınıza insanlar çıkıyor. ama unutmayın 100 tane talibiniz olsa da biri nasibiniz olacak. o yüzden ha 10 kişi çıkmış karşınıza ha bi kişi. kendimden örnek verecek olursam 26 yşındayım ve karşıma gerçektn çok iyi insanlar çıktı. toplasan 5 kişi tabi yine abartacak bişey yok:) ama hep tek bi şunun hayalini kurdum. keşke beni sevdiğini, evlenmek istediğini söyleen 5 kişi olana kadar benimde sevgisine karşılık verebileceğim bir kişi çıksaydı. bende o insanları bi şekilde hiç üzmemiş olsaydım.

yine söylüyorum çevreyi hiç takmayın. takarsanız hayat geçmez. ben daha 18 yaşında üniv. kazanıp istanbula gittiğimde insanlar bana evde kalmış gözüyle bakıyodu zaten. şimdi 26 yaşındayım artık benden umudu kestiler şimdi 22-23'ündeki kızlara sarıyorlar. bu zihniyet kafaya takılır mı hiç allasen:) hayatınızı yaşayın, mutlu olun.

Edebiyat hocam bir hikaye anlatmıştı. Çok güzel bir genç kız varmış. E tabi aşıkları... aralarından bir adam çok sevmiş kadını. İstemiş vermemişler. genç kızı istediğinde kız 18-19 yaşlarında pek evlenmede gözü olmayan bir kızmış. Adam kızı istediğinde 5 parası olmayan bir adammış. Beğendirememiş kendini. Aradan yıllar geçmiş. Çok para kazanmış. Çok yer gezmiş ama kızı hiç unutmamış. Bir gün araştırıp bulmuş kadını... tabi yaş epey geçmiş 40'lı yaşlar. Kadın hiç evlenmemiş. Adam rica etmiş bir çay içmek için kadında evine davet etmiş. muhteşem bahçesi olan bir evi varmış kadının. Neyse çaylarını içerlerken adam sormuş neden evlenmedin...
Kadın hemen yanında duran makası uzatmış adama ve demiş ki." buradan başla - şu yolu takip et önündeki bahçede göreceğin en güzel çiçeği bana getir. anlatacağım... ama bir adım geri gelmeden sadece ileri gidebilirsin. yanından geçtiğin çiçeği tekrar dönüp kesmek yok" demiş. adam mana verememiş ama " tamam" deyip almış makası. çıkmış bahçeye. ilerledikçe çiçeklerin renkleri kokuları gitgide güzelleşiyor. Adam hangisini keseceğim diye sağa sola bakarken bahçe bir anda bitivermiş... Bozkır başlamış.. E geride dönemiyor. mecbur almış bir papatya götürmüş kadına. Adam kapıdan girerken kadın gülümsüyormuş... " şimdi anladın mı" demiş. Adam durumu çok net anlamış ifade ile kafasını sallamış. .... Hikayemiz bitmedi. adam kadına hala aşık unutmayın. adam bahçeydi sohbetti gide gele kadının gönlünü çelmeyi başarmış. ve 40'ından sonra bile olsa... evlenebilmişler... Şimdi bu hikyeyei okuyunca kimin fikri ne ise o şekilde anlayacak. mesela aranızda ne yani 40'ıma kadar beklicekmisin diyosun amma saçmaladın diyenler olacaktır. Arkadaşlar bütün kadınlar güzeldir. ve herkesin talibi vardır.
Sadece bunu ya biz duymuyoruzdur yada talipleri beğenmeyenler bize duyurmuyorlardır. Çok seçici olmazsanız yada çevreniz çok seçici olmaz ise herkesin Allahın izni ile yuvası olur. Önemli olan gönül... adamın mesleğine - kaşına gözüne bakarak geleceği tayin edemiyor kimse.. Lafım arkadaşlarıma değil. Taliplerinizi engelleyenlere. Nolur kızmayın bu gerçekten var. İnsanlar beğenmiyorlar. Onun mesleği yok - işi yok - evi yok - ailesi yok .... bizim kızımızı vermeyiz ona diyen bir kıyamet insan vardır... Lafım onlara.... İnşallah rabbim size en güzellerinden birer yuva nasip etsin. Sevgiler...

haha evlilikten soğudum

ben 36 yaşındayım buyrun ben de evlenemedım bazen fırsat buldukça buradan yazıyor dertleşıyorum. her konuda olumlu yonlerı olan ben de elıne yuzune bakılabılen bır bayanım. toplum içinde veya aileme karşı herhangı bır yanlşmda yok fız engelım yok unıv mezunuyum alımlıyım tesetturlu canayakın bır ınsnaım. ama gel gor kı gelen ıkıncı gun dönmuyor oylekı fazla bır ozelığı karıyerı fızığı olmayanlar bıle once goruşuyor sonra arkasından ses yok ben bundan bışey anlamıyorum ıtıcı bır bayan değilm sakin ama canayakın konuşkan bırıyıım kasıntı havalı değilm. yanı adam gelmş 40 na evlılık düşünuyor bir yakışıklılığı fiziği yok ya da çocuğu var çocuğuyla yaşıyor bu şartlara rağmen kendılerını aynada gormuyorlar . anlamadım gıttı kızlar. aslında beğenılen bayanım ama evlılık nıyetyle eş dost aracılığyla tanıştırılanlar ıkııncı gun dönmuyorlar. bır de artık saatı vaktı gelmemiş demek kı sozlerı bıle benı artık avutmuyor duymak dahi ıstemıyorum. çunku 40 a dayandı yaş. ne dıyorsunz bu işe kızlar dualarınızı beklıyorum..

Canım sen iyice otomatiğe bağlamışsın. 29.sayfaya bak.. sana yazdık ama okumuyorsun bile yahu..

Son düzenleme:
ben 30 yaşındayım..ama artık ne ah ne vah diyorum..313 ayatel kürsi okumaya başladım..cuma günü sela ile ezan arasında 18 cuma süresi okumaya başladım..bu bilgileride internette gördüm dua sonuçta zararı olmaz faydası olur..sadece şunu diyorum Rabbim bana indireceğin her hayra muhtacım..dahada pek çok dua okuyorum..herkese sevgiler..hastalık olmadıktan sonra aslında hiçbir şey can sıkmaya değmez ama genelde sıkıntı yapınca böyle oluruz..

Canım sen iyice otomatiğe bağlamışsın. 29.sayfaya bak.. sana yazdık ama okumuyorsun bile yahu..

otomatığe bağlamak ne anlama gelıyor bılemıyorum. benden once yazan arkadaşa cevaben yazıyorum. gelen msj varsa gormemeış olabılırım. kinayen onu soylemenız bıraz kırıcı olmadı mı

amacım seni kırmak değildi arkadaşım. otomatiğe bağladın derken cevap geldi mi gelmedi mi diye bakmadan sürekli aynı şeyi yazman.
ben dahil birkaç kişi sana yazmıştı çünkü..patladım bende artık.forumda bir tek sen değilsin böyle.. bizde ciddeye alarak cevap yazıyoruz ama hiç okunmuyor. bu şekilde forum amacından çıkmış oluyor bunu belirtmeye çalıştım.

hasretdoluruzgar .!.:
otomatığe bağlamak ne anlama gelıyor bılemıyorum. benden once yazan arkadaşa cevaben yazıyorum. gelen msj varsa gormemeış olabılırım. kinayen onu soylemenız bıraz kırıcı olmadı mı

merhaba zehrenur arkadaşım. az evvel bahsettığın sayfaya baktım takıp edıyorum yazıları yorumları ama sanırım o sayfaya dıkkat etmemeşım. bu arada yazdığın mesajı da okudum. orada demşsnz kı :

bende bekarım 27 yaşındayım.yakın çevremdeki benden küçük yaşta olanlar bile evlendi mahallede tek kız kaldım. moralim çok bozuk.giderekte bozulmaya devam ediyor.
dün bi akrabamız geldi 45li yaşlarda bi abi bana diyoki sen ne zaman evleneceksin? direkt rahat bi şekilde sorulmaya başladı artık..

anladığım kadaryla benden yaşça kuçuksun ve sen de aynı konuda sıkıntı yaşıyorsun. ama bırşey dıyım mı sana daha 30 bıle değilsın bence takmamalısın. benım yaşımda olsan hadi dıycem ama 30 u geçcen 32, 33 olsun yıne neyse dıcem çunku evlılık yaşı yukseldı ben temmuz gelse 38 e gırcem benım buraya gırıp hayıflanmam bıraz olsun bırşeyler gorup teskın olmak ve paylaşmak. nerede bır yorum gorsem hemen cvp verıyorum belkı benım gıbı aynı şeylerı düşünen yaşayan bırı vardır dıye. Önune geçemedığım kaygılarım ve endışelerım başladı bunları yoğun olarak yaşadığım için benımle aynı yaşda bırılerı denk gelır dıye mesajalrımı her fırsatta yazdım otomatığe bağlamadım. bu arada sıze apla tavsıyesınde bulunmak ısterım 27 yaşalr en guzel yaşlar keşke gerı dönebılsem Bu yaşlarda olan kardeşlerıme kaygılanmayı değil kendılerını her konuda gelştrmelerı için zamanalrını değerlendırmelerını ve zamanalrının değerını ıyı bılmelerını guzel geçırmelerını tavsıye ederım. Allah tum kardeşlerıme gonullerıne gore hayrlı yuvalar kurmayı nasıp etsin..

Senden öncede ayni konuyu ben acmistim..

Hepimiz ayni dertten muzdaribiz ;( nerde bu kismettt??o kadar bunaldimki artik calismiyorum e tabi haliyle ailem evlenmemi istiyor..ben onlardan cok istiyorum ama yok iste..cikanlar bana uymaz..en son birine tamam bu benim aradigim adam dediydim oda terketti beni..30yasindayim bu yastan sonra aileyle yasamakta zor oluyo herseyine karismalari bunaltiyo..yasitlarimin boyunca cocuklari var..ozeniyorum cok..tek hayalim bi oglum olmasi ahh bi bulsam dogru adami bi ciksa karsima..komsunun kardesi var benden kucuk maasi az ama biriyle tanismis cocuk hemen evleniyo..benide bulsa hemen evlenme niyetindeki adam..artik flort falan cekemem..eskiden 1sene taniyim derdim simdi hemen soz,nisan olsn istiyorum..allahim sen duy dualrimi tez zamanda cikar kismetimi artik bu sene hayallerim gercek olsun..

Ah ah yaş olmuş 32 hala bir gelişme yok.gençlik geldi gidiyo. Birtanesi terketti gitti bikaç ay içinde evlendi. Sonra biri daha çıktı işte bu hayatımın aşkı dedim oda terketti ve incelemelerim ve tahminlerim sonucu oda evleniyormuş hayat acımasız kimine göre. Bunlar bukadar ah alıp nasıl hala mutlu olabiliyorlar anlamıyorum. O mutlu hayattan bende istiyorum. Aslında derdim yaşımda değil ama bu acılar yıktı geçti. Hepmi aynı kader diyesi geliyo insanın. Biz bukadar ah alsak kıvranırdık ya da ah mı aldıkta bu haldeyiz a dostlar. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Kızlar Allah yardımcınız olsun gönlünüze göre biriyle iyi bir evlilik yapın makus talihinizi kırın geçin inşallah:)

Ben de kendimi geç kalmış görenlerdendim beni isteyenleri ben isteyemedim gittim hiç olmayacak birini sevdim ne maddi ne manevi ne eğitimsel hiççç ama hiççç alakam olmayan biriyle evlendim şimdi bekarlık halimden de beter bir haldeyim.
Babamdan çok çektim ondan tam kurtuldum derken onun kararkterinde biriyle evlenmişim haberim olmadan.

Siz benim gibi olmayın kızlar Rabbim gönlünüze göre versin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…