Evlenemedim ruhen çöktüm

mechulegiden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2020
90
103
43
44
Merhaba. Ben 40 yaşında şimdiye kadar hiç evlenmemiş biriyim. Psikolojim bugünlerde o kadar bozukki. Uyku dahi uyuyamıyorum. sizce bir psikiyatriye gitmelimiyim? kendimden korkuyorum. Birde evlilik siteleri var oralar sizce güvenli mi? Oradanda korkuyorum. Gerçekten ruhen çökmüş durumdayım.

İhtiyaç hissediyorsanız gidin tabiki. Odak noktanız evlilik olmasın. Sanırım pandemi yüzünden oluyor bunlar. Evlere kapandık, ruhen çökmüş durumdayız. Daha hafif atlatacağımız sıkıntılar bile dağ olup büyüyor gözümüzde. Hem umutsuz olmayın. Nasip bu işler.

Şuralara yaza yaza bitmedi gerçekten
İnsanın hayatına sevdiği biri girer onunla olmak için evlenir
Evliliğin mantığı budur bence
Evlenecek biri olmadıysa şimdiye kadar da normalde ne yapıyorsak onu yapmaya devam ederiz
Bunu beceremedim gibi görüp kendinize eziyet etmeyin boşuna

Psikolojik olarak kendinizi iyi hissetmiyorsanız yardım her zaman alın. Evliliğe dair bakış açınız da değişir böylece kendinizi boşa üzmeyi bırakırsınız.

Evlilik siteleri 👎

Merhaba. Ben 40 yaşında şimdiye kadar hiç evlenmemiş biriyim. Psikolojim bugünlerde o kadar bozukki. Uyku dahi uyuyamıyorum. sizce bir psikiyatriye gitmelimiyim? kendimden korkuyorum. Birde evlilik siteleri var oralar sizce güvenli mi? Oradanda korkuyorum. Gerçekten ruhen çökmüş durumdayım.
Belki bana kızacaksınız ama burada evlilerin attığı postları hiç okumuyor musunuz? Evli ama mutsuz ne kadar insan var. Çoğu insan evliliğe bir zorunluluk olarak baktığı için, evlenmek için evleniyor. Sonra da olanlar ortada... Elbette çok iyi evlilikler de var. Ama sadece bakış açınızı sorgulayın diye söylüyorum. Evlilik marifet ya da bizi hayata bağlayan olmazsa olmaz değil. Evlenmemek sizi bu kadar dibe çekmişse, bunun altında başka sorunlar olabilir. Ondan dolayı psikolojik destek almanızı ve evlilik sitelerinden uzak durmanızı öneririm.

Evlilik sitesi düşünüyorsunuz diye yazıyorum. Yanlış anlamayın sakın. Eşimin 44 yaşında hiç evlenmemiş evlenmek isteyen bir kuzeni var onla tanışın bi isterseniz 🤭

Cok garip yaa etrafımda erkek-kiz cok kişi bu evlenememekten sıkıntı da.Herkes birini arıyorsa neden bulusamiyorlar anlayamadim...
Kafaya takmayin sizde.Çok secici olmazsaniz bence karsiniza biri çıkar

Evlilik sitesi düşünüyorsunuz diye yazıyorum. Yanlış anlamayın sakın. Eşimin 44 yaşında hiç evlenmemiş evlenmek isteyen bir kuzeni var onla tanışın bi isterseniz 🤭
Şimdi kk dan cekecegin var yansın sen😂Gelirler birazdan ben ayak seslerini duyar gibi oldum :ıslık::ıslık:

Sizi bu kadar çökerttiği için toplum baskısı yaşadığınızı düşünüyorum. Yalnız ne kadar güzel ki sizi yıprattığının farkındasınız ve destek almayı düşünüyorsunuz. Elbette o desteği alın. Hiçbirimiz burada size profesyonel destek olamayız.

evlilik sitelerini hiç denemeyin derim. İnsan tanıdığı kişilere bile güvenemezken bu tür sitelerden karşınıza çıkacak birine nasıl güveneceksiniz? Etraf dolandırıcı, manyak ve katil ruhlu dolu. O sitelerden uzak durun.

İki evlilik yapmış birisi olarak söylüyorum evlilikte ruhu yıpratan bir şey. Evliliğe çok anlam yüklemeyin yani. Özellikle ikinci evliliğimi sevdiğim anlaştığım birisiyle yaptım ama şimdi de başka sıkıntılar var. Yani inşallah evlenirsiniz ama evlilikle ilgili yüksek beklentiler taşımayın. Sonrası hayal kırıklığı oluyor.

Evli olana "ahh takma kafana" demek kolay. Bende takardim sanirim. Heleki etrafimda herkes evlenmisse. Ama cevremde bunu fark ettim: bazi kadinlar yasim geciyor diye evleniyorlar, ama onlarin arasinda mutsuz olani cok. Önemli olan gercekten sevip, sayilip evlenmek. Sahsen esimi bir arkadaslik sitesinden taniyip evlendim. Onun icin ahh Internet den tanismak tüh kaka diyemem, ama riskleri de cok. Yani cok secici davranmak lazim. Ortada evli olup öyle sitelerde olanlar da cok. Psikolojik destegi de alin. Bazen insan ayni konu üzerinde dönüp dursa farkli bakis acilara ihtiyac duyar. Bende ara sira acaba tekrar bir terapiste gitsem mi diye düsünüyorum. Cünkü hala kendimi cok sorguluyorum.

KK iyice izdivaç programına döndü :KK70:

Şuralara yaza yaza bitmedi gerçekten
İnsanın hayatına sevdiği biri girer onunla olmak için evlenir
Evliliğin mantığı budur bence
Evlenecek biri olmadıysa şimdiye kadar da normalde ne yapıyorsak onu yapmaya devam ederiz
Bunu beceremedim gibi görüp kendinize eziyet etmeyin boşuna

Psikolojik olarak kendinizi iyi hissetmiyorsanız yardım her zaman alın. Evliliğe dair bakış açınız da değişir böylece kendinizi boşa üzmeyi bırakırsınız.

Evlilik siteleri 👎

Bu tarz konularda hep evlenmek zorunda mısın evlenmek için evlenilmez diyenler oluyor onlara da hak veriyorum kesinlikle haksız değiller. Ancak bu konuda size de hak veriyorum çünkü madalyonun bir de öbür yüzü var. Toplum her zaman evli olanı birey olarak görürken, evlenmeyeni 50 yaşına da gelse birey olarak görmemeye çok meyilli. İnsanlar evlenmeyene sürekli ee yok mu biri diye diye kişiyi hayattan geri kaldım psikolojisine sokuyorlar. Ha ayrıca en önemli problemlerden biri de bir süre sonra arkadaş bulamıyo insan. Evlenen arkadaşlarla yaşam tarzı değiştiğinden eskisi kadar sık görüşülmüyo, etkinliğe falan gidemiyosun. Yeni arkadaş edineyim desen hepsi evli ve maalesef oturunca çocuklardan başka konu dönmüyo ortamda. Bekara daral geliyo tabi bu sırada. Anladığım kadarıyla da 20-30 bandında evlenenler böyle bi duruma düşmedikleri için buraya konu açıp bekarım diye üzülenlerle pek empati yapamıyo. Çünkü dısardan bakınca basit bi eş bulma gibi duruyo ama maalesef toplumsal boyutu fazlasıyla var evli veya bekar olmanın. Ama şöyle de bi durum var, bi konuya ne kadar kafayı takıp ona odaklı yaşarsa insan, kendine yazık ediyo ve olmuyo da o istenen şey. Ama ne zaman beklemeyi, odaklanmayı bıraksanız bi bakmışsınız oluvermiş. Mesela benim bir hocam vardı ilk evliliğini 52 yaşında yaptı. Tabiki başka problemleriniz varsa destek alın mutlaka. Ama evlilik konusunda biraz odağınızı değiştirin. Kafanızda sürekli bu hedef olmasın, başka şeylerle meşgul olmaya çalışın bence. Bi bakmışsınız oluvermiş o da hiç beklemediğiniz bi anda.

Hepinize fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Bende şimdiye kadar hiç böyle bir duygu yoktu yani evlenemedim evlenemiyeceğim korkusu yoktu mutluydum. Kendimden kötü durumdakileri düşünürdüm hep. Hastalıklarla mücadele edenler, yakınlarını kaybedenler, engelliler. Misal koronavirüs bile okadar çok aileyi etkiledi ki. İzmir depremi vs vs. Ama bir arkadaş yukarıda yazmış insanlar sevmek sevilmek ister ve bir çocuk ister çoğu insan. düşündüm yaş 40 dedim sonra. Kendimden küçüklerin evlendiğini duydukça üzülmeye başladım. Esasen benim gibi insanlarda çok çevremde. psikolojimin bozulma nedeni ailem özellikle annem. Kesinlikle baskı yok kısmetse evlenir değilse böyle yaşar gideriz diyor hep. Ama içten içe üzüldüğünü hissettim çünkü herkes evladının mürvetini görmek ister. Geleceğe dair umutsuzluk, yılların su gibi geçmesi, hayat çok acımasızmış. Bu duygularla baş etmeye çalışıyorum. Beni kuzeniyle tanıştırmak isteyen biri var. mesele o zaten internete güvenememek, korkmak. zaten çoğu kişide o sitelerden uzak dur demiş. Bilmiyorum çok kötüyüm inşallah toparlarım

Back
X