Evlenemiyorum !

Amaç ne bu mesajda? Birinin kendini köt Bir git Allah aşkına millet dertleşiyoruz burada.işin ne?
İstersen dünya güzeli ol, düzgün bir erkek bulup evlenemezsin.
Çünkü çokeşli geçmişin var. Kimseye güven vermezsin.
Ben senin geçmişinde olan bir erkekle dünya yakışıklısı olsa evlenmezdim.
Kafa yapın, konuşmaların, dengesiz ruh halin varken nerde nasıl davranır bilmezken böyle şeyler bekleme komik oluyor ferhans

Erkekler güzelliğe bakar. Ama en vasatı bile salt güzellikle ömür geçmeyeceğini de bilir.

Ya o anlattıkları hayal ürünü idi . Hiç birine inanmıyorum

Erkekler güzelliğe bakar. Ama en vasatı bile salt güzellikle ömür geçmeyeceğini de bilir.
Dediğiniz şey ilk tanışma anı için önemli olabilir ama evlilik kararı karakteri tanıdıkça alınır. Çirkin olarak görüp, aşağılamaya çalıştıkları kadınlar sahip oldukları birçok özellik ile erkekleri etkileyebiliyorlar.

Zaten o yüzden boşanmıyorum, bazı eşikler aşılmış dediğiniz gibi. Bir kere evlenmişiz, şimdi boşansak bir şey değişmeyecek.

O baskıların ve kayın aileyle bu kadar yüz göz olmanın sebebi eşin ama. Onun sınır çizememesi.
Evet eşin sınır çizememesi önemli bir faktör. Benim sınır çizememem de var. Ama tek başına eş değil sorun, aileden de kaynaklanıyor. O ailenin içinde bulunduğu toplumsal ve kültürel ortam da etken.

Bu sorunu yaşayan tek ben değilim ki o kadar çift var ki bunu yaşayan, buradaki konulardan hep görüyoruz bunu. Sınır koyamama sorununun altında yetiştirilme tarzı var (ki o aile tarafından yetiştiriliyor o kişi), o yetiştirilme tarzı ve sonra da yetişen o bireyden ailenin beklentileri, toplumsal ve kültürel etkenler ile oldukça ilintili. Bir de kuşak farkı sorunu da var maalesef. Ben şu anda bir X kuşağı olarak Z kuşağına çok imreniyorum mesela.
Nikahsız olunca şu fark olur, adamın kök ailesine sınır koyamaması onun sorunu olur, sizin derdiniz olmaz. O ailenin "gelini" olmadığınız için onların aile dinamiklerinden kendinizi soyutlama imkanınız olur diye düşünüyorum. Gerçi bu sefer aileden de "evlenin" baskıları gelebilir tabi. Bilemiyorum valla, yine de nikahlı olmak kadar bağlamaz sizi diye düşünüyorum. Gerçi bu söylediklerim çocuk yoksa geçerli.
O sigara meselesinde de haklısınız ama ben cidden sınır koydum ve o sınırı korumak için mücadele verdim. Misafir alınıp gitmeye kalktı. Ben ona git demedim, evin içinde içme dedim. Ha eşim bizim koyduğumuz o sınırı benim kadar korumaya çalışsaydı daha iyi olurdu. Misafir alınıp gitmeye kalkınca sanki biz suçluymuşuz gibi alttan aldı. E ben onun sağlığı için yaptım. O kendi sağlığını o kadar düşünemiyorsa ben ne yapayım.

Amaç ne bu mesajda? Birinin kendini kötü hissetmesi mi? Bir git Allah aşkına millet dertleşiyoruz burada.işin ne?

Ferha geçen konuda "cok güzel ama kimsenin bakmadiği kadin" masalinla ilgili yorum yazdim ama psikolojim kaldirmiyor dedin. Gercekleri duymak/okumak istemiyorsun sonra kendin bisey uyduruyorsun herkesin inanip desteklemesini bekliyorsun hem de evlenen herkesin cirkin oldugunu soylerek. Bu nasil mantik

Evlenen herkes güzel degil ama
"GÜZEL olup kimsenin bakmadiği biri YOOOK." Nokta.

Kendi gelene geçene gelişine sallayacak, kendine bişey denince kötü hisettiriyosun, dertleşiyoruz bilmem ne.

sanırım şey gibi düşünüyor
sevgili olunca kayın aile karışmayacak, toplum evililk sorumluluğu eklemeyecek, çift birbirine daha bi ilgili hassas davranacak vs.

ama bunlar zaten evli
hani baştan hiç evlenmemiş olsaydılar belki o dedikleri bir nebze olurdu, hiç evlenmeyeceksin o zaman...

ama evli bir çift boşanıp aynı evde yaşamayı sürdürse sadece 12740356 tur ekstra laf söz, o karışmasın dediklerinin daha bi mal bulmuş Mağribi gibi atlaması, karışması gibi olayları çeker başka da bi nane olmaz...

35'ten epey sonra gerçek aşkı bulmuş biri olarak evlilik pek de umurum değil. En azından insan bunu anlıyor yaşadıkça. Toplumun dayatması, özellikle de bizim gibi toplumlarda. Bence her şeyden daha güzel ve özel olanı hayatta seni anlayan, seven, isteyen, hayatı anlamlı yaşadığın ve paylaşabildiğin biriyle yollarının kesişmesi. Olaya salt evlilik diye baktığım yıllarda tam da sizin gibi ya korkak ya da cinselliğe düşkün ve karşısındaki zerre düşünmeyen adamlar denk gelmişti. Çünkü onlar için bu düşüncedeki kadınlar tam bir av, onlar için. Kendi hayatına odaklanıp hayatı yaşamayı öğrenince kendiliğinden geliyor her şey.

Biraz daha açık yazabilir misiniz ? Yani brn neden onlar için av oluyorum gitsin dışarıda günübirlik ilişkilerine takılmaya devam etsin benim canımı yakmasın

Aynı şeyleri ben de yaşadım. Hatta zaman zaman hoş olmayan tecrübeler ile. Fakat bu tarz erkekler ne yazık ki çok fazla. Siz açık açık evlenmek istediğinizi belli ettiğiniz zaman açık yara misali onların daha çok dikkatini çekiyorsunuz. Nasıl olsa ben onu evlilik vaadiyle kandırırım ve bunda hiç zorlanmam diye düşünüyor bu zihniyetler. Onlardan kendinizi korumanız için daha kapalı düşünceler ile hayatınızı yaşamanız lazım. İstediklerini elde edene kadar bu tarz adamlar suyunuza giderler, sizi ihya ederler. Sanırım biraz daha açık anlatmışımdır. Cidden hayatınızı yaşayın, gezin tozun.. Tiyatroya, farklı etkinlik ve gruplara dahil olun. O zaman işte her şeyin değiştiğimi göreceksiniz.

Evliliğin fragmanını görseniz evlenmesini emin olun. Akıllı adam işi.degil
Eee niye yapıyorsunuz madem.bir sürü bu tarz yorumlar yapan kişi oluyor.istemem yan cebime koy.herkes evlenme der ama herkes evlidir.herkes evlenme der ama eşiyle en ufak bir sorunda etekleri tutuşur korkudan.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Tutarlı olun bence ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…