İstersen dünya güzeli ol, düzgün bir erkek bulup evlenemezsin.Amaç ne bu mesajda? Birinin kendini köt Bir git Allah aşkına millet dertleşiyoruz burada.işin ne?
Erkekler güzelliğe bakar. Ama en vasatı bile salt güzellikle ömür geçmeyeceğini de bilir.Güzellikten önce karakterinize bakın, tecavüz güzellemesi yaptığınız günler dün gibiydi. Size kötü haberim var, düzgün erkekler güzellikten çok karaktere bakarlar. Güzelliğe bakanlar da bir başka güzel bulana kadar vakit öldürürler. Ayrıca "siz" diye hitap etmeyi öğrenin, asker arkadaşı değiliz.
Ya o anlattıkları hayal ürünü idi . Hiç birine inanmıyorumİstersen dünya güzeli ol, düzgün bir erkek bulup evlenemezsin.
Çünkü çokeşli geçmişin var. Kimseye güven vermezsin.
Ben senin geçmişinde olan bir erkekle dünya yakışıklısı olsa evlenmezdim.
Kafa yapın, konuşmaların, dengesiz ruh halin varken nerde nasıl davranır bilmezken böyle şeyler bekleme komik oluyor ferhans
Dediğiniz şey ilk tanışma anı için önemli olabilir ama evlilik kararı karakteri tanıdıkça alınır. Çirkin olarak görüp, aşağılamaya çalıştıkları kadınlar sahip oldukları birçok özellik ile erkekleri etkileyebiliyorlar.Erkekler güzelliğe bakar. Ama en vasatı bile salt güzellikle ömür geçmeyeceğini de bilir.
Zaten o yüzden boşanmıyorum, bazı eşikler aşılmış dediğiniz gibi. Bir kere evlenmişiz, şimdi boşansak bir şey değişmeyecek.Sıkıntı şu ki bazı eşikler zaten aşılmış sizde. Nikahın olmaması hepsini olmamış gibi yapmayacak. Beraber yaşayalım derken nikahsız evli gibi olanlar da var. O zaman daha çok zorunuza giderdi bence.
Evet eşin sınır çizememesi önemli bir faktör. Benim sınır çizememem de var. Ama tek başına eş değil sorun, aileden de kaynaklanıyor. O ailenin içinde bulunduğu toplumsal ve kültürel ortam da etken.O baskıların ve kayın aileyle bu kadar yüz göz olmanın sebebi eşin ama. Onun sınır çizememesi.
Bu sorunu yaşayan tek ben değilim ki o kadar çift var ki bunu yaşayan, buradaki konulardan hep görüyoruz bunu. Sınır koyamama sorununun altında yetiştirilme tarzı var (ki o aile tarafından yetiştiriliyor o kişi), o yetiştirilme tarzı ve sonra da yetişen o bireyden ailenin beklentileri, toplumsal ve kültürel etkenler ile oldukça ilintili. Bir de kuşak farkı sorunu da var maalesef. Ben şu anda bir X kuşağı olarak Z kuşağına çok imreniyorum mesela.Şu cümleden hiçbir şey anlamadım. Nikahlı olmakla olmamak arasında nasıl bir ilişki farkı olabilir ki? Bosaninca adan kendi çekirdek ailesine bağlı, kök ailesine sınır koyabilen birisine donusmeyecek. Sizin ikinizin de sınır problemi var, eve gelen misafire bile evde sigara içme artık git diyemiyorsunuz. Daha coook mutsuz olursunuz, sorun evlilik kurumunda değil.
Amaç ne bu mesajda? Birinin kendini kötü hissetmesi mi? Bir git Allah aşkına millet dertleşiyoruz burada.işin ne?
Kendi gelene geçene gelişine sallayacak, kendine bişey denince kötü hisettiriyosun, dertleşiyoruz bilmem ne.Ferha geçen konuda "cok güzel ama kimsenin bakmadiği kadin" masalinla ilgili yorum yazdim ama psikolojim kaldirmiyor dedin.Gercekleri duymak/okumak istemiyorsun sonra kendin bisey uyduruyorsun herkesin inanip desteklemesini bekliyorsun hem de evlenen herkesin cirkin oldugunu soylerek. Bu nasil mantik
Evlenen herkes güzel degil ama
"GÜZEL olup kimsenin bakmadiği biri YOOOK." Nokta.
Kendi gelene geçene gelişine sallayacak, kendine bişey denince kötü hisettiriyosun, dertleşiyoruz bilmem ne.
Yoo tam tersi hiçbir zaman öyle düşünmedim. Allah yaratmış güzeli çirkini yok. Çirkin kara kuru da olsam yuva kurmsk sevilmek hakkımBir de güzelsin değil mievlenenler de senin 2 gömlek altındır.
sanırım şey gibi düşünüyorŞu cümleden hiçbir şey anlamadım. Nikahlı olmakla olmamak arasında nasıl bir ilişki farkı olabilir ki? Bosaninca adan kendi çekirdek ailesine bağlı, kök ailesine sınır koyabilen birisine donusmeyecek. Sizin ikinizin de sınır problemi var, eve gelen misafire bile evde sigara içme artık git diyemiyorsunuz. Daha coook mutsuz olursunuz, sorun evlilik kurumunda değil.
Biraz daha açık yazabilir misiniz ? Yani brn neden onlar için av oluyorum gitsin dışarıda günübirlik ilişkilerine takılmaya devam etsin benim canımı yakmasın35'ten epey sonra gerçek aşkı bulmuş biri olarak evlilik pek de umurum değil. En azından insan bunu anlıyor yaşadıkça. Toplumun dayatması, özellikle de bizim gibi toplumlarda. Bence her şeyden daha güzel ve özel olanı hayatta seni anlayan, seven, isteyen, hayatı anlamlı yaşadığın ve paylaşabildiğin biriyle yollarının kesişmesi. Olaya salt evlilik diye baktığım yıllarda tam da sizin gibi ya korkak ya da cinselliğe düşkün ve karşısındaki zerre düşünmeyen adamlar denk gelmişti. Çünkü onlar için bu düşüncedeki kadınlar tam bir av, onlar için. Kendi hayatına odaklanıp hayatı yaşamayı öğrenince kendiliğinden geliyor her şey.
Anlık onlar:Biraz daha açık yazabilir misiniz ? Yani brn neden onlar için av oluyorum gitsin dışarıda günübirlik ilişkilerine takılmaya devam etsin benim canımı yakmasın
Katıp ama hakikaten durum bu .Anlık onlar:
Eee niye yapıyorsunuz madem.bir sürü bu tarz yorumlar yapan kişi oluyor.istemem yan cebime koy.herkes evlenme der ama herkes evlidir.herkes evlenme der ama eşiyle en ufak bir sorunda etekleri tutuşur korkudan.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Tutarlı olun bence ya.Evliliğin fragmanını görseniz evlenmesini emin olun. Akıllı adam işi.degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?