Bu tarz konularda hep evlenmek zorunda mısın evlenmek için evlenilmez diyenler oluyor onlara da hak veriyorum kesinlikle haksız değiller. Ancak bu konuda size de hak veriyorum çünkü madalyonun bir de öbür yüzü var. Toplum her zaman evli olanı birey olarak görürken, evlenmeyeni 50 yaşına da gelse birey olarak görmemeye çok meyilli. İnsanlar evlenmeyene sürekli ee yok mu biri diye diye kişiyi hayattan geri kaldım psikolojisine sokuyorlar. Ha ayrıca en önemli problemlerden biri de bir süre sonra arkadaş bulamıyo insan. Evlenen arkadaşlarla yaşam tarzı değiştiğinden eskisi kadar sık görüşülmüyo, etkinliğe falan gidemiyosun. Yeni arkadaş edineyim desen hepsi evli ve maalesef oturunca çocuklardan başka konu dönmüyo ortamda. Bekara daral geliyo tabi bu sırada. Anladığım kadarıyla da 20-30 bandında evlenenler böyle bi duruma düşmedikleri için buraya konu açıp bekarım diye üzülenlerle pek empati yapamıyo. Çünkü dısardan bakınca basit bi eş bulma gibi duruyo ama maalesef toplumsal boyutu fazlasıyla var evli veya bekar olmanın. Ama şöyle de bi durum var, bi konuya ne kadar kafayı takıp ona odaklı yaşarsa insan, kendine yazık ediyo ve olmuyo da o istenen şey. Ama ne zaman beklemeyi, odaklanmayı bıraksanız bi bakmışsınız oluvermiş. Mesela benim bir hocam vardı ilk evliliğini 52 yaşında yaptı. Tabiki başka problemleriniz varsa destek alın mutlaka. Ama evlilik konusunda biraz odağınızı değiştirin. Kafanızda sürekli bu hedef olmasın, başka şeylerle meşgul olmaya çalışın bence. Bi bakmışsınız oluvermiş o da hiç beklemediğiniz bi anda.