Evlenilecek kişi

Merhabalar

Yeni insanlar tanımaya karar verdim artık. Hayatımda tam olarak herşeyi yoluna koyamasam da banada fikir olsun hemde yeniden birine ısınabilecek miyim bilmiyorum. Herkesin artısı ekşisi var tabiki ama bu yolda yeni birlerini tanımaya çalışırken nelere dikkat edeyim. Hiç mi taviz vermeyeyim mesela. Bu sefer kıyafetime karışılırsa ben hayır değiştirmiyorum diyeceğim ama başka başka bir sürü şeye laf edildiğinde sende hiç ödün vermiyorsun emek vermiyorsun denilebilir. Örneğin cimri olana mı tahammül etmek daha kolay psikolojik şiddete mi belki kıyafete karışmak bunların yanında hiç bişeydir. Kimisi aileci kimisi saygısız. Kimisi baskın ve müdahaleci. Merak ettiğim şey bana şunlarından kesin taviz verme yada şöyle bir şey görür yaşarsan anında önünü kes. En tahammül edilemez olanı şudur. Diyebileceğiniz tecrübeleriniz.
Çevrenizdekiler mevzuyu yanlış anlamış. Eş ile mutlu olmak için evlenilir. Neden birileri diğerlerini çeksin?

Siz de bunun üzerine cümleye devam mı ediyorsunuz?
Bence çevrenizde ya da tanıştığınız insanlarda çok büyük sıkıntı var.

Eşimin ailesi tüm akrabaları oldukça muhafazakarlar, hacı aileleri.
Oradan çıkan bir adam benim kocam, bazen bana ‘düğmeni kapatsan mı 4 tane açmışsın çok aşağıda dekolten akrabalara gidiyoruz’ gibi cümle kurmaya kalktığında, kendininki açıksa kapat cevabını alır.
Hani adam bunu söylediğinde gerçekten memelerim görünüyordur kaldı ki severim evet, göğüs dekoltesi en hoşuma giden şeydir, yine de o hakkı kendinde göremez, söyleyemez , tartışamaz benimle.

Bunu hiç görmeyen adamlar da mevcut, benimki iyi demiyorum, benim duruşum var, sınırım var diyorum, anlatmak istediğim bu.
kendisi nasıl öyle olmuş peki ve ailesine gittiğinizde o şekilde anne baabsı laf etmiyor mu yada eşinize söylemiyor mu sizi uyarsın vs. diye. eşiniz sizi alırken kıyafetinşze gelinliğinize hiç mi karışılmadı

yani ben erkeğim tabi izin alacan dediklerinde hadi güle güle diyip ayrılıyor musunuz
Bana kimse şu cümleyi kuramaz, öyle diyeyim:)
Babam dahi kurmadı, kuramadı manası yok çünkü.
18 yaşından itibaren cezai ehliyeti olan her birey, birinin onayına ihtiyaç duymaksınızın istediğini yapmakta özgürdür, sonuçlarına da kendi katlanır.
Bunun farkında olan insanlarla olun.

Ha ilişki içerisinde varsa bir durum, haber verilir, bir plan tartışılır, böyle bir şey düşünüyorum, sen ne dersin ya da önerin var mı gibi masaya yatırılır ki onu ilgilendiren durumlarda olur bu, bağlamayan hiçbir mevzuda yine olmaz.
İzin nedir gerçekten çok merak ediyorum.

Herkesin sınırı farklıdır, üniversite bitirdiğim sene 2 senedir çok kibar anlayışlı tatlı biriyle sevgiliydim. Bana “sınavı kazanamazsan evlenelim ben sana bakarım evimizde ders çalışırsın tekrar hazırlanırsın” şeklinde bir teklif sundu. Tüm iyi yanlarına rağmen benim ayaklarım üzerinde durma planımı beklemeden evlenmek istediği için ayrıldım.
Diğer yandan en yakın arkadaşlarımdan biri okulu bitirdiğimiz yıl evlendi. Yani, bu tamamen sizin sınırınız. Benim sınırım minnet etmemek, karnımı kendi paramla doyurmaktı. Sizinki ne? Bunu bulun.

kendisi nasıl öyle olmuş peki ve ailesine gittiğinizde o şekilde anne baabsı laf etmiyor mu yada eşinize söylemiyor mu sizi uyarsın vs. diye. eşiniz sizi alırken kıyafetinşze gelinliğinize hiç mi karışılmadı
Ha kendisinin izin verme yetkisi var anası babası kusur kaldı?

Güzel kardeşim, senin her cümlen ofsayt yahu.
Kim ne hadle karışsın bana, ne münasebet!
Ne diyorum, her insanın sınırı vardır, başkaları tarafından özel olarak dikizlenmek gibi bir gayeniz yoksa, bunun için çaba sarfetmiyorsanız ki bu da olabilir bana göre, ona da öyle adam denk gelir, kimsenin değil karışması uyarısına kapalı olmalısınız.

Güzel kardeşim, senin her cümlen ofsayt yahu.
Kim ne hadle karışsın bana, ne münasebet!
Ne diyorum, her insanın sınırı vardır, başkaları tarafından özel olarak dikizlenmek gibi bir gayeniz yoksa, bunun için çaba sarfetmiyorsanız ki bu da olabilir bana göre, ona da öyle adam denk gelir, kimsenin değil karışması uyarısına kapalı olmalısınız.
Ya bu uye 20lerinin ortasında niye 80 yaşındaki ananem gibi konuşuyor hey allahım😅

Siz de bunun üzerine cümleye devam mı ediyorsunuz?
Bence çevrenizde ya da tanıştığınız insanlarda çok büyük sıkıntı var.

Eşimin ailesi tüm akrabaları oldukça muhafazakarlar, hacı aileleri.
Oradan çıkan bir adam benim kocam, bazen bana ‘düğmeni kapatsan mı 4 tane açmışsın çok aşağıda dekolten akrabalara gidiyoruz’ gibi cümle kurmaya kalktığında, kendininki açıksa kapat cevabını alır.
Hani adam bunu söylediğinde gerçekten memelerim görünüyordur kaldı ki severim evet, göğüs dekoltesi en hoşuma giden şeydir, yine de o hakkı kendinde göremez, söyleyemez , tartışamaz benimle.

Bunu hiç görmeyen adamlar da mevcut, benimki iyi demiyorum, benim duruşum var, sınırım var diyorum, anlatmak istediğim bu.
ben ayrılacağım zaman sizin gibi davrandım. dediğiniz gibi bana o eteği yada o askılıyı giyip işe gidersen beni kaybedersin demişti. net bir cevapla. ben ayrılıyorum dediğimde vazgeçmedi uzunca bir süre ama vazgeçmesini istiyorsam giyip gidecekmişim. dolayısıyla yanında giyip deneyemedim bile ki alıştırabileyim. bazı erkekler net taviz vermiyor.

ben ayrılacağım zaman sizin gibi davrandım. dediğiniz gibi bana o eteği yada o askılıyı giyip işe gidersen beni kaybedersin demişti. net bir cevapla. ben ayrılıyorum dediğimde vazgeçmedi uzunca bir süre ama vazgeçmesini istiyorsam giyip gidecekmişim. dolayısıyla yanında giyip deneyemedim bile ki alıştırabileyim. bazı erkekler net taviz vermiyor.
Ne hanzolar ya bulunmaz hint kumaşı sanki bir kıyafet giydi diye kaybediliyor vah vah. Bu konu beni sinirlendirmeye başladı :D

Size karışan, sizi değiştirmeye çalışan bir adamla hala ne yaptığınızı çözmeye çalışıyorum inatla, farkında mısınız?

Back
X