Evlenince 1+1 eşyalı eve oturur musunuz?

Çalışmasını istemiyorlar derken, bu insanlar kim oluyor tam olarak? İki insan ortak bi hayat mı kuruyor, bi kadın başka bi ailenin boyunduruğuna mı giriyor, ben anlamadım.
Yine haddini hududunu bilmeyen bir aile.
Kullanılmış eşyalı ev istemeyebilir de evden eşyadan daha büyük dertleri var bence, onlara odaklansın.

Eğer imkan yoksa başlarını sokacak kadar yer olsa yeter en azından annem ve babamla yaşa demiyor. Ama çalışma vs diye kısıtlamaları çok yanlış daha çok karışırlar kızcağıza onu değerlendirerek karar versin bence

Soru bu ise evet ben yaşardım. Beraber yaşarken benim öğrenci evimdeydik eşyalarımız en az 20 senelikti, hayatimda en mutlu olduğum yıllardı. Sonra iş gereği taşınırken yeni eşyalar aldık kendi paramızla, sonra evlendik. Evim çok çok güzeldi gerçekten, her gelen bayilirdi. Orda da çok mutluydum.
Sonra yurtdisina taşındık ve 1+1 50 m2 eşyalı bir evde yaşıyoruz 2 3 senedir, yine çok mutluyum.
Mutluluk eşya, ev m2si değil bence. Evet burda imkanım olunca ben de ev satın almak eşya dizmek isterim ama imkan yokken de hayatı kendime zindan edecek şeyler değil bunlar bence.
Soru dışında ise gelip size bana bunu bunu dediler (sormamislar) diyen arkadaşınız için post acmaniza bile değmez. Kendi aklı yok mu çalışıp çalışmaması gerektiğini başkasından öğreniyor?

Yaşamazdım niye yaşayayım.Yaşadığımız alan her detayı bizimle bütünleşmeliki ait olduğumuzu hissedebilelim. Estetik olmayan bir yerde keyif yapmaktan kim mutlu olur. Eşyaları kimin kullandığı meçhul.Arkadaşınızın ailesinin durumu nasıl peki niye kızlarına böyle bir yaşantıyı laik görüyorlar ? Hiç uyarmıyorlar mı ? Büyük ihtimal onlarında şartları bakış açısı aynı gibi. Çalışmasına izin vermemek nedir ya.Arkadaşınızın büyük ihtimal bu hayatta hedeflediği bir şey ya da bir kriteri yok bu kafada olan birisiyle evlilik yapmayı düşündüğüne göre. Neyine güveniyor anlamadım. Hiç mi özel zevkleri , hobisi, yapmayı sevdiği bir aktivite yok kadının çalışmasını istemeyen bunları önemser imkan sağlar mı sanıyor. Hadi 1,2 ay iyi güzel sonrası ne olacak daha şimdiden 1+1 evi zar zor tutuyorlar 1-2 seneye uber bir eve falan taşınacağını mı düşünüyor. Annemlere taşınalım diyecektir. Arkadaşınızda tam bir ahmak kusura bakmayın. Dayatılan Çalışmayacaksın fikrini okeylemiş, 1+1 evde oturacağı için ağlıyor. Birde o hayata 2 tane çocuk yaparlar olduda bitti maşallah 1-2 seneye konu açar burda.Umarım düzgünce düşünüp bu hatasından vazgeçer.Kadını sadece köle olarak gören, para kazanmasından, kendi ayakları üzerinde durmasından, üretken olmasından korkan bu kafa yapısından değer görmeyi beklemesin.

Son düzenleme:
Ben sunu da anlamıyorum.
Eğer eşi ustduzey maaş almıyorsa ki almıyor bir artı bir eve tasinalim diye israrci eski eşyalı eve.
Demek tek maaşla geçinmek artık şu şartlarda imkansız.
Bundan beş yıl önce hadi diyelim bir şekilde oluyordu ama şuan asgari şartta da imkansiz.
Ya ben bunu anlayamıyorum.
Çünkü en kotu bir artı bir evler 4000den başlıyor.
Yeme içme giderler felan en az her ay 10bin gider.
Tek maaşla mümkün degil.
Hem genelde bu adam anne ile ortak karar alıyor.
Evlenince bu kadın her şeye burnunu üç misli sokar.
Evdesin de sürekli kaynana ile içli disli olacak çok itici.
Babamın bir kiracısı vardı kadın evlendi .
Eşi fabrikada çalışıyor bir de doğu kültüründen.
Hergun kadının yanina görümce kaynana gele gele bitmedi.
Kadini calistirmadilar sürekli çünkü yedir içir bunlara bak.
Kadınin bu arada iki çocuk oldu ve babasının evine döndü.
Hikâyeler böyle genelde.
Şu ekonomide sosyalleşmenin ötesinde calismak farz hem kadına hem erkeğe.

Çalısmasi i istemiyorlar derken ne hadlerineymis istememek . 1 +1 evde kardesim yasıyor aşirı kuçük . Evliyken istemezdim. Uygun fiyatli gerlere bakin 2+1 olsun en azından. Esya da ikimci el de syalilar daha pahali zaten onun yerine ikimci el eşya alip koysa ayniya gelir hem de temiz zevkine gore bulabilir bence. Cok yok derlerse de evlenmesin zorunda degil sonuçta. Çalissın ayrica boyle bir ailede calişmamak hata olur . Bu istegine yok diyen adam kadına para mi verir harcasin diye. Baya yokluk ve baski bekliyor arkadasinizı az aklinı başına alsın. Ne haddine yahu calişmasın demek.

Ah hanımlar yapmayın. Tabii ki hiçbir şeyin lüksüne kaçmamak lazım, kullanışlı ve ortalama olması yeter. Ama kullanılmış eşyaların olduğu küçücük bekar erkek evine de girilmemeli bence. Başkasından gelen eşyayı bile çoğumuz kullanmıyoruz ya da bol bol temizleyerek kullanıyoruz. Ben de demiyorum her şeyi en pahalısı ve lüksü olsun ama yeni evlenecek çiftin temiz bir evi ve eşyaları da olmalı. Bu biraz da özendir, değer vermektir. Düğünden, balayıdan, dış çekimden vs feragat edilir ama her insan temiz kaliteli güzel bir eve girmek ister ya. Her iki taraf da gerekli eşya bölümü yapar ve güzel, temiz bir ev kurulabilir. Eksikler sonradan da tamamlanır. Bu hikayede erkek tarafından kadına gerekli özen gösterilip değer verilmiyor . Zaten çalışmasın demesin de anlıyoruz. Ama lütfen kendi değerinizi bu kadar düşürmeyin. Bu istenilenler zaten asgari düzeyde evlilik ve aile kurmak için gerekli olan şeyler. Bunu da yapamayan çift evlenmesin.

Yeni gelin hevesi..
Tabak çanak, eşya hevesi..
Perdesi, halısı, odasına değil kişiliğine saygı duyan bireylere hevesi olsun.
Eli yüzü düzgün 1+1 evde, kullanılabilir ikinci el ile yaşanılır. Yanında duygularına, fikirlerine değer veren insan olsun yeter ki.. Çalışma kararını bile kendi veremiyor böyle insanlar onu sarayda oturtsa ne olur?

Eşya isteği ağır başlıyorsa ayrılsın.İleride ukde kalır diyorsa.Eger ki eşini çok seviyorsa da sesini çıkarmasın.

Kendine güvenen evlensin. Güvenmiyorsanız evlenmeyin. Bir de 1+1 olması daha iyi yatılı misafir gelmez

Bu arkadaşım diye anlattığınız siz misiniz? Eski konularınıza baktım da evlilik, nişan, hazırlıklarla ilgili konularınız var. Eğer sizseniz çok dikkatli düşünün. Çok güzel, değerli yorumlar yazıldı.

Benim arkadaş eşyalı 1+0 da oturdu eşi tayinciydi bekar evine gelin gitti, şimdi tayini çıktı daha büyük bi evde oturmaya karar verdiler gittikleri yerde.

O yüzden eğer ortada bi çıkarcılık yoksa iyi niyet varsa ben kabul ederdim

normal şartlarda kendi adıma sorun değil
mesela geçici süredir, y.dışındadır vs. olabilir

ama sizin dediğiniz koşullarda
evlenmeye koşullar müsait değil gibi duruyor
illa 18 takım eşya almaya gerek yok ama evine beyaz eşyayla yatak odası alamayacak olan evi nasıl geçindirecek? bir de kadına çalışmasın amborgosu koyuyor..çok alarm verici şeyler.

ben 1+1'e çıkıyorum evlenince. ha eşyalarımız kendimizin ama güzel bir deneyim olacak bence training camp olarak görüyorum çocuktan önce.

evden önce daha ciddi problemler var ilk önce onlar çözülmeli.

Ben yeni evliyim valla evimiz de 1+1 isteyece oluyor sevince heryer cennet harika kendi yuvamız var içi kendi istediğimiz gibi temizliği desen çok yormaz oh daha ne olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…