Evlenemiyorum !

Elitlik ve kalite parayla olmuyor ki.

Sizi çok iyi anlıyorum ama herkesin yaşam serüveni farklı. Kimi erken evlenir neler neler yaşar feleğin çemberinden geçer. Kimi geç evlenir mutlu olur. Yani şöyle düşünün, erken yaşta kötü bir evlilik yapıp 35'lerinde veya 35'ten sonra boşanıp kendi ayakları üzerinde duran veya o yaştan sonra tekrar evlenip mutlu bir yaşam süren kadınlar da var. Bence siz böylesine aşırı yıpratıcı bir süreçten geçmediğiniz için şanslısınız. Eminim henüz evlenmediğiniz için de yaşınızı hiç göstermiyorsunuzdur. Evlilik insanı yaşlandırıyor:)

Çok güzel yazmışsın.dertleşmek amacıyla yazıyorum.bir de insanda ego sorunu da oluşuyor.ben şu sıralar kendi kendime oldukça mutlu ve huzurlu olmama rağmen buraları okuyunca diyorum ki bak millet evleniyor, boşanıyor, tekrar evleniyor çoluk çocuk yapıyor çarşı pazar hareketli.sen şu güzellikle yerinde sayıyorsun.yami demek istediğim bu tarz şeylerin dert edilmesinde kendi istediğimden ziyade çevre faktörü de çok etkili oluyor.şunu bir türlü kabullenemiyor bazılarımız dünyanın en güzel kadınlarından da olsan bu işler kısmet ve her insanın kısmeti doğarken yazılıyor.herkese belli bir pay verilmiş.bakıyorsun standardın altında gördüğümüz çoğu kişinin çok güzel kısmetleri çıkarken aman ne güzel kız maşllah dediklerimiz kısmetsiz olabiliyor.demek o ki içimizdeki egoyu susuturmalıyız.bence en zor kısmı bu.kendimizi mi beğenmeyelim ne yapalım anlamadım ki.hani güldür güldür showda sen kimsin de en iyisini hakediyorsun, alelade bir insansın diyordu ya o hesap.

Son düzenleme:
Abla bu tamamen senin talihsizliğin. Aslında tam boşamalık bir kocaya sahipsin ama bunu evlilik kurumuna bağlıyorsun, farkında değilsin.
yok aslında eşimle sevgili / hayat arkadaşı olarak yaşamak isterdim, zira ikimiz de çocuk istemiyoruz ve birbirimizi çok seviyoruz ama evlilik kurumu işin içine girince özellikle kayın aileler ve onların beklenti ve baskıları cidden bunaltıyor.

Gerçekten bu söylediklerinizin hepsi bizde var. Ancak bu söyledikleriniz iyi bir "hayat arkadaşı" olarak yaşamak için gerekli. iyi birer hayat arkadaşı olmayan çiftlerin evlilikleri kötü olur tabi ancak evlilik ayrıca insana bazı şeyler yüklüyor veya katıyor. Evliliğin olumlu yanları 1. toplumsal, 2. yasal. Yani toplumun evli olan çiftler ile bekar olup sevgili olarak yaşayan / hayat arkadaşı çiftlere bakış açısı farklı olmasaydı evlenmeye de gerek olmazdı, nitekim yasalar karşısında da evli olunca bazı kısıtlamalardan kurtuluyorsunuz. Ancak evliliğin yükümlülükleri de insanı gereksiz sorunlarla karşı karşıya getiriyor ki bunların en büyüğü kayın ailelerin baskı ve beklentileri. İşte özgürlüğü kısıtlayıcı olan da bunlar.

O baskıların ve kayın aileyle bu kadar yüz göz olmanın sebebi eşin ama. Onun sınır çizememesi.

valla boşanıp eşimle sevgili olarak yaşamak isterdim.
Şu cümleden hiçbir şey anlamadım. Nikahlı olmakla olmamak arasında nasıl bir ilişki farkı olabilir ki? Bosaninca adan kendi çekirdek ailesine bağlı, kök ailesine sınır koyabilen birisine donusmeyecek. Sizin ikinizin de sınır problemi var, eve gelen misafire bile evde sigara içme artık git diyemiyorsunuz. Daha coook mutsuz olursunuz, sorun evlilik kurumunda değil.

valla boşanıp eşimle sevgili olarak yaşamak isterdim.
Sıkıntı şu ki bazı eşikler zaten aşılmış sizde. Nikahın olmaması hepsini olmamış gibi yapmayacak. Beraber yaşayalım derken nikahsız evli gibi olanlar da var. O zaman daha çok zorunuza giderdi bence.

Ben evlenemiyorum ya da ilişkilerim uzun sürmüyor diyen kişileri biraz gözlemlediğimde sebepleri anlayabiliyorum. İnsanları incelemeyi severim hobi gibi bir şey benim için mesela erkek bir arkadaşımın 5 aydan uzun ilişkisi olmamıştı, flörtlerle falan da hep dengesiz gidiyordu. Sonra biraz gözlemleyince insanların söylediği şeyleri çok yanlış yorumladığını, kendini karşıya doğru cümlelerle ifade edemediğini, duygularını da bastırdığını gördüm. Büyük ihtimalle duygularımı bastıracağım derken karşı tarafa yanlış sinyaller veriyor ve aşkından ölen kızları bile en son bıktırıp kaçırtıyordu. Çalıştığım yerde 35 yaşında bir kadın vardı o da evlenememekten şikayetçiydi. Mesela onda da sürekli akıl verme, laf üstüne laf söyleme huyu vardı. Çok çok iyi ve düzeyli bir kadındı, hoş biriydi. Ama muhtemelen karşı tarafı bu huyları irite ediyordu. Bazen tamam, peki deyip geçse akışa bıraksa belki olacak. Bilgecan dede gibi hayat öğütleri, kendi içsel prensiplerinden bahsedip durması sıkıyor olabilir.
Benim de ilişkilerim pek yolunda gitmez, hatta son zamanlarda başlamadan bitmeye başladılar. Ben de kendimi inceledim ve birinden çok hoşlanınca beklentilerimin çok yükseldiğini, kaygı seviyemin çok arttığını, insanları kafamdaki hayali dünyaya uydurmaya çalıştığımı gördüm. O yüzden normal tipler hiç ilgimi çekmiyor hep sorunlu kaotik kişileri buluyordum. Tanışır tanışmaz sık vakit geçirelim, kaptırıp gidelim beklentilerim var. Şimdi daha yurdum insanı kişilere yönelmeye çalışıyorum
Bence siz de kendinizi ve ilişkilerinizi incelerseniz sebebini bulacaksınız.

Kader kismet diyip geçmemek lazım.Cok haklisiniz.Ben de sizin gibiyim...

Amaç ne bu mesajda? Birinin kendini kötü hissetmesi mi? Bir git Allah aşkına millet dertleşiyoruz burada.işin ne?
Güzellikten önce karakterinize bakın, tecavüz güzellemesi yaptığınız günler dün gibiydi. Size kötü haberim var, düzgün erkekler güzellikten çok karaktere bakarlar. Güzelliğe bakanlar da bir başka güzel bulana kadar vakit öldürürler. Ayrıca "siz" diye hitap etmeyi öğrenin, asker arkadaşı değiliz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…