Evlenenler yardımcı olabilir mi

IncIpek04

Güzel günler yakındır
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
5.657
7.052
198
Arkadaşlar 8 yıldır devam eden ilişkim var. Erkek arkadaşım nisanda tegmen olacak suan eğitimde. Erkek arkadaşımi ailem sadece benim anlattığım kadar biliyor hiç tanismadilar. Biz nisan Mayıs gibi artık evlenmeyi istiyoruz. Benim sorum şu ki; ailemle ne zaman tanismalari uygun olur, ardindan isteme tanistiktan ne kadar sonra olmali, düğün hazırlığı kaç ay önceden baslanmali... Bunlari öğrenmem gerekiyor asıl problem de tegmen olmadan bir ay once lojman verirler mi? Ev eşyayı nasıl halledicezz rutbeyi taktiktan sonra atama ev isi olursa yine beklemek zorunda kalmaktan başka yolu yok mu ? Off kafam çok karışık durumlar canımı sıkıyor hiçbir şey belli değil düşünmekten bazen uyuyamiyorum. Bir iki kelime de olsa bana bir şeyler söyleyin lütfen...

Pardon ama ailenize bi hemen anlatin daha ailelerin tanışması var söz var nisan var ee bu süreçte zaten diğer sorunlar Hallolur eğer bodoslama tamam tanistiniz hoopp evlenelim demicekseniz..

Pardon ama ailenize bi hemen anlatin daha ailelerin tanışması var söz var nisan var ee bu süreçte zaten diğer sorunlar Hallolur eğer bodoslama tamam tanistiniz hoopp evlenelim demicekseniz..
Erkek arkadaşimda bu ay izne gelecek tanışmak istiyor ama ben kararsızim dediğiniz gibi her şey bir anda olsun bitsin istiyorum. Nişan yapmak istemiyoruz. Tanışma isteme&soz düğün bunların hepsi 8ayda... Ayrı şehirlerde olmamiz da zorluyor bu durumu. Ben kasim gibi tanıştirmayi düşünüyorum çok mu geç olur

İsteme söz nişan hepsi ayrı ayrı olmasın
Birkere gelsinler tanışın sınrada söz nişan biarada olsun.
Uygun fiyatlı biyer bulursanız bütçeyi zorlamadan dışarıda yapın söz ve nişanı toplanan takıyla çeyiz eşya kısmını yaparsınız

Mayısa bişey kalmadı hızlı olmanız gerek
Eğer düğün yapıcaksanız insanlar 1 yıl önceden ayarlıyo istediğiniz yer konusunda sıkıntı yaşarsınız ( cuma ctesi pazar olursa)

Aynı şehirdeyse akraba çoğunluğu düğünü haftaiçi yapın nişanıda hem daha ucuz hem yerde sıkıntı olmaz

Eşyaları evi tutmadan halledemezsiniz çok vaktiniz yok

Bu yil Şubat'ta işten ayrıldım sinavlara girdim onlar olmazsa yeniden işe baslicam eylül gibi

Geç olur, ailenizde evlilik süreci için hazırlık yapacak, hevesleri vardır, hayalleri vardır, şimdiden tanışsınlar zaman içinde diğer herşey planlanıp yapılır.

Evet aslında sorun eşya degil birikim var sorun rutbeyi takmadan bir ay önce lojman verecekler mi görev yeri belli olacak mi ? Burda bilen birisi varsa asıl o konuda bilgilenmek istiyorum. Dediğiniz gibi ayri ayri değil isteme soz birlikte olsun bitsin :)

Geç olur, ailenizde evlilik süreci için hazırlık yapacak, hevesleri vardır, hayalleri vardır, şimdiden tanışsınlar zaman içinde diğer herşey planlanıp yapılır.
8 ay gözümde çok büyüyor anlasamazlar kavgalar olur diye çekiniyorum belki de off ne zormuş su aşama

Eğer tanışma-söz-nişan aynı anda olmazsa geç olur Mayısı geçer. Bence bayramda tanıştırabilirsin ailene de söyleyebilirsin,söz isteme nişan olur daha sonra düğünü mayısta istediğinizi dile getirirsiniz

8 ay gözümde çok büyüyor anlasamazlar kavgalar olur diye çekiniyorum belki de off ne zormuş su aşama

Ara sıra gerginlikler olabilir, olacak diye birşey yok ama Kasım'da tanıştırma Nisan Mayıs gibi evlilik aileniz ve evlilik sürecindeki hazırlıklar için yetersiz bir süre.

Ben de kız annesiyim, kızımı en iyi şekilde evlendirmek isterim, belki tamamlamak istediğim çeyiz hazırlıklarım olacak, belki kızımın evliliği için hayal ettiğim şeyleri yapmak isteyeceğim, maddi manevi hazır olacağım bir zamanım olsun isterim, tanıştırınca anneniz erkek arkadaşınıza olumlu bakarsa zaten babanızı idare eder, arada gerginlik tatsızlık olmasını engeller, olayları yumuşatır.
Tanıştırma işini geciktirmeyin, hem zaten önce erkek arkadaşınız tanışacak değil mi? Sonra aileler tanışıp belki aynı gün söz olacak, aileler birbirini tanıyacak zamanı olsun ister, kızımı evlendireceğim ama delikanlı da iyi o da tamam lakin ailesi nasıldır, kimlere gelin gidecek bir görüp ölçüp tartmak isterim, yoksa bugün tanışıp yarın nikahta olur fakat ailelerin anlaşması, kaynaşması evliliğinizde önemli bir rol oynayacak, ileri de göreceksiniz bunu.

Evet herkes geç olur diyor. O yüzden bu ayın sonunda izne gelecek tanışmak istediğini anneme soylucem. Aralık gibi isteme soz olsa Mayıs'a yetişir. Zaten düğün küçük bir şey olacak çok fazla akrabalarımiz yok ikimizinde yaşadığımız yerde

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sizler sayesinde bu ay tanıştirmayi düşünüyorum. Inşallah her sey yolunda olur bana şans dileyin...

Bence de öyle yapmalısın. Ayrıca nişanlılık süresini ne kadar uzatırsan o kadar uzuyor,geriliyor ilişkiler,yani bizde öyle olmuştu.
Kasım-Aralık gibi söz-nişanı yapsan 6 ayda çok rahat yetişebileceğini düşünüyorum ama borçla da evlenebilirsiniz,bir birikiminiz falan var mı? Aileniz destek verecek mi?

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sizler sayesinde bu ay tanıştirmayi düşünüyorum. Inşallah her sey yolunda olur bana şans dileyin...
Bol şans, umarım herşey yolunda gider, aileniz erkek arkadaşınızı sever, aileler birbiriyle kaynaşır, şimdiden mutluluklar diliyorum, herşey gönlünüzce olsun inşallah

Rutbe gelmeden bir ay once lojman verilmeyebilir,verilse de gec olur tam dugun zamani kim lojmanla tasinmayla ugrasir ki? Hayaller guzel de azicik zaman olmali bunlarin arasinda. Ayri sehirlerdesiniz,nerede yasanacak o bile belli degilken mayista evlenelim demek utopik olmus. Bence sonbahara birakin siz evliligi. Hem aileler tanisir,hem gorev yeri ve lojman belli olur,hem de tasinmaya yerlesmeye yeterli zaman ayrilmis olur. Mayis ayi zaten ramazan sıkıs tepis olursunuz

Mutluluklar öncelikle :) normal olarak streslisin ama böyle sıkıntı etme her şey olacağına varır sonuçta :) lojman konusunda hiç bilgim yok. Şunu bilirim ne kadar az eşya o kadar iyi. Diğer hazırlıklar için konuyu takipteyim bende bekarım. :)) bizde o tarihlerde düşünüyoruz inşallah :)

Bizim ailelerimiz isteme olmadan 1 ay önce tanıştılar. Önce onlar bize geldiler sonra onlar davet etti ailemi. Sözden 2 ay sonra nişanım, nişanım'dan 3 ay sonra düğünüm oldu . Yani planlı olursanız düğün hazırlıkları kısa sürede de yapılır.
Askerlikle ilgili sorularınız hakkında hicbir fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…