evlenilecek adam profili..

tazelale

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
103
3
48
İstanbul
forumlarda gezdikçe dikkatimi çekti ...bu tarz bi konuya rastlamadım yada bana denk gelmedi bilmiyorum..ama bekar kızların fikirlerini merak ediyorum evlenmeye karar vermek için karşınıza çıkan adaylarda yada hayal ettiğiniz damat adaylarında ne tarz özellikler istersiniz..mesela nasıl bi iş nasıl bi aile nasıl bi düzen olsun istersiniz?

benım hayatıma gırecek ınsan olgun olmalı,her konuda bana önder olacak bırısı olmalı.

Bılgısıne ,aklına ,ailesine ve dışarıdaki insanlara davranışına ve hayvanlarada hayran olmalıyım.

Dinine ,aılesıne bağlı olmalı.

Sorumluluk alabilen ve hırsları için herseyı yapabılecek bırısı olmalı.

İyi bir işi ve karıyerı olmalı,ve benım ıstedıklerımı karşılayabılecek benı maddi sıkıntıya düşürmeyecek bırısı olmalı.

Aksi halde ben hayatıma bırısıni almaktansa almamayı tercih ederim.

tuttuğunu koparan, güçlü ama ezmeyen merhamet sahibi ve inançlı, kendini donatabilmiş eğitimden ziyade görgüsü düşüncesi geniş,alfa tipi her konuda önder,zekası öne çıkan ,iletişim gücü yüksek,anlayışlı...bunlar var ise maddiyat korkutmuyor beni.olur olmaz, kendi yağımızda kavruluruz zaten.

Arkadaşlar da yazmış ama,
Herşeyden önce Allah korkulu olmalı. Sorumluluk sahibi, pozitif, basit şeylerle uğraşmayan, ağır-oturaklı, kendini geliştirmiş, ailesine ve çevresine saygılı, iletişimi güçlü, pratik zekalı bi adam olmalı. Ve en önemlisi de benden her anlamda daha üstün olmalı, ona hayran olmalıyım. Ama bir o kadar da mütevazi..

Zaten böyle birisiyse ekonomik olarak da iyi kazanımlar sağlayacak bir işi muhakkak olur.

Tabi böyle bir adam var mı bi de

Her zorluğa gögüs gerebilen, inandığı davadan asla vazgeçmeyen yerine göre olgun yerine göre çocuk olabilen,ailesine bağlı, yüreği merhametli,allahtan korkan kuldan utanmayı bilen biri..

aynen kızlar ben yeni evliyim eşimin maneviyatına en çok baktım iyiydi evlendikten sonra daha iyi oldu ve her konudada ılımlı oluyolar

Allah korkusu olmalı,
çalışkan olmalı,
saygılı olmalı ,
beni sevmeli yeterli

Burada yazılan özelliklerin hepsini barındıran erkeklerin "evlenilecek kadın profili" ne durumda acaba .

Yazdiklariniza katiliyorum..bunlarin yanina eklemek istedigim gozlerine baktigimda isigim olsun aski hissettirsin..buda onemli bence...

Hayatı müşterek olarak görmesi lazım. Bana her konuda yardımcı olabilmeli. Evin ve çocuğun yükünü tek başına yüklenmemeliyim. Kısıtlamamalı. Kendi cinsini üstün görmemeli. Saygılı olmalı. Merhametli olmalı. Ekonomisi düzgün olmalı, umarım benimde düzgün bir ekonomim olursa, güzel bir ekonomik birlik oluşturabilmeliyiz. Hayata bakış açımız aynı olmalı, düşüncelerimiz zıt olmamalı. Dini,dili,ırkı önemli değil insanca yaşamayı bilmeli.

Öncelikle her hareketiyle güven vermeli saygılı, beyfendi olmalı gören herkesi etkileyebilmeli. Doğal davranabilmeli her yerde her zaman. :)
Sözünün eri olmalı hiçbir şeyi boş yere konuşmamalı. Kibar olmalı ve bence alttan alan taraf olmalı (tabii ağırlığını yine de hissettirerek)
Senden başka gözü kimseyi görmemeli ilgi odağı dahi olsa kafasını başkasına cevirmemeli bence en önemlisi bu.
bide Full ilgi full alakalı olmalı ne bileyim olsunda olsun işte hayal kurmak bedava nasılsa :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…