Söylediğim gibi evlenmeden önce sekse karşı değilim.Ama seks için bir birlikteliğe karşıyım.Kimse kendi istememesine rağmen sırf karşı tarafla ilişkiyi sürdürebilmek için cinsellik yaşamamalı zaten. Sonra pişman oluyolar, adama bağımlı hale geliyorlar, o kişiden kötü olsa da ayrılamıyorlar, depresyona giriyolar vs. Ancak o zaman ona göre adam arayacaksın kendine. Pubtan bulduğun adamla görüşme mesela.
Konu sahibinin kafa yapısı olarak ikizi gibi olan bir üye var. Hatta daha birkaç gün önce yeni konu açtı burda. O da birkaç sene önceye kadar konu sahibi gibi konular açıyordu. O da konu sahibi yaşlarında ve bakireydi. Kendi yaşlarında, direkt ciddi ilişki yaşayacağı, evlenmeden cinsellik talep etmeyecek birini arıyordu ama bu vasıflardaki adamı tinderda ve clublarda arıyordu. Yukardaki yorumumun aynısını ona yapmıştım. Çok kızmıştı, tinderdan tanışıp evlenenler de var falan demişti. Neyse kendisi kısa süre önce evlenmiş. Evlendiği kişi arkadaş çevresinde tanıştığı ve anladığım kadarıyla muhafazakar sayılabilecek bir adam. Çok kızdı ama yine dediğimize geldi.
Kim o üyeKimse kendi istememesine rağmen sırf karşı tarafla ilişkiyi sürdürebilmek için cinsellik yaşamamalı zaten. Sonra pişman oluyolar, adama bağımlı hale geliyorlar, o kişiden kötü olsa da ayrılamıyorlar, depresyona giriyolar vs. Ancak o zaman ona göre adam arayacaksın kendine. Pubtan bulduğun adamla görüşme mesela.
Konu sahibinin kafa yapısı olarak ikizi gibi olan bir üye var. Hatta daha birkaç gün önce yeni konu açtı burda. O da birkaç sene önceye kadar konu sahibi gibi konular açıyordu. O da konu sahibi yaşlarında ve bakireydi. Kendi yaşlarında, direkt ciddi ilişki yaşayacağı, evlenmeden cinsellik talep etmeyecek birini arıyordu ama bu vasıflardaki adamı tinderda ve clublarda arıyordu. Yukardaki yorumumun aynısını ona yapmıştım. Çok kızmıştı, tinderdan tanışıp evlenenler de var falan demişti. Neyse kendisi kısa süre önce evlenmiş. Evlendiği kişi arkadaş çevresinde tanıştığı ve anladığım kadarıyla muhafazakar sayılabilecek bir adam. Çok kızdı ama yine dediğimize geldi.
Çok teşekkür ederm,söyledikleriniz çok kıymetli.Önceden bilgisini vereyim, biraz manas destani gibi olacak hakkınızı helal edin:) M Mutlu2890 Bence biriyle tanıştığınızda bunlara dikkat ederseniz iyi biriyle evlenme ihtimaliniz gayet yüksek.
- Ona hemen aşık olmayın. Bir erkekten emin olmadan aşık olmayın. Duygular sizi körleştirir. Size yaptığı yanlışları duygularınız olduğu için ya göremezsiniz ya da o yanlışları görseniz bile tepki gösteremezsiniz. Mantık odaklı gidin, hemen duygu oluşturmayın. Kendinizi frenleyin.
- Bir erkek,sevmediği kadına karşı çok zalimdir, acımasızdır. Çoğunlukla erkekler sevmediği,istemediği kadına karşı zalimdir. Bazen sizin yüzünüze sizi istemediğini söylemez ama çoğu konuda şartlı davranıyorsa, bunu yaparsan bu olur, böyle yapmazsan senden ayrılırım diyorsa o kişiden olmaz.
- İnsanlar değişmez. Bir erkek size hitap etmiyorsa onu değiştirmeye çalışmayın. Bir insan anca kendi isterse değişir, yoksa 35, 40 yaşına gelmiş birini ne yaparsanız yapın değiştiremezsiniz.
- Sınırlarınıza saygı duymazsa olmaz. Sizin düşüncelerinize, duygularınıza,isteklerinize önem vermiyorsa, bir şeyi istemediğinizi söylediğiniz halde ısrar edip baskı kuruyor, saygısızlık yapıyorsa o kişiden olmaz. Saygı bir ilişkide en önemli şeydir. Saygı olmadan hiçbir şey olmaz.
- Parasını veya sevgisini sakınıyorsa yani cimri ise olmaz. Cimri insanla olmaz. Cimri insanlar sadece parada değil, sevgi verirken de cimridir. Cimri insanla ömür geçmez.
- Ailesine bağımlı ise olmaz. Her insan kök ailesine bağlı olmalıdır ama bağımlılık çok başka bir konudur. Eğer kendi kök ailesinin değer yargılarını, körü körüne benimsemişse, onlar hayatta ne düşünüyorsa sorgulamadan kabul etmişse olmaz. Çünkü sizin de kök ailesinin inançlarına, düşüncelerine körü körüne uymanızı bekler, uymazsanız da istenmeyen kişi olursunuz.
- Bir erkeğin sözleri ile davranışları uyuşmuyorsa olmaz. Erkekler bizim gibi değil, davranışları ile her şeyi gösterirler. Bir erkeğin size seni sevmiyorum demesine gerek yok. Sizi sevmiyorsa sizi arayıp sormaz, duygularınızı önceliklendirmez, sizle ilgilenmez, gününüzü merak etmez, size günlerce yazmaz, sizi merak etmez. Bunlar seni sevmiyorum demektir. İlla ağzından seni sevmiyorum diye duymanıza gerek yoktur.
- Kriterlerinizi belirleyin. Eğer 35 ve üstü bir kadınsanız karşınızda hiç evlenmemiş ve çocuksuz birinin gelme ihtimali düşük. Tabi ki gelebilir, gelmeyebilir de. Burada eğer çocuğu olmasın diyorsanız öyle kişileri baştan eleyin. Ama eğer çocuğu olabilir diyorsanız da değerlendirin. Fakat burada fark şu; siz anne olmak istiyor musunuz? 40lı yaşlarda baba olmuş biri, tekrar baba olmak istemeyebilir. Bunu konuşmanız lazım, eğer anne olmak istiyorsanız baştan ona bunu söyleyin. Sizin anne olma hakkınızı kimse alamaz.
- Karşınızdaki de sizin gibi biri, kusurları olacak, zor günü olacak, ağlayacak. Sizin nasıl zor gününüzde birinin yanınızda olmasını istiyorsanız o da sizin zor gününde yanında olmasını isteyebilir.İlişki, karşındakini olduğu gibi kabul etmektir. Hiçbirimiz kilden hamur değiliz, karşımızdaki bizi istediği gibi yoğuramaz. ancak biz değişmek istersek değişiriz.
Bu maddelerden de daha önemlisi; en çok kendinizi sevin, en çok kendinize değer verin, en çok kendinize saygı duyun. Bir erkek sınırlarınızı ihlal edip, kalbinizi kırıp, size saygızılık ettiğinde hep kendinizi seçin. Hiçbir şey kendinize duyduğunuz sevgi ve saygıdan önemli değil. Herkes hayatta gidebilir ama siz kendinize sonsuza kadar lazımsınız. Ve sakın muhtaç enerjisi yaymayın. Anne olmam lazım,evlenmem lazım olmazsa olmaz enerjisi yayarsanız erkekler bunu anlıyorlar ve ona göre ellerine güç vermiş olursunuz. Olursa olur olmazsa nasip kısmet enerjisinde ve rahatlığında olmanız lazım..Muhtaç enerjisinde olmazsanız her yerde kazanırsınız, kötü biten bir evlilikten edindiğim farkındalıklar bunlar, umarım faydası olur.
- Bu benim için önemli bir madde; bana göre bir erkeğin / bir insanın manevi değerleri yüksek olmalı. Yani vicdanı ve merhameti olmalı. Başına gelmesini istemediği bir şeyi karşındakine de yapmamalı. Ben eski eşimle boşanıyorum, beni aldattı iftiralar açarak boşanma davasına devam ediyor. Bende açtığı tahribatın haddi hesabı yok. Eğer maneviyatı yüksek biri olsaydı bana bu kötülükleri yapamazdı. Vicdanı, merhameti, Allah korkusu olsaydı bir sınırı olurdu, Allah'tan korkardı. O yüzden mutlaka karşınızda olacak kişinin, manevi değerleri sağlam olmalı. Yoksa işler kötüleştiğinde bir sınırı olmadığı için her türlü kötülüğü yapabilir, ben yaşadım siz yaşamayın.
Ne demek rica ederim.. doğru kişiler var sadece onlarla tanışana kadar doğru olmayan kişileri elemeniz lazım. Onun için kendinize güvenin, kendinizi sevin ve kendinize saygı duyun.. Allah karşınıza iyi insanlar çıkarsınÇok teşekkür ederm,söyledikleriniz çok kıymetli.
evlenmeden önce sekse karsi olmayan kisi 35 yasina bakire girmezdiSöylediğim gibi evlenmeden önce sekse karşı değilim.Ama seks için bir birlikteliğe karşıyım.
Bu konuda sorunlarım var terapistimin de dediği gibi içimde taşıdığım iki zıt duygu ile başetmeye çalışıyormuşum.Ve bu konuda çaba gösteyorum ve söyledikleriniz konusuda size hak da veriyorum.
Ben sevgili olduğum kişi ile cinsellik gibibie duyguyu tatmak isterim ,evlenmesem de olur.
Ama karşılaştığım çoğu erkek ruhumdan önce bedenime odaklandığı için bu sıkıntıyı yaşıyorum.
Tabiki onları da suçlamıyorum.
Onlar sendeki özgür kadını görürken muhafazakar tarafınla karşılaşıp ger çekiliyorlar demişti terapistim.
Ben ikisi de değilim aslında.
Sadece ciddiyetle gelen ,yanında güvende hissettiiğim bir insan istiyorum.
Bu muhafazakarlıksa evet .
Ama muhafazakarlık böyle bir şey değil.
35 yaşına kadar bakire olmak benim için bir sorun,farkındayım.evlenmeden önce sekse karsi olmayan kisi 35 yasina bakire girmezdi
turkiyede yasiyoruz. ayip degil gunah degil ki "cok eslilige inanmiyorum, sadece ömrümü gecirmek istediğim insanla yasamak istiyorum" demek.
karsi olmasaniz bunca sene meraktan bile olsa bir denerdiniz yani.
neden kendinize karsi dürüst degilsiniz ki?
arkadaslarin dedigi gibi pubdan tanisip kafelerde buluşmak istiyorsan tabii ki birini bulamazsin.
yay esine dostuna ailene. atanmış ogretmensin, yarim gun calisip tam maas alip 3 ay da tatilin var. ustelik anac bir meslek. ulkemiz görücüleri icin altindan farksizsin. arti bir de eline el değmemiş
aslinda herkes seni tanidigi birine yapmak ister
neden görücüye karşısın ki?
netten tanisinca tanisiliyor, pubdan tanisinca tanisiliyor da neden tanidik vasitasiyla tanismaya bunca karsisin?
Haklısınız,belki de bağlanma problemim var.Evlenilmeyecek insanlar ilgimi çekti,kaliteli insanlar sıkıcı geldi.Fark etmeye başladığımda da geç oldu.Kadinlarin gencken efendi adam yerine p.c tercihi oluyor. Yas gelip gecerken o efendiler de is guc sahibi olup cocuk cocuga karisiyorlar.
20li yaslarin basinda yuzune bakilmayan muhendislik fak. Ogrencileri evlendi coluk cocuga karisti mutlu mesut yasiyor. Bir kismina da esi hayati zehir etti. Lanet olsin diyip bosandi. Evlilik mi aman aman benden uzak olsun modunda :)
Adalar ilk buluşma için tenha bir yer,hala aynı kanıdayım .Ay ne bileyim ben normal bir insan zannederek yorum yaptım.
Benim bahsettiğim red flag’ler cimri, tembel, kompleksli, ataerkil, kıskanç vs vs vs olması
Ya liseyi bitirip okumuyor kendi cevresinden evleniyor şartları uygun buluyor. Ya üniversitede tanışıp anlaşıp iş bulunce evleniyorlar sonra erteledikce zor oluyor bu işler kadın için de erkek içinde. Ben şu an köydeyim. Burdaki erkekler evini arabasini alıp anlasabildigi kizla evleniyor bir hayat kuruyor. İlla herkes belli konumlara gelip yüksek konfora ulaşıp 35yasini bulduğunda evlenmek durumunda kalmiyor arkadaşımı üniversite hocası ve hakim istemişti ikisinden de koşarak uzaklaştı . Gitti işi normal biriyle evlendi. Gibi gibiAyy bilmem ki.ben evlenmek istemiyorum.hayatımdaki kişilerden de memnunum ama bu kadar evlenecek kişi nasıl bulunuyor benim de çok garibime gidiyor.düşünsene; fiziksel açıdan birbirini beğeneceksin, ikinizin de işi gücü oturmuş olacak, ikiniz de bekar olacaksınız, hayat görüşleri, yaşayış tarzları uyacak, ten uyumu olacak, sosyokültürel çevre denk olacak, iki kisi de evlenmeyi düşünuyor olacak.bu kadar şeyi bu kadar çok insan nasıl denk getirebiliyor aklım almıyor.bazen benim de erkeklere sallayasim geliyor ama sonra bir bakıyorum eee bu kadar kadın nasıl evlenmiş o zaman diyorum.
yahu adalara giden vapurlarda filan yer yok nasıl tenha ben anlamadım?Adalar ilk buluşma için tenha bir yer,hala aynı kanıdayım .
Adadan kastiniz Survivor adasi falan degilse adalar nasil tenha oluyor, 20 yil Istanbul'da yasayan biri olarak ben de anlayamadim. Vapura biniyorsunuz, adanin içinde turluyorsunuz, bir yerde yemek yiyorsunuz.Adalar ilk buluşma için tenha bir yer,hala aynı kanıdayım .
Adalara gitmem için iki saatlık yol gidip artı bir de vapır yapmam lazım,yahu adalara giden vapurlarda filan yer yok nasıl tenha ben anlamadım?
ben istanbulda yaşamıyorum adalara gideli de en son seneler oldu, baya tıklım tıklımdı, o zaman bu kadar arap da yoktu.
kış kıyamette filan mı gidecektiniz bilmiyorum da istanbul sınırları içinde, popüler turistik yerlerde tenha olabilecek çok bir yer yok ki - ormanların derinliklerine filan dalmazsanız tabi-
tenhaya gitmemek filan kontrolünüzde olan bişey. adalarda hele. arabayla sizi bilmediğiniz yerlere filan götürüp tenhaya filan süremez ki. zaten motorlu taşıt yok.
şaşırdım size çünkü
ben de yeni tanıştığım biriyle gitmiştim, o istanbulda yaşıyordu. ben istanbula sadece iş toplantısı ya da aktarmalı uçuşlarda uğruyordum 15 sene öncesi.
istanbulda yaşamadığım için amacım gezmekti, onun da eli boştu gezmiştik baya sağı solu göstermişti. tenhaya filan da gitmedik, ben anlamadım sizi kaç yaşında kadınsınız, gitmek istemediğiniz yere zaten gitmezsiniz.
adayı tenha bulup (bu kadar korumacı bir kafanız varsa madem) pub'da tanışmak (türkiyede gece tek çıkmak filan?) nasıl oluyor mesela ben en çok da ona şaştım.
yurtdışında bile çoğu yerde pub'da tanışmak = hızlı cinsellik algısı var. hani kadınların içmesi, gece çıkması türkiyedeki kadar anormal olmayan, düz sosyalleşme olarak bakılan yerlerde bile pub'ın esas amacı o gibi düşünen çok.
hele hele bir de türkiyede pubda tanışıp cinsellik olmayacağını düşünmek, yoktur demiyorum ama epey epey küçük bir yüzdedir, nasıl denk getirmeyi düşünüyorsunuz bu yüzdeyi?
Buralar romantik yerler ve ben bu şahsa hiç bir şey hissetmiyordum.Amacım iki saat oturup kahve içip dönmekti.Adadan kastiniz Survivor adasi falan degilse adalar nasil tenha oluyor, 20 yil Istanbul'da yasayan biri olarak ben de anlayamadim. Vapura biniyorsunuz, adanin içinde turluyorsunuz, bir yerde yemek yiyorsunuz.
Biz kopeklerle giderken özellikle ormana giderdik yine de insansiz yer bulamazdik, ozellikle Buyukada ve Heybeli'de.
Bir de sizin söylediğiniz gibi oralar çok kalabalık oluyor dediğimde bana ben tenha yerlerde dolaşıyorum deyince düşündüm.Adadan kastiniz Survivor adasi falan degilse adalar nasil tenha oluyor, 20 yil Istanbul'da yasayan biri olarak ben de anlayamadim. Vapura biniyorsunuz, adanin içinde turluyorsunuz, bir yerde yemek yiyorsunuz.
Biz kopeklerle giderken özellikle ormana giderdik yine de insansiz yer bulamazdik, ozellikle Buyukada ve Heybeli'de.
Adalara gitmem için iki saatlık yol gidip artı bir de vapır yapmam lazım,
Buluşma kötü geçti diyelim,ya da hoşuöa gitmeyen bir davranış oldu ,bir de bunun geri dönmesi var.Ben istanbulun bir ucundayım.
Evet pubda tanıştım ve hayatımda ilk defa gittiğim,deneyimlemek istediğim bir yerd çünkü.
Şimdi bakin, once tenha oldugu icin gitmedim dediniz. Buna itiraz ettik. Hem cok uzak ve ters oldugunu, hem romantik oldugunu, hem de uzun sureli plan oldugunu eklediniz.Buralar romantik yerler ve ben bu şahsa hiç bir şey hissetmiyordum.Amacım iki saat oturup kahve içip dönmekti.
Henüz güven oluşmadığı için bana uzak ve tenha geldi.
Ayrıca orası bana çok ama çok uzak kalıyordu.
Hepsi geçerli,Heybeliada Kınalıada Büyükadaya göre daha sakin geliyor bana.Şimdi bakin, once tenha oldugu icin gitmedim dediniz. Buna itiraz ettik. Hem cok uzak ve ters oldugunu, hem romantik oldugunu, hem de uzun sureli plan oldugunu eklediniz.
Bu son üçü son derece normal ve makul sebepler. Evet cok uzak bir yere gitmek istememekte haklisiniz. Evet ilk bulusma icin romantik olabilir, dogru. Butun gunu gecirmek istemeyebilirsiniz dolayısıyla kisa bir plan tercih edersiniz, amenna. Bunlara kimsenin lafi olmaz cunku cok gecerli hepsi.
Ama sizin onceki konunuzda da burada da odaklandığınız şey tenha oldugu dusuncesi. Asıl makul sebepleri dile getirmiyorsunuz, sadece bir adamla sizce tenha olabilecek bir yer olmasina odaklaniyorsunuz, ki zorla ormana gitmeyeceginize gore tenha degil.
Bence hassasiyet ve sınırlarınızı yanlis sekilde onceliyorsunuz.
Tamamen kader kısmet, nasip işi.Merhabalar,35 oluyorum yakında.
Hala yol arkadaşımı bulabilmiş değilim.
Normal düzeyde sosyalim,işim var.
Hayatım normal düzeyde.
Kendimi yetiştirmeyi severim.
Karşıma çıkanların hepsi mi sorunlu olur?
Ya ilk hafta cinsellik bekleyip istediğini alamayınca kaçanlar,ya da birey olamamaış ,anne arayan kaygılılar.
Bunların ortası piyasa da yok.
E sende de sorun var öyleyse diyeceksin.Kabul,ama farkındalık kazanarak ilerliyorum.
Tamamen değişmesem de çok yol katettim.
Ama yaşıma uygun birini bulamıyorum.
Ve bu algının gerçeklikten öte olduğuna inanmak istiyorum.
Arkadaş çevremde kalmadı,onların eşlerinin arkadaşları vs ya çok büyük,ya da çok küçük.
Sosyal etkinliklerde karşılaştıklarım abaza ya da sırtlan.
Ben şöyle sakin,efendi,ciddi birini arıyorum.Bu insanlar ne yapıyor,?
Bağlanma probleminizin olması, evlenilmeyecek tiplerin ilginizi çekmesi, kaliteli insanların sıkıcı gelmesi sizin probleminiz. Bunların hiçbirisi karşı cinsle ilgili problemler değil. Benim konularınızdan anladığım hala hoppa tipleri beğeniyosunuz. Onlardan sizin istediğiniz özelliklerde bir koca çıkmaz. Geride de söyledik ama siz bilirsiniz.Haklısınız,belki de bağlanma problemim var.Evlenilmeyecek insanlar ilgimi çekti,kaliteli insanlar sıkıcı geldi.Fark etmeye başladığımda da geç oldu.
Çocukluk travmaları vs derken kaos dolu ilişkilerin içinde buldum kendimi.
Gerçekten sahiplenecek erkeklere de bir şey hissedemedim.
Farkındalığım arttıkça hatalı olduğumu anlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?