evlenenler bekarları anlıyor musunuz?

esrazambak

ya Hakim ya Vedud ya Bais ya Tevvab ya Latif
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
1.228
668
198
arkadaşlarımdan gördüğüm evlenince genel olarak eski bekarlıktaki iyi birini bulamıyorum hallerini unutuyor kızlar (vefalı dostlar hariç) mesela benim yanımda eskiden beraber dertleştiğimiz ve sabaha adar oturup eski erkek arkadaşımızdan bahsetiğimiz arkadaşlarım evlenince sürekli evinden yeni eşya almaktan, eşinden, eşiyle paylaşımlarından, hamilelikten(hamile kalınca) bahsediyor... ben sabrediyorum yaşım ilerledikçe yavaş yavaş sorun olmaya başladı 29 yaşımdayım...

yani birşeylere geç kaldığımı düşünüyorum kıskanmak değil ama maşallah derim sürekli, zaman ilerlesin takvimden yapraklar düşsün istemiyorum geç kalıyorum hayata gibi geliyor.... tabi ki herşey evlilik değil ama genç kızız hayallerimiz var...

bunun yanında yardımcı olan ve anlayış gösteren arkadaşlarım da var Allah hepsinden razı olsun....

demek istediğim evlenmi olan arkadaşlar sözlerinize dikkat edin lütfen hakka girmeyin o mutluluğunuzun sarhoşluğu ile.. kimsenin hayatı mükemmel değil sizin de sorunlarınız vardır tabi ki ama benim şu an hissettiklerim bunlar...

Son düzenleme:
Anlıyorum ben.. Bekarların ne kadar şanslı olduğunu düşünüyorum.
Evlilik süper bir şey değil. Bekarken niye düzgün biri çıkmadı karşıma, evlenemiyorum diye üzülürsün.
Evlenince daha nelere üzülürsün.

Evlenme isteğini anlıyorum bekarların ama ben onlara hep hayırlısını isteyin diyorum.
Mutluluk=koca değil bence :) Mutluluk senin içinde, bakış açında..

arkadaşlarımdan gördüğüm evlenince genel olarak eski bekarlıktaki iyi birini bulamıyorum hallerini unutuyor kızlar (vefalı dostlar hariç) mesela benim yanımda eskiden beraber dertleştiğimiz ve sabaha adar oturup eski erkek arkadaşımızdan bahsetiğimiz arkadaşlarım evlenince sürekli evinden yeni eşya almaktan, eşinden, eşiyle paylaşımlarından, hamilelikten(hamile kalınca) bahsediyor... ben sabrediyorum yaşım ilerledikçe yavaş yavaş sorun olmaya başladı 29 yaşımdayım...

yani birşeylere geç kaldığımı düşünüyorum kıskanmak değil ama maşallah derim sürekli, zaman ilerlesin takvimden yapraklar düşsün istemiyorum geç kalıyorum hayata gibi geliyor.... tabi ki herşey evlilik değil ama genç kızız hayallerimiz var...

bunun yanında yardımcı olan ve anlayış gösteren arkadaşlarım da var Allah hepsinden razı olsun....

demek istediğim evlenmi olan arkadaşlar sözlerinize dikkat edin lütfen hakka girmeyin o mutluluğunuzun sarhoşluğu ile.. kimsenin hayatı mükemmel değil sizin de sorunlarınız vardır tabi ki ama benim şu an hissettiklerim bunlar...

Peki siz arkadaşlarınızın normalde diğer insanlarla ne hakkında konuşuyorlarsa sizinle de aynı şekilde konuşmalarını istemez misiniz? Sizin yanınızda söylediklerine dikkat etseler, hep bir acaba alıncak mı diye diken üstünde dursalar ve siz bunu hissetseniz daha zor olmaz mı? Bir süre sonra yanında rahat konuşacakları insanları tercih etmeye başlasalar sizin için üzücü değil mi? Hani birinin gözünün üzerinde kocaman bir ben vardır. Samimi olmayan insanlar o ben yokmuş gibi davranıcam diye ne yapacaklarını şaşırırlar ama samimi arkadaşlar yeri gelir o benle dalga bile geçerler. Yani bekar olmak gözün üzerindeki ben değildir tabi ama arkadaşlar yanlarında en rahat olduğumuz ve ne istiyorsak konuştuğumuz insanlar değil mi?

Ayy evet tabi tabi evlenince bi mutluluk sarhosu oluyosun ki sormaa...

Keşke ben de 29 yaşında olsaydım da tek bekar olsaydım....

Bi halt olmuyo evlenince asıl o takvim yapraklarinin düşmesi o zmn batıyo insana neydim noldum diyosun...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ne bakimdan kirildiginizi anlayamadim.
İyi birini bulamayip dertlendiginizde arkadasinizin bir zamanlar bu halde oldugunu unutup amaaan bosver demesine mi
nispet yapar bir tarzi olmasina mi
teselli verememesine mi?

Ben evliyim.
Evlenemeyen arkadaslarim var.
Mesela onlar nasil dertlerini paylasmak istiyorlarsa bazen ben de mutlulugumu paylasmak isteyebilirim gozune sokmadan.
Arkadaslik boyle bir sey cunku.
Nispet yapar gibi hissettikleriniz tam olarak arkadasiniz sayilmazlar zaten.

Bir de mutlaka anliyorum, sevmek/sevilmek hos seyler ama kotu bir evliliktense bekarlik iyidir diyelim.

Hayirlisiyla hayirli bir yuva kurmanizi dilerim.

Anlıyorum ben.. Bekarların ne kadar şanslı olduğunu düşünüyorum.
Evlilik süper bir şey değil. Bekarken niye düzgün biri çıkmadı karşıma, evlenemiyorum diye üzülürsün.
Evlenince daha nelere üzülürsün.

Evlenme isteğini anlıyorum bekarların ama ben onlara hep hayırlısını isteyin diyorum.
Mutluluk=koca değil bence :) Mutluluk senin içinde, bakış açında..

lütfen yanlış anlamayın, şimdi söyleyeceğim şeyi kesinlikle sizi eleştirmek için söylemiyorum.
ama bekar arkadaşlar bu yaklaşımdan ayrıca nefret ediyorlar.
bir arkadaşım çök kötü bir teselli etme yöntemi olduğunu söylemişti. :17:

öte yandan, 28 yaş hiç de hayata için veya evlenmek için geç kalınmış bir yaş değil...
evlilikten sonrasını bilmiyorum ama çocuktan sonrası için kesinlikle size katılıyorum. herkesin tek konuştuğu şey çocuk oluyor. ama bir insanın hayatını adadığı en büyük şey olduğu düşünülürse, bunu da çok garip karşılayamıyorum ben.

canım benim seni cok anlıyorum. dualarımda tüm hamile kalmak isteyenler ve evlenmek isteyenler var.ama sunu söyliycem ne anladım biliyosun evlenmek güzel yuva kurmak güzel ama seni sevenle sana deger verenle senin sevdiginle güzel.seni sevmeyenle dager vermeyenle o yuva cehenneme döner.bende 29 yasımda evlendim gülüm.artık ümidimi kesmiştim ki Rabbim nasip etti.asla o günlerimi unutmadım unutamam esim bile diyo nerden nereye diye...bide tek basıma kalıyodum köyde iş icabı.kafayı yemek üzereydim yanlızlıktan sizin sayenizde dualarla kavustum.nasip işte.Allah insallah en yakın zamanda hayırlı yuvanıza sizi sevene kavusturur.o hava atanlarda neyin havasını atıyor anlamıyorum.evlenmek sevdiginle güzel.facebookta arkadaslarım hep düğün nişan resimlerini paylasırdı iç cekerdim gelinliklere bakıp aglardım banada nasip olacakmı diye facemizide esimle kapattık resim koyup hava atmak bana ne fayda getirecekki..simdide bebek kıyafetlerine iç cekerek bakıyorum aglıyorum ....:14:dileğim sizlerde bebek topiklerinde bulusmak:21::21::21:

Son düzenleme:
güvendiğin sevdiğin ve sevildiğin bir insanla hayatını birleştirdiğinde evlilik huzurdur, mutluluktur..insan bir yaştan sonra bunu daha çok hissediyor. ben de 30 yaşıma girmek üzereyim ve artık evli olan çocukları olan kuzenlerime her gittiğimde içimde bir burukluk oluyor..öyle çok istiyorum ki sevdiğim bir adamla aynı hayatı yaşamayı, çocuklarımızı büyütmeyi, bir aile olmayı.. ama bazen karamsarlaşıyorum çünkü yaşım ilerliyor. yine de hayırlısını ver allahım diyorum..

bu arada evet, ben de evli olan arkadaşlarımla eskisi gibi ortak noktalarda buluşamıyorum artık. çünkü onun bakışaçısı, sorumlulukları değişmiş oluyor.. öncelikleri değişiyor..

İnsanlar hayatlarında olan şeyleri paylaşırlar arkadaşlarıyla. Üzüldükleri, onları mutlu eden şeyleri anlatırlar.
Evli bir insanın size ne anlatmasını bekliyorsunuz ki? Eski sevgililerinden bahsedecek halleri yok öyle değil mi? Nispet yapmaya çalıştıklarını sanmıyorum.
Siz ne anlatıyorsunuz onlara? Bekar olduğunuzdan duyduğunuz sıkıntıyı mı? Ya da unutamadığınız eski sevgilinizi mi? Onlar da bunları konuşmaktan sıkılmış olamazlar mı acaba?
Fazla alıngansınız.

güvendiğin sevdiğin ve sevildiğin bir insanla hayatını birleştirdiğinde evlilik huzurdur, mutluluktur..insan bir yaştan sonra bunu daha çok hissediyor. ben de 30 yaşıma girmek üzereyim ve artık evli olan çocukları olan kuzenlerime her gittiğimde içimde bir burukluk oluyor..öyle çok istiyorum ki sevdiğim bir adamla aynı hayatı yaşamayı, çocuklarımızı büyütmeyi, bir aile olmayı.. ama bazen karamsarlaşıyorum çünkü yaşım ilerliyor. yine de hayırlısını ver allahım diyorum..

bu arada evet, ben de evli olan arkadaşlarımla eskisi gibi ortak noktalarda buluşamıyorum artık. çünkü onun bakışaçısı, sorumlulukları değişmiş oluyor.. öncelikleri değişiyor..

bende 29 yasımda evlendim yasınız evlenmek için gec degil.nasibiniz hayırlınız insallah en yakın zamanda karsınıza cıkar.bayramlarda dısarı cıkamazdım aglardım evde odamda hep.herkes cift diye.cok üzülürdüm.dısarı cıktıgımda el ele ciftlere bakardım.cok dua ettim sevdigimle evlenmek için sukur kavustum.hersey birden oldu Rabbim elbet karsınıza cıkaracak o insanı

Tek konu erkekler mi acaba? bekarken evlenecek birini bulayım, evliyken kocam mı yani...
Konuşacak onlarca konu varken ne siz bekarlıktan yakınarak insanları sıkmayın ne de onlar kocişlerini sürekli anlatarak baymasınlar bence.

Evlenmiş olan arkadaşınızla hala eski erkek arkadaşların sohbetini yapamassınız artık ,onun farklı bir yaşamı var ,kabul etmeniz gerekli ,etmiyorsanız hayatınızdan çıkartacaksınız ,siz şu an nasıl bekar muhabbetleri yapıyorsanız o da evli muhabbeti yapacak ,ev eşyası kocası görümcesi konuşulacak ,ne bekliyorsunuz,onun artık kocası ve çocuklarından oluşan başka bir dünyası oluyor çünkü ,
siz de evlendiğinizde farklı olmayacak ,sizinde sohbetleriniz bu yönde olacak .alışsanız iyi edersiniz.

Ayy evet tabi tabi evlenince bi mutluluk sarhosu oluyosun ki sormaa...

Keşke ben de 29 yaşında olsaydım da tek bekar olsaydım....

Bi halt olmuyo evlenince asıl o takvim yapraklarinin düşmesi o zmn batıyo insana neydim noldum diyosun...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım benim..
ben de evlendikten sonra öyle özendimki bekarlara sorma..
geçen arkadaşımın bekar evinde kaldım..
tatile gitmiş gibi hissettim kendimi okadar yani..:1::1:

size tek diyeceğim şey çoğu zaman aklımdan şu geçiyo: keşke bekar olsaydım da evleneceğim kişi için daha çok dua etme imkanım olsaydı..
çünkü insanın evleneceği kişi zaten yazılı kaderde..
dualarımızla onun karakterini değştirebiliyoruz..
ben de şuanki eşimi bi kaç sene sonra tanıyıp ozamana kadar dua etmiş olmak isterdim..
belki öyle daha az sıkıntı yaşamış olurdum..
Ama böyleymiş hayırlısı..
çok şükür..
Allah size de beklediğinizin karşılığı olarak çok güzel kısmetler nasib eder inşallah...

seni çok iyi anlıyorum tatlım..
yani evet bazen evliliğin o görgüsüzlüğünü ben de yapıyorum..
sonra kendimi bi köşede hesaba çekince çok üzülüyorum..
evlilik de çok zor bir kurum..mutlaka güzellikleri var ama dediğin gib bekar arkadaşların yanında en azından biraz daha az heriflerimizden bahsetsek daa iy olur bencede..:31::31:

Konu sahibi bide şu açıdan düsün o arkadaslarin bekarken nasil sevgililerinizi konusuyosaniz ayrilmalarinizi barismalarinizi simdide evli arkadaslarin hayatlarindaki güncel konulari senle paylasiyolardir hamilelik vs yani donem dönem sende evlenince sende hayatindaki guncel olan konu neyse onu paylasacaksin

Zamanı gelince olur. Vakti tamamlanınca geçer. Sabredersen değer. Ama evvela kısmet, evvela kader.

Ve zamanı geldiğinde, Rabbin sana (kalbindekini) verecek, seni hoşnut kılacak..."

- Duha/5

“ Gelmelisin.
Bir şiirde, bir duâda kesişmeli yolumuz. ”

“ Uzak ve imkansız gözüken bir şey,
Bir anda yakın ve mümkün olabilir...”

-Yeter ki Allah, istesin…

Ey Yar !
Ahiret'imi güzelleştirmem için
Dünya'da bana yardımcı olur musun ?
Dünya'm ve ahiret'im olur musun ?
Beni Allah (c.c) rızası için sever misin

Bize Besmeleli evlilikler,
Kıbleli evler,
Amentülü hayatlar nasip eyle ALLAH'ım...

Yalnizlıgin insana yakıştigi tek an ,Dua ettigi andir.

Ey Yar !

Sözün Bittiği Yerde 'Nişan' Başlasa,
Sonra Da 'Düğün' Mesela :)

Aşk, eşine
'Cennette seninle yaşayacağım için, ölüm bana hoştur Yâ Âişe' , diyen Efendimizin (sav) yaşadığıdır. . .

Elhamdüllillah,
Allah var
Keder yok

Rabb'im;
Ben duamı ettim.
Emanetim sendedir.
Hüküm sende,
Nâsibim "ol" emrindedir . .

$1463146_485190874932432_2036272340_n.webp

Son düzenleme:
canım benim seni cok anlıyorum. dualarımda tüm hamile kalmak isteyenler ve evlenmek isteyenler var.ama sunu söyliycem ne anladım biliyosun evlenmek güzel yuva kurmak güzel ama seni sevenle sana deger verenle senin sevdiginle güzel.seni sevmeyenle dager vermeyenle o yuva cehenneme döner.bende 29 yasımda evlendim gülüm.artık ümidimi kesmiştim ki Rabbim nasip etti.asla o günlerimi unutmadım unutamam esim bile diyo nerden nereye diye...bide tek basıma kalıyodum köyde iş icabı.kafayı yemek üzereydim yanlızlıktan sizin sayenizde dualarla kavustum.nasip işte.Allah insallah en yakın zamanda hayırlı yuvanıza sizi sevene kavusturur.o hava atanlarda neyin havasını atıyor anlamıyorum.evlenmek sevdiginle güzel.facebookta arkadaslarım hep düğün nişan resimlerini paylasırdı iç cekerdim gelinliklere bakıp aglardım banada nasip olacakmı diye facemizide esimle kapattık resim koyup hava atmak bana ne fayda getirecekki..simdide bebek kıyafetlerine iç cekerek bakıyorum aglıyorum ....:14:dileğim sizlerde bebek topiklerinde bulusmak:21::21::21:

Valla yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum ve ayni şeyleri yasiyorum bizde umarim bugün mutlu oluruz hayirli kismetler nasip etsin rabbim

Valla yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum ve ayni şeyleri yasiyorum bizde umarim bugün mutlu oluruz hayirli kismetler nasip etsin rabbim

Rabbim öyle bir evlilik versinki Cennete gitmekte vesileniz olsun esiniz:21::21::21:

yanlızlık cok zor kim nederse desin yanlızlık Allaha mahsus.Rabbim kimseyi yanlız bırakmasın.cok zor.Allah Büyük.

lütfen yanlış anlamayın, şimdi söyleyeceğim şeyi kesinlikle sizi eleştirmek için söylemiyorum.
ama bekar arkadaşlar bu yaklaşımdan ayrıca nefret ediyorlar.
bir arkadaşım çök kötü bir teselli etme yöntemi olduğunu söylemişti. :17:

öte yandan, 28 yaş hiç de hayata için veya evlenmek için geç kalınmış bir yaş değil...
evlilikten sonrasını bilmiyorum ama çocuktan sonrası için kesinlikle size katılıyorum. herkesin tek konuştuğu şey çocuk oluyor. ama bir insanın hayatını adadığı en büyük şey olduğu düşünülürse, bunu da çok garip karşılayamıyorum ben.

Yoo yanlış anlamam.
Evlenen neden evlenemedim diye ağlar evlenen nerden evlendim diye bu hayatın bir gerçeği:ssz:
Ben hiç bir zaman evliliğe meraklı, hayaller kuran biri olmadım.
Çeyizdir, gelinliktir hiç bakmazdım bile.
Ama sevdim, 26 yaşımda evlendim.
Evlenmeseydim de en azından 32 yaşıma kadar karamsarlığa kapılmazdım eminim..
Kendimi tanıyorum. Çünkü gerçekten mutlu olmak için koca şart değil buna inanıyorum.

Sen şimdi bana bekar birinin mutsuz olmasına onlarca sebep sayarsın.
Ben de sana evli birinin onlarca sıkıntısından bahsederim, işte bu yüzden mutsuz bekarlığa özeniyor derim..

Evli ya da bekar farketmiyor hayatta hep sıkıntılar olacak..Gerçek bu..

Hayallerindeki o güzel gelinliğin hayallerinde kalması üzücü evet..
Ama düğün fotoğraflarında o gelinliğe dolu dolu gözlerle bakmak çok daha üzücü emin olabilirsin..

Sunu biliyorum Rabbim bu sıkıntıyı koyduysa kalbimize bizi sevdiğindendir ona dua etmemizi istediğindendir mükafatı güzel olacaktır.

Sevgili peygamberimiz:

“Kişi evlendiği zaman dininin yarısını korumuş olur Geriye kalan yarısı içinde Allah’a Karşı gelmekten sakınsın.” buyuruyor.

Hz. Adem ve Havva’nın mirası
Ortak noktada buluşanların umudu
Gönülden sevenlerin mutluluğu
Muhammed-i Muhabbetin ürünüdür evlilik...

Ey insanlar biz, sizi bir erkek ve dişiden yarattık. Tanışasınız diye sizi kabile ve halklara ayırdık. (Hucurat-13)
Nefislerinizden sizin için kendileriyle sükunete eresiniz diye eşler yaratıp aranızda merhamet ve sevgi yaratmış olması onun ayetlerindendir. (Rum 21)
Peygamber Efendimiz (sav) in yarın bizden gurur duyacağı bu haslet sebebiyle övüneceği, peygamber çehresinde tebessüme vesile olacak en güzel hadisedir evlilik.

hak veriyorum konı sahibine.benimde evli arkadaşlarım sürekli kaç yaşımıza geldik 2.doğuralım.sonra artık çocuk kaldırmaz kafamız falan.ben daha evlenmedim bile. bazı şeyleri abartıolar işte.düşünmeden konuşuolar.siz takmayın.kısmet işi bunlar.ben takmıyorum.nasipse gelir bulur zaten sizi

Back
X