evlenince aile binasında oturan var mı

benim arkadaşım şu an oturuyor.aynı bina değil ama aynı mahalle. her akşam illa kaynanaya yemeğe gidilir. oğlan anasına çok düşkün. görmeden anasını karısının koynuna girmez. aşırı müdahaleci, aşırı koruyucu kollayıcı bir yapıları var. her cuma aile toplantıları filan varmış. arkadaşım da hayır diyemeyen bir kişilik yapısında olduğu için hoşlanmadığı şeyleri söyleyemiyor :(

bende eşimiğn akrabalarıyla ailesiyle aynı binada oturuyorum şimdiki aklım olsa arkama bakmadan kaçardım evlenmezdim valla

bu çağda ilkellikten başka birşey değil..paramız yok demesin kimse paran yoksa evlenmeyeceksin arkadaş:19:

yok ben evli değilim bi arkadaşımın bu konuyla ilgili sorunu vardıda erkek arkadaşı aile binasında oturmasını istiyor sizinde fikirlerinizi alalım dedik oturmazsa ayrılık noktasına gelicekmiş

ayrılık noktasına mı?? bu ne biçim sevgili.. ailesının bınasında oturmayınca ayrılacakmıymıs... sevgilinin annesine cok caglı oldugu belli canım. sakın kabul etmesin başı çok yanar... zaten öyle sevgili ayrılacaksa ayrılsın hiç lazım değil.. ilişki ne kadar emekler ister. annesiyle aynı bınada oturmucan dıyemı bıtırcekmıs.. yolu acık olsun bence

evet kendi dairesi dururken kiraya çıkmaya sıcak bakmıyormuş kiraya çıkarsa ailesinin yüzüne sonra nasıl bakarmış gibi sözler söylemiş arkadaşıma ama okuduğumuz kadarıyla kimse pek memnun değil

ya sımdı kısıden kısıye degısır. mesela ben kayınwalıdeme yakın yerden ev aldım cunku o memelekette kımseyı tanımıyorum ve kayınwalıdemı cok sevıyorum. ama aynı apartmana dıye sorsanız ben gırmezdım. walla seven adam ne kendı ewını dınler ne kırayı... seven adam sen mutlu ol askım der boswer mılletı der ceker ev bakmaya gıder. arkadasın ıyı dusunsun bence

ne eşinin ende kendi ailenin çok yakınında oturmamalısın bence.ne kadar anlaşırsanız anlaşın sorunlar çıkabilir.ben tercih etmezdim.

yaa şimdi şöyle birşeyde var bu kadar konuşmadan sonra arkadaşım diyo bana ya 1 sene kirada oturtup beni kandırmak için sonra aile binasına götürürse diye güvensizlikte olmaya başladı uzayınca bu konu

benim teyzemler o şekilde oturuyor..
büyük bir karmaşa! tam 6 tane bebek,
iki görümce,iki gelin ve kocaları.....gerisini siz düşünün...:ssz:

arkadaşıma denilen binada hala amca dede ve kayınvalide oturuyormuş hepsi büyükler ama genede tam olarak bilemiyor

İlk baştan beri istemesemde bende tam 1 sene boyunca aynı binada oturdum evliliğimizin ilk ayları harap şekilde geçti eşimle o kadar iyi anlaşmamıza rağmen kaynanam yüzünden kavga ile geçti... Kaynanam hergün gelirdi abartsız eşim zaten işten geç çıkıyordu onunla doğru düzgün zaman geçirmezdim.. Anlamazdı oğlunu benden kıskanırdı... Yemekler bir olsun dedi kavga gürültü ile istemedim düşün eşim benle kahvaltı etmezdi giderdi annesi ile ederdi...Evler birleşikti sürekli cama vurmalar... Görgüsüz bir aile işte ilk gecede aramalar o iş oldumu diye ne biliyim.. İlk günde torununu gönderdi ben geceliklerle birden karşıma gelince utandım. Bu kadar düşüncesizdi işte.. Yılbaşımı kocamla kutladım ağlamalar surat asmalar doğum günüm olur kocam bana süpriz yapar ben makyajlı falan kaynanam kapıda usulca banyoya gidip silerim makyajımı o kadar düşüncesiz ki o halde beni görmesine rağmen içeri girer.. En romantik günümüzün içine eder.. Eşimle birgün fantazi yapalım derim işten gelir beraber olmak isterim. Kapı çalımıyla bütün sinir başımza vurur. Kapıyı açmasak kıyamet kopar.. Sana neler yazardım da hatırladıkça sinirlerim bozuluyor. Şimdi şükürrr eşim ev aldı o evi kaynanama verdi kavgayla ayrıldık o evden gitmemizi istemiyodu.. Allah kimsenin başına göstermesin... Ben hiç avantajını görmedim hiç özel misafirim olmadı annem artık gelmiyordu sen gel diyordu bana benim ilk senem gitti yanarım o yıllarıma pamuklar içinde olmam gerekirdi ama kaderim buymuş dedi Allah yüzüme güldü şimdi haftada birkere kaynanama gideriz öyle evimize geliriz kafam rahat oo arkadaşına söyle ayrılsın kabul etmesin çok pişman olurr

otur otur şu yukarıda yazan arkadaşın yazdığı şeylerin 1 tanesi bile problem değil saçmalık sadece ne varmış gelinip gidilse kendi annesinin yanında otursa bunları yazmazdı ah canım anam bana şöyle yaprdım etti şöyle yanlız bırakmadı derdi bir kadının yeri kocasının yanınıdır bunu unutma böyle boş şeyler için canını sıkma kocan nasıl istiyorsa yap mutlu olmaya çalış

iyide gelin kapı zilini duymaz, kaynana bilerek açmadın der, anne ise kızım duymamıştır der..
yani sıfatlar farklı oldugundan dolayıda tercihte farklı oluyor, anne ile kayınvalide hiç bir zaman bir olmazz

Ben oturmuyorum ama oturmak da istemezdim.karşıdaki daire müsait olsaydı size tutmak istiyoruz demişlerdi eşimin ailesi,iyi ki de olmamış diyorum.çünkü ben sessizliği,kendi halinde olmayı severim.

kendi ailemle aynı binadayım. Abim,kuzenlerim,ananem,teyzem...

İyi yanları tabiki var birşeye ihtiyacın olduğunda hemen koşuyorlar.Abimle aynı binada olmanın zararını hiç görmedim.Yeğenlerime çok düşkünüm sürekli görebiliyorum.Ananem sürekli ona uğramamı ister neyseki çalılşıyorum uğrayamazsam yorgunum diyorum.Kendi ailende olsa dedikodu çok oluyor.Uzak olmak için laftan mesafeli davranıyorum yine dedikodum yapılıyor.Çok yakının olunca bunlar üzülüyosun çok. Eşinle tartışsan bir hışımla evden çıksan balkondan bir ses boşwer ne oldu nereye.... Bunlar artabilir.

Bence iki tarafada uzak olmalı

arkadaşıma diyormuş bizim aile çok farklı kimse kimseye karışmaz senin evin ayrı barkın ayrı olucak ön yargılı davranıyorsun falan diye.... ama arkadaşımada yorumları okutuyorum yorumları daha tek kelimeyle iyi yazan olmadı diye o da oturmak istemiyor

bende 6 aylık evliyim, aile apartmanında oturuyorum, kayınvalde ben ve elti aynı binadayız. Eğer imkanınız varsa aynı binada oturmayın ama ev kendinizin olacaksa oturun sonuçta onlar sizin eşinizn ailesi. benim kendi ailemde bize çok yakın.Eşim çok anlayışlı ama bazen keşke iki tarafa da uzak otursak diye düşünmüyor değiliz. bu işin kuralı kendi kişiliğinizi ortaya koymak istemediğiniz bi durum oldugunda kimseyi kırmadan rahatsız oldugunuzu anlamalarını sağlamak sanırım ben çalıştığım için çok fazla sorun olmuyor. Hatta kayınvaldemlede aram iyidir. en azından eltime göre, ama ne zaman annem gelse hemen kayınvaldede çıkar tabiki başımın üstünde yerleri var ama insanın her anı bir olmuyor, yani ayrı olsan her açıdan kafan rahat olur. Bazen merdivenleri yıkamak kadar basit bi şey bile olay olabiliyor.

arkadaşıma denilen binada hala amca dede ve kayınvalide oturuyormuş hepsi büyükler ama genede tam olarak bilemiyor

Benim görümcem eşinin amcaları babası dedeleriyle aynı binada
1 kaynanam değil 5 kaynanam var diyo
Bütün yengelerin gelini oluyorsun
Herkes söz söyleme hakkına sahip oluyor
En ufak bi sorun herkes tarafından duyuluyor en basitinden
Kaynanasıgil izin vermeden biyere gidemiyorlar bırakın onu eve bile bişey alamıyorlar .
O binada tek gelin o ve herkesi o alttan almak zorunda
Kimseye tavsiyede etmiyor eşinin yeni evlenicek yeğenleri var
Açık açık girmeyin bu binaya diyor ağzı yandı çünkü
Tavsiye edilecek bişey olsa gelin şenlik olur birbirimize yardımımız olur derdi heralde

Back
X