Evlenenler mutlu mu?

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
yoksa mutlu rolü mü yapıyor?
neden çevremde evlenen hiçkimse evlilik iyidir evlen demiyor?
neden 35 yaşından önce evlenme hiç acele etme diyorlar?
mutlu evlilik yok mudur?
sizin çevrenizdeki evlilikler nasıl?
evlilik gerçekten zor mu? zorsa hangi yönlerden zor?

mutlu evlilik yok mudur?

eşini sevdikten sonra neden zor olsun ki
ben evlenmeden önce hatta düğünden 1 gün önce düşünürdüm
yarın beni ne bekliyo acaba şimdi nasıl bi hayat beklio beni diye
ama hiç bi değişiklik yok tek değişiklik bütün işleri sen yapıosun :27:
ben 27 yaşında evlendim ama tocamla daha önce tanışsam kesinlikle çok çok erken evlenirdim
yaşı olmaz kuzum evliliğin doğru adam seçimi olur

evlilikte bi insanı en çok zora sokacak olan şey ise eşinin ailesiyle senin ailen arasındaki iletişimi doğru kurabilmek
çünkü idare eden sen olacaksın
erkekler çok beceremez bu işi sen denge kurcan birini atıp öbürünü tutmıcan
tabi en önemlisi umarım doğru erkek ve doğru aileyle karşılaşırsın
hayatında biri varsa güveniosan rabbine sığın ve hayırlısıyla yuvanı kur :16:

size 35te evlen dıyenlerede zamanında bırılerı demiştir mutlaka ama evlenmişler 35e gelmeden 2 çocukta yapmışlardır

siz onları bırakın kendınızı hazır hissedıyorsanız düşün evliliği

butun evlilikler kötü değilki hem evliliğinize bırazda sız ve eş adayınız yön verecek

güzel evlilik yapabılecek ve sürdürebilecek birini seçmekte maharet

Vardır mutlu evlilik yapanlar herşeyin zorluğu olduğu gibi evliliğinde sorumluluğu vardır.Mutlu olmayanlarında rol yaptıklarını sanmıyorum, birde iyi günlerinde mutlu mesut olupta en ufak şeylerde evlenmeyin neler çekiyoruz diyenlerle, küçük yaşta evlenip akıl vermeye çalışanlar vardır evlenme canım aklın varsa diyenler onları duymamak gerek.

Son düzenleme:
Elbette mutsuz evlilikler olduğu gibi mutlu evliliklerde var . Evleneceğiniz insan her bakımdan doğru bir insansa eğer , neden mutsuz evlilik olsun ki ? Doğru bir insanla yapılan evlilikler de kişiler mutsuzluk yaşamaz. Ancak doğru bir insan olmadığını düşündüğün biriyle de sonradan değişir düzelir mantığı güderek evlenenler malesef ki mutsuz evliliğe mahkum kalıyorlar . Bu mantığı güdenler de genellikle erken yaşta evlenenlerdir , dolayısıyla eğrisini doğrusunu da düşünemiyorlar . O yüzden erken yaşta evliliklerin doğru kişiyi tercih etme oranları çok düşüktür . Yani en azından sağlıklı bir evlilik için ,kişinin 25 yaşının altında evlenmemesi gerekiyor . 35 çok fazla , onu diyenler abartmış biraz :1:

Son düzenleme:
mutlu evlilik yok mudur?
onu bilmem ama biz çook mutluyuz sende evlen diye sürekli baskı yapıyolarsa bence mutsuzlar:)))

Doğru kişiyi bulduktan sonra neden mutsuz olasın ki?
Elbette zaman zaman bunalıyorsun, bir başkasıyla aynı evi paylaşmak kolay değil sonuçta ama eğer sevdiğin adamsa, bence dünyanın en güzel şeyi onunla uyuyup onunla uyanmak..:31:

Alakasi yok canim, her evlilik kötü degildir,

tabi ki tartismalarda olur iyi giden evliliklerde bile,fakat sinirlarini bilmelisin ve saygiyi yitirmemelisin.

üstelik 35 önce evlenme diyenler kendi fikirlerini sunuyorlar...

birde vardir ya derler : ayyy daha cicim aylarindasiniz,bende buna cok gicik olurum,yahu mecburmu benim evliligimde senin ki gibi olmaya?

Inan ki sen kendin ol yeter,ve hic kimesnin evlenince garantisi yok evliliginin nasil gidebileceginden,tabi ki bizler elimizden geldigince emek vermeliyiz ama geriside biraz karsidakine bagli:31:

bana evlilik nasıl diye sorana çok güzel diorum ve doğru adam olduguna işnanıosan çünkü onu sen tanıosun evlen pişman olmazsın diorum evlilik bence güzel bişey bana o kadar çok dedilerki evlenme bekle yaşın daha küçük 23 yaşındayım:) 2 yıldırda devlet memuruyum:)
evlenme bekle şudur budur:))))
paranı ye biraz elin aamı yiycek gelcek vır vır vır

e ben çlaışıosam oda çalışıo o zman bende onun parasını yiyorum yuhahaha
evlendim gezmediğim yerleri gezdim almadıklarımı aldım almayada devam ediorum hayatım byoyunca yapamadıgım tatili yaptım:))
önemli olan dogru kişi
ve evlilik çok güzel bişey kesinlikle tavsiye ederim:)))))

bence olaya ya siyah ya beyaz diye bakmamak lazım.

nasıl ki kimsenin tamamen mutlu bir hayatı olmuyor illa ki sorunlar zorluklar oluyor bence evlilik de öyle.

tamamen mutlu evlilik olamaz ama sadakat sevgi saygı karşılıklı anlayış çok önemli bunlar olduktan sonra zaten güzel bir evlilik olur.

doğru insan çok önemli evet ama bir yerde okumuştum biraz dini olacak ama aklıma geldi yazmak istedim;

kimi için yapacağı evlilik şükürdür, kimi için sınav. bu tip bir cümleydi.

yani biz ne kadar doğru kişi olsun diye çabalasak da o evlilikle sınanacağımız varsa da bundan da kaçış yok.

ama belki çektiğiniz sıkıntıların gösterdiğiniz sabrın ödülü de olabilir:16:mutlu bir evliliğiniz olur.

kimsenin hayatı aynı olmadığı gibi evliliği de aynı olmaz.tabi evli değilim bunlar tahmin.

Erken evliliklere ben de karşıyım gerek biyolojik, gerekse de karakter, maddi ve manevi yönden tam anlamıyla hazır olunmadan yapılan evliliklerde bir sürü problem çıkıyor ama 35 yaş da nedir yahu biri bunu söyleyen kişiye kadınların biyolojik saatinden de bahsetsin 35 yaşında evlendikten sonra kadın evliliğe mi alışsın, eşine mi alışsın biraz başbaşa vakit geçirmek m istesin yoksa yaşından dolayı bir an önce oturmamış bir evlilikte geç kaldım algısıyla çocuk yapmak için çaba mı sarf etsin. Bir de tabi özellikle bizim ülkemizde bir kadın 35 yaşına kadar ne yapabilir ben çok merak ediyorum Amerika mı burası herkesin ailesi böyle çok rahat herkes sevgilisiyle rahat rahat dolaşıyor, tatillere filan gidiyor, getiriyor baba bak bu benim sevgilim daha erken 35 yaşımızdan önce evlenmeyeceğiz biz hayatımızı doyasıya yaşayacağız mı diyor acaba? Sonuçta bu ülkede sevdiğin insanla bir şeyler paylaşmak istiyorsan onunla özgürce kimseye hesap vermeden yaşayabilmek istiyorsan bunun yolu da evlilikten geçiyor kimse kuru kuru modernlik taslamasın. Ha bunun için de 17-18 yaşında hazır olunmadan evlilik yapılması da makul olan değil ama işler güçler yoluna koyulup belli bir olgunluğa eriştikten sonra da 15 yıl flört etmenin anlamı yok di mi.

5 aylık evli 23 yaşında bir bayan olarak şunu söyleyebilirm ki. Evlikte eşin anlayışlı sorumluluk sahibi ve eşini sahiplenici olması çok önemli..Kayınvalidem bana karşı çok iyi ama acayip kurnaz biri . Herşey beklenir ama birşeyde konduramazsın öyle biri yani .Birde altlıüstlü oturuyoruz . Eşim beni sahiplenmese gerektiğinde cevabını vermese şu an çok mutsuz olabilirdim :5::5:

Ama öyle değil eşimi seviyorum ve iyiki evlenmişim onunla diyorum yani ben mutluyum:16::16::16:

tek kelimeyle daha once evlenseydim diyorum dogru kisi cok onemli tabi ki eminsen hic bekleme yas degil sevip anlasmak cok onemli ve saygi

Back
X