Evlenememe Sorunu

lamia34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2009
1.243
52
158
42
Kızlar şu mübarek günde canım çok sıkkın. Yaşım 27 ama hala evlenemedim üstelik hala aday da yok. Öğretmenim çok şükür kendime yetyorum. İşimi seviyorum öyle aman aman sorunum da yok tek derdim evlenememek.Üstelik unutamadığım çok sevdğim biri var. Onunla tamamen bitti. Mezhep farkı sorunumuz vardı. Anlaşamıyordukta o da beni terk etti. Ondan sonra çok kişiyle görüştüm ama olmuyor ya. Nerde arızalı var beni buluyor. Mesela son göüştüğüm kişi çok cimriydi. Cimri bir adamlada ömür geçmez ki. kafamçokkarıştı

Bazen hayata çok geç kaldığımı düşnüyorum.Arkadaşlarımın hemen hepsi evlendi ve ç ocukları oldu.Şu an tatildeyim. Çok isterdim eşim olsun beraber tatil yapalım. Ama ne bileyim nasip mi değil bana anlayamadım :2:

Bence hayırlısı bu ki böyle oldu diye düşün..
Geç olsun güç olmasın diye bir söz var..
erken evlenince ne oluyor ki..!!!
inş allah karsına istediğin gibi birini cıkarır..

benim halam var aynı senin yasında bekar..
isteyen cok ama onun hiç acelesi yok..
severek sevilerek evlenmek istiyor..
ve halen bekliyor..
bence de beklemeye devam etsin..
sevmediğin bir insanla ömür geçmez çünki..
Allah tüm isteyenlerin gönlüne göre versin..

Hayatı 2 kişilik yaşamak, paylaşmak tabi ki güzel birşey.
Bir o kadar da zor.
Yaşınız öyle büyükte değil.
Hem ayrıca büyükte olsa, illa evlilik olması gerekmiyor.
Yeter ki hayırlı şekilde, istediğiniz gibi, mutlu olabileceğiniz biriyle olsun.
Yoksa o çok güzel olan evlilik, insana zehir oluyor.
O yüzden 40 yaşınızda da olsanız, doğru kişi önemli.
Hatta o doğru kişi hiç çıkmayacaksa insanın karşısına insan ömür boyu da evlenmesin bence.
O yüzden sıkmayın canınızı, zamanı gelince doğru kişiyle umarım yaşanır.
Şuan sizi anlıyorum, bu da insanca bir gereksinim, sevme ve sevilme ihtiyacı.
Allah hayırlı ve gönlünüze göre versin inş.

naz20 ben de halan gibi düşünüyodum(ki halada öyle düşünüyorum) ama aşık olöduğum adamlada evlenemeyince sevmekten yana umudumu yitrdim. Şimdi dyorum ki en azından içimi ısıtan beni anlayan benim de onu anlayacağım biri olsun. İçime sinmeeyen biriyle zaten evlilik düşünmem. Ama olmuyor işte
Tiryandafila haklısın aslında şart değil evlenmek ama istyorum eşim olsun çocuklarım olsun. Elebette sevmedğim kişiyle mutsuz olmaktansa bekar kalmak daha iyidir. İyi dileklerin için teşekkürler

Umutsuz olmamalısın.. Benimde yaşım 26 ve bekarım..
Senin gibi unutamadığım sevgilim vardı yıllarca döner diye bi umutla bekledim ama olmadı
Birsürü kişiliksiz erkek müsvetteleriyle muhattap oldum arkadaş ortamlarında filan ve iyice umudumu kaybetmiştim..
Taaaki sevgilimle hiç ummadığım bi zamanda karşılaşana kadar..
Herşeyin Başı kısmet.. Hayırlısıysa seni bulacaktır zaten bence sıkıntı yapmamalısın..

sorun olarak görmeyen benim gibi çok az kişi var sanırım bunu. yani neden kafaya takıyosunuz anlamıyorum.. bi kadın kendine yetebiliyosa -ki aynen öyle demişsiniz- neden evlenememekten bu kadar korkar ki?

Aslında halam adına söylemek gerekirse yası 27 olmus artık bu kadar beklediği için her anlamda en iyi secimi yapmak istiyor..
ince eleyip sık dokumak istiyor..
bu da zaman kaybettiriyor tabiki..
fazla mükemmeliyetçi oldugu için malesef zor oluyor istediği insanı bulmak..
tabiki senin de duyguların cok insancıl..
hayatını tek basına yasamak ne kadar anlamlı olur dimi!
inş seninde, halamın ve tüm isteyenlerin allah gönlüne göre versin

Olmuyor diyip umutsuzluğa kapılmak için çok erken değil mi?
Yaşamak istedikleriniz ve beklentileriniz gayet normal.
Kimse size bunlar nasıl beklentiler diyemez.
Yalnız bu tamamen kısmet işi.
Hiç ummadığınız zamanda öyle biryerde yüreğinizi yerinden oynatacak biri çıkar ki karşınıza,
pat diye evlenmişsiniz. Ama zamanı vardır.
İnsan sanki geçmişte yaşadıklarından dolayı, bir daha böyle birşey yaşayamayacağını sanıyor.
Karşısına birileri çıkıyor ama hep hüsranla sonuçlanıyor, yüreği istemiyor insanın.
Ama işte vakti ve doğru kişi gelmemiş demektir.
Gelince, herşey yolunu bulup gidiyor.

kkdan birine benzettim sorununuzu. aynı yaşlardaydı sizle.
oda aynı dertten muzdaripti.
eve 'di galiba... sonra bir kaç nickte almıştı. pippi falan..
evleniyordu o..

neyse umarım o evlenmiştir. aynı sizin gibiydi...
hatta adam giyimine karışıyordu falan. oda öğretmendi.
neyse,insanların yaşadıkları ve sorunları çok benziyor demek
yaş daha genç ümidinizi kesmeyin. çıkacaktır mutlaka biri karşınıza.

Son düzenleyen: Moderatör:
lamia 34 üzülmemelisin bence ki yaşın cok değil ki çoğu insan 30 yaşına kadar evlenmeyi düsünmüyor en azından benm arkadaşlarım..hayat karsına elbet birilerini cıkaracaktr..önemli olan doğru kişiyi bulabilmek bırak geç olsun da güç olmasın kötü biri olmasından hiç olmaması daha iyidir bence..umarım allah gönlün göre verirr

Gunicen daırsı başıma inş:)
December sorun yapmamak güzel tabi ki. Ama her kadının iç inde vardır mutlaka evlenip ç ocuk yapmak. Benim tüm arkadaşlarım derdi sen kolay evlenmezsin diye. Yani ö yle evlenme meraklısı değildim hiç gelinlik hayalim olmadı mesela. Ama artık evlenmek istiyorum
Naz20 haklısın yaş geçtikçe daha mantıklı bakıyrsun. sağol iyi dil eklerin için

ben 21 yaşındayım benimde arkadaşlarımın çoğu evlidir hatta çoğunun çocuğu bile var
hatta bazen bende gülerek diyorum hepsi evlendi ben evde kaldım diye kaydirigubbakcemile3 halbuki daha çok yolun başındayken ... arkadaşlarına bakma sen evlenenlerin başı göğemi ermiş
çoğu arkadaşım bana geç evlen 30 u bulsun evlilik kolay değil diyo
kısmet bu işler belli olmaz biriyle tanışırsın düzgün birisi olursa 7-8 ay içinde bi bakmışsın evlenivermişisin olumsuz düşünme hep
erken evlenip boşananda çok

içinde çokça sevgi barındıran insanlar vardır,ama bunu karşılarındakine sunmak isterler..kendine yetmek yetememek olayı değil bu bence..ne olursa olsun sabah biriyle uyanmak herşeyden öte bir mutluluktur,yada sevdiği adama güzel bir sofra hazırlamak,aranılmak,konuşmak...vs...heleki zamanla arkadaşlarınız bir bir evlenip giderken,biriyle konuşma ihtiyacaı hissederken siz arkadaşınız ,dostunuz neyse artık evi gereği işi yada sorunları varsa....bişiyler gitti gidiyor oluyor o zaman...başaran arkadaşları tebrik ediyorum gerçekten,ama işte herkes bir değil kii yaaa....

lamiacım;bak sen ben gibi bir arkadaşım var-dı...dı diyroum 10 gün öncesine kadar bu böyleydi...2004 yılında birlikte mezun olduk o da öğretmen adayı fakat bir türlü olmadı,atanamdı..bende de büyük 30 yaşında..fakat geçenlerde biriyle tanıştırılmış ve bende kayıtsız kalamadım diyor..o gün bugündür de görüşüyorlar ve adam herşey çok çabuk bi şekilde olsun demiş,niyetleri ciddii...yüreğine su serpmez biliyorum ama gidenin ardından çok bakıp durma,gelsede eskisi gibi olmuyor...hayatının herşeyi yolunda bir tek eşim yok diyorsan biraz daha bekle be güzelimm...bir kaç şeyle uğraşmak daha zor ve yorucuu..

30 yaşında evlendim 32 yaşında anne oldum.
sadece anne olmak için geciktiğimi düşünüyorum.keşke bu mutluluğu daha erken yaşasaymışım.
çok güzel devam eden bir evliliğim var ama hiçbir zaman evlilik için geç kaldığımı düşünmedim.
çalıştım, özgürce yedim, gezdim tozdum, herşeyden hevesimi alınca 30 yaşımda evlendim. bence üzülmeni gerektirecek birşey yok.

Bu kadar beklediği için demişsin de, ne kadar beklemiş ki? Hani ilkokulu bitirip 11 yaşından beri beklemişse birşey diyemem ama üniversite bitirip bir iki sene çalıştın mı zaten yaş 25 olmuş oluyor. Konu sahibi arkadaş, gören de 40 oldun da evlenemedin sanacak kaydirigubbakcemile3 Bence evlenememek değil de senin sorunun duygusal yalnızlık olmalı. Yani birlikte bir sevgiyi paylaşacak birinin olmaması. Oyle birisi olsa yanında, eminim çok mutlu geçer zamanın, evlenemedim diye de dert edinmezsin. o Yüzden, seninle benzer durumda olan arkadaşlarıma da tavsiyem, insanlarla ilişki ihtimaliniz olduğunda bununla evlenilir mi diye başlamayın, bununla iyi vakit geçirilir mi diye başlayın ki, belki de vakit geçirdikçe çok seveceksiniz, kendinizi evlilik yolunda buluvereceksiniz.

Benimde aynı sorunum var canım. üstelik benim yaşım çok ...yakın tarihte 34 olacak. Bazen düşünürüm nerde eksiğim vardı diye, ne adam akıllı sevgili hayatım oldu, nede adam akıllı sevdim. Dış görünüşüm yaşımdan çok genç olsada çevrem hep güzel olduğumu söylese de işte olmayınca olmuyor canım ya...

27 yaş çok değil ki. Bunları düşünmek ve hissetmek için erken daha. Ben eşimle tanıştığımda 29 yaşındaydım. İyi ki de daha erken çıkmamış karşıma bu kadar bilemezdim kıymetini herhalde daha ufak yaşlarda. En güzel sürprizler en beklenmeyen anlarda çalıyor kapıyı. Beklemeyin, o gelir. Sevgiler.

Bence sosyal ortamınızı değiştin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…