Evlenince 1+1 eşyalı eve oturur musunuz?

Kız ben evliykende almıyodum eşya sevmiyom zaten bi yemek takımı bi tencere bide çatal kasık bitti gitti
Bacım bende gereksiz harcamalara karşıyım her gördüğünü beğensen de insan almaz makul olan o ama kendim kadar evimi de ben cok seviyorum biraz kişilik meselesi he hala çeyizlerimi kullanyyorum o ayrı sade ve şık ama elimde değil be evde biraz değişiklik olunca adama daha da güleryüzle geliyorum

Ya böyle insanlara laf anlatmaya mecalim kalmadı benim. Hayatında hiçbir hakkı olmayan, daha dün tanıdığı insanların kuklası olmaya meraklı kadınları okumaktan yıldım artık.
Çalışma dediklerinde problem etmeyen, siz kimsiniz demeyen verilene de razı olsun, gidip insanların kafasını ütülemesin.
Sonra gidip hem çalışmayacaksın diye emir verdiklerinde piki diyen hem eski eşyayı kabul edeni bulurlar, elindeki kocadan da olur allah muhafaza.

Ben evlenirken eşimin bekarliktan kalma eşyaları vardı hepsini kullandım.Eşim bana istersen yenilerini de alabiliriz demişti, ben gerek yok bunlar iş görür dedim. Ama sizin arkadaşınıza fikrini soran yok. Üstelik çalışmasıda yasak. Belliki karşı tarafın bu kızcağıza hiç saygısı yok. İkinci el eşyalarla 1+1 evde mutlu olunur, ama saygısız insanlarla olunmaz.

1+1 eşyalı ev sorun değil demişler ama benim için o da sorun. Bunun yeni gelinlikle ilgisi yok. Bekar ve tek başıma yaşarken bile zor sığıyordum. İki kişi fenalık gelir 50 metrekare yerde. Ev kurmayı gözü kesmeyen adam da bi zahmet evlenmesin. Düğün gibi angarya şeylerden feragat edilir ama bundan edilemez benim için. Elalemin kokmuş koltuğunu, yatağını niye kullanayım yahu? Arkadaşınızda da akıl yok mu nedir? Basit bir eşya meselesi değil bu. Çalışmasına izin yok, fikirlerine önem vermek yok, üstüne bir de pintilik. Bu ilişkiyi devam ettirmek için nasıl bir motivasyonu var?

(Tayin, geçicilik vb. istisnai durumu var mı bilemiyorum. Yorumların hepsini okuyamadım. Eğer yoksa cidden bir sorar mısınız kendisine ne bulmuş bu herifte?)

Durumları cok kotü degilmis 1 arti 1 ev olabilir ama baskasinın kullanmis oldugu esyalari ben de istemezdim açikcasi.hani en ucuzundan alirim az alirim ama yeni ve temiz olur kendimin olur

Kızın kendi ailesi de çalışmasını istemiyormuş ki atama haricinde. Muhtemelen şu anda da kendi masraflarını karşılasın diye çalışmasını istiyorlar. Ben üzüldüm valla kıza

Evet ekonomi, kiralar çok kötü ama evlenmeden de 1+1 de oturmazdım ben.
Asıl sorun kendilerine “gelin alıp” sonra çalışamaz diyen ailede. Çok seversin, ikiniz de elini taşın altına koyar yine de daha uygun bir eve çıkılmaz anca o zaman yaşanır.

Çalışmasın nedir ya hanımlar çalışın nolur maaş güzel tamam ama çalışımanın maaşın ötesinde faydalarıda çok.
Hem masraf etmeyeyim hemde bu kadar bulaşıp kokayım olmaz ,
ya doğru düzgün masraflarını yapıp geleneksel aile olacaklar yada hiç masrafada hayatlarına da karışmayacaklar ama bunlar masrafsız geleneksel ailenin ninetmetlerinden faydalanayım kölem beleşe gelsin peşinde

Valla ben her girdigim evi koltugundan halisina kadar yikatip girdim, gene de carsaf marsaf sermeden oturamiyodum, yatamiyodum koltuklara. Ne gerek var yeni evli kiza insan özenir ya biraz.
Aynen öyle , kısa süreli bir durum olsa neyse de bir ömür boyu oturulacak ev . Adamın ailesi ,kapatması kolay olsun ,bizimle gelsin yaşasınlar diye yapıyor büyük ihtimal

1+1 eve gelin gidince, kimsenin incileri dokulmez. Yeni gelin hevesi, hersey tam olsun, catal kasigim altin , yemek takimim en Lux porselen vs vs vs olsun. Bu yeni gelin seysi galiba Türk ve Arap kulturlerine ozgu. Gereksiz gosteris. Duzgun ve kullanisli olsa yetmez mi? Ikinci el kotu birsey mi? Avrupa'da 2. el dongusu cok iyi ve asla da hor karsilanmiyor.

Burada asil olay, calismasini istememeleri....ya da arkadasinin zaten calismaya gonlu yok, senin agzini yokluyor.

İçine sinmiyorsa kabul etmesin.
Uygun fiyata kendine ait eşya olsun.

Biz eşimle evlenme hazırlıkları yaparken ev alamazsak 1+1 eşyalı eve gidelim demiştik, eşyaları eve göre alırız diye. Nasip oldu nişanlıyken evimizi aldık bu sefer eşyaları almadık, evlendikten 4 5 ay sonra avize halı aldım mesela ben. Böyle bir planları varsa bana çok mantıklı geliyor, ama sıfırdan hiç ev alma planı yoksa bilemiyorum. Evliyken 1+1 de rahat edilir bence ben Türkiye'de bütün eşyamı evimi bırakıp 1+1 eşyalı eve geçiyorum bu sene Almanya'da.

Bence kritik konu çalışmasına izin vermiyor ne demek? Hayatı boyunca kendisine bir şey yapmak istediğinde hevesi olacak ve kırılacak. Şuna tek maaşla yaşamanın zorluğundan bahsetmiyorum bile. Çalışmamak kişisel tercih ama yaş geçip iş yerleri sizi almadığında eşinizle problem yaşarsa kapıyı vurup cıkmak zor olacak. 1+1 ev biter, araba gelir, çocuğun okulu gelir, kendine inci küpe alma hevesi gelir. İnsan hep bir şeyler istiyor, ama istekleri engellenecekse ve çalışması engellenecekse sonu hayır olmaz.

Hem çalışmamı engelleyecek hem de diğer hayallerime engel olacak biriyle evlenmezdim.

Hem çalışırım hem de istediğimi alırım bu kadar.

Kim oluyor da mesleğimi yapmama engel olacak? Ne münasebet.

Ki eşimle eşyalı evde bile olur derdim ama buradaki mesele başka. Evlenmek demek fikirlerin yok sayılması ve erkek tarafının güdümünde girmek değil.
Şartları karı koca kendileri belirleyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…