Evlenenler mutlu mu?

35 yaş bayan için geç bence,öyle diyenini de hiç duymamıştım.
Her evlilik kötü,zor diye de bir şey yok.İki taraf da anlayışlı,saygılıysa,birbirini seviyorsa mutlu mesut yaşanır.İki tarafın da ödün verdiği,alttan aldığı durumlar olabilir.Asıl mesele doğru insanı bulmak.

Bana da gelen fikir ve tavsiyeler bu yonde valla. Evlilerle acilan evlilik konusunda, 10 evliden 9'u ya evlenme der, ya da bekle der. Keske daha erken evlenseymisim diyene rastlamadim. Hepsi keske daha gec evlenseymisim diyor. :D Ve cogu genel olarak bakildiginda mutsuz.
Zaten ben de hicbir zaman evlenme meraklisi biri olmadim. Bu konuyu hic dert etmedim, etmem de. Evlenmek istemiyorum bile diyebilirim. 23 yasindayim, evlenirsem de en erken 29-30 yasinda filan olsun isterim.

evlılık doğru kışıle yapıldığında kesınlıkle çok guzel bırşey. aşk bır yana guven veren bırşey. tabıkı zorlukları var helekı çalışan kadınsan
ama arkadaşlar demışya eş ve aileler iyi nıyetlıyse en onemlısı bu dıye. kesınlıkle oyle. ben bu konuda çok şanslıydım Rabbım hıç pişman etmesın
eşimin ailesı gıbı aile versın hepınıze. hımmm bıraz daha paralı olanını versın ama:1:

yok artık 35 yaşından sonra kadın evine mi alışsın ? kocasıyla deli dolu tatile mi çıksın , yada çocuk mu yapsın da onun peşinde mi koştursun , o yaştan sonra derman kalmaz ki insanda.. heyecanı bile olmaz :ssz:

Keşke 30 değilde daha erken evlenseydim diyorum..İlk zmanlar sıkıntılarım oldu alışana kadar ama şimdi çok şükür mutlu bir evliliğim var. Alıştıkça herşey daha iyi oluyor. Bence 30 bile geç çocuk için. bnce evlilik güzel doğru adam bencede sihirli kelime..

35 diyen de abartmış hiç evlenme oldu olacak:9:
Ama cidden 25 ten önce bence de evlenme :)
Hep söylüyorum o yaşlar kv niye böyle yaptı
vay görümcem beni üzdü
aman kp karıştı off eşim beni savunamadı!
Aman da eşim artık benle ilgilenmiyorlarla katledilmemesi
gereken en güzel yaşlar bence..
Ben 26 da evlendim şimdi düşünüyorum.
28 olsa da olurmuş daha güzel olurmuş..
Yukarıdaki soruları 2 yıl sonra sormaya başlarmışım en azından:ssz:

Ve yazdıklarımdan anlayacağın üzere bir evliliği zor yapan %90 bizzat o şahıslar benim için:ssz:

Bekarken çalışıyor olsan bile eğer ailenle kalıyorsan, eve ne kadar maddi anlamda destek oluyorsan ol bütün sorumluluk anne ve babanındır. Sen de bilirsin evin borcunu harcını ama, baban kadar sıkıntı çekmezsin. Annen kadar düşünmezsin bugün ne pişirsem diye...

Sonra evlenirsin, pat !.. Bir bakmışsın hayatın tam ortasındasın.

İki kişilik bir aile olsanız bile zordur bunun sorumluluğu, ay sonunu evlenince hesaplarsın. Canının her çektiğini değil, artık cebinin yettiğini alırsın. Bir de gelin olmuşsundur tabi, bütün gözler üstünde. Hem yuvanı idare edeceksindir, hem ailesini...

Hep diyorum, evlenirsin, evlendiğin gün birden büyürsün.

Evlilik çok zor, idare edebilene.

Ama en güzeli ne biliyor musun? Başını yastığa koyduğunda aynı yastıkta başka bir baş daha var ya :16: Ona sarılıp da uyumak, uyandığında onunla uyanmak... Dertlerin bir tasaların bir olması... Onunla hayatı yaşaması... Bir sürü kavgalar edip 5 dakika sonra birbirinize sarılıp ağlaması... Romantizmin dibe vurduğu zamanlarda bile ona sırılsıklam aşık olması :16: Onu her gün daha çok sevmesi, hem de aşktan öte bir merhametle...

Evlilik çok zor, ama sevdiceğinle olmak da paha biçilemez. :34:

doğru insanı bulduysan hele de sevdiğin kişiyle evlendiysen evlilik çok güzel bir şey.ama tabiki herşey gibi burda da zor taraflar var.aileler pek anlaşamayabilir.eşinin ailesi seni sevmeyebilir sen onları sevmeyebilirsin.yada tam tersi.ama biraz anlayış ve biraz sabırla hepsi olmasa da çoğu yoluna giriyor.evlilik hem çok kolay hem de çok zor.önemli olan insanların birbirlerine saygısını yitirmemesi.valla ben herkese evlen diyorum.ben mutluyum çevremdekilerin de bu mutluluğu tatmasını istiyorum.

Ailemden binlerce km uzakta, hiçbir sosyal yaşamın olmadığı bi yerde bile eşimle bu kadar mutlu olacağımı bilsem çoookkk daha önce evlenirdim,evlilik şans biraz bence

Evlenmeyenler mutlu mu peki :) :37:

Hiç "oh iyi ki evlenmemişim" diyen de duymadık yani...

İnsanlar evlendiler diye değil,eşlerinden memnun olmadıkları için mutsuz oluyorlar.

Yani eşim çok iyi ama keşke bekar olsam diyen olmaz herhalde:)

Bekarken çalışıyor olsan bile eğer ailenle kalıyorsan, eve ne kadar maddi anlamda destek oluyorsan ol bütün sorumluluk anne ve babanındır. Sen de bilirsin evin borcunu harcını ama, baban kadar sıkıntı çekmezsin. Annen kadar düşünmezsin bugün ne pişirsem diye...

Sonra evlenirsin, pat !.. Bir bakmışsın hayatın tam ortasındasın.

İki kişilik bir aile olsanız bile zordur bunun sorumluluğu, ay sonunu evlenince hesaplarsın. Canının her çektiğini değil, artık cebinin yettiğini alırsın. Bir de gelin olmuşsundur tabi, bütün gözler üstünde. Hem yuvanı idare edeceksindir, hem ailesini...

Hep diyorum, evlenirsin, evlendiğin gün birden büyürsün.

Evlilik çok zor, idare edebilene.

Ama en güzeli ne biliyor musun? Başını yastığa koyduğunda aynı yastıkta başka bir baş daha var ya :16: Ona sarılıp da uyumak, uyandığında onunla uyanmak... Dertlerin bir tasaların bir olması... Onunla hayatı yaşaması... Bir sürü kavgalar edip 5 dakika sonra birbirinize sarılıp ağlaması... Romantizmin dibe vurduğu zamanlarda bile ona sırılsıklam aşık olması :16: Onu her gün daha çok sevmesi, hem de aşktan öte bir merhametle...

ayyy öyle güzel yazmışsın ki arkadaşım.valla ağzına ellerine sağlık.aynen öyle.allah hepimizin evliliğini hayırlı ve huzurlu etsin inşallah.

Zamaninda bir hocam bana evlilikten cok sey bekleme kimse 100'de 100 anlasamaz 100'de 51 anlastin mi tamamdir daha fazlasini bekleme emisti
Simdi evliyim ve ne demek istedigini cok iyi anliyorum...
Evlendigine pisman misin dersen hayir hayatimdaki en dogru karari vermisim derim (tabi zaman zaman bu fikrimin degistigi olabiliyor;-) )

Bende çevremden hep böyle tepkiler alırım
Aman evlenmeyin ne gerek genç yaşta bu kadar sıkıntı altına girmeye
Eş derdi , onun ailesi ,sülalesi vs ... :)

Çok severek evlenen de oldu çevremde onunda bir sözünü hatırlarım hep
''Evliliğin böyle bir şey olduğunu bilseydim hiç acele etmezdim ''

Kuzenim nişanlı oda kayınvalidesi ile kafayı bozmuş durumda , içime fenalık geldi anlatırken bile :ssz:

Ne yaşandığıyla ilgili bir durum , fakat çevremde 4*4 lük mutlu mesut bir evlilik daha görmedim :51:

evlilikten ne beklediğinle alakalı evlilikten çok birşey beklemeyeceksin öyle 4x4 lük sevgili gibi olduğun beklentilerini ne kadar çok yüksek tutarsan o kadar çok hayal kırıklıkların olur ortalama çevreden örnek al evlilik güzeldir her insanında evlenmesi gerek diye düşünüyorum zaman zaman sorunların olucak ama aşmasını bilmeyi öğreneceksin açıkcası ço şey beklemezsen herşey güzel olur

ben erken evlendımi düşünüorum mutsuzmuyum hayır mutluyumm ama ağır gelior evlilik 20 yaşındayım ben aıleler arası iletişimi doğru kuramadım o yüzden büyük sorunlar yasadım yasıorum ama eşimi cok sevıorum oda benı aynı sekılde herşeyde yardım eder temizlik yemek her istedimi yapmak ister ben o konuda şanslıyım gene aynı kişiyle evlenirdim ama daha geç evlenırdım aynı eşimleee :52: :27:

ben 21 yaşında evlendim 4 sene evli kaldıktan sonra ayrıldım 2 sene oldu çok kötü zamanlar geçirdim istenmeyen bi gelindim eşimin ailesi hiç bi zaman kabullenemedi 6 senedir içlerinde olmama ragmen hep eşimi doldurup bana gönderdiler oda onların verdiği akılla bana yaklaştı her türlü şeyi yaşadım daha küçük olmama rağmen evin bütün sorumluluğu bendeydi eşim çalışmaz serseri gibi gezerdi evin kirası faturaları herşeyi bendeydi üstüne bide eşimin ailesine yardım ederdim ablası ve annesine çok kötü 4 senem geçti gençliğimin en güzel yılları derler ya gerçekten öyle benim yaşımdakiler gezip eğlenirken ben nerden nasıl para bulucam faturayı kirayı nasıl ödiycem diye düşünürdüm ama onca kötü zamandan ve kötü bi evlilikten sonra bana şimdi sor evlenirmisin evet evlenirim ama doğru insanı bulmak çok önemli ben yanlış insana denk gelmiştim bu bütün evliliklerde böyle olucak anlamına gelmez herkes kendine göre yorum yapar ya en ufak bi sorunda amann ne evlenicen bekar gez daha iyi agrısız başın var işte diye ama öyle bişey yok evlilik iyisiyle kötüsüyle beraber olmak beraber mücadele etmek değilmidir. çok zorluk çekebilirsin yaşayabilirsin ama yanında aşık oldugun sevdiğin adam olucak akşam yastıığa başını koyduğunda onun yanında oldugunu biliceksin onun sıcaklığıyla varlığıyla gözlerini kapatıp onun verdiği güvenle uykuya dalıcak ve gözlerini açtığında onu görüceksin tam düştüm derken onun elini sana uzanmış oldugunu görüceksin eğer doğru insanı bulduğuna inanıyosan evlilik çok güzel bişey

Back
X