evlenemiyorum

İkinci seçenek - Bankadan uzun vadeli kredi çekeceksiniz. Tüm masrafları kredi ile karşılayacaksınız. Ödemeleri de mümkün olduğunca düşük tutacaksınız (tabii bu durumda daha fazla faiz ödeyeceksiniz).
En uzun ihtiyaç kredisi vadesi 36 ay. 50 bin çekseler ellerindeki 20 binle de ucu ucuna bir ev düzüp evlenirler onun da geri ödemesi 2000 lira olur. 2000 kira 2000 kredi 1500 faturalar 5500 lira gitti aylık. Maaş 7 bin olsun diyelim 1500 liraya ne yiyip içecekler? Konu sahibi çalışmadan çok zor.

İki seçenek görüyorum ben sizin durumunuz için:

Birinci seçenek - Siz çalışmaya başlayana kadar evliliği erteleyeceksiniz. Eve iki maaş girince hem eşya borcu hem geçim olur.

İkinci seçenek - Bankadan uzun vadeli kredi çekeceksiniz. Tüm masrafları kredi ile karşılayacaksınız. Ödemeleri de mümkün olduğunca düşük tutacaksınız (tabii bu durumda daha fazla faiz ödeyeceksiniz).
Ben de aynen birinci seçenekteki gibi düşünüyorum, bir yandan beklemek de istemiyorum ama fikrimce başka seçenek de yok ama o beklemeye hiç gerek olmadığını söylüyor, benim de kafam karıştı ve acaba ben mi abarttım diye sizlere danışmak istedim, ikinci seçenekse bize uygun değil
teşekkür ederim yorumunuz için

Ahahha dayı gibi dayı 😂😂
valla söylenecek çok şey var da dönüp beni bulur diye kimse hakkında diyemiyorum artık bişey :KK70: 3 senedir çalıştığım, maaşları hep gününde hatta bazen gününden de ödeyen iş yerim bu ay maaşları geciktirdi ilk kez. stres oldum ister istemez. hemen b planlarına geçti kafam otomatik olarak, burası iflas ederse ya da beni kovarsa şunu yaparım, buna başvururum diye yazmaya başladım kafamda :KK70: şu ortamda gelecek planı yapabilen gençlere diyecek laf bulamıyorum. çok iyi düşünüp taşınmak lazım. insan kendisi için bile bir yol çizmekte zorlanırken bir başkasını da geleceğine dahil edip aile kurma planı yapmak büyük cesaret. tünelin ucunda ışık görmüyorum, pazarda yarım kilo biberin 50 tl olduğunu falan görüyorum ben ahahaha

Parasiz olmaz ilk atan 27 yas cok gec degil evlendin cocuk iicn hemen olacakmi belki 30 dan sonra olacak orasi nasip ama para işi cok sıkıntı bunlar gercek.ders calisip atanip öyle birseyler yapin atanamazsaniz bile tekrar ise girip oyle evlenin sade nikah bile para yani .arti bu drvirde 5 bin tl cok az inan kira ne kdr oturacağıniz yerde fatura kışın el yakiyor 1000 1500 arasi sadece elektrik su dogalgaz tutar telefonlara interner vs vs haric en kotu 1500 olsa 2500 cok az yeme içme giyinme hastane ev eksigi vs vs bitmiyor

En uzun ihtiyaç kredisi vadesi 36 ay. 50 bin çekseler ellerindeki 20 binle de ucu ucuna bir ev düzüp evlenirler onun da geri ödemesi 2000 lira olur. 2000 kira 2000 kredi 1500 faturalar 5500 lira gitti aylık. Maaş 7 bin olsun diyelim 1500 liraya ne yiyip içecekler? Konu sahibi çalışmadan çok zor.

Evet tek maaş olduğu sürece krediyle bile zor ne yazık ki. Belki 50 bin liranın altında kredi çekilebilir. Ama bu durumda da eşyalardan kısmak zorunda kalırlar.

Doğru diyorsunuz, haklısınız ama insan yuva kurmak istiyor, hayaller kuruyor işte hemen :)
Evlendiğimde çalışmıyordum. Sözde kpss sonucuma göre atanacaktım. Sonra atanamadım. Tekrar tekrar hazırlandım olmadı. Bekarken ve anne baba evindeyken sınava çalışmakla evliyken sınava çalışmak aynı şey olmuyor. Evlenirken çalışmadığım için kendi aileme,eşime,eşimin ailesine yani herkese karşı o kadar ezildim ki. Ailem yapması gerekenleri yaptı. Ama çıkıpta ben şu eşyayı istiyorum şu ayakkabıyı alıcam gibi isteklerim olmadı. Kendi param olmadığından hiçbir şeye hakkım olmadığını düşündüm. Evlendim. Eşimin ailesi yaptıkları her şeyi tek tek yüzüme vurdular. Bu arada evlenmeyi onların aşırı ısrarı üzerine yapmıştım yoksa çalışmadan evlilik asla düşünmüyordum. Ama öyle iyi niyetli yaklaştılar ki aman kızım ne önemi var biz yaparız hiçbir şeyi sorun etme canım cicim. Sonra her şey tek tek önüme geldi. Napabilirim çalışmıyordum dediğimde ailen yapacaktı dediler. Ben bu konuda travmalıyım yani :) o yüzden her genç kıza tavsiyem evlenmeden çalışması ve birikim yapması olur.
Benim de hayallerim vardı, hepsi yüzüme tokat gibi çarptı :)

Ben de aynen birinci seçenekteki gibi düşünüyorum, bir yandan beklemek de istemiyorum ama fikrimce başka seçenek de yok ama o beklemeye hiç gerek olmadığını söylüyor, benim de kafam karıştı ve acaba ben mi abarttım diye sizlere danışmak istedim, ikinci seçenekse bize uygun değil
teşekkür ederim yorumunuz için

Ben kredi çekmek istemediğinizi görmemişim. Bu durumda beklemekten başka seçenek yok zaten. Abarttığınızı düşünmüyorum kesinlikle. Ama acaba erkek arkadaşınızın sizinle paylaşmadığı bir maddi kaynağı olabilir mi? Tamamen sallıyorum, annesi söz vermiştir mesela ben sana para vereceğim diye. Veya bir arkadaşından borç alacaktır.

aynı benim dayım. vallahi aynısı. senelerce beraber yaşadık, sormasın kimse o nasıl bi yaşam tarzı diye :KK70: bir ailenin aşırı iyi niyetli, herkesin sömürdüğü bir üyesi olur ya hani, işte o benim annemdi. gerçi yaptığı şeyin adı başka da biz iyi niyet diyelim... annemin sayesinde 30 küsür yaşına kadar çalışmadan ekmek elden su gölden yaşadı. tek fatura bile ödemedi. her konu hakkında sallardı, hayatın zerresini bilmezdi. asla dünyadan haberi yoktu, ekşi sözlükte gördüğü şeyleri bize satmaya kalkardı o derece bir insan düşün. hakikaten insan ev geçindirmiyorsa hayatı asla bilmiyor. çalışıyor olsa bile bilmiyor. ne zaman ki masrafları senden başka karşılayacak insan yok, o zaman anlıyorsun. sallayıp duruyordu yok ben işe en az 10 bin maaşla girerim, 6 ay içinde kapıya araba çekerim, birikim yapar 5 sene sonra ev alırım falan diyordu. şimdi o da evlilik arefesinde, işe başlayalı 2 ay oldu. işi yaşadığı şehirde bulamadı, taşındı kızın yanına. 5000 falan alıyor o da asgari ücret arttığı için yani. asgari 3000 olsa kimse ona 5000 vermezdi o rezil eğitim hayatı ve tembelliği ile. şimdi şeytanın pabucunu tersten görüyor. bu ülkede yaşanmaz falan diyormuş :KK70: muhtemelen kafayı sıyırıp coin'e girer, bir iki kazanınca özgüven patlaması yaşar, kredi çekip coin'e basar ve büyük batar diye düşünüyorum kendisiyle alakalı. kız tarafı düğün istiyormuş. annem uzaklaşmaya başladı, kapısını çalar da para isterler diye çekti kendini :KK70: insan ayçiçek yağı için market kavgasına şahit olunca, pazardan yarım kilosu 10 liraya biber alınca anlıyor gerçekleri.
anneniz ve sizin adınıza üzüldüm, evleneceği kişi için de :( dayınız olduğu için özür dileyerek söylüyorum ama böyle biriyle hiç giremezdim bu yola, gelin adayı süper cesaretliymiş. Üstelik düğün masrafı da olacak, onların durumu benden kötü

Artık herşey pahalı marka vs almicam zaten diyor ama Bimdeki kumtel markalı beyaz eşyalar bile ne kadardan başlıyor... bu çok büyük bi masraf
İnanın ben de öyle süper marka bişey almadım. Hepimizin evinde olan sıradan orta direk markanın orta direk buzdolabını aldım fahiş fiyata çünkü beklesem iyice artacaktı, mecburen aldım. Her dakika alabildiğimiz şeyler olmadığı için de hani biraz sağlam, servisi garantisi vs olan şeyler baktık tabi ki. İki sene sonra değiştirme lüksüm yok çünkü.

Ne yazık ki erkek arkadaşınızın 10 bin tl birikimi çok az.. ve buna güvenip nasıl evlilik hayali kuruyor şaşırdım doğrusu... demekki onunda hayatn zorluklarından haberi yok.. benim esimin bundan 1 2 yıl önce 60 70 bin birikime bile az dediği için 1 sene nişanlı gezmiştik daha çok birikim yapabilsin diye bizde 27 yaşında evlendik ama mezun olduğu gibi çalıştı ve nerdeyse sıfır sosyal hayatla sürekli biriktirdi ona rağmen 1 yıl nişanlı kaldık çünkü isin içine girince malesef hiçbirşey toz pembe olmuyor...

Onlarında geçtim evlenseniz bile borsuz mümkün değil siz çalışmadan yasayamazsınız kira olmasa olurdu belki ama kirada var mecbur çalışmanız gerekicek e çocuk istiyorsunuz çocuk varken çalışmak çok zor olsada yapabileceginize emin olmanız gerek

Evlendiğimde çalışmıyordum. Sözde kpss sonucuma göre atanacaktım. Sonra atanamadım. Tekrar tekrar hazırlandım olmadı. Bekarken ve anne baba evindeyken sınava çalışmakla evliyken sınava çalışmak aynı şey olmuyor. Evlenirken çalışmadığım için kendi aileme,eşime,eşimin ailesine yani herkese karşı o kadar ezildim ki. Ailem yapması gerekenleri yaptı. Ama çıkıpta ben şu eşyayı istiyorum şu ayakkabıyı alıcam gibi isteklerim olmadı. Kendi param olmadığından hiçbir şeye hakkım olmadığını düşündüm. Evlendim. Eşimin ailesi yaptıkları her şeyi tek tek yüzüme vurdular. Bu arada evlenmeyi onların aşırı ısrarı üzerine yapmıştım yoksa çalışmadan evlilik asla düşünmüyordum. Ama öyle iyi niyetli yaklaştılar ki aman kızım ne önemi var biz yaparız hiçbir şeyi sorun etme canım cicim. Sonra her şey tek tek önüme geldi. Napabilirim çalışmıyordum dediğimde ailen yapacaktı dediler. Ben bu konuda travmalıyım yani :) o yüzden her genç kıza tavsiyem evlenmeden çalışması ve birikim yapması olur.
Benim de hayallerim vardı, hepsi yüzüme tokat gibi çarptı :)
Teşekkür ederim yorumunuz için, inşaallah bundan sonrası hep dilediğinizce olur. Yeterli birikimim olmadığı için bende her şeyi gönlümce alıp edemem gibi düşünüyorum :(

Ne yazık ki erkek arkadaşınızın 10 bin tl birikimi çok az.. ve buna güvenip nasıl evlilik hayali kuruyor şaşırdım doğrusu... demekki onunda hayatn zorluklarından haberi yok.. benim esimin bundan 1 2 yıl önce 60 70 bin birikime bile az dediği için 1 sene nişanlı gezmiştik daha çok birikim yapabilsin diye bizde 27 yaşında evlendik ama mezun olduğu gibi çalıştı ve nerdeyse sıfır sosyal hayatla sürekli biriktirdi ona rağmen 1 yıl nişanlı kaldık çünkü isin içine girince malesef hiçbirşey toz pembe olmuyor...

Onlarında geçtim evlenseniz bile borsuz mümkün değil siz çalışmadan yasayamazsınız kira olmasa olurdu belki ama kirada var mecbur çalışmanız gerekicek e çocuk istiyorsunuz çocuk varken çalışmak çok zor olsada yapabileceginize emin olmanız gerek
Gerçekten çok haklısınız, ben de aynı fikirdeyim

anneniz ve sizin adınıza üzüldüm, evleneceği kişi için de :KK43: dayınız olduğu için özür dileyerek söylüyorum ama böyle biriyle hiç giremezdim bu yola, gelin adayı süper cesaretliymiş. Üstelik düğün masrafı da olacak, onların durumu benden kötü
beterin beteri var diye bahsettim zaten. yenge hanımı ben de hiç anlamadım şimdi kınamak da istemiyorum hayat bu ama aklım ermiyor benim. bi de 3 senedir falan birlikte onlar, uzak mesafe. bu sene aynı şehirdeler işte. erkek tarafında kuruş yok zaten, bizler anca kendimizi geçindiriyoruz. muhtemelen hatun kendi ailesine güveniyor. ailesi de iyi falan değil ama baba kendi işini yapıyor, iyi kötü bi arabaları var, evleri kendilerine ait falan. onun babası kendilerine kadar yapmış zamanında bişeyler. bizde o da yok. hiç özür dileme, leş herifin teki. ben kin duyan bir insan değilim ama bize çok saçma şeyler yaşattı. tabii tek hata onda değil, annemde de büyük hata var. yerimde başkası olsa annemin yüzüne bakmaz, bi şekilde kaçar kendini kurtarırdı. annem çok sağlık sorunu yaşadı, yalnız bırakamadım. ben yenge hanımdan ziyade ailesine şaşırıyorum, ben kızımın öyle bi herifle evlenmesini asla istemezdim.

Ben kredi çekmek istemediğinizi görmemişim. Bu durumda beklemekten başka seçenek yok zaten. Abarttığınızı düşünmüyorum kesinlikle. Ama acaba erkek arkadaşınızın sizinle paylaşmadığı bir maddi kaynağı olabilir mi? Tamamen sallıyorum, annesi söz vermiştir mesela ben sana para vereceğim diye. Veya bir arkadaşından borç alacaktır.
yok olsa bana mutlaka söylerdi, bu konularda bir şey saklamaz ki zaten olsa beni rahatlatmak için anında söylerdi

Gerçekten çok haklısınız, ben de aynı fikirdeyim
Burda iş size düşüyor ya elinizi tasin altına koyup çok seviyorum bu şekilde evlenelim hicbirsey istemiyorum diyip hemen çocuk yapıp çocukla çalışmayı göze alıcaksınız belkide en az 5 6 yıl aralıksız...

Ya da daha fazla birikim yapmasını bekleyip bu süreçte sizde atanıp ortamı çocuk yapmak için daha elverişli hale getirip çocuk olduğu zaman ücretsiz izne ayrılıp çocuğunuzu öyle buyuteceksiniz tabi burda 30 veya 32 olmanız ihtimal..

Ya da son seçenek ne bu kadar bekleyebilirim ne de atanmak vs onlarlada çok uğraşmazdan evlenip çocuk isteğiniz çok baskın gelirse sevgilinizden ayrılıp o şartlara uygun bi erkek arkadaş bulacaksınız

Bu seçeneklerden birini seçmek size kalmış

Herkese merhaba, çook uzun zamandır hep takip ederim burayı ve keşke bazı acı tecrübelerimden önce de keşfetseydim der hayıflanırım. Beni sıkan birkaç konu var, sizlerden öneri, tavsiye, eleştiri ne varsa bekliyorum :)
27 yaşındayım, kpss için hazırlanan bir öğretmenim. Kreşte çalışıyordum fakat geçen hafta sınava çalışmak için istifa ettim. 1 yıldan uzun bir süredir ilişkim var, en başından beri planımız evlenmek fakat işi gücü ayarlamadan harekete geçemedik ve o sıra yine sınava hazırlanıyordum, bekleyelim dedik.
Sınav bu yıl olur mu bilemiyorum, her şey yolunda gitse bile en erken 1 yıl var işe girmeme ve ben daha fazla beklemek istemiyorum evlilik için, evet 27 yaş bazıları için erken bile olabilir ama benim için artık tam zamanı. Nasip olur da çocuğumuz olursa ona enerjim kalsın ve yaş farkımız az olsun istiyorum.
Şu an yalnızca 10bin gibi bir birikimim var ve onun da yaklaşık bu kadar birikimi var. Hayatımdaki kişi yeni bir işe başladı bir ilçede ama 5-6 ay kadar 5bin olacak maaşı, sonrasında da en fazla 6-7 olur. Üstelik ev tutması gerekecek, faturalar falan derken para kalır mı emin değilim. Ona kalsa birkaç aya ilişkimiz için adım atabiliriz. Evlenme masraflarını düşünüyorum ve hatta bu masraflar olmasa bile yine de bu paraların ve maaşının bize asla yeteceğini düşünmüyorum geçinmek için. Onun olur neden olmasın lafları bana çok hayal ürünü geliyor ve açıkçası sinirimi bozuyor. Gerçeklere körmüş gibi hissediyorum, ama bir yandan da ben mi abartıyorum diye düşünüyorum, gerçekten söylediği gibi bu yıl evlenip iyi kötü geçinebilir miyiz sizlere sormak istiyorum.
Bu arada şunları da ekleyeyim: Düğün, kına hevesim hiç olmadı, sadece nikah düşünüyoruz. Eşyalar için de minimum şekilde alıp edelim dedik.
Umuyorum karışık yazmamışımdır, okuyanlara ve yorum yapacak olanlara şimdiden çok teşekkür ederim :)
Sevgiler…
Düğün kına derseniz biriktirdiğiniz (müstakbel eşinizle)o para anında gider ve daha da üstüne koymanız gerek çünkü mekanlar çok uçmuş vaziyette
Gelinlik damatlık nişanlık kınalık vs herşey yine çok pahalanmış vaziyette
Ev kirası doğalgaz elektrik su internet giyiminiz kuşamınız yiyeceğiniz giyeceğiniz vs
E bide çocuk olduğunu düşünün doğum masrafı sonra bebeğin masrafları
Sizi korkutmak istemem ama gerçekten ilk önce mesleğinizi elinize alın ondan sonra evlenmeyi düşünün derim gerçekten hayat çok pahalandı maalesef
Bir sıvıyağ bile ne kadar oldu ben geç anne oldum 26 yaşında evlendim 35 yaşında (doğum günümde) kızımı kucağıma aldım
Evlenmek için geç kalmadınız bence ilk önce mesleğinizi elinize alın

Back
X