Evlenen herkes mutsuz mu ?

Umarım böyle bir durum yaşamazsınız ama olur da yaşamak zorunda kalırsanız kaldırıyorsunuz zor oluyor elbette ama geçiyor. Benim ikinci evliliğim mesela :) Boşandım, depresyon sonrası kaygı bozukluğu tedavisi gördüm, toparladım hepsi geçti gitti. Ki inanın çok hassas bir insanım ama her şey insanlar için. Yaşadığınızda size çok zor ve geçmeyecek gibi gelen her şey geçiyor. Hatta geçtiğinde insanı çok daha güçlü hissettiriyor.
Ne mutlu size ayakta kalabilmişsiniz umarım hersey cok güzel olur ☺

Mutsuz ailede büyüdüm hep kaçtım evlilikten evlenmemek için sorunsuz giden ilşkimi bitirdim bi yere kadar kaçabildim hep bende o sözden kaçtım annem hep kaderin bana benzemez inşallah derdi dua ederdi.sonra ayaklarımı yerden kesen adam beni ikna etti evlendim sonra mutluluktan ayaklarımı yerden kesen adam beni ayaklarım üzerine çakıldım bi canavar çıktı içinden ölümden döndüm canımı zor kurtardım.
Herkesin aynı olmaz tabi ama inşallah siz mutlu olursunuz. Konuyu okuyunca kendimi gördüm yazmadan geçemedim.

Mutsuz ailede büyüdüm hep kaçtım evlilikten evlenmemek için sorunsuz giden ilşkimi bitirdim bi yere kadar kaçabildim hep bende o sözden kaçtım annem hep kaderin bana benzemez inşallah derdi dua ederdi.sonra ayaklarımı yerden kesen adam beni ikna etti evlendim sonra mutluluktan ayaklarımı yerden kesen adam beni ayaklarım üzerine çakıldım bi canavar çıktı içinden ölümden döndüm canımı zor kurtardım.
Herkesin aynı olmaz tabi ama inşallah siz mutlu olursunuz. Konuyu okuyunca kendimi gördüm yazmadan geçemedim.
Ne yazıcamı bilemedim çok üzüldüm

Ne düşünürseniz o olur. Iyi şeyler düşünün

Sevgililik, nisanlilik bir fragmandir. Hep sinyal verir. Sinyalleri doğru degerlendirirseniz mutlu olursunuz.

Görmezden gelirseniz , evlendikten sonra iki katiyla karşınıza çıkar.

Evlilik tam olarak bu.

Ben senin tam tersi bir durum içerisindeyim. Kendimi bildim bileli babama aşık bir çocuktum öyle muhteşem bir evlilikti annemle babamınki.. eşimide öyle sandım evlenince tam bir anacı oldu çıktı. Şöyle söyleyeyim adam evlenelim 6 ay evr kimseyi çağırmıcam diyen adam 3 ay beni anasıyla yaşattı. Bunu söylesen asla kabullenmez. Kavga kıyamet gırla. İyi ölç tart derim zaten yaralısın kötü bir evliliği kaldıramazsın. Bi de eşine neden babanı kötülüyosun ki el oğlu ondan daha mı iyi olacak sanıyosun? Fırsat verme derim. Birde evlenmeden önce annesiyle ilişkisine dikkat et bağlı mı yoksa bağımlı mı? Evini kapını ayrı tutmadan sakın evlenme sakın. Ekonomik özgürlüğüm olduğu halde bunları yaşıyorum. Boşanma davası açıyorum boşanamıyorum. Hayat çok zor
Ay bu benim eski yaşadıklarım :(
Çok geçmiş olsun diyorum öncelikle ama anlamadım neden boşanamıyorsunuz ?

Ay bu benim eski yaşadıklarım :KK43:
Çok geçmiş olsun diyorum öncelikle ama anlamadım neden boşanamıyorsunuz ?
Nişanlıyken tamamen kendilerini gizlemiş olduklarını gördüm.. balayındayken başladı kayınvalidem ağlamaya.. döndük sürekli yanımda eşimi öpmeye başladı tabi eşimde aynı şekilde bende mal gibi yanlarında sürekli halbuki böyle bi alışkanlıkları olduğunu nişanlıyken de bilmiyordum 1 yıl nişanlı kalmamıza rağmen.. karın sürekli ama sürekli duygusal baskı yapıyordu. Siz evlendiniz ben yalnız kaldım siz evlendiniz ben korkuyorum evde işte oğlum eve çekirge girdi sen evlenene kadar bişeyden korkmazdım işte ben bugün süte ekmek doğradım bişey yemedim falancanın gelini çok kibar çok güleryüzlü sürekli kaynanasında anası ne güzel yetiştirmiş saysam daha uzar gider 1.5 yıldır bu şekilde sözlü bizi yönlendiriyodu tabi eşim asla kabullenmiyor bu durumu sürekli onu memnun etmeye çalışıp beni duygularımı asla önemsemezdi sürekli annesi ön plandaydı tabi ben ayak direyince yatak ayırmalar 30 gün ayrı yattığını bilirim sinir krizi geçirmeler beni evden kovmalar canıma tak etti ve boşanma davasını açtım.. boşanmadı sürekli işyerime geldi istisnasız hergün ağladı yalvardı asla boşanmam değişicem vs dedi. Döndüm 5 aydır kayınvalidemin evine gitmiyorum. Ama eşim hala annesinin melek olduğunu alttan alttan bana iletmeye başlamıştı bende anasını aradım açtım ağzımı yumdum gözümü bu arada damadıda zaten aynı süreçte benim gibi.. şuan baba evindeyim davayı açsın oğlun dedim nakit okadar param yok açmadı öyle bekliyorum buda benim imtihanım

Evlenen herkes mutsuz değil.. ama evliliğe çok anlam yükleyen herkes mutsuz olur..

Nedir evlilik ?
Her gün TV karşısında polar battaniye altında sarilip sevgi yumağı olmuş karı koca hayatı mı ?

Kapıyı açtığınız da elinde koca bir buket çiçeğin ardına saklanmış sen güllerden daha güzelsin diyen koca mı?

Sabah uyandığınizda , hiç uyumadım bütün gece seni seyrettim öyle masumdun ki çok güzelsin sevgilim kalk kahvaltı hazır hadi diyen bir koca mı?

Benim annemlere gitmeyelim bence bugün senin annenlere gidelim. Hatta hep oraya gidelim . Diyen bir koca mı ?

Hiç kavganın tartışmanın olmadığı oluyorsa da koca kişisinin Özur dilemekten bitap düştüğü günler mı ?

Ne bekliyoruz.. ne kadar anlam yüklüyoruz evliliğe.. ne kadar kendi özgür alanlarımız var?

Mutluluk beklentiyle ters orantılı..

Evet evlilik anlamlı güzel bir şey . Ama çok da şey yapmamak lazım hani... Hayat işte iki ileri bir geri oluveriyor kimi zaman.. neşesi kadar kederi de oluyor... Huzuru kadar mutsuzluğu da...

Ben her gün kavga olan bir evde büyüdüm şiddet de var kaderim anneme benzeyecek diye cok korkuyorum evlilik deyince aklima hep kavga gürültü mutsuz çocuklar birbirini istemeyen ciftler geliyor sevgilim evlenelim deyip duruyor seviyorum onu ama evlilik deyince moralim bozuluyor içim sıkılıyor annemde sevgilim için hep evlenince görürsün evlenince değişecek derdini anlatma dinlemicem seni diyor evlenmeye kalksak ona da problem cıkaracaklar maddi durumumuz da cok iyi değil borçlarımız var kavga kıyamet rezil olucam onun ailesine :( nasıl aşıcam bilmiyorum erkek arkadaşımdan da zaman zaman bu sebepten şüphe duyuyorum takıntılarım var çok iyi anlayışlı biri olmasına rağmen evlenince bi canavara dönüşücekmiş gibi geliyo hayatım boyunca kavga ayırdım annemin ağlamalarına engel olamadım elimden hicbisey gelmedi kaderim annem gibi mi olacak.. var mı benim gibi mutsuz ailede büyüyen ablalarım bu paranoyayla hiç mutlu olamıycak mıyım
Ben varım gram huzur olmayan bir evde büyüdüm. Evlenmeye eşim beni zor ikna etti senin psikolojini anlıyorum ama yaşamadan bilemezsin ben şu an çok mutluyum eşim eşim olduğu için. Senin yapman gereken erkek arkadaşını iyice tanımak ona göre karar vermek. İnşaallah mutluluğu yakalarsın.

Bende mutsuz bir ailede buyudum. Artik evlilikmis baska biseymis istemiyorum. Bu birazda kader.

Bir derdim var konularini fazla okuma psikolojin bozulur.buraya cok mutluyum iyi ki evlenmisim diye konu acan azinlinta.cunku burasi dert kosesi.yasin kac bilemiyorum ama niye canavara donussun sevgilin boyle dusunme.annen modelin olmasin.evlilikte cok beklentiye girmek prenses hayati yasayacagim sanmak yerine huzurlu olmayi sec.monotonlastik takintisina baglama.yok cicek yok bocek yok benle ilgilenmiyor tv izliyor ilgi odagi olmasini etrafinda dort donmesini bekleme.evlilik sevgililige benzemez.herkes hayatina devam eder artik karikocasinizdir sorumluluklariniz vardir.sevgi ve saygi varsa evlilikte bu mutlu sondur bana gore.yoksa yuvam dagilmasin diye idare etmek kanseri cagirmaktir goz gore gore..
Evlilik kumardir bu riski goze alarak ver kararini.kotu bir evlilik dunyanun sonu dgildir.az beklenti cok mutluluk...onyargilarini kir karamsar olma her evlenen kesinlikle mutsuz degildir...mesela biz.11 yila giricez iki prensesimiz var Allaha sukur cokkk mutluyuz huzur olsun saglik olsun anlasmak orta yolu bulmak gerisiteferruat..evlenip mutlu olman temennisiyle...

Hayir tabi ki. Ama evlilik de hayat gibi inisli cikisli. Daimi bir mutluluk hali tabi ki imkansiz. Benim de evliligimde mutsuz oldugum zamanlar var ama iyi ki evlenmisim diyorum gunun sonunda. Cunku mutlu anlarim daha fazla.

Sağlıkcıyım suan calişmıyorum 1 ay önce cıktım isten
Bu kadar korkuların varken çalışmaya başlamadan evlenme derim özgüvenin de zedelenmiş olur o süreçte çalışana çalışmamak zor geliyor
Ayrıca evlenince calistirmayacak zihniyetlerde uzak dur derim
Bir de netten olumlamalara bakabilirsin bilincaltini temizlemek için sana saygı duyacak sevip değer verecek birini bulacağına içten inanamalisin yoksa boş yere kendini kuruntularla mahvedersin yapma sevgiler

Bence kilit konular var eş seçerken , kavgaya yatkın biri mi sinirli bir insan kendini belli eder merhametli mi buna çok dikkat et , onun dışında kendi kişisel şartların olsun yemek seçmemeli olabilir , kahve gibi ortamlara girip çıkıyor mu olabilir kendine göre ne yaparsa asla olmaz dediğin şartları bul eğer buna uymuyorsa o kişiyle evlenme , babanda en sevmediğin özelliği taşıyan biriyle evlenme

Karakter ve güven çok önemli şeyler. Kendi denginizi bulmalısınız. Neyse zaten evlenme gibi bir niyetim yok o yüzden kasmıyorum. Bırakın zamanı akışa...

Ben varım gram huzur olmayan bir evde büyüdüm. Evlenmeye eşim beni zor ikna etti senin psikolojini anlıyorum ama yaşamadan bilemezsin ben şu an çok mutluyum eşim eşim olduğu için. Senin yapman gereken erkek arkadaşını iyice tanımak ona göre karar vermek. İnşaallah mutluluğu yakalarsın.
Ne mutlu size 😊 inşallah

Bir derdim var konularini fazla okuma psikolojin bozulur.buraya cok mutluyum iyi ki evlenmisim diye konu acan azinlinta.cunku burasi dert kosesi.yasin kac bilemiyorum ama niye canavara donussun sevgilin boyle dusunme.annen modelin olmasin.evlilikte cok beklentiye girmek prenses hayati yasayacagim sanmak yerine huzurlu olmayi sec.monotonlastik takintisina baglama.yok cicek yok bocek yok benle ilgilenmiyor tv izliyor ilgi odagi olmasini etrafinda dort donmesini bekleme.evlilik sevgililige benzemez.herkes hayatina devam eder artik karikocasinizdir sorumluluklariniz vardir.sevgi ve saygi varsa evlilikte bu mutlu sondur bana gore.yoksa yuvam dagilmasin diye idare etmek kanseri cagirmaktir goz gore gore..
Evlilik kumardir bu riski goze alarak ver kararini.kotu bir evlilik dunyanun sonu dgildir.az beklenti cok mutluluk...onyargilarini kir karamsar olma her evlenen kesinlikle mutsuz degildir...mesela biz.11 yila giricez iki prensesimiz var Allaha sukur cokkk mutluyuz huzur olsun saglik olsun anlasmak orta yolu bulmak gerisiteferruat..evlenip mutlu olman temennisiyle...
23 yasındayım insallah mutlu olurum bende haklısınız fazla bi beklentim yok huzur olsunda ☺

Back
X