Evlenince 1+1 eşyalı eve oturur musunuz?

calişma olayindan çok ev mesele oluyor. Ev bir şekilde halledilir eksikler tamamlanir, ilerde degisir vs mobilyalar bizimle yaşayacak degil ama obur konu sıkıntı.
Kesinlikle katılıyorum. İki gönül bir olsun, ev halledilir. Ama adam isteklerine saygı duymuyor, görüşlerini - mutluluğunu önemsemiyor, daha şimdiden ekonomik özgürlüğünü kısıtlama yoluna gitmiş ve üstelik ihtiyaçlarını karşılamayacağının göstermis hal ve hareketleriyle .
Konudaki kizin takıldığı seyse ne...

Fimlerdeki masallara inanmasın arkadaşınız.
Öyle kimse kimseyi evde bedava oturtmaz.
Şuan bana deseler ki isini bırak evde otur asla kabul etmem.
Evde oturan çalışmayan çoğu kadın bir kaç istisnayi geçerek söylüyorum ciddi manada canları çıkıyor.
Ekonomik özgürlük yok istediği hayatı size dikte edecek.
Ki anlayışlı bir koca olmayacağıni baştan belirtmiş.

Kiraya verdiğimiz 1+1 eşyalı evimiz var. Öyle pis kullanıyorlar ki,o şekilde de bırakıp gidiyorlar. Ne kadar temizletsek de o hallerini gördüğüm için evlerin halıya basarken bile huylaniyorum öyle diyim. Bu evi kiraya verdigimizden beri otellerde bile kalmak istemiyorum

O kadar haklısınız ki, evlenmeden önce çalışıyordum. Yaşadığımız şehirde iş bulamadım. Eşim ne harcadın falan diye asla sormaz , maaş kartının yedeği bendedir. Ama kendi çalışıp harcadigin para gibi olmuyor. Hep bir dikkat etmeliyim modu oluyor. İster istemez özgür olamıyorum harcama yaparken

Biz de her seyi kendimiz yaptık yani durumumuz imkan vermeseydi olurdu eşim asker oldugu için annem cok dedi alma borca girme ev al düğününü istediğin gibi yap , tatiline git diye hepsini yaptık ama keşke eşya almasaydık hep tasınmaktan mahvoldu.
bunlar basit şeyler iki genç çalışır eşya da alır ama asıl sorun yapması gereken cok daha önemli ve bunu farkedemediği konu var .Neden kendini evlat edindiriyor gibi yaşasın iş bulamaz hadi cocuk olur eşler birbirini idare eder ama bu kısıtlamanın ardından cok daha şeyler gelecek.

Bir komsum vardı cok severdim kocası cok kıskanctı ailesine bile yollamıyor hatta alt katta oturdugum halde süreli geliyordu ve sürekli arıyordu bende en sonunda rahatsız oldum ablacım görüşmeyelim dedim .Sonralara doğru komsum oldugunu unutup benim aileme gidip istediğim gibi para harcama durumumu bile kıskanmaya başlamıstı.
o kadar afedersin ama öküz ile cidden ömür geçmiyor .Arkadaşın çalışmak istememesi ayrı ama izin vermemek cok daha iğrenc bir mesele.

vallahi bende öyle eşim zerre karışmaz bütün idare bende ama iki kişi çalısırken cok daha iki tarafta rahat oluyor.Tabak takımı beğendim neyse diyorum şimdi zamanı değil öyle beğenmişim ki buraya kadar dedim

Vermeyin tabağa çanağa para ya.. gidin kıyafet alın kremler alın kendinize harcayın o paralarıııı

Valla ben her girdigim evi koltugundan halisina kadar yikatip girdim, gene de carsaf marsaf sermeden oturamiyodum, yatamiyodum koltuklara. Ne gerek var yeni evli kiza insan özenir ya biraz.

karşı tarafın ailesinden bu şekilde bir maddi beklenti de olmak yanlış. En aşağı 80k tutar ev düzmek. Bu en minimumu bu arada. Ben onun yerinde olsam çalışmama izin vermeyen adamla evlenmem.

arkadaşınız bu adamla evlenmek zorunda mı? Bile isteye kendini ateşe atmak bu oluyor çünkü. O yüzden soruyorum evlenmek için ne gibi zorunluluğu var bu hıy..la

Vermeyin tabağa çanağa para ya.. gidin kıyafet alın kremler alın kendinize harcayın o paralarıııı
onları da istiyorum ama malesef devir ayağını yorgana göre uzatma devri o yüzden bakıyorum ve geçiyorum yoksa alır herkes ama nedense beğeniyorum kıyamıyorum almaya da bu hayat beni pinti yapmaya başladı

Arkadaşınız da uyanık. Eş adayı çalışma diyor o da hay hay çalışmam bitanem diyor. Ama küçük ev diyor aaaaa olur mu diyor. Bu şunu getirdi aklıma. Doktor, oruç tutma sağlığın için diyorum herkes dinliyor ama sigara içmeyin dediğimde kimse dinlemiyor dermiş. İşine geldiği gibi. Ama bu zamanda çalışmak hele önünü göremeyen bir kadın için çalışmak işine gelen durum olmalı. Küçük evde ikinci el eşyalarla otururum oturuyorım da ama çalışmadan asla. Arkadaşınız önce hayata bakışını değiştirmeli. Siz bizi anladıysanız arkadaşınıza da izah edin lütfen. Göz göre göre bazı şeylere gerek yok.

Nasıl birde evde oturacağindan, çalışıp calismamasina kadar kendi başına karar vermeyeceği bir hayatı mı istiyor arkadaşınız?
Kendisine verilen değer ortada. Ne bekliyor yapacağı evlilikten?
O eşyalı evde bosuna tutulmuyordur. Aileler ele güne karşı bile ister iyi kötü evi olsun ister çocuklarının. Eşyaya para vermek istemelerindr başka bir sebep vardır. Aslinda beraber yaşamak istiyor olabilirler o yüzden masraf olsun istemiyorlardir.

karşı tarafın ailesinden bu şekilde bir maddi beklenti de olmak yanlış. En aşağı 80k tutar ev düzmek. Bu en minimumu bu arada. Ben onun yerinde olsam çalışmama izin vermeyen adamla evlenmem.
Maddi gücü en basitinden ev duzmeye yetmeyen cift 2 güne bebegi olsa nasil bakacak? Zaten kimseden bisey beklemeden kendi baslarina calisarak yapmalari normal olanı. Ama çalışmasina da izin yok. Bu durumda damat hem ayrani yok icmeye hem tahtirevana binmis gidiyor içmeye oluyo. O adam evlenilecek adam degil, keriz ariyo kendine

onları da istiyorum ama malesef devir ayağını yorgana göre uzatma devri o yüzden bakıyorum ve geçiyorum yoksa alır herkes ama nedense beğeniyorum kıyamıyorum almaya da bu hayat beni pinti yapmaya başladı
Almak istediğin tabağa canağa sürekli bak evdeymiş gbi hayal et almıs kadar olursun böylece kıyafete bütçe ayırmış olursun

Niye kıyafete taktin ki sen annem bxbdhxh
Yav bi arkadasım var cok veriyo tabağa fincana para sunum perisi ama süslüde hep sikayet ediyo kıyafet begendm alamadm çnta vs.. geçen carladım bidaa tabak çanak alırsan zçcam çarkına.. süslenince giyinince iyi hissediyo ama hep tabak alıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…