• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenemedim , neden kısmet gelmez

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
:(( Olmaz bende olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

28 Ne ki ? :) Takılcak bir yaş değil. Hayatının kısmeti 3 saniyede karşına çıkabilir. İnan bana kısmet işleri hemen olur. Merak etme. Bir gün her zaman gittiğin yoldan gitmezsin, bir yan sokaktan geçersin. Bir tanıdığın seni çevirir ve yanında kuzeni, arkadaşı vs olur. Elektrik olur aranızda face'e ekler. Ya da arkadaşıyla haber gönderir ve bir de bakmışsın 1 sene sonra evlisin. Hiç belli olmaz. Ben aynı bu dediğim şekilde biriyle tanıştım çünkü. Ben hep demişimdir 35 e kdr zaman var.

Canım ssenin bu konu hakkında buna benzer birkaç konun var bunu takıntı haline getirmişsin sanki bu kadar dert etme yani bende 28 yasındayım takmıyorum bile

ben 22 yaşındayım. benim bile çevremde herkes 'sen ne zaman evlencen' diye soruyolar sinir oluyorum ya.
daha okulum bitmedi. bu yıl inş mezun olup çalışmaya başlıcam. bunalr beni evlendirme peşinde. ben evlenirsem rahata mı kavuşuyolar nedir anlamadım. tabi dedikodu çıkcak ya onun peşindeler.

bizim akrabalar ggenelde 20-22 arası evlenir. kızlar okumadığı için. tabi bunlar da bana evlen diyolar şimdi.

burdan başka bi yere gitcem inş bi daha da gelmeyi düşünmüyorum. ta ki evlenene kadar. dinimizde akrabalarınızla ilişkileri kesmeyin diye bi ayet var ama psikolojim bozuluyo bunların arasında. gelmicem, evlenirsem gelirim.

benim daha 2 yıl için planlarım var. bu süre içerisinde bi sevgilim olursa 2 yıla kadar beklemesi lazım zaten. nedir bu acele anlamıyorum. evlilik dışında bi insanın hayalleri olamaz mı?

Çevre faktörü o kadar önemli ki.. Bazı yörelerde evlilik yaşı 15-20, bazılarında 20-25, bazılarında oo gidiyo işte..

Ama bak yaşıtların evlendi hadi sende evlen imaları nedir anlamıyorum..

Bide herşey kader, kısmet Allah ne zaman, kiminle evlenileceğini yazmış zaten bunu değiştirmenin imkanı yok ki..

Hem bu çevreden evlen diye baskı yapanların hiç mi kız evlatları yok.. Yada bu imaları yaparken hiç mi utanmazlar..

Önemli olan kaç yaşında evlendiğin değil, evlendikten sonra nasıl olduğun... Düğün bi günlük olur biter ama Ya sonra?

Annem hep allah geçim dirlik versinde gerisi boş der... Benim bi arkadaşım 28 yaşında evlendi.. onunla konuştuğumuzda

yaşıtlarımın çoğu evlendi hatta ilkokula giden çocukları var derdi.. Ama ben pişman değilim onlardan sonra evlendiğime.. Çünkü

hayatımı yaşadım, öğrendim, flörtlerimde oldu ama sonunda en doğru insanı buldum dedi... Öyle güzel bi düğünü oldu ki dillere

destan .. Hani nerde şimdi ona bak yaşıtların çoluk çocuğa karıştı die laf edenler.. Oda misler gibi kurdu yuvasını ve çokta mutlu...

Bu alın yazısı değişmez...

ben 22 yaşındayım. benim bile çevremde herkes 'sen ne zaman evlencen' diye soruyolar sinir oluyorum ya.
daha okulum bitmedi. bu yıl inş mezun olup çalışmaya başlıcam. bunalr beni evlendirme peşinde. ben evlenirsem rahata mı kavuşuyolar nedir anlamadım. tabi dedikodu çıkcak ya onun peşindeler.

bizim akrabalar ggenelde 20-22 arası evlenir. kızlar okumadığı için. tabi bunlar da bana evlen diyolar şimdi.

burdan başka bi yere gitcem inş bi daha da gelmeyi düşünmüyorum. ta ki evlenene kadar. dinimizde akrabalarınızla ilişkileri kesmeyin diye bi ayet var ama psikolojim bozuluyo bunların arasında. gelmicem, evlenirsem gelirim.

benim daha 2 yıl için planlarım var. bu süre içerisinde bi sevgilim olursa 2 yıla kadar beklemesi lazım zaten. nedir bu acele anlamıyorum. evlilik dışında bi insanın hayalleri olamaz mı?

Onlarda epey bi abartmış yalnız 22 nedir ya :)

Ben 26 yaşındayım.çoğu arkadaşım evli ve çocuklu.öyleki mahallede bile tek kız kaldım:D bende bu duruma çok üzülüyordum ki artık üzülmeyi bıraktım. daha yeni oluyor 2 hafta kadar önce bir rüya gördüm.rüyamda uzaya çıkmıştım ve gökyüzünde "ALY" harflerinin yazılı olduğunu gördüm.yanımda birileri var.. hayretle diyorumkii "aaaa şuraya bakın Allahın ismi 'ALİYY" yazıyor gökyüzünde ne kadar güzel" diyorum ve çok etkileniyorum rüyamda. Ve YA ALİYY(C.C) isminin anlamı ve faziletlerine baktım. Bu ismi okuyanın kısmeti açılır yazıyor. Rabbimden benim için bir anahtar olarak verdiğini düşünüyorum. O günden beri okuyorum ve Allahın izniylede sonuç alacağıma inanıyorum. İçim daha rahat ve üzülmeyi bıraktım gerçekten.

Son düzenleme:

Canım sen onlara aldırma okulun bitsin kariyer yap güzel bir iş bul yerini sağlamlaştır daha öğrenciliğin sorumluluğunu at üzerinden gez toz ne evlenmesi daha 22 yaşında ya , onlar eskidendi. Boşver sen onları banada diyorlar hiç aldırmıyorum yani. Evlenenlerde en iyisini yapıyorsun evlenme diyor :52:

Canım sen onlara aldırma okulun bitsin kariyer yap güzel bir iş bul yerini sağlamlaştır daha öğrenciliğin sorumluluğunu at üzerinden gez toz ne evlenmesi daha 22 yaşında ya , onlar eskidendi. Boşver sen onları banada diyorlar hiç aldırmıyorum yani. Evlenenlerde en iyisini yapıyorsun evlenme diyor :52:

ben aynı fikirde değilim. çünkü kariyer yapan bayanlar hayt şartlarına göre eş seçemiyor. fırarın farkan taliplerin iyiyken seçim yapabiliyorken vede yaşın gençken doğru insanı seçmeye çalış. 30 undan sonra eş seçme şansın azalıyor. 20 yaşlarda 20 kısmet kapını çalarken 30 yaşlarda 3 kişi dengin olabiliyor. yaşın geçtikçe eş seçme lüksün hem azalıyor hem de sen seçiyorsun.
yada sçim yapacaksın evliliği değil çalışıp çok para kazanayım diyorsan evliliğini ertele . hayat seçim şansı sunuyor sana çok düşün hata yapma derim. kısmetlerini değerlendir. sonra pişman olma.

evlilik nikah tarihi meselesi bana inandırıcı gelmiyor. hayat yolunda ilerlerken virden fazla yol çıkıyor karşına sen hangi yoldan gidersen o yol seni ya güzel bir evliliğe yada bambaşka bir hayata götürüyor.

ailen arkadaşların hayatın ve yaptığın birçok seçim seni ömür boyu etkiliyor. adım atarken doğru adım atmak lazım. kader beklenmiyor sen seçiyorsun.

o yüzden 22 yaş çok güzel bir yaş eğer gönlünün ısındığı biri olursa ben kaçırma derim. çünkü 30 yaşını geçmiş hiç bir erkğe artık güvenilmiyor. düzgün doğru erkeği bulmak istiyorsun şimdiden seçimini yap derim
...

Doğru bir gözlem yapmışsınız fakat tamamının öyle olabileceği konusunda yanılıyorsunuz biraz.Mesela ben ,otuz yaşıma gireceğim, geriye dönüp baktığımda aklımın kaldığı, derin iz bırakan, gelecekte evliliğmi etkileyebilecek bi şey yok çok şükür, iyiki de olmamış diyorum, Allah ın bildiği bir şey vardır diyorum, O na sığınıyorum.Bu yaşlarda çoğu insan artık kimseye güvenmiyor,sevemiyor,haklısnız, bense öyle bir şey yaşamadığım için içimde hep güzel duygular var,tüketmedim yani.Tek isteğim hayırlı gönlüme göre bir eşim olması onu çok mutlu etmek ve çok mutlu olmak,ama olmuyor işte.Herkes hayret içinde,bir bakan bir daha bakar bana, senin gibi bir kız neden evlenmedi diye, ama o kadar yalnızım ki, hiç çevrem yok, arkadaşlarım evlenince altı ayda bir aramaya başladılar, artık ben görüşmüyorum onlarla, çok şükür huyum suyumda iyidir, herkes parmakla gösterir.Ama sözün bittiği noktayı siz çok güzel yazmışsınız, kaderde varsa gelir çin den yemenden, kaderde yoksa ne gelir elden..Siz de geçmişi düşünmeyin, hayatınızın aşkı eşiniz olacakmış gibi kabullenin,adayları tanımadan elemeyin, karşısına benim gibi hiç aday çıkmayanları,yapayalnız olanları düşünün, onlara şans vermeyi deneyin, kimse mükemmel değildir.

Kısmetten öte köy yok demişler, yalnız hissetmeyin kendinizi, biz varız, gelin konuşalım dertleşelim arkadaşlık edelim burada :38:

benim hakkımda yazdıklarınızı okudum ve iki tarafa da hak verdm aslında.
şimdi evlenenlere bakıyorum. hepsi okul okumamış kızlar. 2-3 yıl evde oturmuşlar daha sonra da ne yapsınalr evlenelim demişler.
ama ben daha evde oturmak nedir, paramı okul dışında bi yere harcamak nedir bilmiyorum. bunları yaşamak istiyorum.

bunların dışında 25 yaşını geçince doğru düzgün bi erkek bulmak çok zor onu da biliyorum. ama 25 yaşını geçmemiş bi erkek de hayatı bilmiyo çocuk gibi geliyo bana. evlenirsem 30 yaş üstü biriyle evlenirim zaten :) o yüzden sorun olcağın ısanmam ne derlerse desinler benim 25e kadar beklemem lazım. hem bedenen hem ruhen hem de sosyal yönden bunu kendime gerekli görüyorum. kendimi en iyi tanıyan da ben olduğuma göre başkasının fikirleriyle hareket etmek bana doğru gelmiyo. bildiğimi yapcam ben :)

ayrıca yaş ilerledikçe seçici olur insanlar demişsiniz. ben de hiç öyle olmadı. 20 li yaşların başında hep üniversite mezunu, yüksek maaşlı işi olan, yakışıklı birini isterdim :D
şimdi ise daha mantıklı düşünüyorum. bu tür maddi şeylere hiç bakmıyorum. önemli olanın insanın karakteri olduğunu anladım.

ayrıca yaş ilerledikçe seçici olur insanlar demişsiniz. ben de hiç öyle olmadı. 20 li yaşların başında hep üniversite mezunu, yüksek maaşlı işi olan, yakışıklı birini isterdim :D
şimdi ise daha mantıklı düşünüyorum. bu tür maddi şeylere hiç bakmıyorum. önemli olanın insanın karakteri olduğunu anladım.

Şu an çalışıyor musun bir işin var mı bilmiyorum.

İyi bir eğitimin ve İyi bir işin varsa Türkiye şartlarında baya iyi bir maaş alıyorsan artık bu senin için vazgeçilmez bir kriter oluyor. Kendinden daha az maaşlı birini alternatif olarak göremiyorsun. Bir de yaş 30 lara yaklaşınca iş iyice zorlaşıyor.

Bir de senin beklentin haliyle yüksek olunca zor beğeniyorsun senin beğendiğin gibi kişiler de zor beğeniyor.

Kısmet konusuna gelince ben de insanların kısmetini kendisinin yaratacağını düşünüyorum. Çok akıllı olmak ve çok beklenti içine girmeden acaba daha iyisi var mıdır demeden evlenmek lazım.

Tamam evli olup keşke başkasıyla evlenseydim diyenler de var ama hiç evlenememek en kötüsü.Herkes dengini bulacak diye bir kural yok.

seviyorum mesleğimi ama memur maaşı çok fazla değil. bu maaştan az alan biriyle de evlenmem tabi :) bu açıdan seçiciyim doğru ama ev araba peşinde değilim. çalışmayı sevsin istiyorum sadece. tembel bi insanla kim evlenmek ister ki?

önemli olan evlenmek değil.önemli olan hayatının insanıyla evlenebilmek.ben de 5 aylık evliyim.evlilik göründüğü kadar kolay değil.eşinle uyumlu olman lazım.bence acele etme.elbet evlenirsin.bunu dert edip de ilk gelen kişiyi de kendine eş kabul etme.hem evde kalmak da ne demek..etrafındakilere çok seveceğim biri olursa düşünürüm yoksa düşünmüyorum de olur biter...

inş gönlünüze göre bulursunuz.ben 32 yasımda evlendim.daha da yeni evliyiz.daha öncesinde bi nişandan ayrıldım.çok şükür eşimle aramızda prob yok.ama gec evlendiğim için cocuk için acele ediyorum yasım gecmesin diye.gec evlenmenin en büyük dezavantajı bu bence.allah kadrinizi kıymetinizi bilenler, cıkarsın inş..

Erkekler için de durum benzer. Son 1-2 yılda 35-40 yaş arası 3 erkek yakınımız/ahbabımız evlendi. Ve hızlı hızlı evlendiler öyle uzun uzun flörtle değil. Yani demem o ki mutlaka kısmetinizde birileri var ama denk gelemiyorsunuz demek. En önemli sorun yine çevreye geliyor sanırım. Farklı birileriyle karşılaşmanız için farklı yerlerde bulunmanız farklı çevreler edinmeniz gerek. Bu arada 28 yaş evde kalma yaşıysa ohoooo :O Gayet güzel bir yaş, doğurganlık riske girmeden evvele kadar yolu var.

Bence evlilik için ne acele etmeli, ne geç kalınmalı. Aşkın ne zaman geleceği belli değildir ama sahip olduğunuz erkek çalışmaktan gocunmamalı, eve para getirmekten çok, mutluluk getirebilmeli. Huzur paradan daha önemlidir ve geçindirecek para olduktan sonra daha fazlasına ne lüzum var. Erkeğiniz sadakat, sevgi ve değerden oldukça fazla sunmalı. Evlilik kolay değildir tahminimce para değil herşey. Milyarlık dublexlerde suratı 5 karış insanlardan olacağına gecekonduda ağzın kulaklarına varsın. En önemlisi bu. Ha bide kaynanadan uzak bir yer, ana sözü dinleyen bebeklerden uzak durmalı. :)

ben cok sıkıldım bu duurmdan herkezın sevgılısı esı var cocugu var ben böle tek basıma baskalrına özenıyorum. kısmetim neden benı bulmuyor..28 yasımdayım benden kzuukler cocuk sahıbı artık erkez evde kalmıs gözyüyle bakıyıor.çeyızlerım eskıdı ama yok kımse bırı vardı hayatımda 1 senedır ayrız benı bıraktı gıttı..sımdıde kımse cıkmıyor karsıma benmı olumssuzum bılmıorum arakadaslar ama ıstıyorum yuvam olsun esım olsun cok ıstıyorum...
inşallah olur ama bunu bir takıntı haline getirme 30 yaşında evlendim 31 yaşında anne oldum henüz 20 gün oldu bebeğim doğalı yani hiç bir şeyin sonu değil daha 28 yaşındasın güldürme beni ne evde kalması

benim hakkımda yazdıklarınızı okudum ve iki tarafa da hak verdm aslında.
şimdi evlenenlere bakıyorum. hepsi okul okumamış kızlar. 2-3 yıl evde oturmuşlar daha sonra da ne yapsınalr evlenelim demişler.
ama ben daha evde oturmak nedir, paramı okul dışında bi yere harcamak nedir bilmiyorum. bunları yaşamak istiyorum.

bunların dışında 25 yaşını geçince doğru düzgün bi erkek bulmak çok zor onu da biliyorum. ama 25 yaşını geçmemiş bi erkek de hayatı bilmiyo çocuk gibi geliyo bana. evlenirsem 30 yaş üstü biriyle evlenirim zaten :) o yüzden sorun olcağın ısanmam ne derlerse desinler benim 25e kadar beklemem lazım. hem bedenen hem ruhen hem de sosyal yönden bunu kendime gerekli görüyorum. kendimi en iyi tanıyan da ben olduğuma göre başkasının fikirleriyle hareket etmek bana doğru gelmiyo. bildiğimi yapcam ben :)

yaşam insanlara çok şeyi tecrübe ettiriyor. sen kendi bildiğini yapacaksın. ama bende aynı senin gibi düşünürdüm. aklımda hep bell bir kalıp vardı. kısmetlerimi istemedim. olmaz dedim. aklım hiçbirinde kalmadı içime sinen evlenmeliyim dediğim kısmetim olmadı çok şükür.

ama şunu öğrendim 30 a merdiven dayamış bir erkek geçmişte aşık olduğu bir kadını asla unutmuyor. karakter meselesi ama yaşı 30 larda bir erkeğe güvenmek gerçekten çok zor.

hayat seçimlerden ibaret hayatı ertelersin yo çok mutlu olursun. yada çok pişman olursun. Umarım seçimlerin ilerki yaşında doğru seçimleri yapmışım diyebildiğin yönde olur.

Allah herkese hayılı yazılar yazsın.
Mutlu hayatlar nasip etsin.

Back
X